Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Druga kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Druga kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Druga kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Druga kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Druga kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Druga kuca u natalnoj karti I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Druga kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Druga kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Druga kuca u natalnoj karti I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Druga kuca u natalnoj karti

+3
Hirurg_u_pokusaju
Pluton 2 stepen
Mrgud
7 posters

Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Mrgud Pet Avg 21, 2015 9:18 pm

Druga kuca

Prirodni znak je Bik
Prirodni vladalac je Venera
Kljucna rec je vrednosti
Kuca sustine materijalnih dobara
Kuca koja sledi


Druga kuca pokazuje finansijsko poslovanje, imovinu (sa izuzetkom nekretnina),  investicije, mogucnost zarade I svaki dobitak ili gubitak do kojeg je doslo vasim naporima I zaslugama. Ona nagovestava vase unutrasnje talente I resurse, vasu potrebu za ispunjenjem, vase emocije, osecanje soptvene vrednosti I I osecanje vrednosti uopste. Kako mnogi veruju da je sloboda, u velikoj meri, pitanje novca, ovo je kuca licne slobode. To je istovremeno ikuca materijalnog duga.

Druga kuća u natalnoj karti je zadužena za novčana pitanja, materijalnu sigurnost, prosperitet, razvoj, profit... Takođe, ova kuća odnosi se i na imovinska pitanja, nasledstvo i sticanje bogatstva uopšte. Osim toga, ono što je takođe veoma zanimljivo jeste to da je druga kuća zadužena i za javljanje određene vrste talenta kod ljudi, što se najčešće odnosi na talenat dobrog glasa bez obzira na to da li je ta osoba dobar pevač/pevačica, voditelj, govornik ili predavač

Opis : vrednosti – koje sledi – fiksno – poseda
Znači : nači sticanja i trošenja novaca, dragocenosti, svojina,
Prirodno : TaOVAN 2p – energija je usmerena na sticanje i trošenje novca, cela pažnja i misli su okrenute sticanju a troši se vrlo lako i brzo.
DA MA – do novca ne dolazi lako, sve ide uz teškoće i napor. Energičan u sticanju, nekad i fanatičan. Ako je MA DA ( npr. MA 120* JU ), VH je baš ambiciozan, uspeva da stekne novac, uspeh dolazi iznenada i brzo. ASC Pi – nema strpljenja, mogući finansijski problemi ako MA nije u stabilnom znaku.
LA MA – uopšte loša situacija ako nema DA, loš MA ( u Ca ili Ta), daje naporan rad (umoran od rada) ali novca nije dovoljno jer se puno troši,


BIK 2p – materijalno orjentisan.
DA VE – znak imanja i bogatstva bez LA i lošeg položaja. Revnosan, dosledan u sticanju, voli luksuz i sve što poseduje. Ume da obavi uspešnu kupovinu, poslovan sa praktičnim smislom za materijalno. ASC Pi – idealistička stremljenja, čak u odnosu na novac, ako VE nije slaba ostvari finansijsku stabilnost, nekad od pevanja.
LA VE – gubitak ili novčani problemi vezani za ljubav, previše troši na zadovoljstvo i luksuz, novčani problemi vezani za simboliku polja u kome je VE.


BLIZANCI 2p – razmišlja i stalno nešto kalkuliše u vezi novca, promenljive finansije naročito ako ME nijeu fik. ili DA sa SA, kraća putovanja zbog novca, Dobro za poslove književnosti, saobraćaja, umetnosti ili nekoj komunikaciji.
DA ME – novac kroz trgovinu, pisanje ili podučavanje, saradnja sa braćom ili sestrama je povezana novcem a jedno od njih je prilično imućno. Dosta promena, često ima dva ili više izvora prihoda zbog dobrih sposobnosti. Retko bez novca. ASC Ar Ge – dobar trgovac, vešto plasira sebe (političar, novinar itd). ASC Ta – stabilniji izvor prihoda jer je i sam takav, zna da novac ne rešava sve probleme.
LA ME – brzopleto troši novac, pogrešne odluke u vezi sticanja, ASC Ta – loše investicije, ASC Ar Ge – a ME loš, više poslova bi donelo probleme jer ne može da postigne (još LA), a lako i troši.


RAK 2p – sistem vrednosti nejasan i promenljiv, ima naglašen ego. Promenljivost MO nosi i promenljivo novčano stanje, sa DA naravno nabolje. Strah od nemaštine.
DA MO – promenljivo imovinsko stanje, kuća kao imovina, Novac ponekad dolazi od žene, prodaje hrane ili dobija kuću preko partnera u nasledstvo. ASC Ta Ca – čvrsto se drži onoga što ima, čuva pare, razumno troši ali nije škrt, posebno kada je emotivno angažovan.
LA MO – sa meleficima kuća se prodaje radi svakodnevnog života. U muš. ukazuje na opasnost i probleme žene (ako i drugi faktori to potvrđuju). ASC Ta Ca – usponi i padovi, majka ili ukućani daju pogrešne savete ili preko njih gubi i troši novac.


LAV 2p – jak znak za dobru materijalnu situaciju. Jaka svest o vrednosti.
DA SO – jake finansije, do novca dolazi svojim radom i karakterom. Stabilna finansijska situacija. Pomoć i podrška oca ili nekog na položaju, imovina u zlatu. Više voli da radi sam, uspeva zahvaljujući šarmu a ne moralnim kvalitetima, dobro se organizuje u vezi novca. Jasni planovi u sticanju. ASC Ge – novac ne shvata ozbiljno, važnije su mu intelektualne vrednosti, osim ako je ME u zem. ili praktičnom z.
LA SO – rasipnik sklon finansijsim padovima, loše se organizuje itd.


DEVICA 2p – ovo nije znak za veliki novac, pre sitan sa više strana ili kroz različite poslove. Ishrana je zdrava sa puno žitarica, nekada vegetarijanska.
DA ME – trgovina, zanatstvo, uglavnom novac dolazi kroz sitne stvari, naročito ako je ME u dvojnom znaku. Prirodno talentovan da upravlja novcem (računovodja, bankar, poreznik) ambiciozan, oprezan. ASC Ca – važni su i novac i sigurnost, uspeva u poslu gde je potrebna oštroumnost na finansijskom planu, ASC Le – drugi se čude kako tako darežljiva osoba postaje sitničar u vezi novca.
LA ME – sklon manipulacijama na finansijskom planu (posebno ME 90* 180* JUNE),


VAGA 2p – oprezan u težnji da održi finansijsku ravnotežu.
DA VE – novac dolazi kroz brak, partnera ili rada sa ortakom. Dobitak novca preko sudske presude. Partnerstvo i javni rad, promenljiva finansijska situacija. Voli poslove u kojim a se neće isprljati, sve radi sistematično. Poslovi vezani za dobar ukus, umetnost i lepotu. Voli vredne stvari (nakit, slike, krzno) osim ako VE ima jako LA.
LA VE – troši preko svake mere ako je ASC Le a VE ima jako LA. Uopšte gubici i trošenje na žene i zadovoljstvo itd.


ŠKORPIJA 2p – često ima finansijski problem ali ume da izvuče pouku što posle koristi i profitira.
DA PL MA – novac obično preko nekoga. Dobar položaj za bankare, nasledstvo, sticanje kroz partnera (bračnog ili poslovnog). Trezven, ekonomičan, dobar organizator, želi da se dokaže na finansijskom planu. Sposoban za velike novčane akcije. Drži u tajnosti svoju finansijsku situaciju.
LA PL MA – preuzima više poslova a sve ne može da završi ili dobro obavi. Novac kroz rat, sve opasne stvari i kriminal. Novčani problemi partnera.


STRELAC 2p – novac vezan za inostranstvi, pravo, sport, religiju ili visoko obrazovanje. Sretna finansijska situacija (bez LA JU).
DA JU – novac preko inostranstva, kroz rad u inostranstvu ili rad sa inostranstvom (naravno uz druge faktore). Dobro postavljen JU je dobar znak za sticanje i imovinu jer ukazuje na ekspanziju materijalnih vrednosti. Novac kroz obrazovanje, putovanja, opklade, kocku i spoljnu trgovinu. Darežljiv, spreman da deli sa drugima.
LA JU – promenljiva finansijska situacija. Nemoralni poslovi. Gubitak na kocki, kroz putovanja, inostranstvo itd.


JARAC 2p – ambiciozan vezano za novac, mnogo a često i teško radi da zaradi.
DA SA – nije najsretniji znak ali kao kardinalni može ukazati na nagle dobitke i gubitke, naravno kasnije u životu. Novac dolazi preko starih stvari i ljudi, nasledstva od oca ili dede. Jedan od pokazatelja štednje. Ono što je njegovo samo je njegovo, retko je spreman svoje vrednosti da deli. ASC Sa - bezbrižnim ponašanjem prikriva svoju praktičnu suštinu, moguć je talenat za nekretnine ili ulaganje u zemljišnu oblast.
LA SA – novčani problemi u zreli godinama, gubitak novca preko starijih ljudi.


VODOLIJA 2p – neočekivani dobitci i gubici, hazard u finansijskim poslovima.
DA UR SA – brzo stiče novac ali i brzo troši. Novac kroz sve moderno, tehniku i kompjutere, preko interneta. Uz DA iz 5p (posebno JU) dobitak na lutriji ili od igri na sreću, kao i uz pomoć prijatelja ili preko njih. ASC Co – će svakako iznenaditi druge svojom neozbiljnošću kada je novac u pitanju jer nije u skladu sa ambicijom koju pokazuje. Voli da skuplja neobične stvari (stare automobile, retke knjige, antikvitete i slično)
LA UR SA – Sa lošim pla. u ovom polju i lošim UR znak je naglog gubitka imovine hazardnim putem.


RIBE 2p – nesvakidašnji izvori prihoda, često neizvesni, na granici dozvoljenog.
DA NE JU – znak neizvesnih finansija, obično ne zna sa novcem, Novac se može steći kroz rad sa cigaretama, naftom, vodom, hemijskih sredstava, alkohola, film, fotografija itd.
LA NE JU – gubitci novca i potkradanja, novac od mutnih poslova, kriminala ili prodaje narkotika.

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Vladari polja

Počalji od Mrgud Sub Avg 22, 2015 12:00 am

VLADAR 1p u 2p
DA – usmeren ka novcu i materijalnim vrednostima, uopšte. Ono što njemu pripada je i najvažnije. Voli da jede. Ukoliko je psihološka planeta vladar, može biti sklon stalnom preispitivanju svog sistema vrednosti, sam sebi izgrađuje sistem vrednosti. Prebira i bira puteve koji njemu odgovaraju, često ne poštuje konvencije i ono što od njega očekuju (posebno sa MA ili UR). Mnogo vremena i rada utroši na zarađivanje, često zarađuje u nekoj monetarnoj oblasti. Finansijska situacija je odlična, sistem vrednosti dobar, a sposobnost zarađivanja izražena.
LA – finansijske trzavice, prekomerno troši, loše procene pri zaradi, nedostatak pravih vrednosti i rasipanje unutrašnjeg talenta.


VLADAR 2p – 2p
DA – stabilna finansijska situacija. Kada se vladar polja nadje u svom polju, svakako je jači i privlači dosta energije, čime je ovo polje posebno naglašeno. Sigurnost nalazi u sopstvenim talentima i sposobnostima. Što ranije shvati da materijalna dobra ne rešavaju sve životne probleme, pre će izgraditi zdrav osećaj vrednosti. Može mnogo da zaradi i mnogo učini u svom životu. Čvrsto stoji na zemlji, i bez obzira da li je smušen ili idealista, zna šta treba da se uradi kada je novac u pitanju.
LA – novčani problemi, previše okupiran novcem, neplaćeni poslovi.


VLADAR 3p – 2p
DA – može da unovči svoje ideje, trgovina. Obično priča i razmišlja o novcu. Braća, sestre, rodjaci ili komšije pomažu pri zaradi ili novac zaradjuje na neki način preko njih. Novac dolazi i od svih vrsta komunikacije ili od saobraćaja (taksista, šofer itd.). Novac od pisanja, često nadju izgubljeni novac na ulici, posao vezan za ulicu i bližu okolinu, novac zaradjuju i na kraćim putovanjima, trgovački putnik.
LA – novčani problemi, može igubiti pare. Svi likovi simbolizovani kroz 3p mogu biti uzrok gubitka ili problema vezanih za novac. Loša procena o zaradi, prevare ga ili pokradu na ulici. Neko iz značenja 3p može završiti u zatvoru…


VLADAR 4p – 2p
DA – majka novčano pomaže, dobija i nasledstvo. Novac dolazi od kuća, stanova i uopšte nekretnina. Oprezan kada je novac u pitanju, često radi u kući ili ima neki privatni posao, porodični posao i zarada kroz porodicu.
LA – gubitak kroz prodaju stana, majka pruža loše savete kada je novac u pitanju, propao porodični biznis, porodični problemi utiču na zaradu, svadje oko novca, veći porodični troškovi od zarade, troši na luksuz u stanu a posle problemi.


VLADAR 5p – 2p
DA – dobitak kroz igre na sreću (posebno JU UR), može zarađivati kroz mesta za zabavu. Ovaj položaj imaju umetnici ili ljudi koji rade sa umetničkim vrednostima. Lična kreativnost se može unovčiti. Novac kroz sve vezano za sport ili lake špekulacije, često i kroz neko sporedno zanimanje. Devojka ili mladić pomažu na neki način da zaradi ili rade zajedno.
LA – decu može posmatrati kao svojinu (vlasništvo) ili im mnogo popušta. Puno troškova na zabavu i ljubav, poklon ljubavnici veći od mogućnosti, plaća ljubav, naplaćuje ljubav, previše troši na kafanu i provod, deca prave velike troškove, laka zarada se pretvori u problematičnu.


VLADAR 6p – 2p
DA – zarađuje svojim radom, ekonomski nezavisan. Često radi u zdravstvenim ustanovama ili oblasti vezanoj za dijete, dobro uklopljen posao i novac (zarada), fina zarada, sa JU može da profitira od neke bolesti, često dobra nagrada ili dobit od pruženih usluga, kućni ljubimac može da donese novac, rad u uslužnim delatnostima.
LA – problemi sa kolegama zbog novca, razboli se zbog problema vezanih za novac (naročito kada ga nema), neplaćeni poslovi, nekad problemi da nadje posao, usluge koje pruža njega koštaju.


VLADAR 7p – 2p
DA – traži partnera koji će poboljšati finansijsku situaciju, sa dobrom planetom ispuni sebi želju. Može zajedno sa partnerom da zarađuje novac ili ga upoznaje kroz posao. Partner može da nasledi novac. Podrška partnera u poslu, novac na neki način od javnosti ili parnica (sudjenja).
LA – gubitak kroz brak i preko partnera, kome prete povrede i opasnost po život. Svadje sa partnerom oko novca.


VLADAR 8p – 2p
DA – drugi ga podržavaju bilo rečima ili finansijski, Može se obagatiti preko partnera ili kroz nasleđa, zatim od sreće u naplati dugova, naročito ako su DA vladari 8p i 2p ili su umešani JU ili SA. Mnogi su dobro zbrinuti čak i posle razvoda, preko alimentacije ili nastave da rade sa bivšim partnerom. Ovim ljudima je novac naklonjen i lako dolaze do sponzorstva. Novac dolazi od partnera, javnih prihoda i nasledstva. Seks takodje može biti izvor prihoda (erotski časopisi itd.)
LA – seksualna preterivanja mogu da odnesu puno novca (plaća seks), što može i ugled da naruši. Novac može biti uzrok smrti. Prostitucija, novac od kriminala ili nelegalnih poslova ali češće sa lošim završetkom. Gubi svaku podršku kada je novac u pitanju.


VLADAR 9p – 2p
DA – nekada mnogo priča o parama, ostavlja materijalistički utisak stava o životu. Često koristi svoj imetak za ostvarenje svojih teorija i ideja (filmski producent). Može zarađivati za život kroz putovanja, spoljnu trgovinu, podučavanje (profesor) ili religiju (pop). Većina putovanja je poslovne prirode a troškovi pokriveni. Posao u inostranstvu ili sa inostranstvom. Novac iz inostranstva ili od izdavaštva.
LA – preterano materijalistički nastrojen, gubitak kroz poslove u inostranstvu ili sa strancima, zakonski problemi vezani za novac, preveliki troškovi na putu u inostranstvo ili nema pare za put a ima priliku.


VLADAR 10p – 2p
DA – novac dolazi kroz karijeru a kolika je zarad zavisi od izraženosti vladara. Njegova sposobnost i vrednosti igraju važnu ulogu u profesiji koju odabere. Odličan položaj, naročito za rad sa finansijama. Karijera (posao) i sposobnost sticanja novca, ovde su dobro integrisani što omogućava lakšu zaradu. Osoba jednostavno voli i sa uživanjem pravi novac. Jedan roditelj pomaže novčano i savetom pa ga treba poslušati, moguć i rad sa njim.
LA – slabo plaćen posao ili problemi da ga naplati, sukob sa autoritetima (nadredjeni) oko novca, jedan roditelj daje pogrešne savete, gubici kroz karijeru.


VLADAR 11p – 2p
DA – u nekom trenutku života može poslovati sa prijateljem ili da zarađuje radeći u nekoj velikoj organizaciji, JU ili NE mogu dati religioznu grupu ili neku dobrotvornu organizaciju. Može se desiti da ništa ne radi, a sistem vrednosti kompletno da zavisi od ljudi sa kojima se najviše druži, odnosno pasti pod uticaj sebi ravnih. Rad u državnoj službi (skupština itd.). Novac i prijatelji su povezani. Sa ben. izvesna je i finansijska pomoć od prijatelja. Novac kroz društvene aktivnosti, klubove, humanitarne i socijalne ustanove. Prijatelji mogu da ga izdržavaju.
LA – pozajmljivanje i davanje novca može izazvati gubitak ili svađu sa prijateljima. Nerealni planovi vezani za novac i mogućnost zarade.


VLADAR 12p – 2p
DA – koristi svoju nadarenost da pronađe prave vrednosti u kojima uživa, nepoznati izvori prihoda, tajni ili neočekivani dobitaku. Zarada u inostranstvu, u institucijama zatvorenog tipa (bolnice, ludnice, zatvori, DB) ili daleko od mesta rodjenja, zatim od umetnosti i povučenih zanimanja.
LA – postoji strah od siromaštva, govori o krađama ili gubitku novca, nelegalni ili od kriminala prihod, neobjašnjiv nestatanak novca, ograničenja vezana za sticanje novca ličnim trudom.

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Vladari polja

Počalji od Mrgud Sub Avg 22, 2015 12:15 am

VLADAR 2. POLJA

Vladar drugog polja u 1. polju - znak da će se do novca i imovine prilično lako dolaziti.


Vladar drugog polja u 2. polju - još bolji znak za sticanje. Obezbeđuje materijalnu stabilnost.


Vladar drugog polja u 3. polju - znak za dobrog trgovca, ali i intelektualca. Novac dolazi kroz komunikaciju, predavanja, novinarstvo, saobraćaj, izdavaštvo, pisanje, ali i preko rodbine.


Vladar drugog polja u 4. polju - obično naglašava da se imovina gomila u kući i oko kuće, naglašava porodične poslove, firme ili korporacije, rad sa nekretninama i slično.


Vladar drugog polja u 5. polju - ukazuje da se imovina i novac najpre stiču kroz mesta za zabavu, kroz sport, restorane, kafiće, film. Ne retko i preko dece ili rada sa njima, kao i preko igara na sreću.


Vladar drugog polja u 6. polju - ukazuje na bavljenje zdravljem u svakom značenju, kao i na reči i medicinska zanimanja. Isto tako i na trgovinu hranom, sa naglaskom na zdravu hranu, i preko poljoprivrede, sa naglaskom na stočarstvo.


Vladar drugog polja u 7. polju - znak da imovina, ako ne dolazi preko javnog života, dolazi preko partnera ili uz pomoć partnera, partnerskog udruživanja. Novac se zarađuje kroz poslove koji podrazumevaju klijentelu, sa naglaskom na advokaturu.


Vladar drugog polja u 8. polju - znak sticanja velikog novca i mahom ako nije od nasledstva dolazi kroz posao sa novcem. Poreske ustanove, bankarski poslovi, berze i slično. Ovde ne isključujem poslove vezane za pogrebne usluge.


Vladar drugog polja u 9. polju - još jedan od znakova da se novac i imovina stiču u inostranstvu i kroz visoko obrazovanje. Često su ovo predavači ili profesori na katedrama, mada je i bavljenje izdavačkim i prevodilačkim poslovima vrlo profitabilno.


Vladar drugog polja u 10. polju - znak rođenih ekonomista.


Vladar drugog polja u 11. polju - donosi novac preko prijateljstava, ali i preko rada sa većim organizacijama i udruženjima, kao i preko menadžmenta ili mesta savetnika.


Vladar drugog polja u 12. polju - ukazuje na sklonosti da se imovina i novac stiču nelegalnim radom ili poslovima ispod žita, ali i hotelski poslovi, privatne organizacije, umetničke oblasti. Proizvodnja pića i lekova su veoma čest izvor prihoda.

Milan Sasic

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Pluton 2 stepen Pon Avg 24, 2015 7:29 am

Ja u drugom polju (njegov vladar je ipak Venera) imam stelijum planeta koje su sve u Skorpiji. Pluton na 2, Mars na 7 (inace vladar moje 7 i 8 kuce), Mesec na 13 (vladar 10 kuce) i Saturn na 15 stepenu Skorpije ( vladar 4 kuce). S obzirom da ovo nijesu bas dobre planete, znaci li to da moja kuca finansija nece biti sjajna?

Pluton 2 stepen

Broj poruka : 46
Datum upisa : 22.08.2015
Godina : 38
Lokacija : Podgorica

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Hirurg_u_pokusaju Pon Avg 24, 2015 12:18 pm

Druga kuca u Jarcu, a u njoj Jupiter koji je lose aspektovan i Neptun, koji je dobar, cini mi se, i Uran koji je u Vodoliji isto dobro aspektovan, a vladar Saturn je otisao u cetvrtu kucu, jos je retrogradan i lose aspektovan. Mad
Hirurg_u_pokusaju
Hirurg_u_pokusaju

Broj poruka : 51
Datum upisa : 20.08.2015
Lokacija : Seychelles

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Arahnna Pon Avg 24, 2015 12:24 pm

Moj vladar drugog polja je vaga,venera u 9om,takodje vlkadar 9e,u blizancima u konjukciji sa merkurom vladarem asc i vladarem umetnutog polja

zakljucujem da cu da lovu dobijam u vezi sa necim merkurovskim ,nemam pojma cime i novac od neke umetnosti (sto sam vec dobijala) mozda u inostranstvu...preko mog tela mozda smarac lol! ne,pa ne znam sta moze da mi znaci vladar asc konj vladar druge
Arahnna
Arahnna
Admin

Broj poruka : 209
Datum upisa : 17.08.2015
Godina : 27

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Hirurg_u_pokusaju Pon Avg 24, 2015 12:25 pm

:fff: :fff: :fff:

Bar pristizu pare odnekud, ja sam svorc izgleda.
Hirurg_u_pokusaju
Hirurg_u_pokusaju

Broj poruka : 51
Datum upisa : 20.08.2015
Lokacija : Seychelles

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Arahnna Pon Avg 24, 2015 12:28 pm

cu se pimpujem g kj

ahahah,ma i ja sam svorc,dzabe pimpam,imam samo lose aspekte,ko mi je kriv sto sam hedonista ,i jos cu tudji novac da izgubim (vladar 8e u 12oj) zzz
Arahnna
Arahnna
Admin

Broj poruka : 209
Datum upisa : 17.08.2015
Godina : 27

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Hirurg_u_pokusaju Pon Avg 24, 2015 12:31 pm

Arahnna ::

,ko mi je kriv sto sam hedonista  

Ovo je moj glavni problem. fghfhhfg
Hirurg_u_pokusaju
Hirurg_u_pokusaju

Broj poruka : 51
Datum upisa : 20.08.2015
Lokacija : Seychelles

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Admin Pon Avg 24, 2015 2:39 pm

Vladar 2 Ve60Ju egz ttt Zanemaricemo sto je venera spaljena mrgreen
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Arahnna Pon Avg 24, 2015 2:52 pm

hehe,moja je u opoziciji,tvoja je bar aktivna,moja je lenstina Razz
Arahnna
Arahnna
Admin

Broj poruka : 209
Datum upisa : 17.08.2015
Godina : 27

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Mrgud Uto Avg 25, 2015 7:58 pm

Polje u kome se nalazi vladar 2p pokazaće gde stičemo i trošimo novac. Valja napomenuti da nije važno da li je 2p prazno ili ima neku planetu. pr. MA 2p pre će odneti novac nego što će stvoriti, čak i sa DA mnogo manje će doneti od praznog 2p na čijem je vrhu Sa a JU dobro položen i aspektovan.

pr. ME 2p Le – bi doneo promenljivu novčanu situaciju, naročito sa LA, ali ako SO (vladar Le, time i ME) ima DA, ta novčana promenljivost se na kraju stabilizije i osoba ima baš dobre pare. LA SO bi stavio akcenat na finansijske padove i probleme vezano za novac (rasipništvo).

pr. prazno 2p Ta – bi donelo baš lepu finansijsku situaciju ali problemi vezani za sticanje ili veliko trošenje, doneli bi LA VE (vladar Ta), dok bi DA VE uvećali bogatstvo.

Ako je vladar 2p u padu ili izgonu, situacija se pogoršava, DA malo pomažu, LA još više odmažu.
Ako je vladar 2p egzaltiran ili u sedištu, LA malo odmažu, DA još više pomažu.
Ako je 2p prazno, sve o značenju otkriće nam znak na vrhu polja i njegov vladar sa svojim položajem i asp.

Polje u kome se nalazi vladar 2p pokazaće način ili likove pomoću kojih VH stiče novac, a asp. i položaj u znaku šta se dešava sa novcem. Naravno i ovde važi pravilo da će konačno rešenje pitanja novca dati vladar znaka (takodje sa svojim položajem u znaku i asp.) u kome se nalazi vladar 2p.
Ako je vladar 2p u sedištu DA (posebno benefik) ili egzaltiran i još DA svog vladara, izvesno je da i ova kombinacija nosi mnogo para, dok će polje u kome se nalazi vladar 2p pokazati način sticanja novca (npr. vladar 2p je JU Pi 5p 120* NE Ca 10p – novac od umetnosti i takve karijere, baš onako veliki)
Vrh 2p ukazuje kako stvar počinje po pitanju novca a kasnija dešavanja bolje opisuje vladar 2p :

Kardinalni vrh – nagle promene bile na bolje ili gore.
Fiksni vrh – situacija sa novcem stabilna, dobro ili loše. Fiksni znaci daju potrebu za dosta novca. Nepovoljno je ako je vladar loše postavljen (situacija stabilno beznadežna). Nema mnogo promena.
Promenljivi vrh – nikako ne može dostići stabilnost, jedino ako je vladar 2p u fiksnom znaku i jakim asp.

U tumačenju ovog polja, prvo pogledajte da li ima planeta u polju. Ako ima, simbolika pla. opisaće način na koji dolazi do novca, sve gubitke i dobitke izazvane ličnim trudom. Benefik ( SO MO VE JUME ) i najviše PL sa DA doneće pare, doneće i malefik ( MA SA NE UR ) sa DA ali uz više truda ( osim UR – sa njim novac dolazi naglo i neočekivano ). LA ben. u ovom polju uglavnom će pokazati trošenje para na zadovoljstva i luksuz, dok LA malefika stvoriće probleme u sticanju novca ili mogućnosti da ga zadrži.

Sledeći korak je vladar 2p sa svojim položajem i asp. Najbolja kombinacija je vladar 2p (još benefik) DA sa ben. ili PL 2p (pravo bogatstvo, još sa JU). Naravno, ovo nije često, obično je sve izmešano.
Postoji nekoliko varijanti;
– benefik u 2p DA donosi lepe pare, a ako vladar 2p (ujedno i vladar palnete u 2p) ima DA zadržaće ih i neće imati problema sa sticanjem novca.
– benefik u 2p DA prvo donosi lepe pare ali ako vladar 2p prima LA (posebno od mal.) ili je u lošem znaku (izgon, pad), nateraće VH da te pare potroši ili će doneti probleme da ih zadrži ili da ih zaradi.
– benefik u 2p LA troši mnogo na zadovoljstvo ali DA vladara 2p, uvek će dati dobru zaradu.
– benefik u 2p LA troši mnogo na zadovoljstvo ali ako je i vladar 2p LA to zadovoljstvo će ga skupo koštati, imaće finansijske probleme.
– malefik u 2p DA donosi pare, a ako i vladar 2p ima DA zadržaće ih i neće imati problema sa sticanjem novca, osim truda (trud je manji sa benefikom).
– malefik u 2p DA prvo donosi pare ali ako vladar 2p prima LA (posebno od malefika) ili je u lošem znaku (izgon, pad), nateraće VH da te pare potroši ili će imati probleme da ih zadrži ili zaradi.
– mal. u 2p LA troši mnogo ili ima probleme da zaradi, ako je vladar 2p DA, uvek će zaraditi dovoljno.
– malefik u 2p LA troši mnogo ili stvara probleme da zaradi a ako je i vladar 2p LA imaće baš velike finansijske probleme.

Ovim kombinacijama treba dodati i značenje kvaliteta : kardinalne planete će stalno biti u akciji da ostvare neku od gore navedenih kombimacija (bilo loše ili dobro), fiksne planete će biti uporne u svojim pokušajima, a promenljive će pokušavati na razne načine da dodju do novca. Naravno ima tu još kombinacija jer neobično je važan i položaj planeta. Recimo benefik u 2p DA ali u izgonu, doneće pare ali kroz probleme vezane za simboliku znaka izgona ( npr. MO 2p Co DA – zaradiće pare, možda ne velike ali svakako stabilne, što zavisi od položaja i aspekta SA (vladar MO), uz ogroman trud i napor, verovatno na teškim poslovima a sigurno će i više raditi, što sve simbolizuje Co).

Izvor....slobodni.net

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Pluton 2 stepen Pon Avg 31, 2015 7:47 am

Da li neko ima stelijum planeta u 2 kuci? Ja imam Pl, Ma, Mo i Sa u Skorpiji u 2 kuci. Negde sam procitala da to ukazuje na privatni biznis? Uvijek kad je 2 kuca naglasena ukazuje da ce biti privatnog biznisa. Vladar 2 kuce je Venera koja je u 3 kuci u Jarcu i pravi konjukcije sa vladarima 6 polja Ju i Ne. Sta mislite o tome? Pri tom mi je vladar 10 kuce Mo u 2. Ja bih rekla da je mozda nesto sa gradjevinom ili nekretninama. Saturn je vladar 4 kuce i nalazi se u 2.

Pluton 2 stepen

Broj poruka : 46
Datum upisa : 22.08.2015
Godina : 38
Lokacija : Podgorica

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Taja93 Pon Avg 31, 2015 1:13 pm

Vladar drugog polja u 6. polju - ukazuje na bavljenje zdravljem u svakom značenju, kao i na reči i medicinska zanimanja. Isto tako i na trgovinu hranom, sa naglaskom na zdravu hranu, i preko poljoprivrede, sa naglaskom na stočarstvo.
Sve više mislim da sam trebala zaista u medecinu posle osnovne. A, volela sam i latinski u prvoj srednje.
Taja93
Taja93

Broj poruka : 61
Datum upisa : 19.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Anci 88 Pon Avg 31, 2015 2:44 pm

meni je Ju u drugoj kuci u Biku ali bez aspekata,a vladar 2 mi je u prvoj,i ima dobre aspekte sa Pl i Ne,nadam se da to oznacava vece svote novca(tipa jahta,kuca na Kanarskim ostrvima...) mrgreen tfff
Pri tom mi je Pl u 8 u Skorpiji,a Ne mi je vladar Asc...Te planete daju velike kolicine novca mrgreen
Anci 88
Anci 88

Broj poruka : 39
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Pluton 2 stepen Pon Avg 31, 2015 6:33 pm

Jeste, narocito Pluton u svom prirodnom sedistu ukazuje na moc i bogastvo, dar za finansije, nasledstvo vrlo moguce. Ako ti je dobro aspektovan, imas veliku moc regeneracije. Ako je lose aspektovan od strane Marsa i Merkura, u tom slucaju kloni se bilo kakvih nelegalnih, kriminalnih radnji :-)

Pluton 2 stepen

Broj poruka : 46
Datum upisa : 22.08.2015
Godina : 38
Lokacija : Podgorica

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Anci 88 Pon Avg 31, 2015 10:55 pm

Pluton mi je super aspektovan,nema lose aspekte,vladar druge kuce mi je Mars i on se nalazi u prvoj i ima aspekte 120Pl60Ne...veca je verovatnoca da cu zaraditi nego da cu naslediti mrgreen
ja kad bi se bavila kriminalom,bila bih otkrivena u roku od odmah tfff tfff
Anci 88
Anci 88

Broj poruka : 39
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Pluton 2 stepen Pon Avg 31, 2015 11:00 pm

Pa da, s obzirom da ti je vladar 2 kuce u 1, onda ces sama svojim radom steci bogastvo. A gde ti je vladar 7 kuce i 8 kuce i pravi li aspekte sa vladarom 2 kuce?

Pluton 2 stepen

Broj poruka : 46
Datum upisa : 22.08.2015
Godina : 38
Lokacija : Podgorica

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Anci 88 Pon Avg 31, 2015 11:28 pm

I vladar 7 i 8 prave kvadrate sa vladarom 2,ali ne znam kako to da tumacim
Anci 88
Anci 88

Broj poruka : 39
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Druga kuca u natalnoj karti Empty Re: Druga kuca u natalnoj karti

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu