Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
IV kuca u TA I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
IV kuca u TA I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
IV kuca u TA I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
IV kuca u TA I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
IV kuca u TA I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
IV kuca u TA I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
IV kuca u TA I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
IV kuca u TA I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
IV kuca u TA I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


IV kuca u TA

Ići dole

IV kuca u TA Empty IV kuca u TA

Počalji od Admin Pet Avg 21, 2015 4:21 pm

Glavna vladarstva: Sve što se odnosi na osnove i korijene naše egzistencije. Opcenito roditelji, a narocito otac, praroditelji i preci. Ocinstvo (naslijedje od roditelja) kao i psihološki roditeljski utjecaj. Ova kuca takoder vlada skrivenim blagom i blagom zemlje, kao što su rudnici i minerali, dragulji, nafta, izvori i vodni resursi; Lilly navodi : „dobitak iz utrobe Zemlje“. Vlada zemljom, njezinom kvalitetom i prirodom (je li plodna, mocvarna, šumovita, kamenjarska, ili neplodna) i svim gradjevinama i tvorevinama na zemlji – imanje oko kuce kao i emocionalnu okolinu. Obradjivanje zemlje, agrikultura, i svako zanimanje koje je u vezi s brigom oko zemlje. Baigent, Campion u Harvey predlažu nacionalizam, ideologiju koja predstavlja ljubav prema zemlji; to bi takoder ukljucilo i patriotizam i jaku preokupaciju ’korijenima’, tradicijom i poviješcu. kaže se da pokazuje pocetak i kraj svih stvari, predstavljajuci iskustva iz ranog djetinjstva na kojima rastu kasnija nesvjesna emocionalna iskustva života, ranjivost u starijoj dobi, tijek smrti, i pogrebi. Važna je posebno smrt utapanjem.
U Horarnoj astrologiji: Pitacev otac. Imanje koje je za prodaju, ugovori o najamnini (stanari su pokazani 6. kucom), granice, i opisi zgrada i vrtova. U pitanjima oko nestalih osoba ili izgubljenih stvari, 4. kuca opisuje prirodu površine koja se nalazi ispod osobe ili predmeta a u slucajevima ubojstva može pomoci u opisivanju lokacije na kojoj se tijelo nalazi. Cesto se koristi da predstavi ’svršetak stvari’ a Ivy Goldstein-Jacobson smatra derivativnu 4. kucu od svake kuce kao zakljucivanje posla koji se tice odredene kuce (tocnije, 3. kuca pokazuje rješenje stvari predstavljenih 12. kucom).
U Mundanoj astrologiji: Zemlja, njezini vlasnici, radnici na njoj, usjeci i proizvodnja. Poljoprivreda i rudarska industrija. Trgovina gradjevinama i imanjima; Watters navodi: „Saturn koji pada u 4. može pokazivati nedostatak smještaja, Pluton ovdje može pokazivati vandalizam ili kriminal nad imanjem; ozbiljne aflikcije 4. kuce od kombinacije Urana, Neptuna i Jupitera mogu pokazivati gubitak imanja uslijed oluja, poplava, potresa.“ Ono cime se opskrbljuje narod iz dubina zemlje – kao što su vodovodne cijevi ili plinska industrija: Raphael navodi: „Uran u 4. narocito loše utjece, oznacavajuci ozbiljne probleme vodovodnim kompanijama i uzrokujuci rudarske katastrofe i eksplozije u javnim gradjevinama. Loš je za vladu, jer im donosi nevolje – zemlja, prihodi od rudarstva i takse na vrijednost zemlje vjerojatno ce biti izvor mnogih nevolja pod ovim utjecajem.“ Manji ili veci grad kad je u pitanju njegov gradonacelnik. Kako je to suprotna kuca od 10. kuce, tako predstavlja one koji se suprotstavljaju vladi, kralju, ili priznatom poretku.
U ratnim kartama: predstavlja svaki manji ili veci grad pod napadom.
U tužbama ili sukobima: Gore spomenuto primijenjeno na onoga tko pocne akciju.
U dogadjajima: Gore spomenuto primijenjeno na onoga tko pocne akciju.
U medicinskim pitanjima: Grudi ili podrucje pluca. Njezina povezanost sa smrcu cini ovu kucu nepovoljnom za položaj u astro-medicinskim kartama.
U trgovini: Kao što je navedeno, primijenjeno na kupca.
Boje: Crvena.
Kvalitete: Ugaona, ženska, nocna.’Tamna’ kuca, predstavlja skrivene stvari, ali zbog tog što je ugaona, ona naznacava pronalazak izgubljenih stvari i pokazuje da se mogu pronaci blizu doma ili njihova uobicajenog mjesta.
Smjer: Sjever.
Povezani planeti: Manilius je gledao na 4. kucu kao na hram Saturna. Oboje je povezano s porijeklom, zemljom, agrikulturom, rudarstvom i smrcu – ovo stavlja veliki naglasak na stvari 4. kuce kad je Saturn povezan s njom položajem ili vladarstvom. Kosignifikatori su Rak i Sunce; Lilly navodi: „U natalnim kartama ili pitanjima ova 4. kuca predstavlja oceve, kao i Sunce po danu i Saturn po noci; ali ako je Sunce ovdje postavljeno nije debilitiran nego prije pokazuje oca koji je plemenitog roda.“
Nazivi: Sjeverni kut, Kut Zemlje, Immum Coeli (’dno neba’), Ypogeon (’Ispod Zemlje’). Kuca roditelja.
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu