Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Asteroid Eros I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Asteroid Eros I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Asteroid Eros I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Asteroid Eros I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Asteroid Eros I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Asteroid Eros I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Asteroid Eros I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Asteroid Eros I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Asteroid Eros I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Asteroid Eros

Ići dole

Asteroid Eros Empty Asteroid Eros

Počalji od Admin Uto Avg 18, 2015 10:27 pm

Asteroid Eros 300px-WholeEros

Eros (asteroid 433)
– u grčkoj i rimskoj (Cupido) mitologiji predstavlja boga ljubavi, požude i seksualnosti. Prema starijim mitovima, on predstavlja otelotvorenje životne enregije rođene iz prvobitnog haosa, a prema kasnijim, on je sin boga rata Aresa i boginje ljubavi i lepote, Afrodite. Mislim da i sama simbolika ovih mitovia o nasatnku-rođenju Erosa govore o njegovoj prirodi: praiskonska životna energija, spoj ljubavi, strasti, lepote i snage.
Prikazivan je ili kao dete, ili kao mladić sa krilima, lukom i strelom. Na moć njegove strele, niko nije imun - ni bogovi ni ljudi.
U astrologiji, Eros ukazuje na naše stavove o ljubavi, sekusalnosi, strasti, o onome što nas privlači, o onome sto nas nagoni da stvaramo... Ukazuje i na one strasne, fatalne ljubavi, prepune čežnje, nade, zanosa. Položaj Erosa u natalnoj karti nam može ukazati na koji način jubav-strast može da nas zaslepi ali i transformiše.
U skladu sa ovom simbolikom, Eros se najčešće dovodi u vezu sa znakom Škorpiona.
Eros u 1. kući


je znak naglašene erotičnosti kojom natus sam zrači i on ispaljuje strelice spontano u nekoga. On je taj simbol erotičnosti. Za njega je vezan taj Eros. Erotičnost je ovde jako naglašena, ali u kojoj meri će on to moći da živi, u kojoj meri će ovde Eros naći svoju prvu ljubav, samo zavisi od toga šta je sa Psihom. Ako Psiha nije uopšte dobra, od ovog Erosa ne može se očekivati da će natus imati bilo šta više od sposobnosti da se negde neko privuče i da se bude naglašeno u polju strasti, ali ne i do kraja u polju zadovoljstva. Ako je Eros negativno aspektiran, bilo preko aspekta koji sam prima, ili preko dispozitora koji na sebe prima nezgodan aspekt, daće osobe koje će biti pogođene Erosovom strelom, ali će patiti zbog neispunjenosti u ljubavi. To je stvar koja je ovde više kao osuda nego sretna okolnost. Uvek treba posmatrati koliko je Psiha sa druge strane dobro data. Ako je ona naročito loše postavljena ili ako 12. kuća nije dobra, tada ćete dati samo naglašene strasti koje natusu ne mogu dati nikakvo osećanje sreće i zadovoljstva. Jednostavno, za erotično zadovoljstvo je neophodno da natus ima dobru sliku svoje 12. kuće. Neophodno je da ima tu fantaziju. Konačno, svaki vrhunac jednog seksualnog zadovoljstva uvek se doživljava u 12. kući. Ona uvek predstavlja tu sposobnost da natus doživi maksimum bilo čega. To je stvar psihe. I Eros nikada neće biti zadovoljan ukoliko mu 12. kuća ili sama Psiha nije dovoljno dobra. To je taj aerodrom. A kako 12. kuća uvek izmiče kontroli, jer je ona uvek jedna kuća iza natusa, potrebno je jednostavno znati da se mora imati iz prethodnog života već jedna veza koja daje mogućnost da se bude sada u ovom životu sretan ili da se jedna veza doživi kao potpuno ispunjenje

Ako je Eros u 2. kući


naravno da je ovo mesto vrlo čulno za Erosa. Ovde govori o tome da će uvek hrana ili materijalno okruženje imati bitan upliv i uticaj na sve ono što će natus doživljavati u erotskom smislu, da to nosi, da to potkrepljuje uticaj erotičnosti, da ga upravo ovaj deo aure čini poželjnim ili ne. Ako ima određenu materiju uz sebe, on je vrlo poželjan i postaje privlačniji. Ili, ukoliko ne, onda se ovo ovde gubi. To je jedan čest deo, jer 1. i 2. kuća čine tu igru Marsa i Venere kod svakog natusa, a 3.kuća je ona koja nastaje kao rezultat ove dve, i stoga 2. kuća je deo aure koja je vezana za ono što natus negde ime i ona ovde igra vrlo važnu ulogu u erotičnosti. Čak, ukoliko natus 12 nema neki direktno izražen erotski princip preko 1. kuće, on će ovde moći da nadoknadi preko 2.kuće. Ovde će vrlo često dati situaciju gde će partner da bude privlačniji u erotskom smislu nego što je natus sam. Zato što je to odnos Venere i Marsa. Zato što je 2. kuća zapravo uvek onaj ko je partner uz 1. kuću. Te dve stvari idu zajedno. Ne samo što su vladari 1. i 7. kuće Mars i Venera pa se oni ovde izražavaju isto, nego to je onaj odnos koji čovek nosi sam u sebi kao osećaj sopstvene vrednosti. To što čovek nosi kao osećaj sopstvene vrednosti je ono što mu omogućava da materijalizuje stvari. Ovo je taj deo. Tako da Eros u zavisnosti od svojih aspekata ovde ima mogućnost da natusu omogući da popravi svoj osećaj vrednosti kroz određenu erotičnu sposobnost, ili da dobije erotičnu sposobnost za određenu vrednost koju nosi sam u sebi ili materiju koju ima.


Eros u 3.kući


je sposoban da kroz reči izaziva erotičnu privlačnost. Ovde je sklonost svemu onome što je erotično izražena, jer natus razmišlja na taj način. Natus ima jedno mentalno uzbuđenje. Ovo je tipičan muški um. Način razmišljanja koji je vrlo sklon ka mentalnom doživljaju više nego čulnom, i ovde je igra uma kada je erotika u pitanju veoma naglašena. Ovde će dati one ljude koji između reči zrače mnogo toga erotskog, tog specijalnog šarma, ili tog doživljaja koji privlači drugu stranu. Svakako, svi erotski odnosi ovde mogu biti i jako uzbuđenje i ljubavi upravo tamo gde je natusu jako blizu. Ovde mogu postojati ljubavne strasti sa osobama koje žive nedaleko od natusa, i tu treba tražiti taj deo osećanja ljubavi. Međutim, ako Eros ne pogodi ovde Psihu, bilo aspektom, bilo preko dispozitora, on neće naći svoje potpuno zadovoljstvo, već će imati samo određena iskustva u kojima će nakon nekog vremena postati nezadovoljan i ljut. Ako je Eros loše postavljen, ovde će postojati plahovito ponašanje, ono koje će biti rukovođeno strastima, pa će samim tim u nekom trenutku da načini teške i opasne stvari. Natus će ne samo ostavljati druge, nego može da ima želju nekoga da povredi upravo zbog strasti, sve u zavisnosti od toga koliko njegovim umom oni vladaju. Ovde je um opijen erotičnim.

Slika sa Erosom u 4. kući


je viša sklona ka tome da natusu da vrlo snažan erotski potencijal koji može da bude izražen čitavog života, i koji će se vrlo skrivati, koji ne mora da bude jako izražen bilo gde, jer je on u 4. kući, u kući psihe, Meseca, i on može dati ako je dobro postavljen jedno zadovoljstvo u bliskim odnosima gde postoji erotski magnetizam, jaka strast. I kada je ovo dobro postavljeno može se reći da su ovo dobre osnove, jer osoba u osnovi ima jedno ispunjeno srećno biće u svojoj duši ispunjeno osećanjem ljubavi i strasti koje idu zajedno sa tim. Ipak ako je Eros u neudobnim aspektima natusa muče sve te ljubomore, muče ga sve stvari koje se događaju u njegovom porodičnom, ličnom životu sa osobom sa kojom je blizak. Doživljava da mu osoba negde nije verna i zbog toga nastupaju boli, jer ono što je Erosa u jednom trenutku zabolelo, to je što mu je osoba koja mu je veoma bliska, osoba koja živi sa njim u jednom momentu bila protiv njega. On je to tako doživeo, tako da je ovo i suviše blizu i suviše jako erotsko nastrojeno biće i ako je dobro ovo je vrlo snažan magnetizam koji će osoba posedovati.

Ako je Eros u 5. kući naglašen

on je u jakoj simbolici svog osećanja jednog zadovoljstva. On će ovde nositi mnogo veza najčešće, jer je potreba za ljubavlju ovamo izuzetno naglašena, a ako natus nema tako savršenu Psihu da to može sve u jednoj osobi da se doživi, onda natus ovde najčešće ima mnogo ljubavi koje idu u sve vrste afera, sve moguće varijante dozvoljenih i nedozvoljenih, jer on je Bog ljubavi i njemu je sve konačno dozvoljeno, i on će gađati strelom gde god stigne i koga god stigne, jer konačno u trenutku otkrića Erosa Jupiter i Venera su u jednoj konjunkciji i ovo će govoriti o ulascima u veze sa osobama koje su već u braku, u raznim svojim drugim vezama, gde neće voditi uopšte računa. Uopšte mu to neće nikada biti bitno samo zato što on zna da je jedina ljubav koja može da postoji ona koja tri života sa sobom nudi tu vrednost, i svi ostali brakovi su jednostavno na njegovoj probi. Pa ako neko ne može da odoli njegovim strelicama, to znači da taj brak i nije vredan i on to neće tu poštovati. On će ići na sve. Ovo je jedan naglašeno erotičan život. On ima tu potrebu i on tako ide. Potrebno je samo gledati kakva je Psiha, jer on nju konačno jedino traži. Ali biće on sa bilo kim drugim u međuvremenu.

Kada gledamo Erosa u 6. kući


njemu će biti svakako zanimljivo da ima iskustva različitih ljubavnih veza tamo gde radi u svom svakodnevnom životu. Ovo ovde nije tipično mesto za Erosa, ali će davati njemu često ulogu da se upravo na onim mestima na kojima bi se najmanje nadao natus zaljubi i da tu nađe neko zadovoljstvo koje su uglavnom one stvari koje su vezane za afere. Ako se posmatra sam horoskop u slici otkrića Erosa vidi se da je 6. kuća u Jarcu i očito da to nije njegovo primarno mesto, međutim Saturn je na 5° Strelca što jeste vezano za određene emotivne veze i naročito zato što ima sekstil sa Jupiterom koji je vladar 5. kuće i sa Venerom samom po sebi i ovde govori da natus ima sve one moguće veze i moguće afere. Naravno Eros kao Bog ljubavi daće da je tu gde natus radi, tu gde jeste, stalno njemu interesantno, da mu je lepo ili da to voli što radi, slično kao i Venera, pri čemu je Eros sam po sebi mnogo više onaj koji je sklon jakim strastima, jer ako se pogleda horoskop otkrića Erosa videće se da su njemu Mars i Pluton u konjunkciji, da sve to pravi sekstil na Ascendent, pa daje jednu naglašenu prirodu erotizma koja ovde postoji tako da se ovo može pronaći upravo kroz sve ove veze koje su na poslu. Da ovo može biti sklono aferama govori i to što je Saturn kao vladar 6. kuće u znaku Strelca i u sekstilu sa Venera-Jupiterom, pa to naravno ima dalje tendenciju da opiše da se sve to može dogoditi i kada je natus unutar jednog braka, jer je ovo inače u 4. kući ovog horoskopa.

Ako je Eros u 7. kući

sigurno je da partner jeste onaj ko je pre svega erotičan. Da je veza koja se uspostavlja između natusa i partnera pre svega ona koja daje erotičnu privlačnost, što je sasvim dobra stvar, jer to je božanski nektar, ali samo ako je natus dobar sa svojom 12. kućom ili sa Psihom. Ako nije, ovo će biti jedna strast koja će se stvoriti, sve do sledećeg trenutka dok to ne bude bol, jer to je ono što Eros daje. Eros je davao ljubav i bol istovremeno i dovoljno je da nekoga samo pogodi strelicom ljubavi da će on u sledećem trenutku da pati zbog iste te ljubavi ukoliko nije sa 12. kućom čist, odnosno ako nema dobru psihu, tako da je ovde potrebno gledati i šta je u pitanuju. Pre svega početak je gotovo uvek vatren i jak. Kroz dispoziciju će se viedeti koliko će osoba od ovoga biti sretna, ali u najvećem broju slučajeva ovo je zamka. I najpre treba pogledati da li je natus zaista sposoban da ima to božansko nadahnuće u partneru. Da li je to preveliki zalogaj za njega, da li će ga ova osoba potpuno zaraziti ljubavlju da bi zatim otišla i osvajala bilo kog drugog a natusa ostavila samog da pati. Ovo može vrlo lako ovde da se desi, i ovo može biti prejako za natusa. Sve u zavisnosti od aspekata.

Eros u 8. kući

je pak sigurno magnetično snažan. Govori o onom delu Erosa koji postoji u horoskopu otkrića Erosa gde su Mars i Pluton zajedno u konjunkciji, koji daju ogromnu seksualnu energiju i ogromnu strast, ali nosi mnogo ljubomore, mnogo potrebe da se jedna ljubomora izleči nekom drugom, trećom vezom, što će se videti opet u zavisnosti od postavke ostalih planeta. Ovde često jedna ljubav prerasta u ljubomoru. Jedna ljubav često prerasta u tu negativnu dubinu što bi bila mržnja, jer sve je ovo u 8. kući i da bi uspelo da bude dobro mora biti vrlo pozitivno postavljeno, pa će natus ovde od neprijatelja stvoriti prijatelja, što je ovde najveći uspeh. Ovde će natus imati vezu koja će ga privući izuzetno strastveno spram nekoga za koga je mislio da nikada ne bi bio sa njim, ili da ga nervira u startu, ili da ga odbacuje, ali već u sledećem trenutku da mu bude jako erotski privlačan. Jer su često to karmički neprijatelji koji se nalaze i koji se privlače. Jako je važno iz ovoga stvoriti jednu sreću koliko god je to moguće,.Jer ovo je jedna faza pročišćenja. Ovo je faza u kojoj Eros odlazi jer je ljut. Ovde je neko ljut. I ovde da bi se održala nit između jednog i drugog života jeste potrebno imati tu sposobnost da se od svih tih veza koje nas jako privlače na kraju ne pretvori to u neprijateljstvo nego da se sve one održe u jednom dobrom osećaju. Maksimalno kolikoje to moguće. Ali će strasti i dominirati i biti glavni faktor, pre nego poverenje. Ovde će strast da vuče a poverenja neće biti, to je najčešći problem. Stoga isto vrlo kritično mesto ovo predstavlja.

Eros koji je vezan za 9. kuću

je opet potpuno drugačiji u svom delu. Eros će imati potrebu da upravo bude u svim erotskim vezama, ljubavnim vezama sa onim ljudima koji su često iznad njega, koji su mu vezani za sve one ljude koji možda pripadaju nekoj društvenoj klasi koja je iznad. Ovo će davati stoga ponovo različite veze koje će natus imati po inostranstvu, veze koje će imati sa onim ljudima sa kojim je to možda moralno nepodesno, ali će ga strasti tu privlačiti i on će ovde odlaziti. Kada se govori o ovakvoj kombinaciji za očekivati je budući da su u otkriću Erosa Jupiter i Venera bili zajedno u konjunkciji u znaku Vage, a Mars kao vladar 9. kiuće u konjunkciji sa Plutonom u Blizancima, da će ovde postoji sklonost da natus ima paralelne veze da to on daje.On ovde takođe može naglasiti i da će biti velika strast prema drugom partneru, i da će osoba broj dva da zapravo donese tu veliku erotsku privlačnost a ne prva koja ide.l to su te slike. Ovo ponekad može da ukaže i na to da će veza nastati ili opstati iz drugog puta, uvek u onom delu nakon toga što je natus imo neku vezu sa partnerom koja se zbog nekog razloga negde prekinula. Jer je to deo priče koji je opisan u okviru samog ovog mita. Veza koja se može nastaviti i nakon toga što se pređe preko nekog prekida ili preko neke 8. kuće.

Ako je Eros u 10. kući

to je imidž koji će natus steći u vremenu pa će važiti za nekoga ko je vrlo erotičan, ko je vrlo sklon različitim avanturama, ali najčešće je to opet nasleđeno od oca ili majke, od nekoga ko nosi ovaj deo. Ovo takođe daje natusu jednu harizmu seksualnosti kako bude bivao stariji. Sa godinama on je sve privlačniji. Ovo natusu daje posebnu poziciju i moć koja mu omogućava da kroz šarm, kroz jednu privlačnost može puno toga da ostvari. Ovo je odlično za sve javne ličnosti, za one koji se bave bilo kojom vrstom javnog posla, u kojem je potrebno imati publiku koja vas voli, jer ovo ovde upravo opija sve mase, i natus raste tada uz podršku ovakvog privlačnog boga. Ako je Eros loš u jednoj ovakvoj kombinaciji spram 10. kuće ovo će doneti promenu interesovanja u poslu, i to da naglo može da prekine neku vrstu posla, zato što će doživljavati da ga to više ne inspiriše i da ide dalje, isto kao što i njegov budući brak i porodica mogu da budu pod uplivom određenih afera, jer 10. kuća je 4. kuća sedmoj, i buduća porodica koju će natus stvoriti imaće nešto od onoga što su i njegovi roditelji nosili jedno drugom. Da li su se i oni razveli ili ne, to je stvar njihovog vremena, ali natus ovde sa ovim u svojoj budućnosti ima tendenciju da dopusti Erosu da on rukovidi njegovim životom i promenama koje mogu biti nekada nagle i promeniti čitav kurs njegovog usmerenja.

Kada se govori o Erosu u 11. kući


on je kao što se iz samog charta može videti upravo u 11. kući gde se nalaze i Mars, i Pluton i Neptun, pa čak i Mesec i Južni čvor i on je sklon najširem spletu svih emotivnih okolnosti koje će ovde doneti, sklonost ka razvodu svojih brakova ili nekih drugih, ka tome da razne paralelne veze izazivaju skandale, ali i ka tome da neko biva natusom veoma mnogo privučen, od koga ne može lako da se oslobodi, jer iz 11. kuće natus prima jednu ljubav, ali je ona ovde vrlo strastvena, i kako upravo preko ovih kuća postoji kvadrat Merkura sa Marsom i Plutonom ovo može biti prenaporno, preteško i izazivati nezadovoljstvo. Tek Eros ovde nije naročito veran. I nalazi se u jednoj od verovatno najmanje povoljnih kuća za sebe.

Eros u 12. kući

je onaj koji ovde ima tendenciju da ulazi u onu vezu koju je imao sa osobom u svom nekom prethodnom životu, u neke karmičke veze, koje mogu da budu zasnovane na toj sposobnosti da se veza nastavi u vidu poverenja, u vidu sreće koju ima ali samo ako je ispunjena tajna. Ako nije ispunjena tajna, ako je osoba obična, i jednostavna ovo ne može da se živi. Ovde će natus imati samo tajnu vezu, i imaće veru. Za Erosa da bi ga natus živeo, mora u svojoj javnoj vezi imati svoju tajnu koja se drži i poštuje, da se čarolija ne bi izgubila. Jer ako se ona izgubi on nema više odnos. Odnos koji postoji kada je Eros u pitanju je septil odnosno biseptil. On nikada nije dorečen aspekt. To su sve aspekti koji idu u beskonačno. Ako proba da tu stvar dovede na čisto, onda nema Eros, nema vezu. Onda ima šta god, samo to nije ta veza o kojoj se priča. I onda će mnogo lakše njegovo podsvestno da izabere jednu klasičnu tajnu vezu, jer u njemu već inače nešto mora da bude tajno, jer je tajna preduslov svake čarolije. Jer ako tajne nema mi ne znamo o čemu pričamo uopšte i mi smo u potpunoj zabludi. Tajna mora da postoji ali je bitno da tu tajnu natus zna da vodi ili mora da mu se nameće da tajna tu postoji, da mora da je drži, da bi čarolija opstajala jer ona je erotična. Tajna nosi erotičnost i Eros to ovde zna. Mnogo mu je bliže ako je ovo dobro postavljeno sa Psihom. Ali ako se izgubi ta čarolija onda nema toga. U svakom teškom aspektu ovaj Eros je nešto što ima tendenciju da se prekine. Ima tendenciju da počne, i da se prekine zato što stvari nisu jasno postavljene a ne mogu da budu jasno postavljene. Naprosto šta je u priči o Psihi i o Erosu jasno postavljeno? Nije ništa. Ni njoj nije jasno zbog čega ne sme da otvori kutijicu, zbog čega ne sme da kaže nikome da je on to, zbog čega ne sme da zna ko je on, a ne sme, da bi to opstalo, da bi Nebo opstalo.
Ova dva asteroida treba pratiti kao jednu celinu. Erosa je onaj koji je predajnik, i Psiha ona koja je prijemnik, i to je opšta ljudska psiha, i to je opšta priroda ljudske duše, njena potreba da bude srećna i da doživi svoj nektar božanskog, da se razvije u božansko, da jedna duša kao Mesec postane Venera, jer Venera je mnogo više od običnog Meseca. Venera je potpuno magična. Venera je starija od svih ostalih božanstava. A Eros je ili njen sin ili kao što se veruje i primarno vidi nastao iz Haosa koji je broj jedan. On je taj koji drži sve stvari spojene, on je zakon za sve one zakone koji su na Olimpu postavljeni jer on povezuje sve, što je konhačno ljubav, te stoga ova dva tela je vredno posmatrati u svojoj poziciji i dispoziciji da bi se znalo gde je ko u svom putu tri života koja stvara da bi bili jedno. Tri faze da bi otkrili svoju psihu, što konačno psiholozi i nastoje da otkriju. Fascinantno je što je u korenu ljudske psihe Eros. To je ono što je najfascinantnije od svega. To je ono što je zapravo kod svekolike potrage.
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu