Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Fiksna zvezda Antares I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Fiksna zvezda Antares I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Fiksna zvezda Antares I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Fiksna zvezda Antares I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Fiksna zvezda Antares I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Fiksna zvezda Antares I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Fiksna zvezda Antares I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Fiksna zvezda Antares I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Fiksna zvezda Antares I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Fiksna zvezda Antares

Ići dole

Fiksna zvezda Antares Empty Fiksna zvezda Antares

Počalji od Admin Sre Avg 19, 2015 12:10 am

Sazveždje Skorpii, nalazi se na 9° 46’ Strelca
Dvosturka zvezda,vatreno-crvena i smaragdno-zelena, smeštena na Škopionovom telu. Dolazi od Anti Ares, što bi značilo „sličan Marsu“ ili „Marsov Rival“. Ovo je bila jedna od četiri carske zvezde u Persiji 3000. godina p.n.e., kada je kao Čuvar Zapada obeležavala jesenju ravnodenevicu. Ponekad je zovu i Šiloh i Kor Skorpio, iliti Škorpionovo srce.
Uticaj: prema Ptolomeju ima prirodu Marsa i Jupitera. Alvidas navodi Jupiterov sekstil sa Venerom, ali to nije previše verovatno s obzirom na izrazito ratničku i zloćudnu prirodu ove zvezde. Prouzrokuje zlobu, destruktivnost, liberalnost, slobodoumlje, zlokobne predznake i opasnost od kobnih dogadjaja, a rodjene pod svojim uticajem čini naglim, pohlepnih, svojeglavim i samodesruktivnim u svojoj tvrdoglavosti.
Na Ascedentu horoskopa: donosi bogatstvo i počasti, nasilje, bolest, dobrobit koja retko kad traje.
U Zenitu horoskopa: donosi počasti, zvanja i dobru sreću.
Sa Suncem: pretvorenička pobožnost, neiskrenost, počasti i bogatstvo se završavaju padanjem u nemilost i propašću, vojni čin, opasnost od izdaje, počinjeno ili pretrpljeno nasilje, groznice i bolesti, povrede desnog oka, nasilna smrt. Ako raste ili je u Zenitu ukazuje na velike počasti nasilno postignute, uz poteškoće i nedaće. Ako je prisutan Saturn i Mars, na pomolu su zarazna oboljenja.
Sa Mesecom: omiljenost, slobodoumlje, zanimanje za filozofiju, nauku i metafiziku, podložnost promeni verskih uverenja, uticajni prijatelji, povoljno za posao i kućna pitanja, aktivnost u lokalnim delatnostima, izuzetna moć, slava i bogatstvo, koji pak nisu trajni, opasnost od nasilja, bolesti, davljenja ili ubistva. Ako se nalazi u prvom ili desetom polju horoskopa, donosi počaasti i zvaanja, ali i puno opasnosti i nesreća. Podložnost slepilu ili očnim povredama, naročito ako se Mars i Saturn nadju u isto vreme sa Regulusom. Ako se Saturn nadje sa Aldebaranom, preti opasnost od smrti,verovatno vešanjem, a ako se zateknu Mars i Aldebaran, na pomolu je smrt od uboda, udaraca ili pada, posebno ako je na uglovima. Ako se neka zloćunda planeta stekne sa Aldebaranom u četvrtom, sedmom, jedanaestom ili dvanaestom polju horoskopa, opasnost od smrti iznenadnim udarcem sablje, ubodom ili padom.
Sa Merkurom: sumnjičavost, pogrešne optužbe na račun prijatelja, nepopulatnost, korišćenje crkvenog uticaja u poslu, novac se zaradjuje polako i sa velikim poteškoćama, opasnost od bolesti po samog pojedinca i njegovu porodicu, te smrt nekog rodjaka kod kuće ili na putu.
Sa Venerom: neiskrenost, nepoštenje, energičnost i sposobnost, ali sebičnost; nepovoljno za dobit i zdravlje.
Sa Marsom: štetne navike koje jako utiču na život, svadje sa prijateljima i rodjacima, prilično povoljno za dobit. Ako je Mesec u isto vreme sa Aldebaranom, preti smrtna opasnost od sablje ili vešanja.
Sa Jupiterom: izuzetna verska revnost, bilo iskrena ili pritvorenička, crkveno zvanje, sklonost dvoličnosti, dobrobit od rodjaka.
Sa Saturnom: materijalistička orijentacija, nepoštenje izazavno okolnostima životne sredine, religiozno licemerstvo, brojna razočarenja, gubici zbog svadja i pravnih poslova, neprilike zbog neprijatelja, mnogo neuspeha, sputavanje od strane rodjaka, nepovoljno po porodična pitanja, mnogo bolesti i muka vezanih za decu. Ako je u isti mah i Mesec sa Aldebaranom, preti opsnost od smrti udarcem mača ili vešanjem.
Sa Uranom: nenormalne i ekstremne ideje, dvoličnost, laži i preterivanja, krajnje socijalističko usmerenje, podbadanje na pobune, bezakonje i anarhija pa stoga i opasnost od hapšenja, privremeno siromaštvo, nesklad sa todjacima, veše od jednog braka, nepovoljno za decu, nasilna smrt.
Sa Neptunom: prepredenost, inteliggencija, neuravnotežen i umno nezdrav, tajanstvenost uz delimičnu otvorenost, nepoštenje, sklonost ka kradji, štedljivost, neiskrenost, čudne religiozne ideje, loša okolina, dobit preko teškog rada. Iznenadna i neočekivana smrt usled izdaje ili od strane neprijatelja, koji na taj način žele da izbegnu odmazdu.
Sa Fortunom ili njenim vladaocem u horoskopu: siromaštvo.
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu