Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Prva kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Prva kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Prva kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Prva kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Prva kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Prva kuca u natalnoj karti I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Prva kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Prva kuca u natalnoj karti I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Prva kuca u natalnoj karti I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Prva kuca u natalnoj karti

Ići dole

Prva kuca u natalnoj karti Empty Prva kuca u natalnoj karti

Počalji od Mrgud Pet Avg 21, 2015 9:12 pm

Marion Marc

Prva kuca

Prirodni znak je Ovan
Prirodni vladalac je Mars
Kljucna rec je identitet
Kuca zivota
Ugaona kuca


Vrh prve kuce je Ascedent ili znak u usponu. Ovo je jedna od najvaznijih tacaka u horoskopu. Prva kuca, a posebno ascedent pokazuje vasu licnost, vase prirodne sklonosti I tendencije, vasu individualnost I nacin na koji se izrazavate.  Ona pokazuje kako vas drugi vide I nacin na koji vi zelite da vas drugi vide.
Ona predstavlja vase telo, zdravlje I godine ranog detinstva. Pokazuje vas pristup zivotu, vas pogled na svet, vas izgled I pojavu I pocetak svih vasih poduhvata.

U astrologiji se prva kuća u natalnoj karti smatra najznačajnijim poljem jer otkriva naše osnovne karakteristike i predispozicije koje imamo u životu. U najvećoj meri to se odnosi na sam početak života - rođenje, kako smo fizički građeni i kakvog smo temperamenta. Kako će se osoba razvijati u daljem toku života zavisi od kompleksnosti aspekata na primer od vladara prvog polja. Kao vrh prve kuće - ascendent simbolizuje glavu i upravlja njenim organima, nervnim sistemom i uopšteno predstavlja mentalni skolop jedne osobe. Podznak, takođe, veoma utiče na ponašanje i poznato je da vrši snažan uticaj na celu strukturu horoskopa.

Opis : života – ugaono – kardinalno – lično
Znači : telo, izgled, karakter, težnja, lični nastup, temperament
Prirodno : ArOVAN 1p – neposredan, energičan, tvrdoglav, spreman sve prvi da pokrene, Ne oseća strah, hrabar, dinamičan. Lako započinje posao ali ga teško završava, brzo mu dosadi pa prelazi na drugo. Slabija doslednost. MA u pasivnom (Ta Vi Ca Pi), manja je impulsivnost, ima više razumevanja a LA uglavnom kuva u sebi. Opasnost povrede glave, pa često ima ožiljak na glavi (manje opasno sa DA).
DA MA – bori se za svoja ubedjenja, više voli da koristi duh, pravilno usmeren, pionir, uspešne akcije.
LA MA – nemiran, impulsivan, lako plane, svojom agresivnošću razdražuje ljude, nesretne akcije, povrede ( posebno MA u Ar Ge Sc Le Aq Co ).


BIK 1p – veoma korpulentan, čulan, izuzetno uživa u hrani. Srednji rast, krupan nos, jaka brada. Hedonista, važna je materijalna sigurnost, oba pola vole nakit i nose ga.
DA VE – psihološki stabilan, tiha i mirna priroda (ako MA UR nisu u 1p). Treba vreme da primi utiske, trom, usporen ali ono što nauči nikada ne zaboravlja. Ne donosi prebrzo zaključke, oprezno troši novac. Ako je VE u kreativanom (Aq Li Sa Pi), sklon je umetnosti ako kroz to polje može da se izrazi.
LA VE – preteruje u fizičkim uživanjima (hrana, piće, seks) i materijalnim stvarima, ide linijom manjeg otpora, lenj. Neoprezno troši novac


BLIZANCI 1p – inteligentan, pričljiv. Telo vitko, glava sićušna, ruke izražene i razigrane, šaka mala
DA ME – veseo, sklon učenju jezika, prilagodljiv, promenljiv (ME u fiksnim ublažava ovu tendenciju), praktičan, lako komunicira, bistar, brzo zaključuje, izvlači najbolje iz drugih, raznovrsan što stvara slabiju koncentraciju (osim ako nema DA SA što pojačava koncentraciju), spretan, dobar imitator.
LA ME – sarkastičan, svadja se, ogovara, previše priča, grub, impulsivan, buntovan, sklon lažima i prevari, brzoplet, teže se uklapa, LA MA ili UR nosi opasnost u saobraćaju (posebno ako je jedna planeta u 3p). Naravno, ako ME prima i DA, u tim segmentima biće sasvim drugačiji i ublažiće LA.


RAK 1p – osetljiv, vezan za majku, jak sudbinski upliv, emotivno nastupa, Kod muš. majka i žena dominiraju. Najvažnija je integracija i život po svojim osećanjima.
DA MO – privržen domu i porodici (posebno sa MO u ugaonojm polju), poštuje tradiciju, rodoljub, skuplja stvari, vraća se u prošlost, stidljiv, ima bujnu maštu (zavisi od položaja, u 5p kreativna mašta, u 12p bolesna mašta itd.), treba mu ohrabrenje, promenljiva bujna osećanja, šarmantan.
LA MO – vrlo ranjiv, lako ga povrede, vitalnost nije naglašena, boem, sklon piću i ženama, problemi u porodici, LA SA depresivan, LA MA povrede itd. Uvek tumačite kroz simboliku planete koja napada MO i videćete problem. Naravno, zavisi i od polja u kome se nalaze.


LAV 1p – velika potreba za dominacijom ( DA i LA će pokazati način izražavanja), jaka volja i snaga, cilj opravdava sredstvo. Karakter i ponašanje je ono što mu se dešava.
DA SO – jaka ličnost, bez muke ostvari dominaciju (posebno sa SO u uglovima ili jakom položaju), iskren, direktan, romantični idealista, veliki organizator, drži sve u svojim rukama. Viđenost, slava, često autoritet u nečemu ili poznata ličnost (posebno u 10p), ume da se plasira, ponosan, uživa u »aplauzu«. Ako je SO u nekom stidljivom znaku kao Pi Li Ca, ponašanje može biti ekstremno (nekad se eksponira, nekad se povlači) pa okolina ne zna sa kim ima posla.
LA SO – sukob sa autoritetima, naročito ocem, sa kojim ima problema do kraja očevog života. Često je na udaru, slabo organizovan, egoista, diktator, tvrdoglav, nedisciplinovan, ohol, sam sebe ruši.


DEVICA 1p – Intelektualan, skeptičan, nepoverljiv, lukav, iscrpljuje se nevažnim detaljima.
DA ME – praktičan, zdrav razum, inicijativa, uredan, organizovan, zna tajnu večne mladosti, taktičan, diplomatski ume da iskoristi druge čega oni nisu ni svesni, pronicljiv um, dobar psiholog koji ume da otkrije šta je uticalo na razvoj drugih i koje su im slabosti.
LA ME – cepidlaka, lako otkriva i koristi slabosti drugih ljudi, često ugoženo zdravlja (pogledaj 6p), prevelik skeptik.


VAGA 1p – gotovo uvek daje probleme u braku i odnosima uopšte, ima problem samostalnosti, prijatna osoba istančanog ukusa.
DA VE – taktičan, miroljubiv, dar za mirenje i razvoj odnosa, za uspeh mu je potrebno partnerstvo, neodlučan jer u svemu vidi i ono pozitivno i negativno, lepo izgleda, šarmantan, želi da bude voljen, pokušava sve da uravnoteži, jedan period života nosi probleme sa težinom.
LA VE – odrediće simbolika planete u LA VE ( SA – ljubavna tuga, MA – ljubomora, tuče, UR – raskidi, egzibicionizam u seksu, NE – obmane, razočarenja itd.).


ŠKORPIJA 1p – često nosilac smrti, obično neko iz okruženja umire oko rođenja ovih likova. Predstavlja promenu i transformaciju, strastven, fatalan, skriveni motivi.
DA P LMA – teško ga je upoznati, sve drži skriveno, deluje spokojno i jednostavno, a suština je ustvari komplikovana, osetljiviji nego što pokazuje, rezervisan, snažna volja, uliva poštovanje, sagledava sve do samog kraja, izdržljiv.
LA PL MA – sarkastičan jezik, tera ljude od sebe, opasne situacije, sukobi, svadje ( bolje kad su PLMA u nekom tihom znaku – Ta Vi Ca Pi ).


STRELAC 1p – korpulentan, lepe stvari su se dešavale oko rođenja osobe, neko je diplomirao ili otputovao. Moralan, sklon putovanjima, izgleda kao da nije odavde.
DA JU – duhovan, sloboda misli i govora, akcija, bezbrižan, prijateljski nastrojen, optimista, intuitivan, idealista, darežljiv, hrabar, pričljiv, retko ostane neprimećen.
LA JU – više naklonjen materijalnom, u mladosti nemiran, slabiji moral, sklon lakom životu i trošenju, pravi se važan, finansijski problemi.


JARAC 1p – mršav ali izdržljiv. Ambiciozan, dug život. U žen. sudbina je posebno naglašena, vezana za sudbinu dede. Detinjstvo teško proživljava.
DA SA – poslovno uspešan, u ranoj mladosti bolešljiv, vredan radnik, želi da se dokaže i stekne materijalnu sigurnost i udobnost, dostojanstven, strpljiv, istrajan, ima utisak da nikad nije dovoljno mlad ali zato lepo stari pa deluje mladje.
LA SA – preterano jednostran, problemi sa kostima i kožom, depresije, rezervisan, hladan, preterano ozbiljan.


VODOLIJA 1p – često visok, originalan, neobičan ( psihološki i fizički ). Život pun iznenađenja. Na svaki način slobodan, sklon razvodu.
DA UR – bliskost sa prijateljima, deluje samouvereno, uživa da bude drugačiji, izražena slobodna volja, mada se ponaša kao da mu nije stalo do tudjeg mišljenja u suštini želi da se dopadne drugima, individualista, buntovnik sa razlogom (ali svojim), ukorenjene navike (ako UR nije u pro.), privlači druge čak mu tolerišu ono što nekima neće, SA jači – poštuje tradicije, UR jači – želi da utiče na tradicije
LA UR – buntovnik bez razloga, krši tradicije, spora cirkulacija, sklon nesrećama.


RIBE 1p – tajna koja hoda, ima neku vrstu maske i velike oči, ponekad anđeoske. Slaba fizička energija bez jakog MA, emotivno reaguje na život.
DA NE – duhovna osoba (uz dobro 12p), važna je muzika – ublažava loše raspoloženje; prvi tip – distanciran, crpi energiju iz viših izvora, saosećajan, intuitivan, mirno i tiho radi; drugi tip – sanjalica koji nije u stanju da se suoči sa neuspehom, pa ne pokušava ništa jer nije siguran u uspeh.
LA NE – emotivni problemi, nerealan, nekad i mentalni problemi (NE u 6p, 8p, 12p i sl) odaje se kriminalu i zavisnostima (droga, alkohol), zablude, obmane.

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Prva kuca u natalnoj karti Empty Vladari polja

Počalji od Mrgud Sub Avg 22, 2015 12:03 am


VLADAR 1p u 1p
Planeta je u sedištu što veoma naglašava značenje znaka i polja. Sam stvara uslove (dobre ili loše).
DA – jak, zna šta hoće, samozadovoljno ide svojim putem (MA). Principijelan, moralan, dug život u prijatnim uslovima (JU). Važan je izgled, doterivanje, pazi kako se oblači i kako izgleda (VE). Sretno detinjstvo, dobri odnosi sa porodicom (MO). Vlastite želje i ideje su glavne, stav "PRVO JA". Sve zavisi od planete vladara...
LA – problemi u ponašanju, usmeren samo na sebe, samoživ, egoističan i samoljubiv, ne poklanja dovoljno pažnje drugima.


VLADAR 2p – 1p
DA – dobar znak za sticanje para, novac lako dolazi. Ima veoma ličan osećaj vrednosti, formiran više kroz životno iskustvo nego vaspitanje. Rano stvara osećaj lične vrednosti. Novac je neobično važan, lako zarađuje uz lični trud. Sa SA mnogo truda i teškog rada, novac dolazi kroz štednju i odricanja, tek u zrelom dobu ili starosti.
LA – problemi sa zaradom i uopšte sa novcem, teškoće u sticanju, neočekivani troškovi i gubici, para nikada dosta, rasipnik, mnogo truda mala zarada, neplaćeni ili nelegalni poslovi. Drugi mu rano u životu ocenjuju vrednosti i silom nameću svoje, uz ocenu njegove.Treba uzeti u obzir i prirodnu malefičnost 2p, ukoliko nije dovoljno dobro integrisan, može ukazati i na životnu opasnost.


VLADAR 3p – 1p
DA – intelektualan, zna šta hoće, sam donosi odluke, ima naglašenu slobodnu volju, jednostavno mora izraziti svoje mišljenje. Voli da priča o sebi, retko mu nedostaje prava reč u svakoj situaciji, dobra komunikacija sa braćom (sestre) koji mu neobično znače, dobra komunikacija i sa rodjacima i okolinom (komšije), svaki oblik komunikacije veoma je važan, dobro se snalazi u saobraćaju, često ide na kraća prijatna putovanja, voli da uči i čita.
LA – pogrešne odluke, ogovaranje, brbljivost, opasnost u saobraćaju, svađe sa braćom (sestrama), rodbinom ili komšijama, verbalno agresivan. Problemi na kraćim putovanjima, u mladosti i osnovnoj školi što će već bliže objasniti priroda planete.


VLADAR 4p – 1p
DA – veoma vezan za porodicu, porodičan čovek. Majka, pa i cela porodica, ima jak uticaj, pomoć od njih. Osećanja i patriotizam. Može naslediti neko porodično imanje (nekretninu).
LA – problemi sa majkom i porodicom, sukob sa majkom i njen loš uticaj, problemi sa stanom ili uopšte sa stambenim prostorom, nekada nedostatak majčine ljubavi ili očeve u žen.


VLADAR 5p – 1p!
DA – kreativan, umetnički nadaren, zaljubljen u ljubav, retko je sam, obožava zabave, teži stalno osećaju zaljubljenosti. Ostvaruju se kroz ljubav, kreativnost, sport i zabavu. Uspeh u špekulacijama i sporednim poslovima. Jaka veznost za decu.
LA – ljubavni jadi, malo zabave, vezuje decu za sebe ali na pogrešan način. Gubici kroz špekulacije, sporedne poslove ili kocku.


VLADAR 6p – 1p
DA – vredan, disciplinovan i preduzimljiv. Posao pričinjava zadovoljstvo, predstavlja način da se ostvari kao ličnost, pravi radoholik, kolege sa posla imaju važnu ulogu, javni radnici (poilitičari). Nije bolešljiv ili dobro podnosi bolesti, obožava kućnog ljubimca (ako ima).
LA – sklon bolesti, naročito ako je MA umešan (glavobolja), radi posao koji ne voli, problemi na poslu utiču na zdravlje, profesionalne bolesti, sukob sa kolegama, gubi posao ili ima problem da ga nadje.


VLADAR 7p – 1p
DA – sudbinski brak (planeta će bliže objasniti sam odnos). Partner je veoma važan, jaka vezanost za partnera, partner je obično pozitivno dominantan. Osećaju kao da su jedno telo, ponosan na pertnera, svuda zajedno. Često je neki vođa ili govori o javnom životu VH.
LA – raskid ili razvod koji se teško podnosi. Partnerova preterana želja za dominacijom vodi u svadje i sukobe, nekada i pravi lom ili agresija (posebno sa malefikom). Problemi u javnosti i sa poslovnim partnerima. Gubi procese.


VLADAR 8p – 1p
DA – jaka potreba da svetu pokažu šta oseća u vezi 8p (seks, smrt, podrška). Obično postoji urođena seksualna privlačnost ili neka magnetska harizmatičnost. Puno govori o smrti, zaokuplja ga ali se ne plaši, granica života i smrti. Dobija podršku drugih bilo duhovnu, moralnu, finansijsku ili seksualnu. Sa benefikom moguće i dobro nasledstvo. Borbena i strastvena priroda, ima sve osobine Sc.
LA – često sam izaziva smrt, dolazi u opasne situacije (kao da ih sama privlači), razmeće se pred svetom svojom seksualnošću sa kojom može imati i problema, operacije, gubitak svake podrške, loše utiče na finansijsko stanje partnera.


VLADAR 9p – 1p
DA – ima svoju filozofiju koju bez oklevanja iznosi u kontaktu sa drugima, nekad i utiče na ostale (Gandi). Teži višem obrazovanju, svoje misli iznosi podučavajući druge. Sa JU MO ili NE, može biti veoma religiozan, neki se čak odlučuju za život u manastiru ili postaju sveštena lica. Jako SO MA ili 5p – privlači ga sport pa je bez premca na tom polju. Ima zaštitu koja zavisi od prirode planete. Odlično za duhovni rad i putovanja. Vera, mudrost, obrazovanje i visok nivo svesti. Uvek neka veza sa inostranstvom.
LA – problemi sa zakonom, inostranstvom ili visokim obrazovanjem.


VLADAR 10p – 1p
DA – sve što postigne delo je ličnog napora, želi da bude u središtu javne pažnje (političari, glumci itd.). Često je egocentričan orjentisan samo na sebe (naročito MA). Uspeh dolazi sam ali to ne znači kao uspeh postignut svojim trudom. Ambiciozna ličnost. Ima potrebu za dominacijom, koju uglavnom ostvari jer postaje šef, odnosno postiže nadređeni položaj u svom okruženju. Jedan roditelj je veoma naklonjen i izvršio je veliki uticaj na VH. Aspekt ukazuje na slavu i popularnost.
LA – pretrana neostvariva ambicioznost, stiže do uspeha i položaja ali kasnije sam sebe ruši lošim potezima, sukob sa svim autoritetima (posebno sa jednim roditeljem koji može i da ometa karijeru ili ne pruža podršku), neuspeh i problemi u karijeri.


VLADAR 11p – 1p
DA – prijatelji veoma znače. Stalno razmišlja o svom cilju, uvek rešen da ga i ostvari (želje i nade). Životni put odabira vrlo rano i polako gura bez dopuštenja da ga neko spreči. Društven, druželjubiv sa mnogo prijatelja. Poseduje jaku slobodnu volju i moć odluke, zato često donosi sudbinske odluke. A kakva će ta odluka (ishod) biti, pokazaće nam priroda i aspekti vladara…
LA – neiskreni prijatelji, problemi i sukob sa njima. Neostvareni planovi, želje i nade. Neće zastati ni tamo gde najhrabriji odustanu. Spreman je preko drugih ići ka svom cilju ili da zatvori oči pred onim što ne želi da vidi. Uz NE, mora paziti da ga prijatelji ne skrenu sa dobrog puta.


VLADAR 12p – 1p
DA – ima jaku potrebu da se sagleda iznutra (asp. pokažu uspeh). Često govori o karmi iz prošlog života. Tajnovit, kao da ima masku. Odlazak u inostranstvo, izolovan život, povučen, tih, pun strahova ali izlazi na kraj sa njima. Dobro samo za psihologe, psihijatre, umetnike, špijune ili rad u ustanovama zatvorenog tipa (bolnice, ludnice, zatvori, DB), moguć i život u manastiru ili u nekom necivilizovanom kraju ili mestu (ostrva). Nekada ni kriv ni dužan dospe u zatvor (posenbo MA SA).
LA – duži boravak u bolnici ili zatvoru. Mentalni problemi. Opasnost od davljenja, depresije, strahovi vode u bolest, usamljen, usamljenik, nekad i nestanak. Izolacija u inostranstvu. Uvek i u svemu pratite logiku i simboliku znaka i pla. (1)npr. kao vladar 12p VE bi donela tajnu ljubav ili sklonost umetnosti, MA SA zatvor, JU inostranstvo, NE bolnicu, umetnost ili daleka mesta, ME psihijatra ili pisca i tako redom. Znači uvek pratite simboliku planete i kombinujte sa poljima i znacima a sve logično

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Prva kuca u natalnoj karti Empty Vladari polja

Počalji od Mrgud Sub Avg 22, 2015 12:14 am

Ovo je sa Astroportala.

VLADAR 1. POLJA

Vladar prvog polja završio u 1. polju - znamo da će ova osoba zasigurno ići svojim putem i biti usmerena isključivo na sebe, bez preterane brige o drugima. Samostalni biznisi su ovde uglavnom naglašeni, a priroda planete je već malo bliža odrednica, kao i ostatak karte u celini.


Vladar prvog polja u 2. polju - ukazuje da će sva pažnja ove osobe biti usmerena na novac i na materijalno sticanje i obezbeđivanje materijalnih dobara. Sa koliko sreće, odrediće ostatak karte.


Vladar prvog polja u 3. polju - mahom naglašava dobre učenike, učitelje, intelektualce, pisce, vozače i one koji su stalno u pokretu i na kraćim putovanjima, ptt službenike, ali i one koji su u svim oblicima vezani za rodbinske odnose i uspeh naglašeno postižu uz pomoć bližnjih ili su im oni stalni oslonac. Braća, sestre i drugi.


Vladar prvog polja u 4. polju - naglašava vezanost za kuću i porodicu, i veoma retko se ove osobe odvajaju od kuće.


Vladar prvog polja u 5. polju - su uglavnom sportisti, glumci, zabavljači, vlasnici ili radnici na mestima koja se odnose na sve što pojam zabava podrazumeva. Malo teže se odlučuju za brak jer su pobornici slobode.


Vladar prvog polja u 6. polju, - ukazuje na zdravstvene radnike, farmaceute, kuvare ili na određena vojna zanimanja, kao i zakonodavstvo i poljoprivredu. I svakako one koji žive za rad, mada ovakva pozicija često ukazuje i na moguće česte zdravstvene tegobe.


Vladar prvog polja u 7. polju - ukazuje na prisustvo u javnosti i u svim vidovima javnog života, kao i na veliku vezanost za partnera. Veoma dobra postavka za budućeg političara, recimo, ili menadžera.


Vladar prvog polja u 8. polju - nosi u sebi jedan život prepun opasnosti i avantura, ali je ovo svakako i dobar položaj za bavljenje bankarskim poslovima, kreditima i sličnim delatnostima ili recimo marketingom, jer se lako dolazi do sponzorstva. Ove osobe mahom bivaju i naslednici novca ili imovine. Ovo nije preterano dobar položaj za brak, jer je sklonost avanturama veoma naglašena.


Vladar prvog polja u 9. polju ,- najčešći znak visokog obrazovanja ako ostatak karte to dozvoljava, mada često i ako ne, kao i da se sudbina odvija u inostranstvu. Svakako je to život povezan sa čestim odlascima i daljim putovanjima, bilo da se radi o školovanju ili poslu. Česti su i duhovnici sa ovakvim položajem vladara prvog polja.


Vladar prvog polja u 10. polju - svakako znak veoma uspešnih osoba jake reputacije i ne retko slave, sa jako naglašenim egom. Priroda planete i aspekti će ukazati na oblast delovanja.


Vladar prvog polja u 11. polju polju - ukazuje na veoma društvene osobe sa jakim uticajem u društvu. Mahom socijalisti ili levičari po ubeđenju. Uz pomoć prijatelja najčešće uspevaju. Socijalne ustanove su im mahom odrednica zatim sindikati, ali i poslovi od sekretara u velikim organizacijama do ministara u državnim službama. Ili i jedno i drugo.


Vladar prvog polja u 12. polju - mahom ukazuje na dosta mistične osobe sa istim takvim sklonostima, i sa životom na dva koloseka, kao na osobe sklone tajnim delovanjima i organizacijama poput masonerije, detektivskih organizacija ili državne bezbednosti i špijunaže. Isto tako i na one koji se vrlo lepo snalaze u ustanovama zatvorenog tipa kao što su bolnice, crkve, manastiri, ali i hoteli i slično. Ove osobe često sebe nalaze u prekookeanskim zemljama.

Milan Sasic

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Prva kuca u natalnoj karti Empty Re: Prva kuca u natalnoj karti

Počalji od Mrgud Uto Avg 25, 2015 7:56 pm

Nije čudno što od Ar počinju prirodna polja. 0*Ar pada tačno na prolećnu ravnodnevnicu, biljke počinju da cvetaju, priroda se budi, počinje novi ciklus. Simbolično to važi i za čoveka, počinje novu akciju, upravlja energiju ka nečemu. Lepota postojanja je u razlikama koje donosi različito vreme rodjenja. Zbog ovoga će neko sa ViASC, impulsivnost i akciju 1p, izražavati na analitičan način, tek posle dobrog razmišljanja krenuće u akciju ili TaASC će pokrenuti energiju ka sticanju materijalnih dobara i slično. Dakle, svaki znak, kroz ASC, drugačije će izraziti potrebu za akcijom koja prirodno pripada Ar.

VITA – ŽIVOT

Najvažnija "kuća" u hor. predstavlja podznak. Govori o ličnosti, karakteru, temperamentu, zdravlju, sposobnosti delovanja, preživljavanju, ponašanju i još mnogo čemu. ASC otkriva način na koji ispunjavamo svoju sudbinu. ASC modifikuje čitav hor. uslovljava značenje ostalih polja i pla. u njima.
Vrh 1p je ASC ili znak u usponu, najvažnija tačaka, pokaže stepen i znak na istoku u trenutku rođenja. Zbog Zemljine rotacije, 1* zodijaka diže se iznad horizonta otprilike svake 4 minute. Utiče na pristup životu, pogled na svet, izgled, pojavu i na početak svih poduhvata. ASC je slika koju dajete svetu, ali i prozor kroz koga vi sami sagledavate taj svet. Na fizičkom nivou, to je telo. Polje u kome je vladar 1p pokazaće gde VH želi da bude i kako plasira sebe.

Puno pla. – koncentrisan samo na sebe, neda se podučavati, indiferentan za druge, nameće svoju volju, naročito MA, pa ovi likovi liče na Ar ili Sc.

VLADAR 1p
Prva kuća se smatra ugaonom, što znači da je aktivna, dinamična i inicirajuća. Prva od kuća ŽIVOTA i predstavlja fizički asp. ličnih kuća, a to je telo (ostala polja ŽIVOTA su 5p – duša i 9p – um ili duh).

pr.– MA 1p Sa – daje aktivnu, hrabru, strasnu i sportski orjentisanu osobu. Ali da vidimo kakva je zaista to osoba, pokazaće JU ( vladar Sa, time i MA ). Sa DA JU osoba je baš takva, dodajmo još i moralnost, velikodušnost i slično. Sa LA JU moral je diskutabilan, akcije su često pogrešno usmerene, može imati problema sa zakonom i slično, još ako i MA ima LA, zbog violentnog karaktera lako može i da strada.

pr.– prazno 1p Sa – imamo velikodušnu, optimistički nastrojenu osobu, veoma moralnu, okrenutu višim sverama duha i slično. Naravno, ovo je opis ako JU kao vladar Sa ima DA ali sa LA JU osoba je savim drugačija. Priroda planete u LA JU bliže će odrediti problem (VE – nemoralne ljubavi, sklon preteranom uživanju, MA – problemi sa zakonom, ME – manipulacije i tako redom. Zavisi od planete i znaka u kome se nalazi). Nadam se da je ovo dovoljno da shvatite postupak tumačenja.

Ako je vladar ASC u padu ili izgonu, situacija se pogoršava, DA malo pomažu, LA još više odmažu.
Ako je vladar ASC egzaltiran ili u sedištu, LA malo odmažu, DA još više pomažu.
DA vladara ASC i vladara SO produžuju život i predstavlja jaku zažtitu.
LA vladara ASC i vladara SO tera osobu da sama sebe ruši.

DA ili LA vladara ASC i vladara MO takodje govori o zažtiti ili rušenju života ali primarno je važniji vladar SO. Vladar MO je važniji samo ako je MO dominantno telo (noćno rodjenje, ugaon, dobro položen).

Vrlo često vladar ASC i vladar SO ne prave nikakav asp. pa ako su loše položeni i aspektovani (svaki za sebe) takodje se gubi energija i vitalnost, dok sa dobrim položajem i asp. podržavaju život i jačaju vitalnost i energiju

DA vladara ASC i vladara 8p ukazuje na duži život.
LA vladara ASC i vladara 8p ugrožava i skraćuje život.
DA vladara ASC i SA takodje ukazuje na duži život, posebno ako se SA nalazi u 8p smrti, što znači da smrt dolazi baš u dubokoj starosti koju SA simbolizuje.

Najbolji položaj vladara ASC je u 5p ili 9p i još DA.
Najgori položaj vladara ASC je u 8p i još LA, naravno zavisi i od prirode planete ( VE se odnosi više na erotiku a manje ka stradanju, MA je pravi znak opasnosti i osoba treba da izbegava svaki rizik, MO nosi loš intimni svakodnevni osećaj, dok UR deluje nasilno ali ne rano i ne svakodnevno itd.)

Izvor....slobodni.net

Mrgud

Broj poruka : 90
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Prva kuca u natalnoj karti Empty Re: Prva kuca u natalnoj karti

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu