Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Znacenje stepena u astrologiji I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Znacenje stepena u astrologiji I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Znacenje stepena u astrologiji I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Znacenje stepena u astrologiji I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Znacenje stepena u astrologiji I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Znacenje stepena u astrologiji I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Znacenje stepena u astrologiji I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Znacenje stepena u astrologiji I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Znacenje stepena u astrologiji I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Znacenje stepena u astrologiji

3 posters

Ići dole

Znacenje stepena u astrologiji Empty Znacenje stepena u astrologiji

Počalji od Admin Čet Avg 20, 2015 4:42 pm

TEORIJA O STEPENIMA
NIKOLE STOJANOVIĆA
koja glasi:
“SVAKI STEPEN ZODIJAČKOG KRUGA IMA OSNOVNE OSOBINE
ANALOGNOG ZODIJAČKOG ZNAKA”


Susreti sa kolegama astrolozima su uvek interesantni, pogotovo ako je u pitanju astrolog koji se duži niz godina ozbiljno bavi tom božanskom naukom. U svim tim susretima dobrih astrologa, uvek, bar po malo, proradi i sujeta, pa astrolozi onda žele da prikažu svoje znanje ne bi li tako stekli poštovanje drugog kolege.
Pre nekoliko godina desio mi se susret sa kolegom astrologom, koji se preko 20 godina studiozno bavi astrologijom, inače profesorom jednog beogradskog fakulteta. Iz poštovanja prema njegovim godinama bavljenja astrologijom, početak našeg veoma prijatnog razgovora prepustio sam njemu. Pošto je sa pažnjom pratio moja pisanija u nedeljniku “Argument”, i pošto je primetio da pominjem stepene Zodijaka, razgovor je krenuo u tom pravcu…
Do tog razgovora ja nisam puno pričao o tajnama stepena koje sam otkrio, pomalo iz straha da mi to saznanje neko ne ukrade i prikaže kao svoje… No, sujeta i svest o veličini tajni stepena naterala me je da progovorim… Kolega astrolog mi je u jednom trenutku pružio astrološku kartu svoje žene. Ja sam samo upitao da li je ta karta tačna i pošto sam dobio potvrdan odgovor, posle samo desetak sekundi proučavanja te karte ispričao sam sledeću priču: “Vaša supruga je dovela majstora u kuću da vam napravi veći krevet. Kada je majstor završio posao, i kada ste prvi put legli u taj krevet, primetili ste da posao ipak nije urađen kako treba - jedna dimenzija je bila u redu - krevet je bio dovoljno dugačak, međutim, druga dimenzija kreveta je bila loša - krevet je nedovoljno širok - uzak je.”

Zapanjeni pogled kolege astrologa mi je govorio da je ova kratka analiza bila potpuno tačna. Kako sam došao do ovih tačnih podataka? Spavanje i sve u vezi sa spavanjem - krevet, spavaća soba, opisuje 12. polje horoskopa. Vrh 12. polja horoskopa žene mog kolege počinje na 21º. znaka Ovna, a vladar tog polja, Mars, nalazi se na 6º. znaka Device.

Po mojoj teoriji, 21º. ima simboliku znaka Strelca (kao i 9º.), a znak Ovna simboliše praviti, napraviti, pa je njegova žena želela da napravi (Ovan) veći (21º. - Strelac - Jupiter - uvećati) krevet (12. polje).
Pošto se Mars, vladar 12. polja, nalazi u znaku Device (neko ko pruža usluge, radnik), ona je pozvala majstora u kuću. Međutim, njen Mars se nalazi u znaku Device, pa još i na stepenu Device (6º), a pošto Devica simboliše usitnjavanje, umanjenje, jedna dimenzija kreveta je morala da bude manja nego što je neophodno.

Dakle, vrh 12. polja (krevet) na 21º. (Strelac - veće, duže) govori nam da je krevet dovoljno dugačak (uvećan), a Mars u Devici, na stepenu Device (6º) da je krevet nedovoljno širok, tj. uzak.
Sasvim prirodno, svaki čitalac ove knjige će se zapitati kako sam došao do otkrića tajni stepena Zodijaka.

Baveći se astrologijom na tradicionalan način za ove prostore (mislim na korišćenje znanja stečenog iz knjiga M. Dupora, G. Milekića i drugih autora čije knjige su mogle da se nađu u Beogradu krajem 80-ih i početkom 90-ih), često mi se dešavalo da tokom analize nečije karte ne pogodim neke suštinske stvari iz života neke osobe. Pošto je u tim analizama prirodno bilo i tačnih “pogodaka”, klijenti su obično odlazili zadovoljni ili poluzadovoljni. Međutim, ja sam ostajao nezadovoljan, pomalo razočaran u moje znanje. Često mi se dešavalo da dugo tražim odgovore i rešenja za one stvari u horoskopu koje nisam video pri analizi. Mislio sam da se ta znanja koja mi nedostaju nalaze u knjigama koje nemam, pa sam besomučno naručivao astrološke knjige iz inostranstva. Broj knjiga iz astrologije na engleskom jeziku se vremenom umnožavao, ali se nivo mog znanja i saznanja nije puno uvećao… Samo se uvećalo moje nezadovoljstvo. U jednom trenutku, besan i ljut, rešio sam da više ne kupujem astrološke knjige i da počnem sam da se bavim astrološkim istraživanjima. Na tu odluku me je svakako naterao i moj horoskop: rođen sam u znaku Riba koji simboliše sve ono što je nepoznato i neistraženo, dakle, predstavlja i naučni rad, sa podznakom Device, koja simboliše male, sitne stvari, detalje… Dakle, usmerio sam se (Ascendent - akcija) ka izučavanju (Ribe) stepena Zodijaka (Devica). Nekako u isto vreme, pošto sam započeo rad u “Argumentu”, dobijam pismo od jedne pretužne majke, koja se raspituje o sudbini njenog nestalog sina… kaže, ima osećaj da je on ubijen.

Njen sin je rođen u znaku Ovna sa podznakom Lava, sa Suncem (život) na 8º. znaka Ovna. U tom trenutku setio sam se M. Dupora koji je za taj stepen rekao da je loš i da sigurno ima simboliku 8. znaka Škorpije - smrt. Prirodno, njegovoj majci nisam odgovorio na pismo, ali sam pomislio: „Ako 8º. ima simboliku 8. znaka Škorpije, mora da i drugi stepeni Zodijaka imaju analognu simboliku određenog znaka.” U tom trenutku setio sam se i rečenice, negde, nekad pročitane koja otprilike glasi: „Osnovne osobine nečeg velikog sadržane su u njegovim sastavnim delovima…”. Ono što je u astrologiji “veliko”, to su znaci horoskopa, a ono što je sastavni deo svakog astrološkog znaka to su stepeni Zodijaka…

Dakle, krenuo sam analogijom: ako 8º. odgovara 8. znaku Škorpije, onda 1º. mora imati analogiju sa prvim znakom Ovna, 2º. je analogan drugom znaku Bika, 3º. je analogan trećem znaku Blizanaca i tako redom do 12º. koji ima simboliku 12. znaka Riba. O nultom (0º) stepenu (od 0º do 0º 59' 59") nisam tada imao nikakvu ideju, bio mi je potpuna misterija (rekao sam sebi - pojaviće se neko rešenje za taj stepen kasnije…), ali sam intenzivno razmišljao: „A šta je sa 13º, 14º, 15º stepenom…?”

Nekako u to vreme proučavao sam horoskop Sjedinjenih Američkih Država. Pomislio sam: „Svaki američki predsednik ima jaku želju da uđe u istoriju kao veliki ratnik…”. Zapitao sam se zašto je to tako? Prirodno, njihovo Sunce (predsednik) nalazi se u kvadratu sa Saturnom (istorija), pa žele da urade nešto što će biti zapisano u budućim knjigama iz istorije… Ali, zašto je to baš rat? Normalno, rodila mi se ideja da se stepeni posle 12º. nastavljaju opet od Ovna, jer ako pogledamo Zodijački krug i ako krenemo od prvog znaka Ovna i dođemo do poslednjeg znaka Riba, videćemo da se Zodijak nastavlja, dakle, opet ide znak Ovna, jer Zodijak je beskonačni krug.
Dakle, američki predsednici (Sunce) žele da uđu u istoriju (Saturn) kao ratnici (stepen Ovna - Mars), jer se njihovo Sunce nalazi na stepenu Ovna (13º. znaka Raka).

Znači, priča se nastavlja iz početka: 13º. ima simboliku znaka Ovna, 14º ima simbiliku znaka Bika, 15º. ima simboliku znaka Blizanaca… (Nekako u to vreme dolazi mi jedna devojka, koja u svom horoskopu ima Sunce na 15º. znaka Lava, u svom 12. polju, koja kaže: „Moj otac (Sunce) noću (12. polje) vozi autobus (15º) u Crnu Goru (Lav)…”. Oduševljeno sam skočio sa stolice…), 16º. ima simboliku znaka Raka i tako redom do 24º. koji ima simboliku znaka Riba.

Prirodno, zapitao sam se: „A šta dalje? Šta je sa 25º, 26º, 27º, 28º i 29º svakog znaka?”
Astrološka karta koja mi je pomogla da razrešim tu dilemu, nećete mi verovati, pripada Adolfu Hitleru (20.04.1889, 18:30, CET-1, 13E02, 48N15)
Njegov horoskop mi je dugi niz godina bio misterija. Imao sam mnoga pitanja na koja nisam nalazio odgovore. Na primer, zapitao sam se: „Zašto je bio opsednut ratom, zašto se stalno pojavljivao u vojnoj uniformi i zašto je lično komandovao vojnim operacijama…?”

On u svom horoskopu ima jako 7. polje (bavljenje politikom, rat, osvajanja), ali ono što me je zbunjivalo je činjenica da je rođen u znaku Bika sa podznakom Vage - vladar oba ova znaka je Venera, koja u astrologiji simboliše mir. Uz to, njegova Venera (vladar Sunčevog znaka i Ascendenta) položena u znaku Bika, mnogo je jača od Marsa u Biku, sa kojim je Venera u konjunkciji. Jaka Venera u Biku, u svom prirodnom 7. polju je mnogo jača od slabog Marsa u znaku Bika u, za Mars, slabom 7. polju. Ali, nešto je tu postojalo što ga je teralo u rat…

Tu dilemu je razrešio položaj njegovog Ascendenta na 25º. znaka Vage koji ima simboliku znaka Ovna (vladar Mars - ratovati). Prirodno, kao što u Zodijačkom krugu posle 12. znaka Riba opet dolazi znak Ovna, posle 12º. i 24º. koji imaju simboliku 12. znaka Riba, opet dolazi stepen Ovna - 25º.
Dakle, Hitler je imao opsesivnu želju za ratom, pojavljivao se (Ascendent - imidž koji gradimo) u vojnoj uniformi i rukovodio je ratnim operacijama jer se njegov Ascendent (akcija, imidž, pojava, ono što ćemo prvo uraditi…) nalazi na 25º koji ima simboliku znaka Ovna.

Znači, priča se nastavlja istim redosledom: 25º. ima simboliku znaka Ovna, 26º.. ima simboliku znaka Bika, 27º. ima simboliku znaka Blizanaca, 28º. ima simboliku znaka Raka i na samom kraju nalazi se 29º. koji ima simboliku znaka Lava.

A šta se dešava dalje, šta dolazi posle 29º. stepena svakog Zodijačkog znaka? Tada nailazimo na nulti (0º) stepen sledećeg Zodijačkog znaka i tako u krug svih 12 zodijačkih znakova.

Svaki stepen zodijaka odgovara datom horoskopskom znaku. Tako 1° odgovara Ovnu i planeti Mars, 2° Biku i Veneri i tako sve do 13° kad sve krece iz pocetka pa do 25° koji opet odgovara Ovnu.
Ako je planeta retrogradna uzima se sledeci stepen jer ona dolazi sa njega i u svom retrogradnoh hodu ona mu se vraca.


Prema Duporu

15°stepen Lava je "kraljevski stepen" i on daje kraljeve i sobe od autoriteta ako se neka planeta nadje na tom stepenu posebno Jupiter.
2° bilo kog znaka predstavlja moc i velicinu, pa tako Pluton na tom stepenu u 2 polju (finansija) moze dati veliko bogatstvo (Bil Gejts); 5° odgovara znaku Lava pa daje i popularnost;
8° odgovara znaku Skorpije i pretezno je negativan;
2° ukazuje na strast i trpljenja, odgovara znaku Riba pa daje duhovnost, ali i razna trpljenja;
18° odgovara znaku Device i veoma je negativan stepen tzv. "Djavolski stepen"
20° je opet analogan Skopiji i osobi moze da donese oboljenje od karcinoma kao i 10° Jarca , naravno ako na to ukazuju drugi elementi u karti;
22° je stepen Jarca i visih znanja;

29° odgovara Ribama,predstavlmjka zavrsetak svih ciklusa i daje duboke misaone procese.

Neki od stepena su karakteristicni po tome sto se na njima nalaze neke fiksne zvezde.

15° Jarca je stepen koji daje sposobnost nalazenja izgubljenih stvari, od vrednosti (jarac staro,izgubljeno), a ujedno je to i stepen Merkura koji oznacava trazenje, nalazenje. Na njemu se nalazi i fiksna zvezdaWega koja daje pocasti bogatstva i slavu.

Ovan

0° je stepen apsolutnog pocetka i neceg prelomnog. Moze biti preloman ako se na njemu nadje neki malefik.

4° je okrutan stepen, daje okrutne ljude i okolnosti

15°- ovde se nalazi fiksna zvezda Alpheratz iz sazvezdja Andromede pa moze da da zenu koju muskarac izvlaci iz problema, koji je spasava bukvalno ili metaforicki i ona se potom zaljubljuje u njega

19° egzaltacija Sunca. Naglasena je sunceva dominantna priroda, kao i potreba da se bude jedini, prvi, glavni. Ovo je mesto velike energije. Daje slavu i cesto opisuje slavnog, ali i ozenjenog muskarca Mis'im bas me cudi ova kombinacija.

20° je pad Saturna. Svaka struktura je srusena, bezakonje , nepravda. Moze oznacavati i fizicki pad i povrede kostiju (Saturn), ali i metaforicki pad i sramotu.

27° agresivnost i borbenost

Bik

3° egzaltacija Meseca. Veoma dobro mesto za sve sto se ovde nadje. Daje obilje svega i plodnost. Ako su na njemu Sunce, Mesec i Jupiter ili vladar 2 polja moze dati bagatstvo.

5° Daje kasno udavanje, neudavanje ili cak udovistvo;

11° pad Urana. Propast kroz rizik i sve sto je nepredvidivo, naglo i u zurbi. Zbog toga treba izbegavati, nagle odluke ili zurbu;

26° je stepan na kojem se nalazi fiksna zvezda Algol. Blokirana i nezadovoljena zenska seksualna energija. Daje cesto lepe, ali nezadovoljne, nesrecne i ogorcene zene, nesvesno besne na muskarce (ta sam) Daje probleme i u partnerskim i u odnosu sa majkom. Daje i opasnosti,kao i povrede vrata.

29° Plejade daju mnostvo necega, cesto vise veza istovremeno, mnostvo devojaka. Riskantan stepen koji moze dati bogatstvo, ali i bankrotstvo. Karakteristican je i za homoseksualce.

Blizanci

8° opet stepen homoseksualizma;

20° fiksna zvezda Belatrix, veoma borben stepen. Daje borbene zene, ali i muskarce, kao i fizicku opasnost;

28° fiksna zvezda Betelgez, ukazuje na nesto mocno. Vezana je za Ameriku, narocito Nju Jork. Povrede ramenog pojasa;

29°Menkalinam donosi propast, opasnosti od pozara i uopste je mesto opasnosti

Rak

5° fiksna zvezda Dirah. Dobro mesto, daje uspeh u karijeri i uopste u umetnosti

13°Sirijus daje veoma mocne, slavne i postovane ljude, ali i opasnost od ujeda pasa ako se tu nadje malefik;

15° je mesto egzaltacije Jupitera; mesto najveceg novca, znanja i spoznaje, vrlo vazno duhovno mesto;

18° je sudbinsko mesto. Ovde je dusa otvorena kosmickom uticaju. Sudbina osobe je povezana sa ljudima koji uticu na kolektivna zbivanja;

24° Fiksna zvezda Prokion,daje mocnu zastitu ili one koji vas stite;

27° je stepen milionera. Stepen koji osobi omogucava da ostvari sve sto zeli ako se za to bori;

28° je mesto na kome je Mars u padu. Mesto gubitka energije, snage, ali i mesto opasnosti ukoliko je mars lose polozen.

29° je stepen prelaska jednog svetla u drugo. Tacka podele svemira. Daje jaku intuiciju i vidovitost te mogucnost da steknete posebna znanja.

Lav

0° novi vodja, strasno velika snaga coveka koji odredjuje sudbinu drugih;

15° je kraljevski stepen. Sve sto se ovde nadje je uticajno, glavno, najvidjenije;

21° pad Neptuna, daje coveka koji gubi svoju veru, a moze ukazivati i na neiskrenost (gledati i odakle dolazi planeta). Ako se na ovom stepenu nadje melefik postoji opasnost od povreda u inostranstvu ili od zivotinja. Zbog gubitka vere nosi covekov pad, ali ako je Suncev dispozitor dobro postavljen covek ce ponovo pronaci sebe.

24° je stepen narucenog ubistva

29° je stepen na kome se nalazi fiksna zvezda Regulus. Daje veliku slavu,kretanje u jrugu uticajnih i mocnih i poznatih ljudi. Dosta cesto daje i dobar novac ( muz moj Sunce na Regulusu u 2 ),ali je za njega karakteristican i pad posle uspona

Devica

10° je mesto gde se nalazi fiksna zvezda Zosma koja se vezuje za Bogorodicu. Daje slavu nakon sto osoba na neki nacin bude zrtvovana;

13° je egzaltacija Merkura. Pametni ljudi, sposobnost da se ideje i misli pretoce u konkretne projekte. Daju sjajnu sposbnost uocavanja detalja pa su zato veoma dobri za istrazivace i pisce;

27° je stepen astrologa;

29° je stepen vidovitosti,mesto gde se spajaju racio i intuicija. Daje ljude koji citaju buducnost (ali ne i astologe) iz karata, kafe ili na bilo koji nacin. Ali ako se nekoriste ovi potencijali moze dati nestabilnu psihu;

Vaga

9° je stepen udovistva;

19° je mesto gde je Sunce u padu. Neki slavan covek koji dozivlajava pad. Razveden muskarac.

20° je mesto egzaltacije Saturna. Pravda moze da se trazi i dobije na sudu. Narocito je dobar za advokate, sudije, politicare;

23° fiksna zvezda Spica. Slava iznad ocekivanja, daje visoke polozaje, titule (meni Venerica na 22°27 u 3 );

24° na manje od pola stepena od Spike, ali na severnoj deklinaciji opet za razliku od Spike koja je na juznoj, nalazi se fiksna zvezda Arkturus. Nosi osecaj nepripadanja svom okruzenju i poreklu. Sa ovim naglasenim stepenom daje osobu koja je u potrazi za sobom. Ali daje i daleka putovanja i velike putnike. Posebno je vezana za Havaje.

Skorpija

3° mesto je moci i jake regeneracije, mesto pada Meseca (zivot) i egzaltacije Plutona (smrt). Otuda je ovo mesto ogromne energije i totalnog unistenje starog i stvaranja neceg sasvim nosog. Stepen Svete Petke;

11° je stepen na kome se nalazi fiksna zvezda Akruks, kao i stepen egzaltacije Urana. Otuda je dobra za istrazivace i astrologe i vezana je za okultne oblasti. Najveca moc stice se posedovanjem znanja iz oblasti 8 kuce;

15° -kad se cini da je opasnost prosla, ona se vraca u svom najjacem naletu. Borba i svadje;

21° Unukalhai fiksna zvezda veoma dobra za lekare i iscelitelje. Ljudi rodjeni na Svete Vrace (Kozma i Damjan 14. novembar) imaju Sunce na ovom mestu. Ako se ova sposobnost isceliteljstva ne koristi osoba moze da bude ugrozena i povredjena.Nosi i opasnost od zmija, trovanja, gusenja, izdaje, prevare;

29° mesto velike snage. Ovi ljudi imaju ogroman magnetizam koji snazno privlaci ljude i ima snazan uticaj na njih( muz moj Mesec). To su ljudi koji sa sobom nose i veliku moc i opasnost. Kao i 29° Bika nosi i mogucnost bogacenja, ali i bankrotstva.

Strelac

0°-1° ljudi koji imaju moc, iscelitelji, bogatasi, kriminalci;

9° Antares , uspeh i slava na zapadu, uspeh kroz borbu

15°,pozicija u inostranstvu, na fakultetu. Vezana za otkrica, izumitelej, naucnike

26° je centar galaksije, velike moci i vizije. Nesto znacajno za ceo svet;

27° i 28° daje probleme sa vidom.

Jarac


7° i 8°-zvezdana maglina Facijes, najagresivnije objekat na nebu. Daje sobine i stvari nad kojima se nema kontrola( Joj Trile ). Ako je ovde licna planeta nikako se nista ne sme potiskivati i ostavlajti nedovrsenim jer proizvodi ogroman bes

15°, pad Jupitera i morala. Afere,novac koji se stice u siromasnim zemljama, putovanja u takve zemlje. Izolovanost od sveta.

23° najmilitantniji stepen;

28° egzaltacija Marsa, mesto najveceg fokusa snage,ostrine brzine;

29° sakupljanje starih stvari

Vodolija

11° Rizik. Dobar ili los.

15-17° nalazenje svoje prave ljubavi preko neke osobe predstavljene planetom na tim stepenima.

21° egzaltacija Neptuna


Ribe


8° najbolji stepen za okultna istrazivanja;

13° pad Merkura-poremecaji sa ucenjem i prakticnim umom. Teskoce sa povezivanjem stvari,logikom. Problem sa saobracajem i u komunikaciji. Sa povoljnim planetama dobro postavljenim snazna intuicija;

15° Ahernar izuzetno duhovno mesto. Osoba prvo mora da dozivi pad,a zatim izlazi iz svega prociscena i zapocinje potpuno novi zivot. Daje i daleka putovanja i religiozna mesta

27° mesto egzaltacije Venere. Magicno,carobno mesto.


Poslednji izmenio Andja dana Pet Avg 21, 2015 11:43 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Znacenje stepena u astrologiji Empty Re: Znacenje stepena u astrologiji

Počalji od Mrgud Pet Avg 21, 2015 4:36 pmStepeni u astrologiji, Mihajlo Čukic

Oduvek je podela zodijaka osim na znake težila da proširi poimanje astrološke simbolike i uticaja, usitnjavanjem i odvajanjem simbolizama kroz podele unutar jednog znaka.
Kroz astrološku istoriju, provlačile su se razne podele, poznate kao dekade, podele znaka na tri dela po deset stepeni, potom termini, asimetrična podela znaka po uticajima tradicionalnih planeta, bez svetala (Sunce i Mesec su svetla), zatim dvanaestine, tačnije odnos jednog znaka sa čitavim horoskopom, potom kritični stepeni, zasnovani na lunarnim-mesečevim kućama, i na kraju na same stepene, kao osnov podele zodijaka.
U više navrata, bez obzira na kontinuiranu astrološku teoriju i praksu zodijačkih podela, razni inovatori su sabirajući kako to naš narod kaže „babe i žabe“, unosili dodatnu zabunu.

Znak je temelj horoskopa, nosi primarne osobine koje grade događaj ili ličnost, te potom u skladu sa astrološkom korespodencijom, vladarstvo se spušta na nivo dekade, koja je pod uticajem adekvatne planete, potom na nivo termina, takođe pod uticajem planete, zatim na nivo dvanaestine, dela znaka od 2,5 stepeni(2°i 30'znaka) koji su u korespodenciji sa znacima, ne planetama, i potom se krajnja odrednica položaja planete na nekom stepenu sužava na sam stepen kojim upravlja planeta, a ne znak.
Ideje da stepenom upravlja simbolika znaka održive su do 24. stepena, kada se dva puta „izvrti“ ceo zodijak. Potom za poslednjih šest stepeni su izmišljane razne teorije, spram elementa, spram kvaliteta,spram polarnosti, spram bilo čega što padne napamet autoru.
Počeci astrologije kroz dela Doroteja, Heliodora, Manilija, Ptolomeja, i drugih autora obiluju podelama znaka, na slične ili različite načine. Ptolomej nije u potpunosti priznavao dvanaestinsku podelu znaka, dok Dorotej jeste,slično njima i drugi antički astrolozi imali su svoja shvatanja podela.
U nekoliko antičkih tekstova date su preporuke da za horoskope država i gradova treba koristiti fixne zvazde, dok za zidanja kuća treba koristiti planete. Čovek, kao biće u vremenu, nije preterano trajan, te u natalnoj karti se planete odvajaju na lične, što su Sunce, Mesec, Merkur, Venera, te Mars koji malo jeste malo nije ličan, i na mundane hronokratore Jupitera i Saturna.
Podela stepena, tačnije osnov stepenske podele ogleda se u najličnijoj tački horoskopa, a to je podznak-ascedent. Vremenska razlika promene stepena jeste 4 minuta, odnosno ascedent kao najličnija tačka koja odvaja natusa jeste najbrže kretanje u horoskopu. Sledeći po brzini je Mesec koji stepen menja za otprilike dva sata. Suštinski, najlakše je objasniti na primeru rođenja blizanaca, jer će jednome ascedent iako u istom znaku biti na stepenu Saturna, drugom na stepenu Jupitera, ako bi bile trojke, sledeći ascedent bi bio na stepenu Marsa, ili neke druge planete, zavisno koliki je razmak u rođenju.
Direktnu vezu sa stepenom ostvaruju fiksne zvezde, ili kako se nekad kaže nekretnice. Iako nazvane nekretnice, one se u stvari kreću veoma sporo 72 godine za stepen, i zato su retke one kojima je orbis uticaja veći od jednog stepena.
Iz svega navedenog vidi se kolika je važnost svakog pojedinačnog stepena, i prirode veze stepena sa simbolikom i vladarstvom planeta.
Stepenima vladaju planete po tzv. Haldejskom rasporedu, odnosno prvim stepenom(0°- 0°59') znaka, vlada vladar znaka, na primer Ovnom i Škorpijom, Mars.
Naziv stepena koji je pod vladarstvom planete je monomoiria, kovanica grčkog porekla, koju je u svojim astrološkim delima (oko 378. godine) definisao Pol Aleksandriski, astrolog iz poznog rimskog perioda, i otad je teorija stepena u astrologiji u upotrebi. Moira, u prevodu je deo, a u astrologiji se odnosi na stepen, dok mono znači jedan. Tabela u prilogu teksat je po ovom metodu, i naravno po tradicionalnim vladarstvima bez planeta iza Saturna. Ovo je savršena metoda povezivanja stepena znaka sa planetom koja se tu nađe, i naravno tu planetu sa znakom počevši od stepena, preko termina, lica do samog znaka, što daje veliko bogatstvo simbolika povezanih vladarstava znaka i planeta, jasno definišući svaki natus kao specifičan i jedinstven.

autor: astrolog Mihailo Čukić

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Znacenje stepena u astrologiji Empty Re: Znacenje stepena u astrologiji

Počalji od Mrgud Pet Avg 21, 2015 4:48 pm

Evo amlo i stepena iz Astromedicine, zlu ne trebalo


Ovan
od 1* veliki mozak do 3* mozak, 04*, 05* oci, ocna duplja, 8* roznjaca, 9* ocne jabucice, 10* ocni nervi , 12* jezik, mozdana tecnost, 16* kicmeni nervi, 20* ocni misici, 25* i 26* lobanja, frontalna kost lobanje, 29* parotidna zlezda.

Bik
0* i 1* grlo, jednjak, nepce, 2* do 5* usna duplja, grlo, 7* do 9* i 11* glasne zice, vratni nervi, vratne vene, 15* karotidne arterije od 16* do 17* stitna zlezda, limfni cvorovi, 19* maksilarna arterija,
22* zubi, misici, jezika 24* i 25* vilica, 26* kicmeni prsljenovi, nosnice, 27* i 28* stubeni misici vrata.

Blizanci
od 1* do 5* plucna krila, 6* Srce , 8* i 9* bronhije, plucne arterija, bronhijalna racva ,13* plucne vene, kljucna kost, 15* plucna maramica, lopatice od 17* ,18* ,19* i 20* prva tri rebra, misici grla, misici ruku, 22* nadlaktice, 23* lakatna kost, 25* Rucni zglobovi, prsti, 28* i 29* cetvrto i peto rebro.

Rak
od 0* do 5* rebro, 5* dijafragma, 06*, 07* dijafragma, jednjak, 08* pilorus, 10* gastricne vene, od 11* do 14* stomak, 15* pankreas ,18* zuc ,od 19* do 22* gastricni organi ,23* i 24* krvni sudovi probavnih organa, 25* i 26* bradavice na grudima, mlecne zlezde, 28* i 29* slezina.

Lav
od 0* do 2* Aorta, 3*Desna koronarna arterija, 4* leva koronarna arterija, 6* Leva koronarna vena, trbusne prepone, 9* Grlena vena, 10* i 11* kicmeni stub, 12* Desna srcana komora, 13* Leva srcana komora, 14* i 15* Desna i leva srcana pretkomora, 19* srcana prepona, 21* i 22* Slepo crevo, 23* reumatizam, papilarni misici, 24* srcana kesa, 25* i 26* srcani misici, misicna vlakna srcane supljine, 27*, 28* i 29* ledja.

Devica
0* dvanaestopalacno crevo, 1* i 2* debelo i tanko crevo, 3* uzlazni deo debelog creva, slepo crevo, 4* i 5* poprecni deo debelog creva, rektum, 9* i 10* zuc, 12* i 13* arterije jetre i zuca, 17* trbusni misici, 19* zucni kanal, 20* mokracni kanal, 22* zucni mehur, 24*i 25* jetra, 26* bubrezi, 27* nadbubrezne zlezde, 29* jetreni kanal.

Vaga
0* i 1* bubrezi, 2* adrenalne zlezde, od 6* do 10* bubrezni nervi, 11* desni bubreg. 12* levi bubreg, od 13* do 15* preponski linfni cvorovi, 16* nadbubrezna arterija, 20* bubrezni ulaz, 27* desni urter, 29* levi urter.

Skorpija
od 0* do 2* uretra, 3* materica, prostata, 4* testisi, 8* semeni kanal, vagina, 10* usmine, 11* penis, semene kesice,12* semena tecnost, od 13* do 14* Kauperove zlezde, sluzokoza polnog organa, od 23* do 25* perineum, 26* anus.

Strelac
od 0* do 2* karlica, karlicne kosti, od 2* do 8* bedrene arterije, od 8* do 10* limfaticki sudovi, od17* do 20* bedrene kosti, 22* kicmeni stub, 23* i 24* potkolenice, 26* misici zadnjice.

Jarac
od 0* do 8* kolena, 26* Duboki nervi, od 27* do 29* arterije kolena.

Vodolija
od 0* do 5* nervi cevanica, 0d 8* do 9* 45` koza nogu, od 14* do 15* linfni sudovi nogu, od 16* do 20* kicmeni nervni,

Ribe
od 0* do 1* desna petna kost, 2*leva petna kost, 3* nervi levog stopala, 4* nervi esnog stopala, od 6* do 7* skocna kost, od 10* do 12* kosti levog i desnog stopala, 12* i 13* stepen arterije stopala, 17* i 18* misici noznih prstiju, od 21* do 22* Ahilova tetiva stopala, 28* i 29* nokti noznih prstiju.

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Znacenje stepena u astrologiji Empty Re: Znacenje stepena u astrologiji

Počalji od Admin Čet Avg 27, 2015 3:18 pm

Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Znacenje stepena u astrologiji Empty Re: Znacenje stepena u astrologiji

Počalji od Heaviside_Girl Čet Avg 27, 2015 4:17 pm

Meni je Asc na 14. stepenu Strelca, a tek sad vidim da se ta tacka naziva Great Attractor. Zna li neko nesto vise o ovome?
Ja nadjoh samo ovo na engleskom.  Very Happy

Philip Sedgwick, the first to delineate the astrology of the Great Attractor, noted that people with the point prominent have lives that impact the world in ways they often cannot see, far beyond their perception. He also noted a polarizing effect; people with it strongly placed (for example aspecting Chiron, the Sun or an ascendant) will evoke strong, opinionated responses from others, a typically Sagittarian trait, but amplified significantly. I have noticed that the people who don't like them or what they stand for cannot do much about that fact; they can bark and growl, but that's about it. The Great Attractor puts reprisal out of reach and in a sense encourages cooperation. These are, however, subtle effects compared to when our planet and other planets align with the thing and its effects rain down on our consciousness, like they are doing now.
Heaviside_Girl
Heaviside_Girl

Broj poruka : 42
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Znacenje stepena u astrologiji Empty Re: Znacenje stepena u astrologiji

Počalji od Admin Čet Avg 27, 2015 4:21 pm

13 Device

Egzaltacija Merkura,pametni ljudi,sposobnost da se ideje i misli konkretizuju i pretoce u nesto prakticno.Ovo je analitican um koji ima sjajnu sposobnost uocavanja detalja.Dobar stepen za pisce i istrazivace.

(Napoleno poznat kao odlican vojni strateg,ima ovde vladara ASC Marsa(12 Device),koji je i vladar njegove 6 kuce koja vlada vojskom.Emili Bronte ovde ima VE,a Carls Bukovski SA(oboje na 12 Vi)

Ja imam ASC na 12* Device Very Happy
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Znacenje stepena u astrologiji Empty Re: Znacenje stepena u astrologiji

Počalji od Heaviside_Girl Čet Avg 27, 2015 4:33 pm

Meni je vladar ASC na 14* Device. Very Happy
Mesec na 18* Raka.
18° je sudbinsko mesto. Ovde je dusa otvorena kosmickom uticaju. Sudbina osobe je povezana sa ljudima koji uticu na kolektivna zbivanja;
Mozda imam jos nesto, a da nisam ni videla. Very Happy
Heaviside_Girl
Heaviside_Girl

Broj poruka : 42
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Znacenje stepena u astrologiji Empty Re: Znacenje stepena u astrologiji

Počalji od Admin Čet Avg 27, 2015 4:43 pm

Oho,nasle smo se Very Happy
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Znacenje stepena u astrologiji Empty Re: Znacenje stepena u astrologiji

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu