Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Kuce u natalnoj karti I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Kuce u natalnoj karti I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Kuce u natalnoj karti I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Kuce u natalnoj karti I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Kuce u natalnoj karti I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Kuce u natalnoj karti I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Kuce u natalnoj karti I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Kuce u natalnoj karti I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Kuce u natalnoj karti I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Kuce u natalnoj karti

3 posters

Ići dole

Kuce u natalnoj karti Empty Kuce u natalnoj karti

Počalji od Admin Sub Avg 15, 2015 10:29 pm

PRVA KUĆA

U astrologiji se prva kuća u natalnoj karti smatra najznačajnijim poljem jer otkriva naše osnovne karakteristike i predispozicije koje imamo u životu. U najvećoj meri to se odnosi na sam početak života - rođenje, kako smo fizički građeni i kakvog smo temperamenta. Kako će se osoba razvijati u daljem toku života zavisi od kompleksnosti aspekata na primer od vladara prvog polja. Kao vrh prve kuće - ascendent simbolizuje glavu i upravlja njenim organima, nervnim sistemom i uopšteno predstavlja mentalni skolop jedne osobe. Podznak, takođe, veoma utiče na ponašanje i poznato je da vrši snažan uticaj na celu strukturu horoskopa.

DRUGA KUĆA

Druga kuća u natalnoj karti je zadužena za novčana pitanja, materijalnu sigurnost, prosperitet, razvoj, profit... Takođe, ova kuća odnosi se i na imovinska pitanja, nasledstvo i sticanje bogatstva uopšte. Osim toga, ono što je takođe veoma zanimljivo jeste to da je druga kuća zadužena i za javljanje određene vrste talenta kod ljudi, što se najčešće odnosi na talenat dobrog glasa bez obzira na to da li je ta osoba dobar pevač/pevačica, voditelj, govornik ili predavač.

TREĆA KUĆA

Treća kuća u natalnoj karti je kuća rodbine i to najbliže, kuća sestara i braće. Ova kuća odnosi se i na odnose unutar same porodice ali i šire, odnose sa komšilukom, kolegama, saradnicima. U velikoj meri ova kuća određuje i intelekt osobe i njene sposobnosti: kapacitet za učenje, praktičnost i delovanje u poslu. Treće polje nam u vezi sa intelektualnim i praktičnim sposobnostima jedne osobe bliže govori o tome kako će se neka osoba snaći u školovanju i poslu i kakvo će iskustvo steći. Ukoliko se u ovom polju nađu Mars ili Sunce, ono takođe označava i hrabrost, odvažnost, čestu promenu mesta stanovanja, putovanja i drugo.

ČETVRTA KUĆA

Ova kuća označava kućnu - porodičnu atmosferu a umnogome doprinosi i tome na kom mestu će se neka osoba roditi (država, grad). Za četvrtu kuću u natalnoj karti važi i to da se povezuje i sa srećom i sa nesrećom jer označava početak ali i kraj. Takođe, misterije i tajne su ono na šta takođe upućuje četvrta kuća. Njen simbol je voda i to najčešće mutna voda ispod čije površine se kriju mnoge skrivene tajne - naročito porodične. Ovo polje zaduženo je i za poznavanje starih tradicionalnih znanja.

PETA KUĆA

Ovo je polje koje označava emocije, ljubav, potomstvo. Vezuje se za našu seksualnost, strasti i maštu. Osim toga, odnosi se i na unutrašnji stvaralački deo ličnosti - umetnost (najčešće na film, pozorište i muziku) ali i na sportski duh u čoveku. Kako se strast vezuje ne samo za ljubav već može biti prisutna i u mnogim drugim segmentima ſivota, tako se ovo polje vezuje i za delovanja pojedinca koja se odnose na težnje ka rizičnim poslovima, kockanje, lutriju, itd. Generalno, ovo je kuća za koju se u najvećoj meri vezuju prijatna dešavanja, ali u kombinaciji sa lošim aspektima može doneti mnoge neprijatnosti (probleme u ljubavi - prevare, probleme sa decom i potomstvom uopšte). Ono što je, takođe, karakteristično za peto polje je i to da ukazuje i na sklonost pojedinca ka onostranom - vantelesnom tj. stremljenju ka uzvišenom, božanskom... Otuda ovo polje predstavlja i razne verske ceremonije, religijske ustanove (crkve, manastire, hramove)...

ŠESTA KUĆA

Ovo polje uređuje poslovni život pojedinca, radnu sredinu i njegove odnose sa kolegama, saradnicima, nadređenima... Ova kuća označava rad, posao, poslovne uspehe, borbe, napore i razna iskušenja. Osim toga, povezuje se i sa zdravljem čoveka. Osim povoljnosti koje nudi, ūesta kuća donosi i niz nelagodnosti u ličnom horoskopu pojedinca kao što su razni strahovi, naglašeni skepticizam, sramotu i razne nevolje na poslu. Zbog raznih sukoba koje može izazvati na poslu, šesta kuća u natalnoj karti se smatra i kućom podvala i neprijateljstava.

SEDMA KUĆA

Ova kuća vlada sferama braka i partnerstva, tako da se najvećim delom odnosi na uspone i padove u ljubavnim/bračnim odnosima, strasti, želje, itd. Ono što je, takođe, karakteristično i vrlo upečatljivo je i to da se sedmo polje vezuje i za mnoge druge oblike međuljudskih odnosa kao što su na primer: odnosi lekara i pacijenta, predavača i učenika, prodavca i kupca, itd. Osim toga, ova kuća vlada takođe i nekim pravnim stvarima, kao što mogu biti ugovori i razne slične procedure. Uopšteno govoreći ovo je polje koje predstavlja različite odnose među ljudima, seksualnost u ljubavnoj vezi, učestvovanje u javno-društvenom životu.

OSMA KUĆA

Smatra se kućom tajni, misterija i smrti. Najčešće se vezuje za neprijatne događaje, nesreće, kriminal, manipulacije tuđim novcem, porodična prokletstva, razne teskobe, emotivnu nestabilnost i drugo. Osim toga, naglašena je i sklonost ka bavljenju ezoterijskim disciplinama, gde dominantnu ulogu ima karmička astrologija. S druge strane, osma kuća se posmatra i kao kuća prosvetljenja, duhovnog uzdignuća i dostizanja duševne i moralne snage, tako da na taj način predstavlja i pokušaj i težnju pojedinca da vodi ispravan i moralan život.

DEVETA KUĆA

Deveta kuća u natalnoj karti označava i vezuje se za uspeh i to naročito uspeh na poslovnom planu. Deveta kuća se drugačije naziva i kućom mudrosti jer se vezuje za velika plemenita dela, moralna dobra, vrline, visoko obrazovanje, naučna dostignuća, itd. Ovo polje označava se poljem dobra i sreće a osim toga veoma često se povezuje i sa poštovanjem religioznosti a takođe pokazatelj je i vidovitih osoba i proroka. Takođe, odnosi se i na polje putovanja, sudskih sporova, itd. Negativna strana ove kuće ogleda se u tome što je i pokazatelj mnogih problema u ljubavnim odnosima.

DESETA KUĆA

Ova kuća se povezuje sa profesionalnim uspehom koji pojedinac dostiže u toku svog života. Odnosi se na njegov ugled i reputaciju koju uživa u društvu, pobede, vrhunce u karijeri, nagrade, priznanja i drugo. Ovo je kuća velike motivacije za dostizanje poslovnog uspeha i predstavlja moć, uspehe i žrtve kroz koje pojedinac mora da prođe u životu. S tim u vezi ukazuje i na mnoga iskušenja, požrtvovanja, odricanja, ulaganja i muke da bi se došlo do samog vrha. U zavisnosti od toga koje se planete nalaze u ovom polju i kakvi su aspekti prisutni zavisi i to da li će doći do uspeha ili ne jer može ukazivati i na gubitke i razne teškoće. Ova kuća se, takođe, odnosi i na autoritet jer predstavlja oca.

JEDANAESTA KUĆA

Ovo polje se u najvećoj meri odnosi na uspehe različitog karaktera, razne dobiti i zarade, ostvarenje planova i ciljeva a takođe, jedanaesta kuća smatra se i kućom prijateljstva. Međutim, ne odnosi se samo na prijateljske odnose, već i na ljubavne odnose i to naročito one detinjaste - platonske ljubavi - simpatije. S tim u vezi, ovo je polje koje ukazuje na pružanje ogromne podrške onome kome je pojedinac naklonjen (bilo prijatelju/prijateljici ili simpatiji) kao i pružanje nesebične pomoći kad god je to osobi kojoj veruje potrebno. Negativna strana ovog polja se ogleda u tome što ponekad može ukazivati i na brojne pometnje i probleme koji bi mogli zadesiti čoveka u vrlo neočekivanim trenucima.

DVANAESTA KUĆA

Dvanaesta kuća u natalnoj karti se povezuje sa stradanjima, gubicima, tužnim događajima, dešavanjima sa fatalnim ishodom, siromaštvom, bolešću, itd. Ovo polje je "zaduženo", takođe, za gubitak novca, svađe oko novca, velike izdatke, lišavanje slobode, "robovanje" nekoj osobi u ljubavi, osećanje krivice, tajne veze, skrivena neprijateljstva i drugo. Osim toga, dvanaesta kuća je i kuća iluzija i ukazuje na to da stvari često nisu onakve kakvim nam se obično čine. Takođe, vlada i snovima, ezoterijskim veštinama i misterijama uopšte. Ono što je, takođe, vrlo karakteristično je da dvanaesta kuća predstavlja prošli život.


Poslednji izmenio Andja dana Pet Avg 21, 2015 11:13 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Kuce u natalnoj karti Empty Re: Kuce u natalnoj karti

Počalji od Mrgud Pet Avg 21, 2015 8:13 pm


Kuce
I kuce se mogu klasifikovati u tri grupe po odgovarajucim osobinama znakova o kojima smo vec pricali.

Ugaone, angularne (prva, cetvrta, sedma, deseta)
Kuce koje slede, suksedentne (druga, peta, osma, jedanaesta)
Padajuce kuce, kadentne (treca, sesta, deveta, dvanaesta)
.

Prva -ja (osoba ciji je horoskop)
Sedma -ti (ona druga osoba)

Druga - (ono sto meni pripada)
Osma (ono sto drugima pripada)

Treca -ovde (moja neposredna okolina)
Deveta -tamo (udaljena mesta)

Cetvrta -privatno (moj privatni zivot)
Deseta -javno (moj javni zivot)

Peta -pruzena ljubav (ljubav koju ja puzam)
Jedanaesta-primljena ljubav (ljubav koju dobijamo)

Sesta -fizicko zdravlje (telesno zdravlje)
Dvanaesta-mentalno zdravlje](stanje uma).

Marion Marc, Osnovna ancela astrologije

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Kuce u natalnoj karti Empty Re: Kuce u natalnoj karti

Počalji od Mrgud Pet Avg 21, 2015 8:15 pm

Znaci predstavljaju fiksnu podelu neba, a kuce relativnu podelu neba koja zavisi od mesta I vremena rodjenja svakog pojedinca. Znak koji se nalazi na istoku horizontal tacno u trenutku rodjenja nazivamo Ascedentom ili znakom u usponu.

Svaka kuca predstavlja osnovno polje delatnosti. Znacenja kuza su modifikovana kada se u njima nalaze planete. Vazno je da se na samom pocetku shvati kako, ako u kuci nema nijedne planete, to ne znaci da u tom polju nema nikakve aktivnosti. Nijedna kuca nikada nije prazna, svaka kuca ima planet koja upravlja znakom na njenom vrhu. Kako postoji 12 kuca, a samo 10 planeta, ne mozete imati olanete u svakoj kuci.

Kuce se odnose na uslove dok nam znaci ukazuju nakarakterne osobine. Ako biste poredili astrologiju sa glumom, rekli biste: planete su glumci, znaci su uloge koje oni igraju a kuce su scene ili situacije kroz koje glumci prolaze igrajuci ulogu. Merkur je uvek Merkur, ali u blizancima ima drugaciju ulogu nego u vagi; kada je Merkur u trecoj kuci scena se razlikuje od one koju imamo kada je Merkur u sestoj kuci.

Svaka kuca ima planetu vladaoca, horoskopski znak koji na nju utice I oznacena je kao ugaona, koja sledi I padajuca.

Marion Marc, Osnovna nacela astrologije

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Kuce u natalnoj karti Empty Re: Kuce u natalnoj karti

Počalji od Mrgud Pet Avg 21, 2015 8:42 pm

1p prirodno Ar – da bi čovek živeo mora da ima pokretačku energiju koja je negde usmerena. Vatra baš liči na čistu izvornu energiju koja traži usmerenje. Takav je i čovek, traži svoj identitet i pravac delovanja, što ga na neki način i odredjuje. Ako vama recimo 1p počinje u Le, znači da ćete na način Le izražavati ono što prirodno nosi Ar. Odnosno, vaš identitet će biti obojen željom za uspehom i sva energija koju nosi 1p biće usmerena u tom pravcu. Ili, ako vam je Ta 1p, sebe ćete odrediti kroz težnju ka uživanju i sticanju materijalnih dobara, što Ta nosi. Isto važi i kada se neka planeta nadje u 1p, dobiće dodatnu energiju da ostvari svoju simboliku. (1) pr. ME – sva pažnja i usmerenje koju nosi Ar i MA kao prirodni vladar 1p, biće usmerena na intelekt i komunikaciju. I da rezimiram, vi ćete samo na način znaka koji vam je na vrhu 1p izražavati ono što nosi Ar, odnosno enrgičnost i akciju.

2p prirodno Ta – da bi opstala energija iz 1p, odnosno čovek, on mora sebi da obezbedi uslove za život. Pošto smo deo i živimo u materiji, tada su i uslovi vezani za materiju. U današnje vreme to je novac jer on obezbedjuje uslove, pa se ovo polje uglavnom odnosi na finansijske mogućnosti ili nemogućnosti što već zavisi od planeta. Od svih elemenata zemlja je najmaterijalnija (opipljivo) pa nije čudo što simbolizuje materijalno blagostanje a prirodno je pripalo Ta. Znači, vaša težnja da sebi obezbedite uslove za život, koje nosi Ta, biće odredjena znakom na vrhu vašeg 2p. Uvek je bolje ako je neki srodan znak na vrhu posmatranog polja, ali u ovom slučaju nije jer Vi iako zem. obično donosi male pare od sitnih stvari a Co mnogo truda i godine štednje pune odricanja. Medjutim Sc na vrhu 2p bi mogla da donese dobru podršku drugih u sticanju ili dosta tudjeg novca ali samo ako MA PL kao vladari imaju DA i dobro su položeni. Znači, znak na vrhu vašeg 2p će pokazati vaše uslove za sticanje.

3p prirodno Ge – kada je obezbedio sebi uslove za život, čovek mora da ostvari i potrebu za nekom komunikacijom, jer ipak smo socijalna bića. Komunikacija treba da bude jednostavna, laka i brzo da se širi, što sve odgovara vazduhu i znaku Ge, jer vazduh najlakše zauzima svaki slobodan prostor. Tu su i oni najbliskiji sa kojima najčešće komuniciramo (braća, sestre, rodjaci, komšije). Ovo se odnosi i na misli, razum i intelekt, zar nije misao najbrža na svetu, pitanje je samo gde je usmerena. Znači, vaš znak na vrhu 3p pokazaće da li jednostavno, teško ili lako komunicirate, kakve su vam misli i o čemu razmišljate. (2) pr. Co 3p – bi stvorio težu komunikaciju, posebno u mladosti, teške misli i komplekse jer oni postoje samo u našim mislima, (2) pr. Li 3p – donela bi fine prijatne misli, najčešće o ljubavi i mogućem partneru, prijatnu komunikaciju, sklonost prema estetici i umetnosti itd.

4p prirodno Ca – ipak od svega je najvažnija baza, odnosno mesto gde čovek oseća sigurnost i može da se opusti i odmori, mesto odakle kreće u sve svoje akcije i poduhvate, mesto u koje može da se vrati a to je dom i porodica. Zato MO i Ca simbolizuju dušu zbog emotivnosti koju nose ali i prodicu za koju je duša vezana a takodje iz koje je i nastala. Naravno ovo prirodno polje simbolizuje i majku koja jedina može da pruži bezrezervnu podršku i emotivnu sigurnost. U prvim godinama (početak) života, majka je ta koja pruža sigurnost, dok u poslednjim godinama života (kraj) čovek koristi snagu koju je razvila sigurnost dobijena od majke. Sve ovo prirodno simbolizuju MO i Ca a kakav će biti vaš porodični život i toplina doma pokazaće znak na vrhu vašeg 4p. Emotivnu prvrženost domu i porodici koju nosi prirodno MO i Ca svaki znak na vrhu vašeg 4p obojiće svojom simbolikom. (3) pr. Ar – će doneti česte svadje (posebno sa LA MA) i dinamične odnose u porodici, razna dogradjivanja i pregradjivanja u stanu jer ovo polje simbolizuje i nekretnine, Co – bi zahladio odnose u kići, Ge – bi dali laku komunikaciju itd. Zašto je baš vodeni znak zadužen za emocije, najbolje objašnjava ljubav (u bilo kom obliku), slično vodi koja se širi i nalazi svaki slobodan put, tako i ljubav, dovoljno je malo potstreka i ona postaje jača i stabilnija a više i pruža.

vatrena – 1p (Ar), 5p (Le), 9p (Sa)
vodena – 4p (Ca), 8p (Sc), 12p (Pi),
vazdušna – 3p (Ge), 7p (Li), 11p (Aq),
zemljana – 2p (Ta), 6p (Vi), 10p (Co)

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Kuce u natalnoj karti Empty Re: Kuce u natalnoj karti

Počalji od Mrgud Pet Avg 21, 2015 8:50 pm


Vatrena polja : 1p je vatreno jer njime prirodno vlada vatreni Ar, 5p jer vlada Le i 9p jer vlada Sa itd.
ŽIVOTA – Lična polja – štite život, opasno ako su vladari loše postavljeni sa LA. Mnogo planeta – puni inspiracije, dinamični, entuzijazam, velika energija, motivacija i verska ubeđenja.
1 POLJE (ASC) – predstavlja TELO
5 POLJE (kuća) – predstavlja DUŠU
9 POLJE (kuća) – predstvalja DUH ili UM

Zemljana polja : 2p je zem. jer njime prirodno vlada zem. Ta, 6p jer vlada Vi i 10p jer vlada Co
VREDNOSTI – Polja poseda – (SUŠTINE) – naš uspeh na materijalnom planu, mogućnost uspeha. Mnogo planeta – stabilni, stub (temelj) svojih životnih zajednica ili porodica, konkretne i praktične profesionalne sklonosti.
2 POLJE – sposobnost da zaradimo ličnim trudom i radom, imovina, finansije
6 POLJE – radno okruženje, zanimanje
10 POLJE – karijera, naš odnos sa javnošću, posao koji radimo, priznanje, okruženje

Vazdušna polja : 3p je vaz. jer njime prirodno vlada vaz. Ge, 7p jer vlada Li i 11p jer vlada Aq
ODNOSA : Polja relacija – pokazuju našu sposobnost za odnose i komunikaciju. Mnogo planeta – drugi su mu naročito potrebni, naš odnos prema drugim članovima zajednice.
3 POLJE – braća, sestre, rođaci, komšije, najbliskiji prijatelj (kao brat), oni koje ne biramo
7 POLJE – bračni i poslovni partneri, oni koje biramo
11 POLJE – društveni i mentalni odnosi, prijatelji uopšte, oni koje biramo radi zajedničkog interesa,
srodne duše

Vodena polja : 4p je vod. jer njime prirodno vlada vod. Ca, 8p jer vlada Sc i 12p jer vlada Pi
ZAVRŠETKA : Zatvorena polja – zbir i kraj života (opasna polja). Mnogo planeta – psihoanalitičari, osećajni, verski orjentisani, najdublja skrivena duša, način odlaska sa ovog sveta (ne kada, već kako).
4 POLJE – početak (prve godine života) i kraj (poslednje godine života) fizičkog organizma
8 POLJE – smrt, način smrti, oslobađanje duše
12 POLJE – pomen, sam kraj života, rezultat životnog puta koji smo odabrali (filozofska smrt)


1 POLJE – ja (vlasnik horoskopa) ............................. 7 POLJE – ti (ona druga osoba)
2 POLJE – moje (ono što meni pripada) .................... 8 POLJE – tvoje (ono što pripada drugima)
3 POLJE – ovde (moja bliža okolina) ......................... 9 POLJE – tamo (daleka mesta)
4 POLJE – privatno (moj privatni život) ................... 10 POLJE – javno (moj javni život)
5 POLJE – pružena ljubav (ljubav ja pružam) .......... 11 POLJE – primljena ljubav (ljubav dobijam)
6 POLJE – fizičko zdravlje (telesno zdravlje) ........... 12 POLJE – mentalno zdravlje (stanje uma)

1 – 7 .... lični odnosi ( 1p – ja, 7p – svi naspram mene )
2 – 8 .... materijalni odnosi ( 2p – moje, 8p – tudje )
3 – 9 .... intelektualni odnosi ( 3p – ja mislim, 9p – ostali misle)
4 – 10 ... roditeljski (porodični) i odnosi karijere ( 4p – privatno, 10p – javno )
5 – 11 ... ljubavni odnosi ( 5p – pružam ljubav, 11p – dobijam ljubav)
6 – 12 ... odnosi vezani za psihološko zdravlje

Ugaona polja – Odgovaraju kardinalnim znacima – 1p – ASC; 4p – IC; 7p – DSC; 10p – MC;
Imaju veliki potencijal za akciju, veoma pojačan uticaj pla. u njima, neki astrolozi položaj pla. u ovim poljima nazivaju slučajno sedište.

Polja koja slede – Odgovaraju fiksnim znacima – 2p, 5p, 8p, 11p – Finansijska polja, nisu toliko moćna ali kao i fiksni znaci pružaju stabilnost i svrsishodnost. (sukcedentna polja)

Padajuća polja – Odgovaraju promenljivim znacima – 3p, 6p, 9p, 12p – Mentalna polja, nemaju mnogo mogućnosti za akciju kao ugaona polja, niti pružaju veliku stabilnost kao polja koja slede ali su prilagodljiva i dobro se slažu sa drugima. (kadentna polja)


HORIZONTALNA OSA – EKVATOR ili HORIZONT – ukazuje na svest ( ASC – DSC)
Dnevna polovina ka MC – ekstravertnost i objektivnost, žele postići više od onog što im je dato
Noćna polovina ka IC – predstavlja povučenost (intravertnost), subjektivnost i instikte, skloni zakulisnim radnjama (naročito SO i MO)


VERTIKALNA OSA – MERIDIJAN – ukazuje na moć (IC – MC)
Istočna polovina ka ASC – snažna slobodna volja, kontrolišu svoj život (planete u usponu)
Zapadna polovina ka DSC – fleksibilni, učestvuju u sudbini drugih (planete u zalasku)


Bez naglasenog polja
Ovo nije toliko važno kao odsustvo elementa ili kvaliteta ali kao i svaki nedostatak stvara odredjenu neravnotežu.

ODSUSTVO POLJA : (prazna bez planeta)

Života ( 1p, 5p, 9p ) – stvara odsustvo inspiracije ili idealizma, teškoće u planiranju budućnosti.

Vrednosti ili Suštine ( 2p, 6p, 10p ) – teško donosi odluku kojim poslom da se bavi, luta i koleba se u pogledu osećaja vrednosti, karijera je pre uslovljena okolnostima a ne njegovim uticajem.

Odnosa ( 3p, 7p, 11p ) – nije mu stalo ni do kakvog odnosa. Može biti večiti neženja, usedelica, usamljenik a nekad i siroče.

Završetaka ( 4p, 8p, 12p ) – odsustvo dubine ili osetljivosti, stvara teškoće i strah da se sagleda iznutra i shvati suštinu stvari.ODSUSTVO POLJA : (prazna bez planeta)

Ugaona polja ( 1p, 4p, 7p, 10p ) – stvara nedostatak inicijative, skoro da nema horoskopa slavnih ljudi koji imaju prazna ova polja. Retko počinje nešto na vlastitu inicijativu, ništa ga ne tera na akciju, pa je dobro da ima neku kardinalnu (akcija) planetu.

Polja koja slede ( 2p, 5p, 8p, 11p ) – manje je ozbiljno od nedostatka planeta u ugaonim poljima, fiksne planete dobro kompenzuju ovaj nedostatak.

Padajuća ( 3p, 6p, 9p, 12p ) – ispoljava se u domenu prilagodljivosti, raznovrsnosti i pokretljivosti ili nekom drugom značenju ovih polja

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Kuce u natalnoj karti Empty Re: Kuce u natalnoj karti

Počalji od the.dangerous.one Čet Sep 03, 2015 11:22 am

A kako se tumace ukljesteni znaci u kucama? Npr. peta kuca pocinje u skorpiji, strelac je ukljesten, a zavrsava se u jarcu, pritom je kuca bez planeta? Da li se vladar pete i dalje gleda kao vladar znaka u kome kuca pocinje? Da li treba da tumacim i vladara ukljestenog znaka kroz petu kucu, tacnije koliki to uticaj ima na tu kucu? Wink

the.dangerous.one

Broj poruka : 15
Datum upisa : 21.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Kuce u natalnoj karti Empty Re: Kuce u natalnoj karti

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu