Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Cetvrta kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Cetvrta kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Cetvrta kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Cetvrta kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Cetvrta kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Cetvrta kuca u natalnoj karti I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Cetvrta kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Cetvrta kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Cetvrta kuca u natalnoj karti I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Cetvrta kuca u natalnoj karti

Ići dole

Cetvrta kuca u natalnoj karti Empty Cetvrta kuca u natalnoj karti

Počalji od Mrgud Pet Avg 21, 2015 9:32 pm

Cetvrta kuca

Prirodni znak je Rak
Prirodni vladalac je Mesec
Kljucna rec je bezbednost
Kuca zavrsetaka
Ugaona kuca


Cetvrta kuca pokazuje vas dom I vase roditelje, porodicu iz koje poticete (vase korene) I dom koji cete stvoriti. Ona obuhvata vase nasledje, pretke, vase psiholoske korene I vas privatni zivot. Ova kuca ukazuje na imovinu u smislu nekretnina I na sve ono sto je privatno. To je kuca zavrsetaka: zavrsnih godina zivota, zavsetaka svih stvari, posmrtne slave, mesta na kome cete biti sahranjeni. Ona ukazuje na onog roditelja koji je na vas vise uticao u detinstvu., na vase subjektivno Ja I na temelje na kojima gradite vas karakter.

Treća kuća u natalnoj karti je kuća rodbine i to najbliže, kuća sestara i braće. Ova kuća odnosi se i na odnose unutar same porodice ali i šire, odnose sa komšilukom, kolegama, saradnicima. U velikoj meri ova kuća određuje i intelekt osobe i njene sposobnosti: kapacitet za učenje, praktičnost i delovanje u poslu. Treće polje nam u vezi sa intelektualnim i praktičnim sposobnostima jedne osobe bliže govori o tome kako će se neka osoba snaći u školovanju i poslu i kakvo će iskustvo steći. Ukoliko se u ovom polju nađu Mars ili Sunce, ono takođe označava i hrabrost, odvažnost, čestu promenu mesta stanovanja, putovanja i drugo.


Opis : završetka – ugaono – kardinalno – zatvoreno
Znači : dom, porodica, jedan roditelj, koreni, temelj, nekretnine
Prirodno : CaOVAN 4p – energija se stiče u kući, zbog prevelike energičnosti česte su svađe.
DA MA – velika potreba da se razvija ali nema uvek sposobnost za to, u zrelim godinama sklon da gospodari, svu energiju troši na dom i porodicu, zahtevan prema ukućanima, aktivna starost. ASC Co – pubertet može biti težak, jaka veza sa roditeljima, oseća nedostatak ljubavi i nežnosti (osim ASC Sa Aq)
LA MA – nekada beži od kuće zbog uznemirenosti u porodici, sukob sa jednim roditeljem i batine od njega, u starosti diktator u kuću, porodični i sa stanom problemi, agresija u kući, mali stan (kuća), česti kvarovi u kući, požar, dogradnja i pregradnja stana, menja mesto boravka što mu ne prija.


BIK 4p – konzervativna porodica i roditelj, jak roditeljski i nasledni uticaj, kolekcionar.
DA VE – kuća je lepa i velika, kraj života finansijski stabilan, imućna porodica, poseduje kuće i imanja, uživa u domu koji voli da pokazuje ali i uz dobro jelo, lepe stvari i nameštaj, skuplja stvari koji se retko odriče. ASC Aq – dom služi kao luka za odmor kada se nadje u depresiji koju sam prouzrokuje, starost prilično sigurna i sretna. Uopšte obožava udobnost.
LA VE – materijalista, finasijski problem u vezi stana i porodice, troši na luksuz, gubici u nekretninama, svadje i neslaganje sa ženama u kući. Preterano teži udobnosti.


BLIZANCI 4p – česte selidbe, život u zgradama, razigrano detinjstvo.
DA ME – važna porodična tradicija i koreni, nekad ima dva doma ili je u mladosti živeo sa rodjacima, rad pod pseudonimom ili u kući, roditelji intelektualno stimulišu. ASC Ar – aktivan i uvek dinamičan porodični život, ASC Aq – često menja mesto boravka.
LA ME – često menja mesto boravka, aktivan u starosti, svadje u kući, neiskreni odnosi sa ukućanima, uz druge faktore kraj života u automobilu.


RAK 4p – potreba za domom, porodicom i sigurnošću uvek je naglašena, privržen majci i porodici.
DA MO – ima potrebu za mirom i unutrašnjim životom, dobra duševnost. Kuća može biti pored vode, najčešće jezera. Harmoničan, sentimentalan, emotivan, tradicionalan, jak moralni uticaj roditelja, muš. su obično slabi prema žen. delu porodice o kojima naročito brinu. ASC Ar – rano napušta roditeljski dom, ASC Pi Ta – često ostaje da živi u staroj porodičnoj kući.
LA MO – selidbe, nemir, duboko usađena unutrašnji bol, sukob sa majkom, problemi sa nekretninama, zbog nedostatka ljubavi u porodici stvara nacionalizam kao nesvesnu težnju za pripadnošću i kompenzacijom porodične topline koju nije imao u željenoj meri. Nasledne bolesti, nekad celibat.


LAV 4p – dobro poreklo, jedan roditelj (češće otac) je neprikosnoveni autoritet. Kuća je svetla, velika, osunčana i često u centru. 15* Le je centar svakog centra kraljevsko mesto.
DA SO – dobra organizacija u okviru porodice, želi sve najbolje (hrana, odeća) posebno ASCTa ili SO u fik. veruje u sebe, uči na greškama, žia atmosvera u kući, u starosti deca imaju važnu ulogu (pomažu) majku doživljava kao kraljicu i nekada živi sa njim u svojoj starosti.
LA SO – pravi luksuzne prijeme iako nema para, sukobi u porodici, jedan roditelj previše dominira,.


DEVICA 4p – mali stan, podstanar, česte selidbe. Kuća je obična, često dosadno u njoj ili je neki ukućanin bolestan. Poreklo je obično iz radničke porodice, a kraj života je povezan sa nekom bolešću. DA ME – bez pla. u ovom polju postoji odredjena nestabilnost, nesigurnost, siromašno detinjstvo, raste sa osećajem da ga roditelji ne vole. ASC Ge – teško donosi odluke, ASC Ta Ca – često život podredi porodici, aktivno radi i posle penzije. Posao vezan za kuću.
LA ME – bolest jednog roditelja, u kući mu nije prijatno, bolest pred kraj života, problemi sa stanom, česti kvarovi u kući.


VAGA 4p – do stana uglavnom dolazi kroz brak,
DA VE – lepa kuća, sreća u domu, jedinstvo i harmonija u porodici. Jaka vezanost za jednog roditelja, dobar i skladan porodični i emotivni život. ASC Ca – izuzetno voli dom koji koji mu je potreban radi emotivne stabilnosti, lep umetnički uredjen stan, nemiran, teško ga drži jedno mesto. ASC Ge Le – u ranim godinama teško nalazi mir, zadovoljstvo i prosperitet, vrti se bez cilja u društvu.
LA VE – stambeni problemi u braku, neharmonični odnosi u porodici, svadje u porodici zbog ljubavi.


ŠKORPIJA 4p – neko je stradao ili umro u kući, stan stiče nasledstvom, podrum, podzemne vode.
DA PL MA – duboka snažna osećanja, potreba da se dokaže, ASC Le – snažna potreba da uspe u životu zahvaljujući svojim naporima, odbija pomoć drugih, izrazita unutrašnja snaga, odan, istrajan, ASC Ca – intuitivan, osetljiv mada drugi to ne vide. U poznim godinama stiče neko nasledstvo.
LA PL MA – svađe u porodici, česte selidbe, nije mu prijatno u kući, uslovi života nisu zdravi, buntovan stav u mladosti stvara nesrećan porodični život, rani odlazak od kuće, sukobi u kući.


STRELAC 4p – rođenje ili život u inostranstvu, kraj života u inostranstvu. DA planete u ovom polju, naročito prema vladaru 9p i 12p daju nekretnine u inostranstvu. Strana krv ili vera jednog roditelja. Kuća je blizu crkve ili sportskog terena.
DA JU – kuća je udobna, prostrana, na visini ili na spratu (ako JU nije loš u Vi, Ge ili Co), pozitivna atmosvera u domu i porodici. Ima potrebu da ga tretiraju kao samostalnu ličnost, sklon književnosti i umnim delatnostima, roditelji pružaju dobro vaspitanje, jedan deo života provede na putovanjima ili u inostranstvu ali i dalje ostaje ponosan na domovinu i porodicu iz koje je potekao, ponekad odredjeni period živi sa najbližim rodjacima, živi u najprostranijoj kući koju sebi finansijski može da obezbedi, u poznim godinama zainteresovan za pravo ili religiju, voli način na koji je uredio kuću kao i zabave.
LA JU – nemoralni i neiskreni odnosi u kući, porodični finansijski problemi, problemi sa stanom u inostranstvu, zakonske smetnje u vezi stana ili kuće (uopšte).


JARAC 4p – život počinje u staroj kući, poreklo iz kamenitih krajeva, genetska sudbina je naglašenija nego inače. Kuća je obično pored crkve ili groblja, ponekad pored brda. Jedan roditelj je bio uticajan ili na nekom položaju. Početak života je u skromnim uslovima a kraj života obično u samoći.
DA SA – roditeljska ograničenja, tradicionalno vaspitanje, jaka veza sa majkom, nekada predugo vezan za kuću, nije pokretljiv (SA u fik.) čvrsto i dugo se drži jednog mesta, ponosan na pretke, oseća usamljenost čak i u porodičnom okruženju, ASC Vi Sc – preuzima odgovornost za članove porodice koji se oslanjaju na njega i njegove finansijske sposobnosti, ASC Li – dodaje prihodima partnera baveći se nekim poslom u kući ili trgovinom nekretnina.
LA SA – depresivan u kući, u starosti bolestan, hladni odnosi u kući, jedan roditelj rano nestaje ili nema emotivnosti, dotrajali nameštaj, kvarovi u kući.


VODOLIJA 4p – život u stambenoj zgradi ili nekom potkrovlju, veoma retko u kući. Česti usponi i padovi. Kraj života ima neočekivane okolnosti.
DA UR – prijatelji često borave kod njega, MO ili UR u 11p i on boravi ili povremeno živi kod prijatelja, netipičan život u kući ili misli da je drugačiji od ostalih, mnoge i česte promene u domu, želi slobodu u domu, neobično uredjen prostor. Ako je SA izražen, voli okruženje starijih ljudi posebno u mladosti ali ako je SAslabiji od UR, voli boemske krugove, ASC Sc – postavlja visoke zahteve ukućanima, prek.
LA UR – razvod ili odvojen život roditelja, česte selidbe, nesredjen porodični život, težnja ka slobodi u domu stvara probleme sa ukućanima, slab u kompromisima, nervoza u kući, eksplozivni odnosi.


RIBE 4p – poreklo sa ostrva ili mora, nešto nejasno u poreklu, često postoji neka porodična tajna (neko je alkoholičar, mentalni problemi, invalid itd.)
DA NE JU – rano detinjstvo dosta provodi u bolnici, senilan u starosti, kraj života u vodi ili bolnici, veoma emotivno privržen porodici, u kasnijim godinama čini usluge članovima porodice, od problema beži u dom, ima potrebu da se izoluje i tako napuni baterije
LA NE JU – jedan roditelj nije dovoljno iskren u braku (osim NE DA ME), usamljenost i tuga, laži i obmane u porodici, problemi sa vodom u stanu.

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Cetvrta kuca u natalnoj karti Empty Vladari polja

Počalji od Mrgud Pet Avg 21, 2015 11:54 pm

VLADAR 1p u 4p
DA – vezan za dom i porodicu. Retko se odluči za život u inostranstvu, patriotizam. Dom i porodica su centar života, dom predstavlja sigurnost. Čak i da ne poseduje kuću (što bi bilo iznenađenje), stvori će mesto za život ma gde bio. Vrlo jaka vezanost za jednog roditelja, najčešće za majku, sa DA ljubav će biti uzvraćena, a verovatno će slediti njegov primer. Roditelj predstavljen ovim poljem je obično jaka ličnost koja dominira i svakako želi da pomogne
LA – mora mnogo da nauči o porodičnom životu koji je pun problema i neslaganja. Sukob sa jednim roditeljom koji je obično strog ili nepopustljiv


VLADAR 2p – 4p
DA – nasledstvo naročito kuća, stana ili neke druge nektetnine, odnosno materijalne vrednosti. Često pomaže finansijski svoju porodicu. Ulaganje novca u kuću i nekretnine, novac stiže i od tih ulaganja. Privatni biznis je najbolje rešenje za ovaj položaj. Može zarađivati u svojoj kući. Rad sa nekretninama, unutrašnja dekoracija i svi privatni poslovi su mogući. Sistem vrednosti oblikuje u roditeljskom domu i roditelji tu imaju jak uticaj. Da učvrsti vlastiti identitet mora imati svoju kuću (stan).
LA – loše za poslove sa nekretninama, gubi novac kroz porodicu koja mnogo troši, slab ili loš privatni biznis, problemi oko nasledja.


VLADAR 3p – 4p
DA – dosta selidbi, kuća na točkovima, u domu stalno promene. Finansijski uspeh od pisanja. Analiza snova. Često rođak zamenjuje jednog roditelja ili VH zamenjuje roditelja bratu (sestri). Najbolje se oseća u svom domu, ima potrebu da neko vreme provede sam, skladan odnos sa jednim roditeljom. Dobar položaj za prodavce nekretnina i one što rade kod kuće,
LA – ne slaganje sa jednim roditeljom. Pošto 3p je 12p od 4p, može doneti opasnosti jednom roditelju ili njegov boravak u bolnici, loša komunikacij u porodici, rodjaci ili komšije se suviše mešaju.


VLADAR 4p – 4p
DA – najviše prija zemlja rođenja. Kraj života u sličnim uslovima prilikom rođenja. Voli porodičan život i ma gde živeo, napravi svoj pečat doma. Uvek se vraća da napuni bateruje. Težnja za svojom kućom (stanom) ili više njih. Jedan roditelj ima neobično važnu ulogu u životu. Uspešan u mestu rođenja. Odnos prema domu i detinjstvu zavisi od planete – SA bi stvario obaveze i teško detinjstvo sa strogim roditeljima, MA nosi dinamično detinjstvo i buran odnos roditelja, VE daje lepo imućno detinjstvo puno zadovoljstva itd.
LA – problemi sa stanom i uopšte porodicom a naročito sa roditeljom koje ovo polje simbolizuje, sa mal. imamo nesretno detinjstvo i poslednje godine života.


VLADAR 5p – 4p
DA – lep i prijatan dom, voli svoj dom gde može izraziti i svoju kreativnost. Ljubav prema porodici je naročito izražena (osim sa jako LA). Uspešna ulaganja u nekretnine, u svom domu može podučavati mlade. Dom je najomiljenije mesto za zabavu, sporedni posao vezan za dom, ljubav u kući, deca vole dom i porodicu.
LA – dete VH može biti u životnoj opasnosti, u bolnici ili nekoj drugoj vrsti izolacije. Previše zabave loše utiče na porodični život, ljubavne probleme prenosi na porodicu.


VLADAR 6p – 4p
DA – česti kvarovi u stanu, u vod. poplava, u vat. požar. Bavi se privatnim poslom, radom u kući, zemljoradnjom ili je neki majstor. Trudi se da stan uvek bude spreman i čist. Posao u kući može biti pisanje ili vođenje knjigovodstva za neku manju firmu. Često ima kućne ljubimce ili radi neki posao u vezi njih. Roditelji ga mogu terati da radi, odnosno utiču da radi ili imaju sličan posao.
LA – osetljiv stomak, ne voli da radi u kući, kvarove u stanu radije će platiti da se poprave nego sam to da učini. Neki član porodice može biti veoma bolestan.


VLADAR 7p – 4p
DA – odlično za bračni i porodični život, partner je vezan za dom. Roditelji nekad učestvuju u odabiru partnera. Postoji neka sličnost između partnera i jednog roditelja. Bračni drug verovatno dolazi da živi kod VH. Nekad ne stupi u brak ili se kasno venča, nalazi zadovoljstvo u roditeljskom domu uz težnju da im partner bude neko od roditelja ili zbog osećaja obaveze i dužnosti prema porodici. Aktivnosti u javnosti (posao) dok se partner brine o porodici ili je u senci.
LA – sa loše postavljenim vladarem dolazi do problema u braku i porodici.


VLADAR 8p – 4p
DA – jedan roditelj odigraće veliku ulogu u formiranju stava o seksu, muš. često idealizuju majku pa od partnerke očekuju suviše. Ovo se nekad zove “kompleks požrtvovane majke”. Nekada stvara jake žene, koje misle da im muškarac nije potreban da bi se dokazale, pa prave prve korake u nekoj novoj oblasti (žena-džokej, revolucionarke i sl.). Ulaganje i prodaja nekretnina ili se bavi tuđom imovinom. Smrt osobe nastupa u kući ili mestu rođenja. Dobar znak za nasledstvo, naročito stana ili kuće..
LA – opasnost jednom roditelju. U domovini VH može doći do rata. Nije najbolji znak za dužinu života, pa uz druge faktore može da ukaže na kraći život. Problemi ili gubitak nasledja.


VLADAR 9p – 4p
DA – često deo života provede u inostranstvu. Ima izražen interes za strane kulture, ljude i ono što se tamo dešava. Dobro se slaže sa ljudima koji imaju različit interes. U domu, stečena filozofija ili religija, najčešće ostaje za ceo život (osim UR vladar 9p, još sa LA). Povratku kući iz inostranstva, opisuje sva dešavanja neposredno pre povratka. Ukoliko su jaki elementi koji opisuju ostanak u inostranstvu, ovaj položaj će opisati kuću koju je VH tamo stekao, kao i iseljenje iz domovine.
LA – problemi sa zakonom prilikom sticanja imetka, odnosno nekretnina, postoji šansa da završi u zatvoru ako su umešani MA UR ili SA.


VLADAR 10p – 4p
DA – klasična pozicija pisca ili rada u kući, posao sa nekretninama ili zemljom. Moguć rad sa jednim roditeljom ili preuzima njegov posao. Svaki posao koji uključuje ljubav prema domovini (oficiri). Zbog posla može zapostaviti porodicu, ili mešati poslovni i privatni život, nekad se bavi privatnim poslom.
LA – porodica trpi zbog posla, loš privatni posao.


VLADAR 11p – 4p
DA – prijatelji dosta vremena provode u kući kao i on kod njih. Grupni način života sa prijateljima (hipici). Može živeti u stanu ili kući koju je dobio od vlade (države). Želje, nade i ciljevi mogu biti vezani za posedovanje sopstvene kuće, imanja ili poseda. Neki se bave poslovima vezanim za nekretnine. Roditelj simbolizovan četvrtim polje ima prijateljske odnose ili podstiče VH u ostvarenju svojih ciljeva. Kuća puna prijatelja, koji često spavaju ili borave neko vreme kod ovih ljudi.
LA – loše za jednog roditelja (8p od 4p), propali planovi za sticanje sopstvene kuće, problemi u kući sa prijateljima.


VLADAR 12p – 4p
DA – ima jaku potrebu da budu ono što jeste, i vreme posvećeno samo sebi, odnosno mesto u kući koje će nazvati samo svojim. Povučen, misle da je stidljiv ako nema vatreni ASC. Povlači se u svoj svet naročito NE VE PL ili MO. Veoma je vezan za svoj dom, pkušava i posao da radi u kući. Nekada veoma brine za roditelja simbolizovanog ovim poljem. Ponekad odlazi daleko u svet da tamo pronađe svoju sigurnost. Obično kraj života provede u staračkom domu ili na nekom usamljenom mestu. Često je poreklo nejasno, u porodici postoji tajna.
LA – teško nalaze mesto za život, zbog stalnog osećaja nepripadnosti. Nekada dolazi do nestanka ili misterioznog završetka. Porodična tajna vezana obično za neko ludilo ili alkoholizama nekog člana porodice.

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Cetvrta kuca u natalnoj karti Empty Vladarii po!ja

Počalji od Mrgud Sub Avg 22, 2015 12:56 am

VLADAR 4. POLJA

Vladar četvrtog polja u 1. polju – stavlja naglasak da roditelji i porodica imaju snažan uticaj na osobu.

Vladar četvrtog polja u 2. polju – obezbeđuje novčanu i materijalnu pomoć od strane roditelja i porodice, kao i od rada sa nekretninama ili u državnim službama.

Vladar četvrtog polja u 3. polju – naglašava česte selidbe i probleme sa roditeljima, kao i na mentalnu nesređenost.

Vladar četvrtog polja u 4. polju – pokazatelj naglašeno porodičnog života osobe.

Vladar četvrtog polja u 5. polju – stavlja naznaku na privatno poslovanje, kao i na ne baš dobro bračno stanje. Naglašena je sklonost tajnim ljubavima i paralelnim vezama.

Vladar četvrtog polja u 6. polju – naglašava ono što zovemo majstor u kući, ali svakako je ovde posao vezan za kuću u svakom pogledu.

Vladar četvrtog polja u 7. polju – dobra pozicija za brak. Mahom obezbeđuje veoma uspešnog partnera.

Vladar četvrtog polja u 8. polju – donosi dosta nevolja i teškoća celoj porodici. Ne obezbeđuje baš povoljne uslove za život.

Vladar četvrtog polja u 9. polju – gotovo siguran odlazak i život u inostranstvu, ili bar ne u mestu rođenja.

Vladar četvrtog polja u 10. polju – naglašava da se poslovi u kući plasiraju u javnost što često ukazuje na umetnička, ali i na zanimanja arhitekata. Svakako je ovde zastupljen rad u kućnom prostoru.

Vladar četvrtog polja u 11. polju – ukazuje da je kuća mesto okupljanja, pa i poslovanja većeg broja ljudi.

Vladar četvrtog polja u 12. polju – vrlo često je znak odlazaka na najudaljenija mesta i život poprilično odvojen, i na neki način mističan. Često je članovima porodice ugroženo zdravlje.

Milan Sasic

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Cetvrta kuca u natalnoj karti Empty Re: Cetvrta kuca u natalnoj karti

Počalji od Mrgud Uto Avg 25, 2015 8:00 pm


IMUM COELI – KRAJ NEBA

Ovo je "polje" porodičnog i kućnog okruženja, ognjišta i intimne atmosfere. Predstavlja odnose sa porodicom, domovinom, kućom i zavičajem. To je sektor porodičnih i ličnih tajni, privatnih poslova i skrivenih znanja. Gleda se i po pitanju majke, nasleđa, početka i kraja života. Označava znanje, ali ono filozofsko, apstraktno i tradicionalno.

Pokazuje vašu porodicu, roditelje, korene, dom koji ćete stvoriti. nasleđe, pretke, psihološke korene i vaš privatni život. Ukazuje na imovinu u smislu nekretnina i na sve privatno. To je "polje" završetaka: završne godine života, završetak svih stvari, posmrtna slava i mesto na kome ćete biti sahranjeni. Takođe, predstavlja onog roditelja koji je na vas više uticao u detinjstvu, na subjektivno "ja" i temelj na kome gradite svoj karakter.

VLADAR 4p

Ovo polje predstavlja početak i kraj, poreklo, nasledne osobine i psihološku osnovu. Neki astrolozi smatraju da bi ovo polje trebalo da bude početak hor. a ne tradicionalno prihvaćena 1p. Pokazuje okončanje našeg fizičkog bića (8p je duhovno oslobađanje, 12p smrt misaonosti).

U muš. hor. ovo polje obično simbolizuje majku, dok u žen. oca. Medjutim postoje i horoskopi gde je obrnuto ali ipak dosta retko, zato obratite posebnu pažnju ako vam recimo 4p u muš. više liči na oca.
pr. – u muš. MO Ca 10p – pre liči na majku i slično. Zato nije na odmet da zajedno sa VH pomoću nekih pitanja utvrdite koji roditelj je simbolizovan kojim poljem. Mada, ponavljam, u devet od deset slučaja 4p u muš. opisaće majku ili oca u žen.

Zašto je ovo polje toliko važno, ne zato što ima inicijativu ugaonog (kardinalnog) polja jer ta inicijativa se kreće u okviru porodice i doma, već zato što predstavlja osnov iz koga polazimo u sve naše akcije i mesto gde se vraćamo posle svih naših akcija (slično puževoj kucici ili kornjačinom oklopu). Položaj vladara 4p pokaže gde se osećamo kao kod kuće (naravno ako je dobro položen) a aspekti pokažu koliko nam to prija i koliko smo sigurni u tome.

pr.– vladar 4p (privatno) u 10p (javno) ukazuje na osobu koja se svuda oseća kao kod kuće, posebno sa DA jer sigurnost koju je stekla u domu slobodno izražava u javnosti. Naravno, ovo upućuje i na slaganje roditelja ili na neki privatni biznis koji javno obavlja, sve zavisi od simbolike planete i asp.

Nije dobro ako je vladar 4p loše položen (izgon, pad) i još samo LA, bez i jednog DA. Tada porodica ne pruža podršku, jedan roditelj čak odmaže ili postoji fundamentalno neslaganje, ima problema sa stanom i slično. Takva osoba retko ima unutrašnju sigurnost i bolje je da što više vremena provodi van kuće i porodice, najbolje da vreme provodi tamo gde vladar 1p (VH) ima DA, mada to opet neće negirati nesigurnost koju oseća.

Ipak, sreća je da vladar 4p retko ima samo LA, uglavnom je tu i neki DA ili prirodni vladar 4p (MO) ima dobar položaj ili asp. pa VH tu crpi snagu i sigurnost. Naravno i ben. u Ca će dosta pomoći.

Mnogo planeta – aspekta, Loše planete – su znak domaćih nesreća kući i roditeljima.

pr. – 1 primer – zlom starcu je porodica (vladar 4p PL) neobično važna (PL 1p), iako ima težak život na početku (SA 4p), postoji i emotivno odvajanje od oca ili njegov rani gubitak (SA 4p), što se i desilo, otac umire u 14-oj god. Sa setrom VE(vladar 3p) 0* ME (prirodno sestra) se slabo slaže (ME 90* MA), ali ipak komuniciraju (VE 0* ME). Ni majčina sudbina nije ništa lakša, trpi agresiju (PL 180* MA), verovatno od muža jer vladar 10p je u 4p (lekcija 455 ) u opasnoj Sc. Ipak sa majkom, koja je u mladosti bila stroga (4p SA 0* ME 90* MA), nalazi odgovarajući jezik (DA MO Co) ali neko otvoreno pokazivanje ljubavi majka nikada nije umela da pruži, osim razumevanje i pomoć (MO Co). Druga polovina života zlog starca je malo lakša (Sa 4p) ali izolovano (JU 12p), kao da voli usamljenički život (JU 12p) u stanu (JU Ca) koji deli sa sinom (JU vladar i 5p ), medjutim stan na svoje ime teško može imati (PL 180* MA – vladari 4p, i drugi vladar 4p JU 29* – oduzima materijalno) ali se u majčinom stanu oseća sigurnost (MO Co) iako nije veliki (ME 4p). Pored toga SO 4p želi da dominira u porodici a stan u kome živi u drugom delu svog života mora imati puno svetlosti (SO 4p)

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Cetvrta kuca u natalnoj karti Empty Re: Cetvrta kuca u natalnoj karti

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu