Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Dispozitori I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Dispozitori I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Dispozitori I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Dispozitori I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Dispozitori I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Dispozitori I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Dispozitori I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Dispozitori I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Dispozitori I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Dispozitori

Ići dole

Dispozitori Empty Dispozitori

Počalji od Admin Pet Avg 21, 2015 9:00 pm

Dispozitor je planeta koja vlada znakom u kome se nalazi neka druga planeta. Planeta koja se nalazi u sedištu nema svog dispozitora, jer ona sama vlada znakom u kome se nalazi. Dispozitori ukazuju na dve stvari:

1. Daju detaljniji opis prirode same planete, odnosno osobe, situacije ili osobine koju ona predstavlja. Svakako da nije isto ako je Sunce u Ovnu, a Mars, kao njegov dispozitor u jednom slučaju u Lavu, a u drugom u Raku

2. opisuju budućnost situacije ili evoluciju neke osobine. Pozicija planete u znaku opisuje početak nekog događaja, dok dispozitor planete opisuje ono što će se desiti nakon toga. Dakle, predstavlja rezultantu događaja. Kada posmatramo dispozitora neke planete, važno je obratiti pažnju na to da li je dispozitor otišao u:
– znak u kome se on dobro ili loše oseća, tj. da li je u sedištu, egzaltaciji, izgonu ili padu; na primer, ako je Sunce u Ovnu, njegov dispozitor Mars bi se dobro osećao u Ovnu i Škorpiji, jer je tu u sedištu, kao i u Jarcu, jer je to znak njegove egzaltacije, a bilo bi loše da se nađe u padu ili izgonu: u Biku, Vagi ili Raku;
– znak u kome bi se planeta koja predstavlja poziciju dobro ili loše osećala (tj. da li je to znak njenog sedišta, egzaltacije, izgona ili pada). U našem primeru, za Sunce u Ovnu bi bilo veoma povoljno da se Mars, kao dispozitor, nađe u Lavu (znaku Sunčevog sedišta) ili Ovnu (znaku Sunčeve egzaltacije), a veoma nepovoljno kada bi se Mars našao u Vodoliji ili Vagi, gde je Sunce u izgonu i padu.

U čemu je razlika da li je dispozitor u znaku u kome se sam dobro oseća ili je u znaku u kome bi planeta koja čini poziciju želela da se nađe? Kada je dispozitor otišao u znak u kome bi pozicija želela da se nađe, to je veoma povoljan znak za ono što se započinje, budući da će osoba istrajati u svojoj nameri. To je pokazatelj volje koja živi kroz vreme. Kada je, s druge strane, dispozitor otišao u povoljan znak za sebe, ali ne naročito povoljan i za planetu koja predstavlja poziciju, to ukazuje da će do željenog rezultata doći, ali ne onakvog kakav se u početku planirao. Dolazi do promene plana, ali se on ispostavlja kao dobar i za samu poziciju, ali na drugačiji način. Ovde je potrebno obratiti pažnju na to šta je jače postavljeno – pozicija ili dispozicija. U slučaju da je pozicija snažno postavljena, u dobrim aspektima, a dispozitor nema jaku poziciju, niti aspekte, tada će se najveći deo priče odigrati kroz poziciju, a dispozitor će biti sekundaran. Dakle, ona planeta koja je naglašeno snažnije postavljena predstavljaće težište za dalji tok sudbine.
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu