Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Tranzit Saturna I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Tranzit Saturna I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Tranzit Saturna I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Tranzit Saturna I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Tranzit Saturna I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Tranzit Saturna I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Tranzit Saturna I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Tranzit Saturna I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Tranzit Saturna I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Tranzit Saturna

+5
Danny86
CrnaDama
rapunzel
Admin
trolerka
9 posters

Ići dole

Tranzit Saturna Empty Tranzit Saturna

Počalji od trolerka Pet Avg 21, 2015 8:50 pm

Uvod u priču...

Saturnu je potrebno 28 do 29 godina da zaokruži jedan kompletan zodijački ciklus. Tokom tih godina može se očekivati da približne vremenske intervale provede tranzitirajući kroz svaku od natalnih kuća. Osim ukoliko ne koristite sistem jednakih kuća, dužina njegovog tranzita kroz jednu natalnu kuću će zavisiti od veličine same kuće, ali će Saturn provesti približno oko 2,5 godine na prosečni prolaz kroz jedan znak, ili 30° kuće. Saturnu je potrebno 28 do 29 godina da zaokruži jedan kompletan zodijački ciklus. Tokom tih godina može se očekivati da približne vremenske intervale provede tranzitirajući kroz svaku od natalnih kuća. Osim ukoliko ne koristite sistem jednakih kuća, dužina njegovog tranzita kroz jednu natalnu kuću će zavisiti od veličine same kuće, ali će Saturn provesti približno oko 2,5 godine na prosečni prolaz kroz jedan znak, ili 30° kuće.
Primetićete da njegovi efekti kristalizuju, prizemljuju i stabilizuju. Generalno, posledice njegovih tranzita se osećaju na izraženiji način tokom prvog dela tranzita kroz kuću, kao i kada oformi aspekat sa nekom od planeta u natalnom horoskopu. Kako Saturn napreduje ka kraju I kuće, natus teži da stekne pojačano razumevanje i iskustvo. Saturnovo tranzitno kretanje kroz kuće u osnovi ima za cilja da poduči o nezavisnosti, o tome da se ne smemo oslanjati na druge. Za početak, generalno se javlja osećaj sprečenosti i nedostatka podrške od strane ljudi, u onom segmentu života kojima vlada kuća. Do kraja tranzita kroz kuću natus će naučiti kako da se u toj oblasti tokom budućih situacija oslanja isključivo na sebe samog.

Generalno, dok Saturn prolazi kroz kuće vatrenog trojstva (I, V i IX), postoji problem sa samopouzdanjem i bavimo se temama lične produktivnosti. Tranzitom Saturna kroz zemljane kuće (II, VI i X), potvrđujemo pitanja vrednovanja sebe samih i naše efekasnosti. Tranzit kroz vazdušne kuće (III, VII i XI) izvlači u prvi plan odnose natusa sa drugima, i uverava nas koliko se malo zapravo možemo osloniti na njih, kao i na našu sopstvenu percepciju. Tranzitirajući kroz seriju vodenih kuća (IV, VIII i XII) ponovo procenjujemo naše unutrašnje zalihe vere, našu vezu sa prošlim događajima, i psihološke mehanizme.

Saturn nas čini odgovornim u svakoj oblasti koju dotakne. Svaka kuća vlada specifičnim oblastima naših života, naših identiteta, i Saturnovi tranziti će aktivirati ove oblasti na uvid, reorganizaciju i ponovnu izgradnju.
SATURNOV HOD KROZ KUĆE HOROSKOPA


Saturn u tranzitu kroz I kuću natalnog horoskopa

Vrlo često je Saturnov dolazak na vrh 1. kuće doživljajneobične vrste, jer nam on stiže iz 12. kuće. Dok je prolazio kroz 12. kuću bili smo povučeni u svoj unutrašnji svet, naša podsvest je bila vrlo aktivirana, i izlaskom na Ascendent odjednom nam dolazi u prvi plan spoljašnji svet. Kada Saturn stoji u konjunkciji sa Ascendentom često doživljavamo nešto što nas «prizemljuje», što nas «spušta na tlo». Tranzit preko Ascendenta može nam doneti pravo buđenje iz sveta snova, fantazija i spiritualnih uticaja. Sve postaje realnije i ponovo treba da delujemo svesno.
Prva kuća predstavlja naš nastup i pristup prema spoljašnosti, prema našim ličnim kontaktima sa spoljašnim svetom, pogotovo mnogo govori o našem fizičkom izgledu. Sa sobom donosi u 1. kuću i svoje zadatke i svoje «ispite». Zbog toga je moguće da u drugim ljudima probudimo otpor prema sebi, jer naš nastup može biti distanciran, možda zračimo odbrambenim stavom, i obično smo generalno manje dostupni drugima nego ranije. U toj situaciji je i rizik nerazumevanja sa okruženjem izuzetno velik.
Kod tranzita Saturna kroz 1. kuću konfrontujemo se sa sopstvenom unutrašnjom stabilnošću. Da li se naša lična pojava temelji na sopstvenoj, unutrašnjoj snazi ili na strahu od spoljašnosti? Da li smo mi onakvi kakvim se pokazujemo? Ovaj tranzit nas tera da razvijemo svoju unutrašnju jačinu i sigurnost u odnosu na spoljašnji nastup, i sugeriše nam da preuzmemo odgovornost za sebe i sopstvene postupke.
To je dakle vreme kada sebe pažljivo i detaljno promatramo, i kada sebe bolje upoznajemo. Kroz to iskustvo možemo postati jači i dobiti dubok osećaj lične odgovornosti.
Saturnov tranzit kroz I kuću započinje Saturnovom konjunkcijom sa Asc-om, što je tranzit od veoma snažnog ličnog značaja. Prva kuća je jedna od kuća vatrenog trojstva, i kuća koja vlada našim ličnim identitetom. Dok Saturn tranzitira ovom kućom sve češće brinemo o načinu na se koji se predstavljamo drugim ljudima. Fizičko telo postaje predmet naše pažnje takođe – u zavisnosti od životnog doba natusa ovo se može pokazati kao period tokom kog osećate svu težinu svojih godina, ili je to faza tokom koje smo po prvi put u stanju da realnosagledamo svoje telo. Ovo je ujedno odličan period za promenu režima ishrane, za dijete, jednostavno jer je to period tokom kog se suočavamo sa realnim odrazom u ogledalu, a ne sa onim koji želimo da vidimo. Naš pogled na žvot je ozbiljniji nego ikada ranije, i dobija specifičnu odgovornu nijansu.
U početnoj fazi ovog stadijuma možete se osećati isfrustrirani, iznevereni, a tu je i nedostatak samopouzdanja. Možda ćete posegnuti za drugima u pokušaju da bolje ocenite sebe, tragajući za načinom koji bi podržao vaše samopouzdanje. Kada ovi pokušaju daju neodgovorajuće rezultate, osećaj privremene obeshrabrenosti je neminovna posledica. Ipak, budite uvereni da će Saturn ponovo raditi na ovim osećanjima tokom svog tranzita kroz I kuću, uz vašu pomoć sve dok ne dostignete tačku u kojoj posedujete snažniji osećaj za sebe same. Ovaj tranzit ima za cilj da transformiše vaš osećaj samouverenosti do tačke u kojoj preispitujete izvore svog samopouzdanja, i otkrivate snažnu bazu za oslanjanje na sebe same. Saturn u ovom tranzitu želi da se otarasite svih polovičnih izvora samouverenosti. Iluzije o sebi, o svom telui ličnim sposobnostima neće nadalje biti tolerisane. Okončanje ovog rezultata je novoizgrađeni identitet i realistično poimanje sebe samog. Po pitanju karijere i poslovnih projekata, očigledni signali predstojećeg napredovanja će izostajati, ali sve što činite tokom ovog tranzita će postaviti temelje za budući uspeh i napredovanje.


Saturn u tranzitu kroz II kuću natalnog horoskopa

Dok je introspekcija u izvesnoj meri naglašena tokom Saturnovog tranzita kroz I natalnu kuću, njegovo kretanje kroz II kuću ukazuje na novi stadijum sticanja zaliha kao posledicu produktivnosti, samopoštovanje i finansijske teme. Ovaj stadijum života je često ispunjen napornim radom, te je poznat i kao najpraktičniji period u našim životima. Finansijski uspeh može biti značajan, ali je generalno put do njega naporan i teško dostižan. Ovaj tranzit se tradicionalno povezuje sa finansijskim gubicima, ali je u stvarnosti reč o samoj percepciji - skloni smo da razmatramo sosptvenu efektivnost, i najčešće smo veoma nezadovoljni napredovanjem. U suštini, dobici mogu biti spori, a iznenadni povoljni obrti se ne očekuju pri ovom tranzitu. Svrha ovog tranzita je da probudi povezanost između vas samih i vrednovanja sebe, između onog što ste proizveli za stvaran svet i što ćete dobiti zauzvrat. Kao i kod svih Saturnovih tranzita, spoljni utisak je da će natus tragati za potvrđivanjem od drugih, i pronaći da ne dobija dovoljno zauzvrat. Inicijalni osećaj nedostatka podrške je obeshrabrujući (najčešći zaključak je "Radio sam tako naporno, i šta sam mdobio zauzvrat?"), ali vas ovaj tranzit vodi napred, ka tome da naučite da pogledate duboko u sebe sa potpuno novom jasnoćom i realizomom, i odatle izvučene svu neophodnu snagu. Radićete na sopstvenoj efektivnosti, i po prvi put biti u stanju da sagledate šta vas to sprečava da postignete željene rezultate. Izazov sa ovim aspektom je uhvatiti novo stečeno i novo tek definisano samopouzdanje koje ste stekli iz Saturnovog tranzita kroz I kuću, i primeniti ga u ovom relanom svetu.


Saturn u tranzitu kroz III kuću natalnog horoskopa

Ovaj tranzit označava vreme tokom kog kada u prvi plan izbija način putem kog ste sarađivali sa ljudima koji vas okružuju. Takođe, postaje očigledno i koliko ste u stanju da upravljate informacijama, da ih stičete i raspoređujete. Nova vrsta pritiska je A new kind of pressure is proizvedena – nije više pitanje vaše ličnosti, niti vaših sredstava kao što je bilo tokom tranzita Saturna kroz I i II kuću. Ovaj pritisak je više usmeren na vaše mentalne izvore. Možete osećati pritisak da proizvodite ideje, ali i da ih učinite primenljivim. Izvesna trezvenost u vašim stavovima je karakteristična za ovu fazu, kao što se može reći i da je došlo vreme za brige. Izgleda da poznanici i rođaci blokiraju vaš razvoj na određeni način, i kao rezultat toga navedeni odnosi postaju napetiji nego inače. Iako postoji želja da stičete kontakte, sada ste primarno okupirani učenjem, i može delovati da je zaludno ćaskanje čist gubitak vremena. Osećate neobičan pritisak za strukturiranjem sopstvenog vremena i usmeravanjem napora, i potrebu da srežete svu komunikaciju koja izgleda da nije neophodna. Povremeno ćete se osećati preplavljeni zadacima, birokratskim teškoćama, i sličnim ometanjima iz dana u dan. Kako se Saturn kreće ka IC-u (vrhu IV kuće), postajaće sve jasniji osećaj neophodnosti i brige, kao da predosećate da se neke situacije u vašem životu neminovno kreću u pravcu okončanja. Do kraja ovog tranzita osećaćete da ste savršeno zaslužili dublji smisao za razumevanje, fokusiranje na informacije i komunikaciju koju zaista možete efektivnije koristiti u realnom životu.


Saturn u tranzitu kroz IV kuću natalnog horoskopa

Označava period tokom kog ćete se baviti unutrašnjim promenama. U terminima spoljnih manifestacija, ovaj tranzit može biti jedan od najočiglednijih od svih Saturnovih tranzita. Ipak, pred samo okončanje Saturnovog prolaza kroz IV kuću, a sasvim sigurno i nakon toga, prepoznaćete ovaj stadijum kao jedan veoma kritičan, tokom kog ste izgradili neke lične osobine, i psihološke - razvojne. Tokom ove faze radićete na jačanju sopstvenog identiteta, istražujući svoje korene (odakle potičete), pa kada Saturn započne svoj tranzit kroz V kuću biti spremni da razlikujete sebe od drugih, ulažući u rad na sopstvenom egu. Za sada ćete se suočiti sa temam okruživanja koje vas povezuju sa prošlošću. Ponekada se ovo manifestuje kroz bukvalnu reorganizaciju vašeg doma. Selidba nije povezana sa ovim tranzitom kao što bi naprimer, Uran na to ukazao ako bi tranzitirao preko IC-a. Ukoliko se kretanje dogodi osetićete otpor prema tome. Ovo nije vreme kada ćete se osećati naročito hrabri u spoljašnjem svetu. Ipak, reorganizacija vašeg doma i što je još značajnije, u vašoj duši, otelotvoriće pravu prirodu ovog tranzita. Mnogi će proći kroz doslovno “prolećno čišćenje” u sebi. Ograničenja koja dolaze od ranih porodičnih reakcija biće iznete u prvi plan. Za početak, može biti frustracije rokovima u vašem životu, i načinima kojima ste ograničili svoje mogućnosti što je posledica ranih obrazaca. Osećaj usamljenosti i nedostatka podrške u životu može domnirati u ranim fazama ovog tranzita. Ponekad, odlaganja i usporavanja ćete iskusiti i u oblastima zdravlja, pokretljivosti i karijere. Kako se Saturn kreće bliže V kući, izvestan osećaj nadmoći će vas osnažiti.


Saturn u tranzitu kroz V kuću natalnog horoskopa

Sa Saturnom koji prolazi kroz kuću kreativnosti, možete se osetiti ograničenim, osetićete nedostatak unutrašnje iskre ili hrabrosti. Kako zabavljate i prihvatate sebe, kao i teme okruženja – kako upravljate sopstvenim egom izbijaju u prvi plan. Do kraja ovog tranzita trebalo bi da da imate snažniji osećaj svrhe, i usavršeniji ego. Šta vas to čini jedinstvenim? Kako upravljate svojim ponosom? Koji su vaši kreativni talenti? Da li ste radili dovoljno vredno kako biste se sada "pokazali ozbiljnim"? Ovo su teme sa kojima ćete se suočiti tokom ovog tranzita. Do perioda u kom će Saturn ući u vašu VI kuću, trebali biste imali snažan osećaj o tome šta vas to čini drugačjijima od ostalih, i veoma čvrsto uverenje u sopstvene kreativne talente. Mnogi ljudi prolaze kroz period ponovnog ocenjivanja sopstvenih talenata, smatraju'i da su ih ranije uludo trošili, i kako sebe mogu izraziti na praktičniji i svrsishodniji način. Peta kuća je takođe povezana sa ljubavlju i pažnjom koju primamo od drugih. Teme sa kojima ćete se suočiti tokom ovog perioda su i koliko zaslužujete posebnu pažnju od drugih. U početku se možete osećati nevoljenim, ili možda zapostavljenim, ignorisanim. Dok učite lekcije ovog tranzita, trebali biste naučiti i da volite sebe, da budete ponosni na sebe. Posmatračima će izgledati da bildujete sopstveni ego, i u početku će izgledati da uporno izostaju rezultati. Naučićete tokom ovog tranzita da se oslonite na sebe, da se oslonite na to što zaista jeste, a ne samo na ono što drugi vide u vama.


Saturn u tranzitu kroz VI kuću natalnog horoskopa

Ovaj prolazak označava vreme prilagođavanja i menjanja ili preusmeravanja mišljenja, posla ili zdravstvenih navika.
Dolazimo u situaciju da posredstvom unutrašnjih ili spoljašnjih uticaja u mnogim praktičnim životnim oblastima budemo ili postanemo organizovaniji i disciplinovaniji. Saturn nas nagoni da kroz samokritičnost razlikujemo bitno od nebitnog, šta nam je važnije a šta sporednije.
Ova faza Saturnovog ciklusa bavi se u suštini radom na sebi i sopstvu na svim ravnima. Ovo je veoma povoljan period da se peispitamo o našim navikama ishrane, problematici telesne težine, vreme kada počinjemo sa nekim fitnes-programom i posebnom vrstom ishrane. Sadašnji problemi sa zdravljem ili na radnom mestu ukazuju na promene strukturnih navika svakodnevnog života.
Ovim tranzitom nam Saturn postavlja pitanje da li smo zaista u prošlosti doneli pravilne odluke u vezi našeg posla i obaveza. Ako su te odluke manje zavisile od nas lično, sada dolazimo u sitaciju kada ih možemo korigovati. Uz ovo dolazi i situacija kada dobijamo mogućnost da naučimo nove stvari koje će koristiti našem poslu, dobijamo unutrašnju motivaciju i realistično držanje u odnosu na spoljašnje okolnosti.


Saturn u tranzitu kroz VII kuću natalnog horoskopa

Kroz ovaj tranzit se svi naši odnosi dovode u ozbiljniju situaciju. Naravno u žarištu stoji najvažniji odnos od svih, brak.
Čim Saturn pređe preko Descendenta možemo prepoznati potrebe, ograničenja i odgovornosti naših prijatelja i naših bližnjih. Ako smo neki naš odnos uzimali zdravo za gotovo, ili smo bili mišljenja da neki određeni naš odnos nije došao potpuno do izražaja, sada smo u stuaciji da isti sagledamo potpuno realistično. Prosto smo primorani da stvorimo i stvaramo solidan i jasno definisan put onim odnosima koji imaju jak uticaj na našu svakodnevicu i naš integritet (Saturn konjunkcija Asc. – opozicija Desc.). Ovaj period može biti težak za brak ili trajnu vezu. Ishod će zavisiti od kvaliteta odnosa i od čvrstine unutrašnje povezanosti u proteklim godinama.
Uprkos mnogim tradicionalnim gledištima astrologije za vreme ovog tranzita nistu česti razvodi, kao što na primer jesu za vreme Jupiterovog tranzita kroz 7. kuću. Saturnov tranzit kroz ovu kuću je period odlučivanja u vezi sa našim odnosima i daje nam sposobnost da partnera sagledamo objektivno. Takođe se proverava da li određeni odnos odgovara našim unutrašnjim potrebama i željama, te koju ulogu igramo mi sami u tom odnosu. Činjenice govore o tome da ljudi u ovom periodu ulaze u čvršće i stabilnije odnose, ili da u ovom periodu stabilizuju svoju vezu.
Kod poslovnih veza i donosa takođe dolazi do potreba da se stvari razjasne, a tada mogu nastati nove strukture i razviti se nove odgovornosti koje su vrlo važne za dalji zajednički rad. Tačka daljih dešavanja je kada u konjunkciji sa Descendentom Saturn počinje svoju putanju iznad Horizonta i time stupa iz lične oblasti (1. i 2. kvadrant) u javnu, otvorenu oblast (3. i 4. kvadrant). Time se pokazuje i prikazuje naše učešće u otvorenom i društvenom životu.


Saturn u tranzitu kroz VIII kuću natalnog horoskopa

Ovo je period u kome trebamo ili moramo da se način odreknemo svojih starih životnih struktura, i kada se tranzit završi da se preporodimo u skladu sa simbolikom osme kuće. Naginjemo ka davanju forme našem emocionalnom životu. Do ovoga može doći kroz spoljašnje okolnosti, ili kroz određene činjenice ili situacije unutrašnjih saznanja, u oblastima finansija, emocija i spiritualnosti. Bivamo u situaciji kada nas obuzima obilje osećanja koja čekaju da se obrade i svare. Problemi, strahovi i pritisci su nam sve bliži, a kada pokušamo da im umaknemo ili da ih ne primetimo ispostavlja se da nam to uzima suviše energije. Saturn nam ponovo pokazuje stvari koje samo negde zaturili ili zanemarili, nerešene problem, našu sopstvenu senku, kao i senke ostalih oko nas. Zbog toga je vrlo važno imati hrabrosti sagledati sebe i druge otvoreno i časno. Ovo je i vreme kada nam se mogu iskomplikovati situacije sa drugim ljudima, a to je usko povezano sa činjenicom naše težnje da svoje unutrašnje probleme projektujemo na spoljašnji svet. To znači da stvari koje smo duboko sakrili u nama sada vidimo i primećujemo i kod drugih ljudi. Tada se razvija mehanizam besa i ljutnje u nama, iskaljujemo bes na druge ljude što govori najviše o nama samima, i o našim podsvesnim aktivnostima. Saturn nas u ovom tranzitu suočava sa sopstvenim projekcijama koje treba da razumemo i svedemo na razumnu meru.
Ovaj tranzit nosi sa sobom šansu da naučimo da se mirnim putem ophodimo sa svojim emocijama, da umemo sa njima da izlazimo na kraj i samim tim da razvijemo nove perspektive. Možemo naći tačku svoje emocionalne nezavisnosti i da se razvijemo u jednu stabilniju i svesniju ličnost.
Mnogi ljudi doživljavaju ovaj vremenski period kao težak, a osnov za takav doživljaj teško je utvrditi. Ovo je i vreme kada saznajemo gorke činjenice prolaznosti i smrti, nekad je sretnemo i sasvim «oči u oči», a u najmanju ruku postajemo senzitivniji na pitanje umiranja. Ovaj tranzit nas može naterati da razmišljamo o pravoj istini života i smrti. Iz toga može poteći nova želja i volja za životom, a kroz ovu dinamiku dobija naš život jedan novi, dubljiji smisao.


Saturn u tranzitu kroz IX kuću natalnog horoskopa

Deveta kuća je mesto gde gradimo soptveno mišljenje i stavove, i mesto gde činjenice i pojave vezane za našu okolinu možemo dovesti u sintezu.
Tom prilikon uopšte ne igra ulogu da li smo svoje horizonte proširili kroz univerzitetsko obrazovanje, kroz individualni rad, kroz religiozna iskustva ili kroz putovanja. Bitno je da stvari posmatramo u većoj povezanosti jedno sa drugim.
Saturnov tranzit kroz ovu kuću može proširiti naše vidike, a može nastati i osećaj besmislice. Velika šansa se sastoji u tome da se shvati da je svaki čovek jedinstven za sebe i da nosi svoje sopstveno parče evolucije kosmosa.
Osnovno pitanje je da li stavove koje zastupamo iznosimo na osnovu naših unutrašnjih temelja činjenica ili nam je tako rečeno da jeste, tj. da smo stavove samo preuzeli od drugih. Ovo se može odnositi, na primer, na odluku šta ćemo studirati, ili na biranje pripadanju nekoj od političkih partija, pripadanju određenim društvenim strujanjima ili duhovnim zajednicama. Koliko smo prijemčivi za spoljašnje uticaje, na prihvatanje tuđih ideja, ili naprosto za razvijanje sopstvenih? Ovde se na radi toliko o sadržaju već više o mogućnostima prepoznavanja i zadržavanja pažnje na pozitivnim stvarima.
Deveta kuća se u astrologiji tradicionalno povezuje sa inostranstvom. Moguće je da za vreme ovog tranzita osetimo potrebu za daljim putovanjima u cilju širenja sopstvenih perspektiva. Inostranstvo može simbolično značiti i novi početak.
Saturnov tranzit u ovom polju upozorava i na vreme kada istražujemo, usklađujemo svoje misli i ideje. Pri tom ne igra ulogu da li teme vode do filozofije, religije ili socijalnih tema. Saturn nas može navesti da tražimo nove faktore na čijim temeljima možemo voditi razgovore sa drugima, kao i prema novim vidicima na koje se oslanjamo u razgovorima (opozicija 3. kuće).


Saturnov tranzit kroz X kuću natalnog horoskopa

Saturnov tranzit kroz 10. kuću i njen dolazak na MC stavlja nas u određenu društvenu ulogu, naš autoritet i naš posao (kao i karijeru) stavlja u središnju tačku. On nas suočava sa našim identitetom kojim se predstavljamo u društvu. Našu već osvojenu poziciju u našu pripadnost i zavisnost u društvenim sadržajima stavlja pod znak pitanja.
Nijedna druga kuća nas ne stavlja toliko jasno pred pitanje ko smo mi i gde su nam granice. Deseta kuća je naša manifestacija u društvu koja odražava utiske i vraća nam kao ogledalo naše projekcije i slike o drugim ljudima. Važnu ulogu u našem držanju prema spoljašnostima igra samostalnost i jedinstvo sopstva, koje se može utvrditi za vreme Saturnovog prolazka kroz kardinalne kuće (1., 4., i 7.). U 10. kući, poslednjoj kardinalnoj kući, Saturn će izneti na videlo ono što smo naučili, ili ono što smo mogli naučiti dok je obilazio ostale kardinalne kuće. Imamo li jasna gledišta i verujemo li sebi (1. kuća)? Patimo li zbog odrastanja i uzimamo li emocije ozbiljno (4. kuća)? Da li smo svoj identitet izgradili na partnerovom ili smo svoji (7. kuća)? Ovakve ili slične teme, ili celine tema, svakako imaju jaku refleksiju na naš prirodni autoritet, a mnogo utiču i na naš posao, zanimanje i društveni status. Vrlo često doživljavamo prilike u ovom periodu kao frustrirajuće ili isto tako često kao fazu straha. Verovatno smo izloženi u poslovnom i društvenom okruženju raznim neprijatnim zadacima kojima se osećamo nedorasli. Eventualno se naše okruženje opterećuje prisustvom nekog šefa ili autoriteta. Tada je naravno u prvom planu naš nastup u javnosti koja vrlo često prikriva našu stvarnu prirodu. Ove stvari se vrlo teško prevazilaze, ali svakako nije ni najvažniji korak ako želimo napredak u društvu u kojem hoćemo da sačuvamo integritet i odgovornost. Saturn nam pokazuje i upozorava nas, unutar određenih struktura i pravila, na naše određene zadatke koje treba da preduzmemo, i time da doprinesemo društvenim tokovima.
U 10. kući on stvara jednu zrelu ličnost koja zna i poznaje svoje granice, te se autentično i stabilno prezentuje u javnosti.


Saturnov tranzit kroz XI kuću natalnog horoskopa

Jedanaesta kuća u astrologiji važi za kontakte sa istomišljenicima, duhovnom sabraćom i onima koji su nam srodni – ljudima koji su nam važni i sa kojima nismo u ljubavnim odnosima. Ovde smo konfrontirani sa različitim shvatanjima i idejama drugih. Ovo polje predstavlja i kuću želja, nadanja i žudnje. Za vreme Saturnovog tranzita kroz ovu kuću potvrđuju se prijateljstva, ili se menjaju, srećemo nove ljude sa kojima ostvarujemo prijateljske veze, neki odnosi se završavaju. Mogući su problemi sa ličnim prijateljima ili partijskim, klubskim drugovima. Saturn preispituje da li ovi ljudi još uvek odgovaraju našim potrebama ili su se tokom vremena veze među nama promenile. Saturn takođe proverava koliko smo zavisni od istih ljudi, koliko smo se za njih vezali kroz emocije. Ovaj tranzit nam može doneti i jaku potrebu za samoćom, za zagledavanjem u sebe, i može doneti nova saznanja o značaju naših prijateljstava.
Ovaj tranzit može doneti sa jedne strane i jaku potrebu za samoćom, ili sa druge strane donosi nam saznanja o tome koliko su nam važni prijatelji. Donosi nam i mogućnost da svoju unutrašnju samostalnost bolje upoznamo, da naše suštinsko biće prepoznajemo na novi način, i istovremeno doživimo osećaj povezanosti sa drugima; na jedan odrasli, zreli način ophoditi se prema ljudima. Tim putem nam se pruža možda i prilika da se pridružimo nekoj grupi, u kojoj nalazimo svoje istomišljenike.
Eventualna opasnost ovog tranzita leži u tome da su moguća povezivanja sa pogrešnim ljudima, moguće je stvoriti lažna prijateljstva. Mogućnost nesporazuma i pogrešnih interpretacija


Saturnov tranzit kroz XII kuću natalnog horoskopa

Razmatranje svrhe postojanja, naših dostignuća ali i neuspeha je primarni fokus u periodu Saturnovog tranzita kroz XII kuću natalnog horoskopa. Ovaj tranzit podvlači i završetak jednog ciklusa, što sigurno može doneti jednake količine zbunjenosti i nezadovoljstva, posebno kao početak novog ciklusa koji najavljuje. Saturn sa dozom kriticizma oživljava sve laži koje leže skrivene ispod površine, pa smo primorani da se pozabavimo ozbiljnim čišćenjem duše. Tokom ovog tranzita suočavamo se sa ličnim demonima, nejasni strahovi nas proganjaju, čineći nas još nesigurnijim. Svako ima svoje tajne. Ono čega nismo uvek svesni je da one mogu ozbiljno oslabiti našu sreću i napredak.
Saturn će počistiti naša skrovišta (XII kuća) i zahtevati da se ozbiljno zamislimo nad svim što smo skivali tamo. Da li je ovaj proces neudoban? Za većinu može biti. Ali rešiti se svih zastarelih shvatanja, i ispitati i odbaciti iracionalne strahove, nije samo neophodno za naš dalji razvoj, konačno to je i uzrok ogromnog olakšanja. Dvanaesta kuća je na određeni način groblje svega što smo ostavili nezavršeno. Saturn ovde želi da se pozabavimo sortiranjem otpadaka i da se odlučimo da zadržimo samo ono što nam je zaista neopodno u budućnosti. Ovaj proces može biti dugotrajan i činiti se prilično spor, ali ukoliko ga obavite na pravi način, može biti izuzetno koristan. Bavimo se okončanjem radije nego počecima tokom ovog tranzita, dok odbacujemo stara shvatanja, nesvesno se pripremajući za Saturnov tranzit preko Asc-a i kroz I kuću, kada ćemo vredno raditi na razvoju individualnosti i ličnog identiteta.
Primetno smo introspektivni tokom ove životne faze. Možemo se izolovati od drugih na određeni način - što je proces koji dolazi sam po sebi. Pitanja zdravlja, generalno psihosomatske prirode, mogu izbiti u prvi plan. Možemo biti privučeni alternativnim načinima lečenja i življenja, osećati pojačanu potrebu da se bavimo proučavanjem sebe, koristeći različite načine (psihoanalizu npr).

Ključevi za rešavanje Saturnovih tranzita Exclamation

Saturn nas uči o značaju umerenosti i opreza. Možda je najbolji način da se bavimo zahtevnim Saturnovim tranzitima kroz kuće natalnog horoskopa, upravo poimanje ovih lekcija. Prihvatite to, tokom ovog perioda u vašem životu, stvari se mogu odvijati nešto sporije, čak brzinom puževog koraka. Saturn želi da vredno radimo, da praktično uložimo svoju energiju u korisne, značajne projekte, i da živimo “ovde i sada”. Ovaj period života je namenjen izgradnji solidnih temelja. Shvatite da je umerenost u ovom životnom trenutku neophodno za duhovni razvoj, ali i za fizičko biće takođe. Nemojte kriviti druge za to gde ste sada (nešto samosažaljenja može biti neophodno kako biste prikupili snagu, ali i sposobnost da se ipak oslonite na sebe), postupajući tako samo ćete tonuti dublje u melanholiju i bes.
Znajte da je ovo privremeni period u vašem životu kada biste trebali naučiti nešto više o ličnim ograničenjima, kao i o unutrašnjoj snazi. Nosite ove lekcije dok se krećete kroz ovu fazu, jer način na koji vodite svoj život može olakšati razumevanje Saturnovih tranzita.

Preuzeto sa: monnamagazin.me
trolerka
trolerka
Admin

Broj poruka : 167
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od trolerka Pet Avg 21, 2015 9:00 pm

SATURN I NATALNO SUNCE

SATURN KONJUNKCIJA SUNCE - ovaj tranzit Saturna je vrlo važan i ukazuje kako na moguće prvobitno osećanje nemogućnosti ispoljavanja mnogih kvaliteta tako i na naglašene mogućnosti za prevazilaženje takvih ograničenja uz nove mogućnosti za promenu takve percepcije situacije i za javljanjem snažnije težnje za značajnije unapređenje situacije na poslovno-finansijskom planu jer kod osobe može podsticati jačanje ambicioznosti i bolju samodisciplinu tako da u zavisnosti od prethodnih zalaganja donosi i ispunjenje i veću sigurnost ili neki vid priznanja tj nagrade za uloženi trud, efikasnost i zalaganja.
SATURN SEKSTIL SUNCE - ovaj aspekt ukazuje na važnost usmeravanja veće pažnje na jasno definisanje životnih ciljeva jer u tom slučaju potpomaže efikasnije iskorišćenje životnih šansi.
SATURN KVADRAT SUNCE - ovaj tranzit Saturna može doneti jači osećaj sputanosti kao i manjak potrebnog samopouzdanja tako da je usled takve nesigurnosti izvesnije i teže realizovanje planova. Pod uticajem ovog tranzita osoba se može naći u takvim situacijama u kojima može imati osećaj kao da je na nekakvom ispitu.
SATURN TRIGON SUNCE - kada se radi o ovom tranzitu on može biti od posebnog značaja za osobu jer podstiče lakše ispoljavanje tj predstavljanje pozitivnih osobina što dovodi do mogućnosti ostavljanja boljeg utiska na druge ljude. Takođe, pod uticajem ovog tranzita Saturna osoba može jasnije i adekvatnije izražavati svoje stavove, misli i osećanja.
SATURN OPOZICIJA SUNCE - pod uticajem ovog tranzita Saturna osoba se može osećati obeshrabreno i nemotivisano kada je u pitanju ispunjavanje nekih važnih obaveza na poslovnom planu ili kada se radi o nastojanjima za poboljšanje odnosa sa osobama iz bližeg okruženja ili u ljubavi sa voljenom osobom.


SATURN I NATALNI MESEC

SATURN KONJUNKCIJA MESEC - ovaj tranzit može doneti češća preispitivanja i "vraćanje osobe u prošlost" u cilju pronalaženja odgovora na neke nedorečene i nedovoljno razjašnjene stvari.
SATURN SEKSTIL MESEC - pod uticajem ovog tranzita osoba može biti disciplinovanija, osećajnija i može biti sposobnija da kontroliše svoje emocije.
SATURN KVADRAT MESEC - ovaj tranzit nagoveštava izraženiju opasnost od javljanja određenih teškoća u ljubavnoj vezi zbog mogućeg javljanja učestalijih svađa i neslaganja usled loše međusobne komunikacije i nedovoljnog razumevanja.
SATURN TRIGON MESEC - ovaj tranzit ukazuje na mogućnost ostvarenja većeg zadovoljstva u ljubavi ukoliko osoba nastoji da na adekvatan način dovoljno uskladi svoje emotivne želje i potrebe sa emotivnim željama i potrebama svoje voljene osobe.
SATURN OPOZICIJA MESEC - tokom trajanja ovog tranzita može biti naglašenija snažnija nesigurnost i napetost pa je usled toga moguća i smanjena usredsređenost ili smanjena zainteresovanost prilikom obavljanja važnih obaveza. Takođe, u ovom periodu osoba može osetiti i češći nedostatak podrške od strane drugih osoba.


SATURN I NATALNI MERKUR

SATURN KONJUNKCIJA MERKUR - tokom trajanja ovog tranzita osoba može ozbiljnije shvatati i pristupati rešavanju nekih problema jer ovaj tranzit Saturna može podstaći veću odlučnost, težnju za zrelijim razmišljanjem ali za ostvarenje željenih rezultata zahteva i veću spremnost na angažovanje i rad.
SATURN SEKSTIL MERKUR - ovaj aspekt ukazuje na naglašene mogućnosti da se do željenih rezultata dođe na brži ili na lakši način jer ovaj tranzit kod osobe može podsticati bolju organizovanost, usredsređenost kao i bolju spsobnost fokusiranja misli i pažnje na bitne stvari.
SATURN KVADRAT MERKUR - ovaj tranzit nagoveštava izraženiju opasnost od javljanja osećaja uljuljkanosti u lažnu sigurnost iz razloga što se neke stvari mogu shvatati prilično olako tako da to može dovesti do velikog razočarenja prilikom suočavanja sa realnim problemima u stvarnosti.
SATURN TRIGON MERKUR - ovaj tranzit potpomaže brzo razmišljanje, pragmatično delanje i bolju usredsređenost što dovodi do lakšeg ostvarenja pozitivnih rezultata na svim životnim poljima.
SATURN OPOZICIJA MERKUR - ovaj aspekt ukazuje na izraženiju opasnost od narušavanja kvaliteta komunikacije u međuljudskim odnosima a naročito sa nekim osobama iz poslovnog okruženja gde je moguć i češći ulazak u bespotrebne verbalne sukobe.


SATURN I NATALNA VENERA


SATURN KONJUNKCIJA VENERA - pod uticajem ovog tranzita osoba može suzbijati svoja osećanja i ne ispoljavati ih svojoj voljenoj osobi na adekvatan način zbog izraženijeg osećaja da neće biti shvaćena na pravi način. Usamljene osobe mogu tokom ovog perioda imati pojačanu želju za ljubavlju i biti u većoj potrazi za pronalaženjem svoje srodne duše. Ovaj tranzit takođe podstiče ispoljavanje kreativnosti ili nekih umetničkih sposobnosti,
SATURN SEKSTIL VENERA - ovaj tranzit uz veću spremnost na prihvatanje odgovornosti potpomaže lakše ostvarenje većeg zadovoljstva na ljubavnom i poslovnom planu.
SATURN KVADRAT VENERA - tokom trajanja ovog tranzita osoba može biti nedovoljno komunikativna pa čak i previše zatvorena i povučena u sebe što se može naročito negativno odraziti na ljubav gde može ostaviti utisak postojanja želje za većim distanciranjem.
SATURN TRIGON VENERA - ovaj tranzit daje snažne indicije za ostvarenje dobrog slaganja u ljubavi jer tokom trajanja ovog tranzita osoba može biti neretko sposobnija da bolje usaglasi svoje želje sa realnošću kao i da bude spremnija na prilagođavanje i na zajedničke kompromise u ljubavi.
SATURN OPOZICIJA VENERA - tokom trajanja ovog tranzita ovo može biti period nesigurnosti i napetosti u smislu mogućeg češćeg preispitivanja svojih želja i očekivanja na polju ljubavi. Izraženija je opasnost i od većih nesporazuma usled mogućih češćih krupnijih međusobnih neslaganja po pitanju važnih stavova o poimanju ljubavi ili o prioritetima u ljubavnoj vezi.


SATURN I NATALNI MARS

SATURN KONJUNKCIJA MARS- pod uticajem ovog tranzita može biti naglašenija napetost u ponašanju a takođe osoba može osećati i razna ograničenja.
SATURN SEKSTIL MARS - ovaj tranzit donosi preduzetnost, pojačanu energičnost i ambicioznost tako da može potpomoći da se osoba aktivira na pravi način.
SATURN KVADRAT MARS - ovaj tranzit može ispoljiti svoje negativne strane i bitno otežati ostvarenje ciljeva ukoliko je osoba previše nestrpljiva i ukoliko teže kontroliše svoje ponašanje.
SATURN TRIGON MARS - ovaj tranzit Saturna nudi niz povoljnosti i ukazivanje novih šansi ukoliko se osoba nalazi "na pravom mestu i u pravo vreme".
SATURN OPOZICIJA MARS - ovaj tranzit nagoveštava izraženiju opasnost od iznenadnog javljanja prepreka, loše komunikacije i pogoršanja međuljudskih odnosa. Na poslovnom planu naročito može ispoljiti svoje nepovoljnosti ukoliko osoba čeka da se neke neispunjene obaveze previše nagomilaju.


SATURN I NATALNI JUPITER

SATURN KONJUNKCIJA JUPITER - ovaj tranzit smatra se težim jer to može ukazivati i na vrlo nestabilne i turbulentnije periode pune iskušenja, teškoća i naglašenih iznenadnih prepreka koje se nižu jedna za drugom. Neretko gotovo idealno isplanirane stvari ruši surova realnost. Ipak, zalaganja bi se mogla dobro isplatiti uz dovoljno truda i jasnije nastojanje na realnom sagledavanju situacije.
SATURN SEKSTIL JUPITER - ovaj tranzit neretko podstiče težnju za zrelijim razmišljanjem, racionalniji pristup prilikom rešavanja problematičnih životnih situacija s mogućim naglaskom na veću sposobnost uočavanja ograničavajućih faktora i na veću spremnost na adaptiranje novim okolnostima i uslovima različitih životnih situacija.
SATURN KVADRAT JUPITER - tokom trajanja ovog tranzita postoji izraženija opasnost od nešto češćeg nedovoljno objektivnog pristupa što može dovesti i do lakšeg javljanja loših procena, izraženije napetosti i većeg osećaja nezadovoljstva.
SATURN TRIGON JUPITER - ovaj tranzit ukazuje na mogućnost češćeg javljanja težnje za pravilnijim raspoređivanjem vremena i energije kao i na češću težnju za dobrom procenom prioriteta što uz dovoljno istrajnosti i spremnosti na adekvatna zalaganja neretko može olakšati ostvarenje zadovoljavajuće dobre satisfakcije na svim životnim poljima.
SATURN OPOZICIJA JUPITER - ovaj tranzit ukazuje na moguće češće lakše upadanje u razne nepoželjne konfliktne situacije naročito kod osoba kod kojih je naglašena potreba za ispoljavanjem suviše pristrasnih stavova ili je naglašeno nedovoljno racionalno i nedovoljno objektivno razmatranje situacije.


SATURN I NATALNI URAN

SATURN KONJUNKCIJA URAN - ovaj tranzit može nagovestiti situacije koje zahtevaju više angažovanja ali, naročito kod onih osoba koje nastoje da u životu imaju jasnu predstavu o svojim bitnim životnim ciljevima, daje i nagoveštaj za javljanje odlučnosti (neretko i čvršće disciplinovanosti) u nastojanjima prilikom realizacije nekih ideja, planova ili ciljeva a može povremeno ukazivati i na težnju za originalnijim i neobičnijim metodama realizacije planova ili ciljeva. Bez obzira na to što ovaj tranzit po svojoj prirodi može biti teži ili zahtevniji, on daje i mogućnosti da osoba odlučnije nastoji da realizuje svoje plodne ideje kombinujući sposobnost osmišljavanja originalnih metoda koje joj omogućava uticaj Urana sa većom spremnošću na čvrstu disciplinovanost i dovoljnu opreznost u organizovanju realizacije zacrtanih ciljeva što joj omogućava uticaj Saturna.
SATURN SEKSTIL URAN - ovaj tranzit umnogome može doprineti ostvarenju preduzetih akcija jer može u odredjenim situacijama buditi veću odlučnost što može i ubrzati ostvarenje određenih ciljeva ili napretka.
SATURN KVADRAT URAN - ovaj tranzit tokom svog trajanja može u doređenoj meri umanjivati spremnost na kompromise (naročito u onim situacijama kada postoji percepcija nepostojanja dovoljnog strpljenja ili dovoljne staloženosti kod drugih osoba).
SATURN TRIGON URAN - ovaj tranzit može u povremenim okolnostima tj prilikom javljanja onih situacija koje zahtevaju ujedinjenje praktičnosti (koju nudi Saturn) sa originalnošću (koju nudi Uran) u određenoj meri podsticati na veću odlučnost i na preduzimanje brojnih pozitivnih akcija.
SATURN OPOZICIJA URAN - ovaj tranzit može uticati na češću nešto izraženiju percepciju da globalni uticaji sužavaju mogućnosti pojedinaca, međutim, ovaj tranzit moše nagovestiti i pojavu snažnije težnje za jasnijim ispoljavanjem individualnosti ili ostvarenjem veće nezavisnosti.


SATURN I NATALNI NEPTUN

SATURN KONJUNKCIJA NEPTUN - ovaj tranzit Saturna ukazuje na nešto izraženije mogućnosti za javljanje situacija koje bi na neki način mogle podsticati introspekciju i kreativnost kada osoba može naučiti da bolje vlada sobom i da uspešnije kontroliše razne životne situacije. Takođe, ovakav tranzit daje mogućnosti za jačanje volje za unapređenje kvaliteta ljubavnog života.
SATURN SEKSTIL NEPTUN - ovakav tranzit ukazuje na nešto izraženije mogućnosti za javljanje težnji za boljim usklađivanjem ideala (naročito u ljubavi) sa realnošću.
SATURN KVADRAT NEPTUN - ovaj tranzit ukazuje na nastojanje osobe da neke svoje kreativne ideje ponovo dobro razmotri i da ih poveže u celinu, međutim, konačna realizacija planova može biti usporena usled nedovoljne organizovanosti ili usled moguće nespremnosti osobe na timski rad. U ovom periodu osoba takođe može imati izraženiju sklonost ka povlačenju i osamljivanju.
SATURN TRIGON NEPTUN - ovaj tranzit ukazuje na naglašene mogućnosti da se uz dovoljno angažovanja i upornosti mnoge zamisli na poslovno-finansijskom planu lakše usmere ka praktičnim ciljevima.
SATURN OPOZICIJA NEPTUN - Tokom trajanja ovog tranzita osoba može imati pojačanu potrebu ka postavljanju visokih ciljeva ali ovaj tranzit osobi dodatno nudi i moguće jasnije preispitivanje mogućnosti u cilju boljeg usklađivanja sa realnošću.


SATURN I NATALNI PLUTON

SATURN KONJUNKCIJA PLUTON - tokom trajanja ovog tranzita moguće je javljanje brojnih otežavajućih i sputavajućih okolnosti tako da u ovom periodu može biti potrebno znatno više strpljenja i velika količina samodiscipline i organizovanosti.
SATURN SEKSTIL PLUTON - ovaj tranzit može potpomagati jačanje volje, podsticati jačanje samopouzdanja i veće sigurnosti u sebe kao i osećaj bolje samokontrole. Ovaj tranzit ukazuje i na nešto lakše javljanje onih situacija koje za ostvarenje boljeg uspeha ili satisfakcije neretko zahtevaju snažniju volju ili odlučnost.
SATURN KVADRAT PLUTON - ovaj tranzit ukazuje na moguće lakše javljanje onih, na neki način problematičnijih, situacija koje zahtevaju određene transformacije pristupa rešavanju problema kao i pronalaženje efikasnijih načina za prevazilaženje takvih situacija.
SATURN TRIGON PLUTON - ovaj tranzit ukazuje na moguće lakše javljanje situacija koje za ostvarenje boljeg uspeha neretko zahtevaju inovativnost ili prisutniju spremnost na adekvatna prilagođavanja i na šire sagledavanje takvih situacija.
SATURN OPOZICIJA PLUTON - ovaj tranzit Saturna ukazuje na izraženiju opasnost od značajnijih neslaganja sa osobama od autoriteta kao i od lakšeg ulaska u suvišne sukobe sa njima.

Preuzeto sa: astrum.co.rs
trolerka
trolerka
Admin

Broj poruka : 167
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od trolerka Pet Avg 21, 2015 9:05 pm

SATURNOV POVRATAK...TRANZITNI SATURN KONJUKCIJA NATALNI SATURN

Kada se spomene Saturnov povratak, koji se dešava oko dvadesetdevete i pedesetosme godine života, obično ga iščekujemo kao tešku ili teretnu fazu u životu, a posebno u prvom njegovom povratku oko dvadesetdevete godine. Da li je to uvek tako? Ili, da li je to baš tako?  Kako ćemo doživeti Saturnov povratak, prvenstveno zavisi od natalnog položaja Saturna, a to je znak, kuća, aspekti i dispozitor. Saturn je Saturn, pa kada je i u povoljnom i nepovoljnom kosmičkom položaju u natalnoj karti, traži od nas napor i suočavanje sa realnošću. Ako neko ne podnosi iluzije, maštu, precenjivanje sopstvenih mogućnosti, netačnost i bežanje od stvarnosti, onda je to Saturn. Zbog toga je njegov povratak veoma važan, jer predstavlja početak nekog novog ciklusa u našim životima u kojem je potrebno odbaciti stare strukture i izgraditi neku nove, ali samo uz realno i objektivno sagledavanje života i naše uloge u njemu. Saturn traži čvrste i konkretne planove, kao i prihvatanje odgovornosti prema sebi i drugima, jer nas njegovi povratci često suočavaju sa donošenjem važnih odluka, preispitivanjem ponašanja, korenitim promenama u načinu života, odmeravanju odgovornosti i discipline koju treba da preuzmemo. Sasvim je razumljivo zašto se ovo dešava oko dvadesetdevete godine života, jer tada ulazimo u jedno zrelije doba, odnosno u doba, koje iza sebe ostavlja sve one iluzije, želje i maštu jedne mladosti. Sa Saturnovim povratkom počinje ciklus, gde je potrebno pokazati mnogu veću ozbiljnost i odgovornost, jer se traži da se bavimo konkretnim i praktičnim pitanjima, kao što je karijera, posao, status, prihodi, ali i preuzimanje odgovornosti po svim pitanjima, pa tako i kada je privatan život u pitanju i partnerski odnosi.

Mnogi od nas Saturnov povratak doživljaju kao „teško vreme“, međutim koliko će biti „teško“,  zavisi kako smo živeli u proteklih dvadesetdevet godina. Zašto „teško“? Zato što čovek često beži od realnosti i odbija da se suoči sa njom, zato što odbija korenite promene, jer je mnogo lakše živeti i funkcionisati onako kako smo navikli i ne želimo da izađemo iz „udobnosti“, zato što odbijamo ulogu u kojoj je potrebno prihvatiti potpunu odgovornost, zato što ne želimo da prihvatimo granice jer ih doživljavamo kao ograničenja, zato što je lepše pobeći od problema nego se suočiti sa njima, zato što ne želimo da patimo, zato što odbijamo da upoznamo bol, itd. Odbijaju se korenite promene koje treba uraditi u poslu, karijeri ili profesiji, a onda Saturn ruši vašu poslovnu ili statusnu strukturu, koju ste prethodno imali. Niste preuzeli osećaj odgovornosti za porodicu i porodična pitanja, a onda Saturn ruši strukturu porodice. Ili, niste se potrudili oko partnerskog odnosa i bežali ste sve vreme od problema u braku, a onda Saturn ruši strukturu bračne veze ili partnerskog odnosa. Sve ove procese i dešavanja, vezano za Saturnov povratak, treba shvatiti kao uvod ili početak, ali na nekim drugačijim i realnijim strukturama i temeljima, posebno ako je stara struktura prethodnih godina građena na iluzijama, laži, samozavaravanju ili nije imala jasan i konkretan oblik. Koliko će Saturn biti „težak“ u povratku, zavis od toga koliko smo u periodu pre toga bili efikasni u našim ciljevima, koliko smo prihvatili odgovornu ulogu u društvu, porodici ili braku, koliko smo bili konkretni, jer Saturna interesuju samo dela.

Ako je Saturn u natalnoj karti nepovoljno aspektovan, jer to automatski pokazuje problem sa ispunjavanjem njegovih praktičnih zahteva ili osoba ima problem sa rešavanjem praktičnih pitanja, onda je i Saturnov povratak „teži“ i sresniji. Međutim, ovo je i znak da Saturn traži suočavanje sa Sada i Ovde i da je to trenutak kada možemo bit svesniji sebe i onoga što se događa oko nas. Ako je neko rođen sa kvadratom, opozicijom ili konjunkcijom između Saturna i Meseca, onda će sukobi i frsutracije, koji su naznačeni već u natalu sa ovim aspektima, doći u još oštrije žarište sa Saturnovim povratkom, a posebno u vezi privatnog, emotivnog ili porodičnog života. Međutim, ovo je i „znak“ i da je sa Saturnovim povratkom potrebna konačnost, jer samo konačna akcija omogućava  suočavanje sa sobom i konačno razrešenje problema iz prošlosti, koji se sve vreme „vuku“ sa sobom. Ili, ako je u natalnoj karti Saturn u konjunkciji, kvadratu i opoziciji sa Suncem, onda sa Saturnovim povratkom problemi, strahovi i sukobi vezani za ambiciju, status, autoritete, profesiju, pa i lični identitet, dolaze u žižu dešavanja. Potrebno je u periodu Saturnovog povratka, koji ima uticaj oko dve i po godine, osloboditi se strahova, koji blokiraju njenu kreativnu energiju i smetaju ostvarivanju ambicija ili izgradnji ličnog identiteta. Period suočavanja sa sopstvenim strahovima, a onda i sa strahovima koji su vezani za neki  autoritet, koji se doživljava kao ograničavajući ili suočavanje sa problemima koji pritiskaju planove povezane sa karijerom i ličnom ambicijom, a sve iz razloga straha da se ne bude uspešan, što je blokiralo energiju i zbog toga donosilo probleme i prepreke. Dokle god se odgađa ono što Saturn traži, pritisak Saturna neće prestati, ali kada prihvatimo da se suočimo sa problemima, koliko god oni bili teški i bolni, prestaje i pritisak Saturna. Volim da kažem za Saturn da je on prihvatanje. Ako je Saturn u natalnoj karti povoljno aspektovan, onda se Saturnovi povratci ne doživljavaju stresno i frustrirajuće i oni mogu još više da ugrade svest o praktičnoj strani života i svest o dužnosti, disciplini i odgovornosti.

Natalni Saturn u trigonu sa Marsom u svom povratku još više da učvršćuje i konkretizuje poduhvate i poslove, kroz koje osoba teži da se dokazuje i radi. Ili, ako je natalni Saturn u harmoničnom aspektu sa Merkurom, onda povratak još više učvršćuje ideje i um, pa se pokreću i aktiviraju praktične i važne odluke, koje će imati važan uticaj na status i karijeru u budućnosti. Međutim, ako ima i nekih dodatnih pokazatelja, mogu se razumne, važne i praktične odluka odnositi i na porodična i partnerska pitanja, jer šta god se važno odlučuje, postoji podrška razmnog, praktičnog i sigurnog uma. S obzirom da Saturn predstavlja konačnost, ovakav povratak, koji bi aktivirao natalnog Merkura, može se, na primer, naći i u horoskopima osoba koje završavaju svoje planove vezano za učenje i obrazovanje i stavljaju konačno tačku na takvu priču. Naravno, Saturnova natalna kuća, kao i kuća kojom vlada Saturn, važne su smernice za tumačenje i razumevanje njegovog povratka, jer kuća gde se nalazi Saturn ukazuje na oblast života u kojoj dolazi do promena. Ono što Saturn od nas traži kod njegovih povrataka je potpuna svesnost i razumnost.

Preuzeto sa: astro-house blog
trolerka
trolerka
Admin

Broj poruka : 167
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od Admin Pet Avg 21, 2015 9:06 pm

Boze,mene kad nije ubio tranz.Sa na Pl,istovremeno praveci sam sa sobom kvadrat
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od trolerka Pet Avg 21, 2015 9:24 pm

Kao i mene kad je prelazio preko Meseca...uzas zivi, hvala Bogu sto je proslo. Jos je to bio vrhunac Sade-sati.
Sad kad mi kvadrira nat. RxMerkura isto lose, totalno sam izgubljena, bezim od ljudi i strasno usamljena. najgore je bilo kad je isao retrogradno na zadnjim stepenima Skorpije. Shvatih to kao lekciju iz proslosti (retrogradne obe planete).

Tati je skoro bio Sa povratak (sco), doneo mu je naravno tezak period. Bolest, operaciju ali i vrlo brz oporavak, na cudo lekara...Smile Nat. Pl u 8....kao feniks :-)
trolerka
trolerka
Admin

Broj poruka : 167
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od Admin Pet Avg 21, 2015 9:27 pm

Secam se Saturna kroz moju I kucu,bas tezak period.
Vecito neka preispitivanja,a tu mi je i Mesec.
Tada mi se desila prva ljubav,platonska naravno. Haha. Ne znam koliko litara suza je bilo,sta cu,pubertet Very Happy
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od rapunzel Sub Sep 05, 2015 10:29 pm

Učitelj ili mučitelj .... Saturn u Strelcu i šta svaki znak treba da uči i nauči...


Priča o Saturnu...
(ili šta sve treba znati o ovoj planeti)
Ako ga posmatramo kao učitelja, možda ponekad vrlo strogog učitelja onda smo spremni da učimo i naučimo sve njegove lekcije... Mučenje dolazi ako nismo spremni za učenje, ili ako više puta ponavljamo neku lekciju, ispit, naravno da će u tom slučaju biti mučitelj....
Od svih planeta učimo nešto, nije Saturn jedini sa kojim prelazimo neke lekcije i iskustva, ali Saturn je onaj koga uglavnom zapamtimo i njega i njegove lekcije, kao nekog učitelja ili profesora iz škole koga pamtimo zauvek... Jer On je od onih učitelja zaduženih za strogost, odgovornost, sturkturu, granice... Kako ga ne zapamtiti. Ima i onih koji ga zovu zlotvorom, ili u tradicionalnog astrologiji malefik (loša i nepovoljna energija) pored Marsa, Urana, Plutona i Neptuna. (Malefik: planete koje donose "lošu sreću" ili nesreću, Mars mali malefik, Saturn veliki malefik).
Kako ima onih bržih i sporijih planeta uglavnom pamtimo lekcije ovih sporijih (Jupitera, Saturna, Urana, Plutona i Neptuna)...

Saturnov tranzit kroz neki znak (energiju) ima veliki uticaj na naš život, to ne možemo da osporimo, ali taj uticaj svakako ne mora da bude loš i katastrofalan...kada  Saturn promenio znak i energiju menja se i predmet učenja...
Saturn ostaje isti za nekog strog učitelj za nekog veliki mučitelj, samo se menja energija...Menja se i Saturn pod uticajem nove energije, ali u osnovi ostaje ono što jeste - učitelj.

Strelac: promenljivi, vatreni, aktivan znak...
U dobrim aspektima: filzofski nastrojena energija, širokih nazora, direktna, optimistična, velikodušna, pravična, akademska, sportski nastrojena, religiozana, slobodoljubiva, istinoljubiva..  
U manje dobrim aspektima: energija sklona preterivanju, netaktična, nestrpljiva, nametljiva, usijane glave, energija kocke i kockara, pričalica, energija svađalački nastrojena....
*Koja će od ovih energija preovladati zavisiće od aspekata koje će Saturn dok boravi u ovaj energiji praviti sa ostalim vašim planetama!

Saturn menja znak ali menjaće se i kuće kroz koje će da prolazi..
Osim što menja znak Saturn će promeniti i kuću (kuće). Menjaju se i oblasti života i lekcije. Saturn je isti ali menjaju se okolnosti, menja se i on donekle...
Svako od nas uči isti "predmet" - energija Saturna, ali svako od nas ima posebnu oblast koju proučava ili gde stiče neko iskustvo to su natalne kuće...
Tu gde Saturn prolazi (tranzitira) tu su lekcije koje neko doživljava kao dobre, neko kao loše....
Aspekti nam govore zapravo kako te lekcije savlađujemo: na lakši ili teži način.
I tako dolazimo do toga da ako je način lakši mi Saturna doživljavamo kao učitelja, ali ako je teži onda kao mučitelja.

Šta Saturn hoće od nas?
Nije dobro ako Saturna posmatramo kao nekog ko samo postavlja prepreke ispred nas... Posmatrajmo ga kao nekog ko donosi neke lekcije i zadatke, koje treba da naučimo i uradimo da bi mogli da idemo dalje.... Najbolje je doživeti ga kao UČITELJA u velikoj školi života u kojoj smo svi ĐACI bez izuzetka...Ako na vreme shvatimo da ovaj učitelj nije od onih koji samo puko prenosi znanje, već da on od nas traži da sami kroz iskustvo učimo i naučimo, biće nam bolje. Saturn svakog od nas (đaka) podstiče da kroz svoje lično iskustvo uči, dođe do odgovora na sva životna pitanja... On nas uči da ne čekamo od drugih da to uradi za nas... On nas uči i da nema univerzalnih odgovora za pitanja koja muče svakog od nas....Svako od nas ima svoj odgovor na neko pitanje, i svako od nas do tog odgovora dođe u skladu sa spremnošću da uči, u skaldu sa iskustvom, ali pre svega u skladu sa svojim karakterom....
Neću ovde izostaviti neke mogućnosti Saturnovog uticaja: bol, patnju, tugu, ograničenja...Naravno da ima i da je bilo i toga. I sama sam prošla kroz neka takva stanja... Međutim mislim da mi ponekad sami sebi postavljamo ograničenja a ne neke "više sile"... Ako ograničenja ima a ima ih (ponekad), njih ćemo se rešiti ili osloboditi ako shvatimo zašto je do ograničenja došlo, ako na vreme savladamo taj zadatak ili lekciju, i ako to mirno prihvatimo... Dobro je ako to shvatimo kao iskustvo više... Ako sve ovo dobro savladamo....i zadatke i lekcije možemo se  osloboditi i ograničenja i granica koje su postavljene pred nama... U tome će nam pomoći i Uran naravno.

Razmislite i o ovome....
Da li su bol, patnja, strahovi, ograničenja, frustracije koje se pripisuju uticaju Saturna zapravo samo naš beg od odgovornosti prema sopstvenoj sudbini. Još jednom ću ponoviti Saturn je zapravo tu da nas nauči da preuzmemo odgovornost za svoju sudbinu!!! Kada nismo dobri učenici, kada zanemarimo neke lekcije i zadatke možda nas Saturn učitelj i kazni....svakoga već prema aspektima koje on pravi... "Kažnjeni učenik" se ljuti, često misli da je nepravedno kažnjen, možda je bolje da razmisli šta mu to učitelj poručuje...Možda je "kazna" tu da bi prihvatili neku obavezu (od koje se obično beži), da bi naučili šta je odgovornost i disciplina....ništa više ni manje...

Saturn dakle donosi ograničenja, to jeste jedan od njegovih većih uticaja, ali posmatrajte to ovako: on nas na taj način sprečava da bespotrebno rasipamo svoju energiju na neke stvari, ljude ili životne situacije... On nas zapravo uči da se koncentrišemo, uozbiljimo i odgovorno krenemo ka nekom postavljenom cilju....
Najbolje je da budemo spremni i Saturna prihvatimo kao realnost, spremni da naučimo sve njegove lekcije i zadatke... Sve ono što nam on u nekom znaku (energiji), kući i aspektima postavlja kao zadatak, test, ispit, iskustvo koje moramo da prođemo.

Aspekti Saturna - lekcije
Kretanjem kroz neki znak Saturn će se susretati sa ostalim planetama, te planete pod njegovim uticajem mogu dobiti dozu ozbiljnosti, discipline, trajnosti, odgovornosti....međutim mogu doneti i strahove, razočarenja, tugu, blokade - sve zavisi od aspekta između Saturna i planeta... Posebnu težinu mogu doneti neki izazovni aspekti (kojnukcija, kvadrat, opozicija...) sa Suncem (volja), Mesecom (duša)...Ovi aspekti mogu doneti ograničenja, tugu, strahove...lične prirode (Sunce) ali i vezane za porodicu (Mesec)... Šta kada dođu takvi aspekti? Pa setiti se osnovnih Saturnovih lekcija: odgovornost, ozbiljnost, istrajnost, strpljenje, disciplina....Saturn će u nekom trenutku negde biti u izazovnim aspektima sa Venerom (emocija, ljubav, zadovoljstvo).... tada mogu nastupiti problemi u vezama, brakovima, porodici, sa novcem.. Aspekti sa Merkurom mogu doneti ograničenja i blokadu u misaonom procesu, u komunikaciji, učenju.... Sa Marsom blokadu i strahove vezane za ličnu energiju, snagu, akciju, seksualnu energiju....Namerno sam izdvojila ove teže aspekte (mada ih ima još), ovde samo hoću da nagovestim da su ovi aspekti zapravo LEKCIJE koje trebamo naučiti, razumeti, a zatim i rešiti... Jer kada se to uradi, kada prevaziđemo ograničenja negde na karaju tog procesa čeka nas NAGRADA....I zapamtite svaki problem ima rešenje!
Saturn (konjukcija, kvadrat, opozicija) sa Venerom....Osoba koja ima ovaj aspekt u tranzitu može da dođe u situaciju da misli kako je niko ne voli, da prava ljubav ne postoji, da je kažnjena jer voli, da pati, da je sama i nevoljena... Ništa nije slučajno pa ni takav položaj Saturna i baš takav aspekt u nekom trenutku....Ko se sa njim bude susreo u narednom periodu....neka prvo pomisli zašto baš sada, zatim šta to Saturn poručuje....kasnije možda i shvati da je taj aspekt doneo mnogo više koristi nego što to u prvom trenutku može da se pomisli...

Prolazak Saturna kroz neku kuću
U naredne oko tri godine, doneće i neka pitanja iz te kuće ili oblasti života koju nosi ta kuća. Pitanja traže i odgovore.
Šta je to što nas Saturn uči tokom života bez obzira gde se nalazi?
Osnovne lekcije Saturna su samodisciplina i istrajnost....
On od nas pre svega zahteva zrelost (bez obzira na godine). On je tu da zajedno sa njim učimo kroz teške situacije u životu (a njih ponekad ima naravno jer to je život). Ne donosi on teške situacije, on nas uči kako da ih prevaziđemo....Njegova najvažnija uloga je pre i iznad svega da nas nauči kako da preuzmemo odgovornost (Saturn) za sopstvenu sudbinu....

* Gde je potrebno da preuzmemo odgovornost i kako?
* Gde je potrebna veća ozbiljnost (zrelost) i kako je postići?
* Gde je potrebno učiti iz iskustva?
* Gde je potrebno napraviti jasne izbore i doneti prave odluke?
* Šta je to samodisciplina i istrajnost?
* Kako da se izborimo sa teškim situacijama u životu?
* Gde su granice, ograničenja i zašto?
* Koji su naši strahovi i kako se borimo sa njima?
* Gde su stari obrasci, sistemi i kako ih se rešiti?
* Koliko smo  spremni da ulažemo u sebe?
* Koliko smo izdržljivi?

Šta ćemo sa Saturnom u energiji Strelca učiti u naredne tri godine?
* Lekcije o istini i pravdi...
* Lekcije o duhovnosti, religiji, uverenjima, idealima...
* O stranim kulturama, običajima, jezicima...
* Gde smo kada je obrazovanje u pitanju....
* Pogled na svet, životni vidici...
* Životna filozofija i mudrost...viši smisao života...
* O moralu, etici.

Koji je ovo (vaš) prolazak Saturna kroz neku kuću ?
(tek prvi, drugi.....)
Svakome će Saturn prolaziti kroz neku kuću-kuće...
Ako je ovo prvi prolazak (od rođenja) kroz energiju Strelca, možete ovako da shvatite polagaćete nešto kao prijemni test - ispit. Ako vam je ovo drugi njegov prolazak polagaćete test - ispit provere znanja... Nije da nije bilo vremena da se nauči... Ko nije naučio, nije produktivno da kuka i da se žali, bolje sesti i učiti i ako treba ispočetka....Ko prvi put uči (ovu oblast - energiju), nadam se da ste shvatili kako zapravo funkcioniše Saturn i vi sa njim.

Šta bi svaki znak trebalo da uči i nauči:
Nešto više od ostalih učiće...
Neki od znakova (promenljivi) kao što su: Strelčevi, Blizanci, Device, Ribe (zbog konjukcije Strelčevi, kvadrata Device, i Ribe zbog opozicije) ovaj prolazak Saturna kroz Strelca mogu da osete u nešto većem intezitetu... Predstavnici ovih znakova moraće nešto više da zapnu i da uče....ali i svi mi koji u ovim znacima imamo neke planete! (zvezdanin dnevnik)
rapunzel
rapunzel

Broj poruka : 12
Datum upisa : 28.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od CrnaDama Uto Sep 15, 2015 12:59 am

A sta kada tranzitni Saturn pravi kvadrat sa natalnim?
Ne mogu nigde da nadjem objasnjenje. mrgreen
CrnaDama
CrnaDama

Broj poruka : 47
Datum upisa : 19.08.2015
Lokacija : Na vrhu.

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od Danny86 Uto Sep 15, 2015 9:22 am

obisno donosi krizu depresiju nezadovoljstvo
Danny86
Danny86

Broj poruka : 40
Datum upisa : 21.08.2015
Godina : 35

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od Admin Sre Sep 16, 2015 3:25 pm

Ja sam imala taj kvadrat prosle godine,mada meni je sve to bilo podrzano jako losim solarnim horoskopom.
Uglavnom donese dugu depresiju,probude se neki strahovi,ponavljaju se neke stvari iz proslosti.
Svakako moras da obratis paznju gde ti se nalazi natalni Saturn i kojim poljem vlada,kao i gde je tranzitni.Na osnovu toga mozes da povezes gde ce taj kvadrat da udari.
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od Bubich33 Pon Okt 26, 2015 5:47 pm

Moj dragi Saturn prolazi kroz 9k i uskoro ce biti na natalnom Uranu koji radi kvadrat sa Mjesecom u Ribama u 1k...
sto mislite...kako ce se ispoljiti
Bubich33
Bubich33

Broj poruka : 19
Datum upisa : 22.08.2015
Godina : 40

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od President Pon Okt 26, 2015 7:29 pm

Sto kad Tranzitni Sa napravi sekstil sa natalnim Sa? 

Najgori period mi je bio kad je Sa hodao skorpijom,vecim djelom u praznom hodu,bio je daleko gori period nego konjukcija sa Mo i Sa povratak. (SA u vagi) 
Sad je egz opozicija na moju Ve i nije nesto lijepo bas. fnhbfgbhnbh
President
President

Broj poruka : 23
Datum upisa : 19.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od Admin Čet Okt 29, 2015 9:01 pm

Bubich33 ,

Postoji mogucnost da ce ti neke situacije teze padati nego ranije,mogla bih i da imas nagle promene raspolozenja .
Samo nemoj da se zatvaras u sebe i donosi odluke hladne glave i bice sve ok.

President ,

Obrati paznju sa kojim poljem ti vlada Saturn i na osnovu toga bi mogla da doneses zakljucak kako ce ti se odraziti taj aspekt.

Svima je generalno bio tezak period kada je Saturn bio u znaku Skorpije,to je bio dosta buran period pracen losim desavanjima.

Sa180 Ve aspekt bi mogao da ti ohladi emocije,nije to toliko lose jer ces moci da sagledas situacije iz pravog ugla,bez ruzicastih naocara.

Moze ti i doneti neku stariju osobu u zivot, ili prodrmati te preko novca.
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od President Čet Okt 29, 2015 10:23 pm

Satur vlada 9. Pada mi na pamet neko poboljsanje na poslu. Sad trenutno je tranzitni  Sa u * MC i natalnim Mo ,konjukcija Ur (orbis 2) Ur vlada 10 poljem.  

Ve vlada 6 poljem sve je moguce Smile
President
President

Broj poruka : 23
Datum upisa : 19.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od Admin Pet Okt 30, 2015 12:46 am

Mozda otputujes u neku hladnu zemlju zarad posla.
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od President Čet Nov 12, 2015 9:13 pm

Andja ::
President ,

Obrati paznju sa kojim poljem ti vlada Saturn i na osnovu toga bi mogla da doneses zakljucak kako ce ti se odraziti taj aspekt.

Svima je generalno bio tezak period kada je Saturn bio u znaku Skorpije,to je bio dosta buran period pracen losim desavanjima.

Sa180 Ve aspekt bi mogao da ti ohladi emocije,nije to toliko lose jer ces moci da sagledas situacije iz pravog ugla,bez ruzicastih naocara.

Moze ti i doneti neku stariju osobu u zivot, ili prodrmati te preko novca.

Andjo ali si ubola baš,..
Prodrma mene novac na dobro malo pa onda na lose u istom danu  affraid
Auuuu a pojavi se i stariji muški,netko kog poznam kroz posao al se opasno približava  nnnnn

President
President

Broj poruka : 23
Datum upisa : 19.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od NJG Sre Nov 25, 2015 5:10 pm

Moj Sa upravo sad sjedi na natalnoj Ve i Mc. Sta li ce biti..... mrgreen

NJG

Broj poruka : 10
Datum upisa : 16.09.2015

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od tina11 Sre Dec 09, 2015 10:32 pm

Meni saturn iz 5 pravi trigon na konjukciju venere i sunca u ovnu u 9, a vladar je 6 i suvladar 7, sto ce li donijeti, nadam se nesto dobro konacno, jer dok je bio u skorpiji ubio me doslovno, prelazio mi je preko konjukcije plutona i mjeseca u skorpiji u 4, preokrenuo mi je zivot naopacke, najgori period ikada u zivotu affraid
tina11
tina11

Broj poruka : 2
Datum upisa : 09.12.2015
Godina : 33

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Saturna Empty Re: Tranzit Saturna

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu