Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Konfiguracije I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Konfiguracije I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Konfiguracije I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Konfiguracije I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Konfiguracije I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Konfiguracije I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Konfiguracije I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Konfiguracije I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Konfiguracije I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Konfiguracije

4 posters

Ići dole

Konfiguracije Empty Konfiguracije

Počalji od trolerka Sub Avg 22, 2015 12:39 pm

Konfiguracija aspekata je kombinacija aspekata koja sadrzi tri ili vise planeta koje se nalaze u odredjenim aspektima.


Stelijum
Stelijum je skup tri i vise planeta u medjusobnim konjukcijama i ima izuzetan znacaj pri tumacenju karte jer svaka planeta pojacava obelezja koja poprima uticajem druge planete,sto utice na prirodu Zodijacke dominante.Ukoliko stelijum sadrzi i svetla uticaj i sama vaznost mu se povecavaju,takodje jacinu stelijuma odredjuje i sam broj planeta koje sadrzi.
Pozitivno iskazan stelijum donece jasne ciljeve u zivotu,pozitivo skoncentrisanu energiju cak genijalnosti.Dok negativno iskazan stelijum donosi psihicku i emotivnu neuravnotezenost,neobjektivnost i labilnu volju.
Konfiguracije Steliujum_u_horoskopu
Veliki kvadrat/krst
Veliki kvadrat cine cetiri ili vise planeta koje su medjusobno povezane kvadratima,samim tim veliki kvadrat cine dve opozicije i cetiri kvadrata.Ovo nije tako povoljna konfiguracija zato sto rasipa energiju i ako u zavisnosti od prirode planeta moze doneti pozitivne osobine njih je tesko kanalisati zbog rasipanja energije.
Konfiguracije Veliki_krst_u_horoskopu
Veliki trigon
Tri planeta na različitim mestima horoskopa u međusobnim trigonima.
Posebna konfiguracija koja potiče krajnji idealizam, uvid i viziju kao i kreativno samoizražavanje i dobrobit. Može značiti samopouzdanje i samouverenost, optimizam, osećaj zadovoljstva, lakoću, nadahnuće, širenje kreativne moći i opći osećaj zaštićenosti zbog unutarnje vere i nade.
Moguća negativnost konfiguracije je manjak napetosti i lenjost te neprihvaćanje većih izazova. Povremeno, kad nema mogućnosti za ugodan izražaj, može biti statičnim i nedelatnim. Nije motiviran baviti se frustracijom i ograničenjem. Osoba, ima li u horoskopu previše trigona, može izbegavati samodisciplinu ili pokušati zanemariti bitne životne odgovornosti. Tako učinak velikog trigona omekšava, smanjuje porive i volju za dinamičan pristup životu. Ako se trigoni dobro ne iskoriste, može doći do lažne sigurnosti, neproduktivnosti, nekorištenja postojećih talenata i sposobnosti. Ova konfiguracija bez dostatnog broja opozicija i kvadarata u horoskopu koji grade karakter može značiti inerciju i stagnaciju. Izobilje sreće. Osobe s velikim trigonom mogu odrasti očekujući privilegije, poseban tretman i potporu od okruženja, no retko to žele i zaraditi.
Konfiguracije Veliki_trigon_u_horoskopu
T-kvadrat
T kvadrat se formira kada se dve planete nalaze u opoziciji a istovremeno i jedna i druga planeta je u kvadratu sa trecom.Dakle T kvadrat se sastoji od jedne opozicije i dva kvadrata,samim time fokusna planeta nosi dva kvadrata sto samim tim stvara blokadu konstruktivnog iskazivanja same planete.Kuca i znak koji se nalaze nasuprot fokusne planete ili prazan prostor T kvadrata dace nam jasnu sliku o nedostacima.
Konfiguracije T-kvadrat_u_horoskopu
JOD/Božiji prst
Dva planete u sekstilu a obe u inkonjukciji s trećim planetom. Treća planeta (apeks) je jako bitno načelo koje treba pročistiti da bi se učinkovitije izrazilo. Kao kod T-kvadrata apeks planet postaje primarni fokus joda.
Jod je izazov konstruktivnog menjanja i pojašnjavanja onoga što ometa potpuno funkcioniranje osobe. Spoljne i unutarnje sile zajedno deluju u stimuliranju suptilnih no povišenih pritisaka koji mogu sebe na poslijetku pokazati i otpustiti tijekom kriza samosvijesti. Jod spreman za aktivaciju je poput stizanja na raskršće bez sigurnosti kojim putem krenuti. Promena smera nije stvar svesnog izbora iz pune svesti nego nespoznate nužde. Premda se taj novi smer može doimati neočekivanim, on je akumulirao svoju snagu i definiciju u razdoblju od nekoliko godina. No kad se jod aktivira osoba se počinje baviti novim stvarima u životu i ima nove stavove. Tačka u opoziciji s apeks planetom je vrlo osetljiva. Ona pokazuje fokusirana područja gde se je usredištilo novo osobno usmerenje.
Konfiguracije Jod_u_horoskopu


Tekst preuzet sa: astrotanja.9forum.biz
Slike preuzete sa: astrology-answers.info
trolerka
trolerka
Admin

Broj poruka : 167
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Konfiguracije Empty Re: Konfiguracije

Počalji od trolerka Sub Avg 22, 2015 12:46 pm

Zmaj
Veliki trigon, unutar jednog trigona sekstil (dve planete koja tvore trigon povezani su sekstilima s trećom planetom), a planeta koji pravi sekstile u opoziciji je s trećom planetom.
Zmaj je vrlo benevolentna i korisna konfiguracija. Sadrži sve pozitivne značajke velikog trigona, no nije inertan i statičan. Opozicija je pokretač zmaja, a često i ključ čitavog horoskopa. Potencijalna opasnost zmaja je da se tok energije odvija samo između planeta u zmaju a da ostatak horoskopa ostane neispoljen, u senci...
~~~


VELIKI TRIGONI:

Vatreni veliki trigon
Vidljiva je kreativna, inspiracijska moć trigona, želi se izraziti izravnim ispoljavanjem potencijala. Premda ovaj Veliki trigon može naglasiti viziju, može istaknuti i osećaj osobne važnosti i moći, koji se ispoljava kao egoizam i prekomerni ponos. Reč je o aktivnoj osobi. Velika vera u sebe. Velika hrabrost, unutarnja snaga, samopouzdanje i entuzijazam.
Podsvesno od drugih može očekivati puno pozornosti, lojalnosti i čak služenja, premda sam zanemaruje tuđe emotivne potrebe. Valja aktivno tražiti vodeće uloge ili one za koje je potreban visok stupanj fizičkog ili kreativnog izražaja.

Zemljani veliki trigon
Naglašena je smirujuća, ugodna i privlačna moć trigona. Osoba s ovim velikim trigonom oseća dubok osećaj stabilnosti u fizičkom svetu. Zbog snažnog magnetizma konfiguracije lako osigurava materijalnu egzistenciju i postignuća i postiže željeni položaj u svetu. Snažno razvijena sposobnost privlačenja, akumuliranja i veštog korištenja sredstava. Osobe s ovim trigonom mogu biti veliki graditelji koji osećaju vlastitu moć i kreativnu snagu kad joj svedoče materijalnim ili svetovnim postignućima. Nisu kockari. Moguć konzervativan tip osobnosti. Rad i produktivnost često prenaglašeni nauštrb unutarnjeg razvoja.

Vazdušni veliki trigon
Naglašen idealizam, ekspanzivnost i mudrost. Sposobnost konceptualizacije i stvaranja na asptraktnoj razini. Moguće ispoljenje nepraktične strane konfiguracije. Osoba je društveno radoznala, širokih pogeda i tolerantna, no možda ne strastveno i duboko vezana za ljude. Prirodni je poriv ostati nevezan, promatrač i u osnovi slobodan za istraživanje. Potreba za puno nezahtevnih odnosa. Velika sposobnost učenja, revan intelekt i sposobnost za širu životnu perspektivu. Ovaj veliki trigon može povećati društvenu popularnost. Harizma.

Vodeni veliki trigon
Naglašena pasivnost, receptivnost i zaštitna moć velikog trigona. Uživanje u čulnom zadovoljstvu i osetljivost za unutarnja stanja svesti. Natprosečna sposobnost otkrivanja stvari, psihička senzitivnost. Osećajna priroda vrlo razvijena, no može uzrokovati introvertiranost, oseća se duboko zadovoljstvo na subjektivnom nivou. Tokom razdoblja povlačenja, privatnosti, mirnoće i odmora oseća se iznutra negovanim i sigurnim. No ako nema nekih dinamičkih načela u horoskopu (vatrenih planeta u ugaonim kućama, kardinalnih kvadrata i sl.) može nastati eskapistički temperament. Velika sposobnost za percepciju podsvesnih energija, veliki uspeh u društvenoj službi. Vrlo velika podrška i njega za druge, isceljujuća i terapeutska. Ovaj veliki trigon može značiti evoluciono cvetanje sposobnosti prilagodbe potrebama masovne svesti s puno saosećanja. Dobar za područja poput kretivnosti, ljepote, glamura ili lepih umetnosti. Takođe uspeh u područjima koja se bave dubokim životnim tajnama, u kojima je potrebna fina istančana svest.

by: astrotanja
trolerka
trolerka
Admin

Broj poruka : 167
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Konfiguracije Empty Re: Konfiguracije

Počalji od trolerka Sub Avg 22, 2015 12:49 pm

VELIKI KRST:
Konfiguracije Veliki%20krst

KARDINALNI VELIKI KRST
Najbolje funkcioniše kada se osoba bavi energičnim, hrabrim ad hoc akcijama. Ovaj krst ima asertivni, nestrpljiv karakter. Osoba ulazi u brze ali ponekad nepromišljene akcije. Najčešće ima previše energije da bi završio ono što je impulsivno inicirao. Nedostaje mu moć postojanosti da završi ono što je počeo. Za uspeh je presudna saradnja i briga za druge. Možda postoji preterana inicijativa, poriv i agresija. Ambicija da se uspe je vrlo jaka zajedno sa kompetitivnim karakterom koji mogu osigurati uspeh u oblastimagde se ciljano primenjuje. Prirodni impulsi koji se prethodno ne promisle mogu lako stvoriti nered i uzbudljive uslove. Mora obuzdati svoju hiperaktivnu prirodu i naučiti usporiti frenetičan tempo. Važne lekcije su da razvija strpljivost, staloženost, postojanost i organizaciju vremena i energije. Bez tih kvaliteta stalno će uletati u nove akcije ne okončavši započete projekte. Ima jako puno energije.
Ovaj čovek sposoban za najveće aktivnosti i izvanredne napore. Ukazuje na brzu akciju i sposobnost za izvanredne rezultate, onog trenutka kada se stvore uslovi, ali pre i posle osoba je prilično mirna. Kardinalni krst govori o mogućnosti da se pronadje i reši aktuelan problem; tu je reč o delatnosti - akciji. To je vrlo efikasan čovek koji je uvek svestan svrhe svojih akcija. Ali Veliki kardinalni krst može dovesti do iscrpljenja, obzirom na neprestanu potrebu za kretanjem. Aktivira se nekom planetom iz dnevnog kretanja. Da bi funkcionisao na najbolji mogući nacin, (a to važi i za kvadrat i opoziciju), mora imati neku vrstu "ventila", neometanog protoka, u odnosu na neku planetu, to bi trebao biti trigon ili sekstil.

FIKSNI VELIKI KRST
Konfiguracija se može smatrati jednom od najtežih jer se stavovi i svest koji su se kao problemi ponavljali nekoliko inkarnacija mogu ispoljiti kao duboko ukorenjeni teško vidljivi problemi koji zahtevaju punu pažnju. Funkcioniše na nivoima volje i želje, stvara unutrašnju frustraciju koja vodi u emotivne krize. Sabijanje osećaja koji vodi u blokade i inhibicije. Potrebna je emotivna fleksibilnost. Posesivnost i jak otpor prema kompromisima ili zajedništvu sa drugima, rigidnost. Fenomenalna izdržljivost, moguća opsesija za moć i netolerancija. Može biti vrlo fokusiran i predan. U ovoj inkarnaciji osoba mora pročistiti svoju snažnu emotivnu prirodu.
Ovaj čovek sposoban za najveće aktivnosti i izvanredne napore. Govori se o velikoj odlučnosti u akcijama. O svrhovitoj akciji. Ovi ljudi vole sve da planiraju i da postave dobre temelje na kojima će nešto graditi. Inače moraju biti automotivisani iznutra da bi se ispoljili, pa stoga, ako nema nikakvog podsticaja čovek može postati emotivno frustriran i osećati vrstu depresije. Da bi se te frustracije prevazišle izlaz je kakav hobi, jer fiksni se oslanjaju na sebe same. Aktivira se nekom od planeta iz dnevnog kretanja.

PROMENLJIVI VELIKI KRST
Najbolje funkcioniše u područjima mentalnog izražaja, ali stres koji stvaraju četiri kvadrata često povećava nervozu i krajni nemir, iako se povećava i lična pažnja i mentalna hrabrost. Inklinacija preteranom raspršivanju interesa natus mora izbalansirati, ako želi koordinirane akcije i uspeh. Stimulativan i pun znanja ali je moguća nekonsistencija i nedostatak metodičnosti. Slaba koncentracija, neodlučnost, sugestibilnost. Ponekad se prilagođava i kada je svestan da je suprotno njegovom interesu, i na svoju štetu. Treba dublje da objedini razum i veru, teorijske koncepte i uverenja. Nema direktnog pokretača koji bi aktivirao energije poput kardinalnog velikog krsta. Nema postojan, konsolidirajući pristup moći i kontroli poput organizovanog fiksnog velikog krsta. Natus može biti osetljiv da odgovori na rafiniraniji stepen svesti, iako se brine o svakom mogućem aspektu sukoba koji ne može mentalno rešiti. Potrebno je da produbi i smiriti svoj um, što će doneti promišljenost. Kontrolisati preteranu racionalizaciju. Dobra je meditacija i refleksna samoanaliza. Izuzetno talentovan za rad sa komunikacijama i obrazovanjem.
Natus je sposoban za najveće aktivnosti i izvanredne napore, ali umnogome zavisi od akcija i reakcija drugih. Ali ova konfiguracija može još više da pojača probleme (koji su već svojstveni). Ako je reč o neodlučnosti, rasipanju energije ili o tome da se u isto vreme radi na ostvarenju potpuno suprotnih ciljeva - biće problema. Inače osoba ne sme da se oslanja na druge, da joj život nije pod njenom vlastitom kontrolom. Ova konfiguracija može dovesti do veoma prijatnog života, jer je vodi veština postizanja kompromisa. Ljudi su fleksibilni i priklanjaju se željama drugih. Kako su neodlučni od svakoga traže savet i onda na kraju samo imaju jos veću zbrku u glavi. Bez neometanog toka, može se čoveku dogoditi koji ima ovakvu konfiguraciju da protraći mnogo svojih potencijala. Aktivira se nekom od planeta iz dnevnog kretanja.

by: horoskop-e.com
trolerka
trolerka
Admin

Broj poruka : 167
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Konfiguracije Empty Re: Konfiguracije

Počalji od trolerka Sub Avg 22, 2015 12:54 pm

T-KVADRAT

Iako teška, ipak je ovo najčešća konfiguracija u horoskopima uspešnih ljudi!
Cine je najmanje tri planete, od kojih su dve u opoziciji, a treća je u kvadratu sa obe prethodne planete. Dozvoljen orbis je do 10 stepeni za svaki pojedinačni aspekt.

T-kvadrat je istovremeno i najbolja i najteža kombinacija planeta u horoskopu, a često i najdominantnija. Daje visok stepen motivacije, bivajući pokretač koji kod vlasnika izaziva veliku unutrašnju napetost i stres ili se ispoljava u vidu loših spoljnih okolnosti i prepreka koje teraju osobu na akciju i promenu stanja. Ova konfiguracija može dati veliku snagu, ali istovremeno zahteva i puno akcije i svesnosti u prevazilaženju okolnosti i prepreka, te transformisanju i korišćenju te ogromne nesvesne energije (sadrži dva kvadrata u sebi, koji po svojoj prirodi ukazuju na nesvesne potrebe, koje se izražavaju kao spoljašnje okol-nosti).
Budući da ova konfiguracija pored dva kvadrata ima i jednu opoziciju, ona pored akcije zahteva i balans, što osobe sa T-kvadratom uglavnom nemaju, pa one najčešće preteruju idući previše ujednom smeru (ili su čak prekomerno tolerantne i popustljive u slučaju promenljivog T-kvadrata). Ponekad natus koristi prekomernu silu u akciji, preterujući u izražavanju središnje planete, njene kuće i znaka, a onda traži balans idući opet jako u suprotnom smeru, što sve zajedno stvara nagiašeno nestabilnu prirodu.
Ovo može iscrpeti osobu i rezultirati u blokiranoj, protraćenoj energiji, izraženoj na neprijatan i neadekvatan način.
Ukoliko je, s druge strane, ceo horoskop jak i vitalan, a to znači i dostojan energije ovog kvadrata - ova konfiguracija će dati osobi da ide napred uprkos svemu (svim preprekama) i pobeđuje okoinosti - i psihološke i materijalne, postižući cilj (često velika postignuća). Ukoliko ostali signifikatori pokazuju da horoskop nije jak, ova energija se teško metaboliše, pa se doživljava kao tenzija, a ponekad i kao znatna inhibicija ili blokada.
Središnja planeta T-kvadrata veoma češto može biti najdominantnija planeta u horoskopu i izvor ogromnog dela natusove energije. Ona je, zajedno sa svojim dispozitorom, rešenje izlaza iz T-kvadrata i ukazuje na oblast gde treba da se usmeri energija i gde osoba može najbolje da iskoristi energiju T-kvadrata (talenat). Pored toga što je izvor velike energije, ona može biti i izvor najvećih stresova i frustracije, ogromne tenzije i blokade, neuroze ili prekomerne kompenzacije (ukoliko se ova energija ne troši i ne koristi).

~~~

Kardinalni T-kvadrat
Ovo je najaktivniji T-kvadrat. Ovi ljudi imaju potrebu da preduzmu akciju, postignu nešto ili postanu neko. Njima je po-trebno da imaju slobodu odlučivanja i nezavisnost. Najbolje rade kao privatni preduzetnici, a ukoliko su u okviru neke kom-panije, vremenom dolaze na vodeće mesto. Bilo gde da se nađu, oni su rođeni lideri. Sjajni su u biznisu i trgovini. Natusu je ovde neophodno da razvije kvalitete kao što su balans, svest o drugim ljudima i njihovim potrebama i, samim tim - sposobnost kompromisa.


Fiksni T-kvadrat
Ovo su ljudi koji završavaju započeto. Ovde živi velika ener-gija i istrajnost kojoj jejedino neophodno da je usmerena u pravom smeru. Za natusa je sada najbitnije da jasno definiše svoje ciljeve.
Ovakva konfiguracija daje izuzetnu snagu volje, koncentrisanu moć i odlučnost, naročito u smislu zadovoljavanja svojih sopstvenih želja. Njihova energija raste sporije i postepeno, ali vremenom postaje sve veća i moćnija. Njima je potrebno da nađu konstruktivan način za upražnjavanje svoje intenzivne energije, kao i da razviju osećaj za vrednosti koje uključuju fle-ksibilnost prema gledištu i potrebama drugih ljudi.


Promenljivi T-kvadrat
Ovi ljudi su prilagodljivi (često i prekomerno), zavisni su od reagovanja okoline i to na njih jako utiče. Oni mogu biti sjajni u najrazličitijim oblastima. Ipak, ono što će postati velikim delom zavisi od njihovog okruženja. Ovo je najkreativniji T-kvadrat, .ili dovodi do čestog rasipanja na mnogo strana, jer budući da je osobi moguće da bude skoro bilo šta - teško joj je da vidi sebe jasno u nečemu određenom. Natusu je neophodno da nađe svoju misiju, jer tek tada koristi svoj ogromni kreativni potencijal, budući da više ne zavisi od drugih ljudi i okoline. Tada osoba nalazi svoj unutrašnji centar i stabilnost kojijoj daje osećaj ispunjenosti i samopouzdanja, što je kod nje inače problematična kategorija. Često se natus oseća nedovoljno dobrim ili oseća po-sebnu odgovornost za svoje roditelje i porodicu i da ono što tamo ne funkcioniše upravo on mora nekako da sredi.
Takođe, dok ne pronađe svoj unutrašnji centar, osoba mnogo zavisi od svojih ličnih veza i pod njihovim je snažnim uticajem. Ovde je natusu neophodno da nađe balans u odnosima sa drugim ljudima, jer će tako otkriti osećaj za svrhu ili misiju koja mu daje unutrašnji lični centar i spašava ga od toga da bude vučen i „raspršen" u previše pravaca.
Osoba mora da nauči da konstruktivno koristi energiju T-kvadrata i da izrazi energiju središnje planete na pozitivan način. U suprotnom, postaje vođena tenzijom (koju stvara neisko-rišćena energija) na kompulzivne akcije, ekscese i prekomerne kompenzacije. U svakom slučaju, središnja planeta T-kvadrata usmerava život osobe.

~~~

Rešenje za pozitivno korišćenje T-kvadrata tražimo kroz sledeće korake:
1. Prvo analiziramo središnju planetu - njenu poziciju u znaku, kući i aspektima, kao i kuću ili kuće kojima vlada (ove kuće će iskusiti tenziju i motivaciju T-kvadrata). Ona će ukazati šta je talenat osobe (esencijalna priroda same centralne planete i/ili kuća kojom vlada), kao i na to gde ga usmeriti (kuća u kojoj se nalazi).
2. Povoljno postavljen dispozitor središnje planete i u do-brim aspektima. Najbolje je ako ova planeta obrazuje dobre aspekte sa samom središnjom planetom. Tada je to primarno i nosi veću snagu čak ako i sam dispozitor nije tako sjajno postavljen (pozicija u znaku, u kući) za sebe. Dispozitorje u najvećem broju slučajeva rešenje T-kvadrata.
3. Izrazito loše postavljen dispozitor središnje planete T-kvadrata, pri čemu je najlošije ako obrazuje loše aspekte sa samom središnjom planetom. Tada posmatramo da li centralna planeta obrazuje neki povoljan aspekt sa nekom drugom plane-tom. Ako ima više povoljnih aspekata, uvek biramo onaj sa najmanjim orbisom.
4. Priroda opozicije i kvadrata ove konfiguracije, po pla-netama, znacima i kućama. U ovoj konfiguraciji je aspekt sa najmanjim orbisom istovremeno izvor primarnog konflikta, kao i način za njegovo razrešavanje.
5. Tačka opozitna središnjoj planeti (ako su dve središnje planete u konjunkciji onda stepen opozitan njihovom srednjem rastojanju).
    a) Stepen, kuća i znak opozitne tačke središnjoj planeti T-kvadrata.
Ljudi koji nam aktiviraju ovu tačku sa svojim planetama (naročito ličnim) ili vrhovima kuća (naročito ugaonim) izuzetno su značajni, jer oni pokreću rešavanje ove dominirajuće sile.
    b) Mesto vladara znaka opozitne tačke ukazuje kako ti kvaliteti mogu biti najlakše ispoljeni i izraženi.
6. Značenje T-kvadrata se značajno menja ako je središnja planeta retrogradna, jer će tada ova energija biti manje direk-tna i više će uticati na emotivno, mentalno ili psihičko stanje nego na spoljno ponašanje ili dogadaje.


T-kvadrat je jak:
1. ako su u njega uključene više od 3 planete,
2. ako su svi orbisi konfiguracije do 4°,
3. ukoliko je bar jedan aspekt konfiguracije egzaktan,
4. akoje središnja planeta na midpointu (srednjem rastojanju) dve druge planete konfiguracije (koje su u opoziciji),
5. ukoliko je neka od planeta uključenih u T-kvadrat lična planeta, a naročito ako predstavlja samu osobu (vladar ascendenta).


T-kvadrat je slab:
1. ako su planete koje ga sačinjavaju u znacima različitog kvaliteta,
2. ako su svi orbisi veći od 6°.


Astroloski kodovi, Imsiragic
trolerka
trolerka
Admin

Broj poruka : 167
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Konfiguracije Empty Re: Konfiguracije

Počalji od Heaviside_Girl Sub Avg 22, 2015 5:44 pm

Bas citam o ovome na netu, kad vidim i ovde temu.
Ja tek sad vidim da imam fiksni t-kvadrat i jod. Retrogradni Pluton u 11. kuci u Skorpiji (vrh 11. isto u Skorpiji) on je u kvadratu sa retrogradnim Saturnom u Vodoliji u 2. kuci (vrh 2. mi pocinje u Jarcu), a u opoziciji sa Saturnom i kvadratu sa Plutonom su mi retrogradni Merkur i Venera koji su u konjukciji u 8. u Lavu.
A jod mi je sa Jupiterom iz 9. i Mesecom iz 7. u sekstilu, a apeks mi je opet ovaj jadni Saturn.
Kako bi sve to moglo da se tumaci? Sredisnja planeta t-kvadrata u svom sedistu, u kuci prijateljstva, komunikacija, a ne bih bas rekla da ispoljavam talenat u tim oblastima. :/
Heaviside_Girl
Heaviside_Girl

Broj poruka : 42
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Konfiguracije Empty Re: Konfiguracije

Počalji od CrnaDama Sub Avg 22, 2015 8:43 pm

Imam pitanje u vezi T- kvadrata.
Mo (Can, IV) 180 Ur (Cap, X)
Mo 180 Ne (Cap, X)
Mo 90 Ve (Ari, I)
Ur 90 Ve
Ne 90 Ve
Da li ovo znaci da imam dva T - kvadrata? Jedan sa UrMoVe, a drugi NeMoVe? Ili ne? I je l' to kardinalni kvadrat?
CrnaDama
CrnaDama

Broj poruka : 47
Datum upisa : 19.08.2015
Lokacija : Na vrhu.

Nazad na vrh Ići dole

Konfiguracije Empty Re: Konfiguracije

Počalji od President Sub Avg 22, 2015 11:09 pm

Konfiguracije 2nvdu9eA jel ima primjer gdje zmaja cime Ac-Mc i povezanost planeta trigon-sextil .

President
President

Broj poruka : 23
Datum upisa : 19.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Konfiguracije Empty Re: Konfiguracije

Počalji od President Sub Avg 22, 2015 11:11 pm

Nemogu da ubacim mali sliko Sad

Jel se ovo isto gleda pod zmaja ili?
President
President

Broj poruka : 23
Datum upisa : 19.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Konfiguracije Empty Re: Konfiguracije

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu