Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Asteroid JUNO I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Asteroid JUNO I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Asteroid JUNO I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Asteroid JUNO I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Asteroid JUNO I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Asteroid JUNO I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Asteroid JUNO I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Asteroid JUNO I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Asteroid JUNO I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Asteroid JUNO

Ići dole

Asteroid JUNO Empty Asteroid JUNO

Počalji od Admin Uto Avg 18, 2015 10:20 pm

Asteroid JUNO 10351531_786408758045335_2118588776169974296_n

Juno (Hera) je na neki način kao Venera ali Venera simbolizuje ljubav i privlačnost dok se simbolika Juna više odnosi na odanost i privrženost. Juno u horoskopu predstavlja bračnog partnera ali i sve osobe sa kojima smo u dužim vezama  više od godinu dana, ustvari partnere koje posmatramo kao bračne ili želimo da to budu. Simbolizuje osobu ili osobe (ako imamo predispozicije za više brakova) sa kojima ćemo podeliti život ili neki deo života.Ne partnera kakvog želimo, ( za to su zaslužni Mars i Venera ) već partnera kojeg ćemo dobiti.


JUNO U KUCAMA

Juno u znaku Ovna i 1. kući

Juno u prvom zodijačkom znaku i kući ima snažnu potrebu za izražavanjem svoje ličnosti. Stoga će ova Juno imati važan zadatak u odnosima da se integriše sa svojim partnerom, koga često doživljava i kao onog koga treba podčiniti svojoj volji. Iako je prirodna potreba Here da održava jedinstvo u emotivnim vezama, pozicija Juno u ovom znaku samostalnosti će joj često onemogućavati da dostigne sklad u vezama, zbog snažne potrebe Marsovog znaka Ovna da sve radi sam i da nameće svoju volju drugima. Ovaj antagonizam u samoj Juno će je voditi ka čestim frustracijama i agresivnim stanjima, kao i jakim migrenama zbog nemogućnosti da uskladi svoje emotivne potrebe sa okolnostima koje sama stvara.

Juno u znaku Bika i 2. kući

Osobe sa Juno u Biku i u 2. kući teže za emotivnoj i materijalnoj stabilnosti u bračnim i emotivnim vezama. Njihov partner treba da im bude stabilan oslonac u životu koji ujedno doprinosi i ekonomskoj stabilnosti, pa je izražena potreba ovako postavljene Juno da poseduje materijalna dobra koja uslovljavaju njenu životnu sreću. Stoga je jedan od najznačajnijih domena ove veze i bračnog odnosa zajedničko sticanje imovine i materijalnih vrednosti, što često uslovljava i potrebu za životom na “visokoj nozi”.

Juno u znaku Blizanaca i 3. kući

Postavka Juno u znaku Blizanaca može dati sklonost ka paralelnim vezama i emotivnom nestalnošću i površnošću. Ovoj Heri je komunikacija u vezama od izuzetnog značaja, kao i potreba za zajedničkim aktivnostima, putovanjima i druženjem. Njima je intelektualna i verbalna komunikaciju koju ostvaruju sa partnerom od velikog značaja za stabilnost veze.

Juno u znaku Raka i 4. kući

Bitan naglasak ovako postavljene Juno je na porodičnom životu. Njen bračni ideal se ostvaruje putem odgajanja dece i stvaranja toplog i udobnog porodičnog okrilja. Zajednički obroci i uživanje u porodičnom okrilju čine ovu Heru zadovoljnom i ostvarenom. Ukoliko, pak, svoj bračni ideal ne dosegnu, ove žene i muškarci doživljavaju razočarenje i osećaj životnog promašaja koji se ogleda i kroz emotivnu preosetljivost. Sa druge strane, ove Here su veoma odane svojoj porodici i bračnom partneru, ali takođe mogu biti i veoma posesivne kada je u pitanju njihova porodica. Ova Juno najviše ulaže u kućni ambijent, porodičnu harmoniju i kvalitetnu ishranu svoje porodice. Prema svom suprugu ona ima sličan odnos kao prema svojoj deci, o kome se brine i kome je bezuslovno posvećena i predana.

Juno u znaku Lava i 5. kući

Junona u Lavu traži poznatog i važnog muškarca za supruga. Ovako postavljena Juno se nalazi i u natalnim kartama žena koje su se udavale za kraljeve i vladare, kao što su Eva Peron i Draga Mašin. Ovim ženama je potrebno da budu primećene, pa im je stoga veoma važno da nađu i partnere koji će na sebe i svoj brak privlačiti pažnju javnosti.

Ove Junone su večiti romantičari, pa se kod njih ljubav sama po sebi nikada ne podrazumeva, već od svog partnera očekuju da im se i nadalje udvara kao i pre sklapanja braka. Ispunjenost u braku ovim osobama doprinosi i iskazivanje njihovih talenata i životne kreativnosti, a veoma važnu ulugu u životu ove Here će imati i njena deca koja su izvor njene radosti i ponosa. Međutim i kada su njena deca, kao i suprug u pitanju, od njih će uvek očekivati da dosegnu visoke standarde življenja, kao i društvenih priznanja. Sve u njihovom bračnom životu mora biti u velikom stilu. Ime i društveni status njene porodice su ono ka čemu ova osoba stremi u životu. Najznačajniji fokus ove Here predstavljaju njene ljubavi, deca i kreativnost. Nedovoljno cenjena ili zanemarena, ova osoba će skretati pažnju na sebe ekscentričnim, neprimerenim i skandaloznim ponašanjem.

Juno u znaku Device i 6. kući

Juno u Devici stremi savršenstvu u vezama i poput Venere u znaku njenog pada u ovom znaku, može biti sitničava i džangrizava ukoliko njen partner ne ispuni njene kriterijume o savršenstvu. Ipak, ovako postavljena Juno govori o služenju čime ukazuje na brigu o potrebama svoje porodice i supruga u svakodnevnom životu pri čemu će se truditi da u njenom braku i kući sve perfektno funkcioniše. Ipak, ova Hera neće tako ishitreno ući u bračne vode, već će svoga izabranika stavljati na mnogobrojne testove kako bi se uverila da je on taj kome može bezuslovno pokloniti svoje srce. Ukoliko ih uspešno položi, izabranik njenog srca će pored sebe imati izuzetno odanu i vernu suprugu koja će se truditi da i u najsitnijim pojedinostima organizuje život i podmetne svoja leđa gde god je to potrebno u njihovom braku.

Međutim, ukoliko njen partner prokocka njeno poverenje i potkrade mu se koja laž, ono može biti ozbiljno poljuljano, jer je istina za nju sinonim poverenja i međusobne odanosti. Tada će razum preuzeti kontrolu nad njenim srcem koje će i pored ljubavi koju i dalje može osećati za svoga supruga, pretvoriti u led.

Juno u znaku Vage i 7. kući


Juno u znaku Vage i 7. kući je prirodno stanište ovog arhetipa i ukazuje na najznačajniji životni zadatak ove osobe da postigne harmoniju u svojim emotivnim odnosima ili braku. Ovim osobama je postizanje ravnopravnosti u odnosima i uzajamnog poverenja i sklada od prioritetnog značaja. Od svog partnera ove žene očekuju apsolutnu životnu podršku i oslonac, pa stoga mogu postati i veoma zavisne od njegovog mišljenja, karaktera ali i od njegove ljubavi. Stoga će ove osobe uvek graditi svoje mišljenje o sebi kroz mišljenje svog partnera o njima i od toga će zavisiti i njihovo samopouzdanje. Najvažnija životna uloga ovih žena je da budu supruge i da svoju sreću ostvare u braku. Međutim i drugi partnerski odnosi su u njihovim životima od velike važnosti, tako da će ove Here uvek težiti da razviju i neguju trajna partnerstva bilo kroz emotivne ili poslovne odnose. U ovu kategoriju Here u Vagi ili 7. kući mogu ući i poznate supruge ili žene koje su uz pomoć svojih brakova postale javne ličnosti. Kralj Aleksandar, kao i bivši američki predsednik Ronald Reagan, imao je Juno u znaku Vage.

Bivši američki predsednik Ronald Reagan je bio oličenje srećno oženjenog čoveka, čija je supruga Nancy bila životno posvećena njihovom braku i igrala ulogu najveće potpore Ronaldu i njegovoj političkoj karijeri.

Juno u znaku Škorpiona i 8. kući

Ovako postavljena Juno ukazuje na tamnu stranu njenog arhetipa, koji je bio opterećen Zevsovim neverstvom i Herinom snažnom ljubomorom i osvetoljubivim porivima. U ovoj slici ljubomora i sumnja su večne pratilje osvetoljubive Juno. Sa druge strane ove osobe imaju snažan poriv ka intenzivnim seksualnim i emotivnim vezama, u kojima imaju i snažnu potrebu da stalno kontrolišu bezuslovnu vernost svog partnera, što može postati i veliko opterećenje za njega. Često će ovako položena Juno konačno inicirati preljube partnera i aktivirati tamnu stranu Herinog mita zbog neverstva supruga, jer je to upravo potreba same Juno u znaku Škorpiona i 8. kući. I Hera i njen partner u ovom slučaju će biti izloženi intenzivnim transformacijama u vezi, pa će i najznačajniji fokus u ovim brakovima biti usmeren na finansije, imovinu, ali i pitanje poverenja, moći i seksualnosti.

Legendarna meksička slikarka Frida Khalo je u svom natalu imala Juno na 0º Škorpiona, pa je osim po izuzetnom slikarskom talentu i njenoj teškoj bolesti, bila poznata i po čestim ljubomornim scenama koje je priređivala svom suprugu Diegu Riveri.

Juno u znaku Strelca i 9. kući

Juno u ovom znaku i kući će privući visoko obrazovanog partnera pored koga će ona moći da saznaje, uči i širi svoje vidike. Stoga se neretko dešava da ove osobe sklope brak sa svojim učiteljem ili idejnim vođom. Putovanja i nova saznanja su ono što ovu Juno ispunjava pa će ona u svom braku težiti mnogobrojnim putovanjima. Predstavnica Juno u znaku Strelca ili 9. kući se može udati i za visoko svešteno lice, ali takođe svog supruga može pronaći i u dalekim krajevima sveta. Intelektualna interakcija sa partnerom je od velikog značaja za osećaj ispunjenosti u braku, a takođe je veoma važna i zajednička vizija o budućnosti i ispunjenju zajedničke svrhe života.

Juno u znaku Jarca i 10. kući

Juno u znaku Jarca je poklonik tradicionalnih bračnih vrednosti. Ove osobe nisu sklone vanbračnim zajednicama, niti dugotrajnim zabavljanjima, već je njihov cilj da sebe ostvare u zvaničnoj bračnoj zajednici koja neguje tradicionalne vrednosti. Ukoliko nešto ne štima u njihovom braku, ove osobe će biti veoma trpeljive i strpljive, jer one ni ne pomišljaju na razvod. Juno u Jarcu i u 10. kući će težiti za građenjem imena njene porodice i ostvarenjima trajnih vrednosti po kojima će njihova porodica ostati zapamćena za mnoga pokolenja koja dolaze posle njih i koja će naslediti strpljivošću i velikom upornošću stečene plodove njihovog rada i životnih ostvarenja.

Ovako postavljena Juno ukazuje na upornu, tvrdoglavu, principijelnu i nekada i netolerantnu osobu, koja utire put životnim ostvarenjima njenog supruga. Ova žena će za cilj imati prevashodno građenje karijere i ugleda svoga supruga koja će svojom strpljivošću i upornošću graditi temelje njegovog uspeha. Ipak, ovo mogu biti i osobe koje se “venčaju za svoju karijeru” ili pak za ugledne ličnosti, čime će brak predstavljati i sredstvo za sticanje duštvenog ugleda i statusa. Ovako postavljenu Juno je imala i Nancy Reagan, koja je činila potporni stub u životnom i političkom uspehu njenog supruga Ronalda Reagana – bivšeg predsednika SAD-a.

Juno u znaku Vodolije i 11. kući

Osobe sa pozicijom Juno u 11. kući su veoma samostalne i nemaju potrebu za konvencionalnim bračnim vezama. One će u najboljem slučaju težiti vanbračnoj zajednici, koja dopušta visok stepen slobode bračnim partnerima. Ove osobe ne povlače striktne granice u prijateljskim odnosima, pa su moguće i emotivne veze koje proističu iz prijateljstava. Potreba za seksualnom slobodom, kao i za pravom životnog izbora je ovde dominantno prisutna, pa će ova Juno u Vodoliji odlaziti od svakog vida ispoljavanja za jakim vezivanjem od strane svog partnera, jer njena priroda zahteva slobodu. Juno u ovom znaku je sklona i homoseksualnim i biseksualnim vezama ili partnerstvima, pa će u ove predstavnike Juno spadati i oni koji izlaze iz okvira krutih i tradicionalnih društvenih pravila, jer ove osobe menjaju ustaljene oblike veza i partnerskih odnosa.

Juno u Ribama i 12. kući

Juno u Ribama teži najvišim idealima braka. Ovo su osobe koje maštaju o venčanju iz bajke i po mogućstvu žele da dožive onaj deo bajke koji kaže: “I živeli su srećno do kraja života…” Ukoliko međutim, dispozicija ovako postavljene Juno u natalnoj karti nije u dobroj postavci sa vladarem 7. kuće, vladarem Asc, Venerom, Suncem ili Mesecom, ili pak, ukoliko je ugrožena od strane malefika, ali posebno i od Jupitera i Neptuna (kao prirodnih vladara Riba), ova Juno će doživeti velika razočarenja koja će usloviti i raspad njene iluzije i bajke u koju je verovala. Ukoliko se to desi, ove Juno se mogu povući u asketizam ili potpunu izolaciju i osamu, a neretko ispunjenje svojih najviših ljubavnih ideala mogu potražiti u veri i Bogu. Juno u 12. kući može označavati i ženu koja je dugo vremena odvojena od svog supruga, ali i onu koja će neretko u životu gajiti veliku, platonsku i neostvarivu ljubav prema onome koji ne može biti njen. Da li će do ispunjenja najviših bračnih ideala ili do velikog razočarenja doći, pokazaće kroz sinastriju Juno u kombinaciji sa planetama bračnog partnera.

Princeza Diana je bila jedna od najomiljenijih princeza svih vremena, koja je svoju Juno imala na 26º Riba, u veoma snažnoj konjunkciji sa stepenom egzaltacije Venere (27º Riba).
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu