Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Umetnuti znaci i planete u njima I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Umetnuti znaci i planete u njima I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Umetnuti znaci i planete u njima I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Umetnuti znaci i planete u njima I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Umetnuti znaci i planete u njima I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Umetnuti znaci i planete u njima I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Umetnuti znaci i planete u njima I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Umetnuti znaci i planete u njima I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Umetnuti znaci i planete u njima I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Umetnuti znaci i planete u njima

+3
Arahnna
Heaviside_Girl
princezica
7 posters

Ići dole

Umetnuti znaci i planete u njima Empty Umetnuti znaci i planete u njima

Počalji od princezica Ned Avg 23, 2015 8:21 pm

Umetnuti ili uklješteni znakovi unutar jedne kuće su oni kojima ne pripada vrh ni jedne kuće. Kada je jedan takav znak uklješten, zahvaljujući simetriji horoskopa na isti način je uklješten i onaj nasuprot njemu. Ovakve kuće su za natusa od izuzetnog značaja, to su primarne oblasti kojima natus posvećuje puno pažnje i energije...
Umetnuti znaci u odredjenoj meri predstavljaju prepreke ili blokade. Kvalitete koje predstavlja taj (umetnuti) znak teško se ispoljavaju i koriste, mogu biti potiskivane sve do trena dok naprasno ne izlete na površinu i tako se, u odnosu na situaciju, ispolje na krajnje neprimeren način.
Pošto su uvek aktivirani i suprotni znaci (Ovan-Vaga, Bik-Škorpion...), brišu se granice njihove ravnoteže. Odnosno, osoba nema kontrole nad njihovim medjusobnim uskladjivanjem. Suprotni znaci deluju kao tim, medjusobno se dopunjuju i balansiraju. Npr. agresivnost i direktnost Ovna balansira se šarmom, ljupkošću i diplomatskim stavom Vage. U slučaju kada su ova dva znaka umetnuta veza medju njima je na neki nacin pokidana i oni više nemaju dodira jedan s drugim.

Rešenje je utvrditi šta izaziva napetost i frustracije; često se najuspešnije se savladjuje upravo preko kuće kojom planeta vlada.
Ukoliko nema uklještenih planeta u kući u horoskopu u umetnutim znacima, potrebno je posvetiti samoj kući posebnu pažnju jer će se tu otkriti nedostatci i odlaganja.

Umetnute (uklještene) planete
Planeta koja se nalazi u okviru umetnutog znaka kao da je ogradjena i njen uticaj je ograničen. Dok osoba koja je u pitanju ne nauči da upotrebi snagu ili moć koju ta planeta pruza, biće tako. U trenutku kad to savlada osoba može da se probija napred punom parom. Olakšanje i uspeh stiže ako se angažuje kroz Kuću gde se nalazi Planeta.
Ukoliko pak nema umetnutih planeta, umetnuti znaci govore o uslovljenosti polja života koji se prepliću, a to su:

Umetnuto Sunce
ukazuje da će biti teskoća da se pronadje odredjena oblast ili mesto u životu gde će se čovek osećati udobno i samostalno. Biće povučen, bezvoljan, posebno u mladosti. Teško će uspostavljati odnos a drugima. Ali vremenom kako stari i kako osvešćuje mogućnosti planete u toj kući, steći će samopouzdanje, pa može postići željene ciljeve.
Dok traga za vlastititim izrazom i identitetom odaje utisak zatvorenog ili egoističnog čoveka, a u sebi se oseća hendikepiranim, i nikako ne liči na ono svetlo i toplo Sunce u Lavu. Nakon što sam pronađe područje u kom se može potvrđivati Sunce će zasijati i postati centralna tačka horoskopa.

Umetnut Mesec
ukazuje da će čovek biti povučen, sa osećajem odbačenosti, naročito u mladosti. Osećanja su posebno naglašena i neće moći možda da ih ispoljava, pa se mogu javiti konflikti i teškoće u odnosima sa ženama ili javnošću. Povremeno čak i smetnje u govoru. Ali kako stari natus će sticati sve veću emotivnu stabilnost. Kad ovakva osoba uspe da uspostavi komunikaciju može biti veoma uspešna i slušana sa pažnjom.
Ima osećaj da nije dovoljno voljeno, osećaj koji nosi iz detinstva i prenosi u partnerski odnos. Kada uspe savladati ove negativne emocije, osoba postaje vrlo snažna i samouverena.

Umetnut Merkur
ukazuje na probleme u komuniciranju, naročito u mladosti. Ali ukazuje da je proces mišljenja ove osobe različit od ostalih ljudi. Često oseća da je pogrešno shvataju ili da je u raskoraku sa svojim vršnjacima. Kako stari usavršavaće intelektualne sposobnosti, bolje će se organizovati i biti sposobnija da uspostavlja kvalitetnije odnose. Može dostići izuzetne intelektualne sposobnosti ili merila vrednosti.
Natus sa ovim položajem teži da bude očigledno različit od svega poznatog, nosi snažan Vodolijski impuls. Misaoni procesi su u razkoraku sa drugima, i tek kada se sa ovim pomire
natus može početi upotrebljavati intuiciju.

Umetnuta Venera
ukazuje na probleme na ljubavnom planu ili ispoljavanju naklonosti, naročito u mladosti. U potrazi je za ljubavlju, ispoljavaće se na sasvim osoben način i dešavaće se da svoj ljubavni život drži u tajnosti. Dosta vremena će proći dok ne iskusi pravu ljubav jer je njena predstava o ljubavi suviše snažna, opterećujuća, zahtevna i ograničena. Olakšanje koje donosi kreativni rad je od velike koristi. Osvešćivanjem energije planete i teme kuće, shvatiće da od nje zavisi da li će uspeti da stvori harmonične odnose ili će se prepustiti lenjosti, hedonizmu ili lenčarenju.
Ljubav se ovde shvata kroz idealizaciju, kao savršen, nedostižan i svet princip (slicno je neaspektovanoj Veneri, kao da je nemoguće doživeti takvu ljubav), pa se natus često preusmerava dok ne uspe u savladavanju tih energija, u kreativnosti ili shopingu da iskompenzuje ideal ljubavi (slična ovom položaju je i Venera u Jarcu).

Umetnut Mars
ukazuje na nemogućnost da se ispoljava snaga, da nema sposobnosti da poduhvate pretvori u pobedu, naročito u mladosti. Ali će se godinama sve više popravljati, jer principi na kojima se zasniva život to ne podrazumevaju. Kada osoba bude imala pred sobom odredjeni cilj prema kome će produktivno usmeriti svoju agresivnu energiju, mnogi problemi će nestati, ali treba osvestiti temu kuće u koj se nalazi Mars.
Natus poseduje ogromnu količinu energije koju mora negde kanalisati. Zbog toga stalno pred sobom mora imati makar 2 cilja. Workaholic.
Umetnut Jupiter
ukazuje na izvesne teškoće koje mogu nastupiti u mladosti, kao i gušenje urodjenog entuzijazma, iako poseduje neuobičajenu sposobnost procenjivanja. Kada se ukaže prilika u životu on je mora prepoznati, odvažiti se i da je iskoristi na sebi svojstven način, jer se razlikuje od drugih. To će nastupiti tek u drugoj polovini života, pošto savlada lekciju služenja društvu kao celini - nesebičnošću. Ovaj položaj krije ciciju.
Strepi i suzdržava se od radosti. Kad ovo prevaziđe vrlo dobro ume koristiti sve prilike i ima vrlo dobar osećaj za procenu ljudi, situacija i okolnosti.

Umetnut Saturn
ukazuje na veliku osetljivost na tudje teskoće i neobjašnjivu spretnost u rešavanju tih problema. To govori i da je osoba zapustila sebe. Naznačena je potreba da se okrene sebi, a posebno rano u mladosti može pokazati veliku neodgovornost. U životu nema povlačenja i zatvaranje u sebe. Saturn mora de se osvesti, jer on čuva «ključeve raja». Mora da postane odgovoran i pronadje način da razvije sopstvene sposobnosti izražavanja. Kako stari tako natus postaje ozbiljniji, što mu tek tada povećava preduzimljivost u postizanju svojih ciljeva.
Specifičan je. Toliko je osetljiv za tuđe probleme da želi da preuzme brigu i odgovornost za druge ne obazirajući se na to želi li druga strana pomoć. Natus duboko veruje da najbolje zna rešenje za sve tuđe probleme.

Umetnut Uran
ukazuje na uzdržanost u izražavanju, posebno kada je u pitanju originalnost ili čovekoljubivost. Kod natusa se uočava nedostatak identiteta. Postoji i bojazan od podsmevanja koja će biti naročito naglašena u mladosti. Kako stari tako bi trebalo da sve više prevladava svoju preosetljivost i nabusitost, ali tek pošto osvesti temu kuće u kojoj se nalazi Uran.
Izuzetno naglašen strah od grešaka.
Umetnut Neptun
ukazuje na osećaj odbačenosti i težnji za povlačenjem u senku. Radije će zauzeti mesto u poslednjem redu. Ko će je podsticati s tog mesta da ide napred, da se istakne i potvrdi? Skoro niko. Lako može postati pustinjak ili sanjalica, potpuno okrenuta sebi. Ali to je dobro samo za rad u osami: psihologija, pisanje, muzika, samostalna delatnost. Ali varate se ako mislite da takvo stanje može potrajati u beskonačnost. Vremenom će se sve više aktuelizirati snažna potreba za drugima. Neko će joj uvek nedostajati. Vremenom kako stari, tako će se sve to popravljati - mada osoba može reći: pa boemski život je prava stvar. I ko ga može «pomeriti» odatle? Da bi prevazišla osećaj odbačenosti, neka se više angažuje kroz polje u kome se nalazi Naptun. Izuzetno introvertan.

Umetnut Pluton
ukazuje da je životna motivacija natusa drugačija od motivacije drugih. Ona ima jak unutrašnji podsticaj da istražuje i da ide do same srži stvari. Sve to može biti blokirano u prvom delu života, ali će kad - tad prići temeljnom i potpunom ispitivanju života. Ovde nema pomoći sa strane - natus sam sebe mora podsticati. Pored toga mora razumeti da nije poenta menjati svet - nego sebe. Jer svet je nepromenljiv - takav je, kakav je!
Želi da otkrije viši cilj čovekovog postojanja i uporno istražuje sve tajne i misterije, života, smrti, seksualnosti.

O ovoj nadasve neuobicajenoj pojavi ,koja zadaje muke Astrolozima prilikom tumacenja natala,postoje razne i oprecne teorije i objasnjenja.
Kazu da su to uspavani znaci,da su kuce u kojima se one nalaze uspavane,jedni kazu da se otkljucavaju posle 30 godine ili u kasnijim godinama,drugi kazu da ih aktivira neki tranzit.
Pod otkljucavanjem se smatra aktiviranjem potencijala koji kuca ili znak nosi.
princezica
princezica

Broj poruka : 38
Datum upisa : 21.08.2015
Godina : 43

Nazad na vrh Ići dole

Umetnuti znaci i planete u njima Empty Re: Umetnuti znaci i planete u njima

Počalji od Heaviside_Girl Ned Avg 23, 2015 9:26 pm

Ja imam ukljestene znakove, Lav i Vodolija su u pitanju, 2. i 8. kuca. U 2. mi je Saturn i nista od ovog o ukljestenom Saturnu nije tacno, ali se zato u opisima ukljestenog Sunca, Venera i Merkura koji su u osmoj bas pronalazim. Posebno ovo za Sunce. Dok nisam znala nista o svojoj natalnoj, uvek sam mislila kako uopste nisam tipican Lav, a onda su mi ovako neke stvari pokazale i zbog cega je tako.
Ima li neko iskustva sa ovim da im je neki tranzit aktivirao te kuce i planete? Smile
Heaviside_Girl
Heaviside_Girl

Broj poruka : 42
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Umetnuti znaci i planete u njima Empty Re: Umetnuti znaci i planete u njima

Počalji od Arahnna Pon Avg 24, 2015 12:34 am

Umetnuto Sunce
ukazuje da će biti teskoća da se pronadje odredjena oblast ili mesto u životu gde će se čovek osećati udobno i samostalno. Biće povučen, bezvoljan, posebno u mladosti. Teško će uspostavljati odnos a drugima. Ali vremenom kako stari i kako osvešćuje mogućnosti planete u toj kući, steći će samopouzdanje, pa može postići željene ciljeve.
Dok traga za vlastititim izrazom i identitetom odaje utisak zatvorenog ili egoističnog čoveka, a u sebi se oseća hendikepiranim, i nikako ne liči na ono svetlo i toplo Sunce u Lavu. Nakon što sam pronađe područje u kom se može potvrđivati Sunce će zasijati i postati centralna tačka horoskopa.
Sad

Umetnut Merkur
ukazuje na probleme u komuniciranju, naročito u mladosti. Ali ukazuje da je proces mišljenja ove osobe različit od ostalih ljudi. Često oseća da je pogrešno shvataju ili da je u raskoraku sa svojim vršnjacima. Kako stari usavršavaće intelektualne sposobnosti, bolje će se organizovati i biti sposobnija da uspostavlja kvalitetnije odnose. Može dostići izuzetne intelektualne sposobnosti ili merila vrednosti.
Natus sa ovim položajem teži da bude očigledno različit od svega poznatog, nosi snažan Vodolijski impuls. Misaoni procesi su u razkoraku sa drugima, i tek kada se sa ovim pomire
natus može početi upotrebljavati intuiciju.

Umetnuta Venera
ukazuje na probleme na ljubavnom planu ili ispoljavanju naklonosti, naročito u mladosti. U potrazi je za ljubavlju, ispoljavaće se na sasvim osoben način i dešavaće se da svoj ljubavni život drži u tajnosti. Dosta vremena će proći dok ne iskusi pravu ljubav jer je njena predstava o ljubavi suviše snažna, opterećujuća, zahtevna i ograničena. Olakšanje koje donosi kreativni rad je od velike koristi. Osvešćivanjem energije planete i teme kuće, shvatiće da od nje zavisi da li će uspeti da stvori harmonične odnose ili će se prepustiti lenjosti, hedonizmu ili lenčarenju.
Ljubav se ovde shvata kroz idealizaciju, kao savršen, nedostižan i svet princip (slicno je neaspektovanoj Veneri, kao da je nemoguće doživeti takvu ljubav), pa se natus često preusmerava dok ne uspe u savladavanju tih energija, u kreativnosti ili shopingu da iskompenzuje ideal ljubavi (slična ovom položaju je i Venera u Jarcu).
Crying or Very sad

Umetnut Pluton
ukazuje da je životna motivacija natusa drugačija od motivacije drugih. Ona ima jak unutrašnji podsticaj da istražuje i da ide do same srži stvari. Sve to može biti blokirano u prvom delu života, ali će kad - tad prići temeljnom i potpunom ispitivanju života. Ovde nema pomoći sa strane - natus sam sebe mora podsticati. Pored toga mora razumeti da nije poenta menjati svet - nego sebe. Jer svet je nepromenljiv - takav je, kakav je!
Želi da otkrije viši cilj čovekovog postojanja i uporno istražuje sve tajne i misterije, života, smrti, seksualnosti.
:j h:

Umetnut Jupiter
ukazuje na izvesne teškoće koje mogu nastupiti u mladosti, kao i gušenje urodjenog entuzijazma, iako poseduje neuobičajenu sposobnost procenjivanja. Kada se ukaže prilika u životu on je mora prepoznati, odvažiti se i da je iskoristi na sebi svojstven način, jer se razlikuje od drugih. To će nastupiti tek u drugoj polovini života, pošto savlada lekciju služenja društvu kao celini - nesebičnošću. Ovaj položaj krije ciciju.
Strepi i suzdržava se od radosti. Kad ovo prevaziđe vrlo dobro ume koristiti sve prilike i ima vrlo dobar osećaj za procenu ljudi, situacija i okolnosti.
g
Arahnna
Arahnna
Admin

Broj poruka : 209
Datum upisa : 17.08.2015
Godina : 27

Nazad na vrh Ići dole

Umetnuti znaci i planete u njima Empty Re: Umetnuti znaci i planete u njima

Počalji od Admin Pon Avg 24, 2015 1:01 am

Ja nista nemam umetnuto Razz
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Umetnuti znaci i planete u njima Empty Re: Umetnuti znaci i planete u njima

Počalji od CrnaDama Pon Avg 24, 2015 1:31 am

Meni su umetnuti Mo (Can, IV), Ur (Cap, X) i Ne (Cap, X). Ali nije mi bas toliko tragicna sudbina kao sto je opisano u tekstu iznad. Very Happy
CrnaDama
CrnaDama

Broj poruka : 47
Datum upisa : 19.08.2015
Lokacija : Na vrhu.

Nazad na vrh Ići dole

Umetnuti znaci i planete u njima Empty Re: Umetnuti znaci i planete u njima

Počalji od princezica Pon Avg 24, 2015 8:13 am

Meni su umetnute vodolija u 1oj,bez planeta i lav u 7oj(JU0ME u lavu)...ima istine...I mom bratu su umetnuti u 1oj ribe i merkur u 7oj...Oženio se posle 30e...a jedino što mogu da povežem sa "otključivanjem" je da je ribe "otključao" tranzit SA na JU...
princezica
princezica

Broj poruka : 38
Datum upisa : 21.08.2015
Godina : 43

Nazad na vrh Ići dole

Umetnuti znaci i planete u njima Empty Re: Umetnuti znaci i planete u njima

Počalji od Pluton 2 stepen Pon Avg 24, 2015 2:56 pm

Meni su umetnuti Skorpija u 2 sa stelijumom planeta (Pluton, Mars, Mesec i Saturn) i Bik u 8 kuci bez planeta. Kako ovo da povezem? Sigurno je nesto lose Sad

Pluton 2 stepen

Broj poruka : 46
Datum upisa : 22.08.2015
Godina : 38
Lokacija : Podgorica

Nazad na vrh Ići dole

Umetnuti znaci i planete u njima Empty Re: Umetnuti znaci i planete u njima

Počalji od rapunzel Sub Sep 05, 2015 9:54 pm

I ja imam ukljestenog Lava u VII (gde su Me i Ma0Ve) i Vodoliju (Mo0SMC). Delimicno se pronalazim u opisu. Ono sto je tacno je opis ukljestenog Mo. Do prolaska SA kroz moje VII polje nisam znala kako je to osecati se voljenim, kao ni pruzati ljubav drugima. U tom periodu sam imala prvog pravog momka koji me je svemu ovome naucio.
rapunzel
rapunzel

Broj poruka : 12
Datum upisa : 28.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Umetnuti znaci i planete u njima Empty Re: Umetnuti znaci i planete u njima

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu