Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
XII kuca u TA I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
XII kuca u TA I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
XII kuca u TA I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
XII kuca u TA I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
XII kuca u TA I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
XII kuca u TA I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
XII kuca u TA I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
XII kuca u TA I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
XII kuca u TA I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


XII kuca u TA

Ići dole

XII kuca u TA Empty XII kuca u TA

Počalji od Admin Pet Avg 21, 2015 4:24 pm

Glavna vladarstva: Dvanaesta kuca predstavlja stvari koje su skrivene, potisnute, tajne, akciono nesposobne ili prepune razumevanja. Ovo može ponekad da sugeriše stanja koja su još u sasvim ranom stanju razvoja i svestan um ih još nije prepoznao (primer horarnog horoskopa za pitanje „da li cu biti trudna?” pokazuje da je osoba koja pita vec bila trudna, ali nije bila toga svesna zbog separacionog trigona od Meseca ka Veneri, vladaoca 5. kuce smeštenog u 12.). Medjutim, tradicionalno, to je potpuno nesrecna kuca, povezana sa tužnim dogadajima, žalošcu, duševnom patnjom, mukom, zarobljeništvom, zatvaranjem, progonom, teškim radom, svim vrstama nevolja i samouništenjem. Predstavlja mesta koja su lišena pristupa pogleda javnosti, narocito ona koja se odnose na povucenost i izolaciju, ili gde je neko iskljucen iz bezbrižnog života, kao što je u institucijama i zatvorima. Mnogi izvori pripisuju manastire 12. kuci kao mesta izolacije, ali inace monasi i monahinje pripadaju 9. kuci koja predstavlja religioznu zainteresovanost. Ima vladarstvo nad skandalima uopšte, licnim strahovima i porodicnim tajnama. Cesto sam primecivala da tranziti Urana u ovoj kuci oznacavaju vreme kada tajne o krivici i skriveni poroci bivaju otkriveni. Ima mnogo da se radi sa sramom i strahom od buducnosti i Barbara Watters zapaža: „vrlo nepovoljna povezanost izmedu 8. kuce, 12. kuce i ascendenta može da sugeriše da pitac razmišlja o samoubistvu”; dok Lilly primecuje: „signifikator u 12. kuci može da pokaže nekoga u ocajanju”. Ova znacenja ukljucuju tajnog, nepoznatog neprijatelja, takvi ljudi potkopavaju njegove susede ili tajno govore protiv njega; izdajice, špijuni; vešticarenje, zlonamerne kletve; slabosti, nemoci i ropstvo. Takode vlada krupnom stokom kao što su konji, volovi, slonovi, o kojima Ezra kaže: „oni koji služe coveku kao životinje za jahanje”. Može da se koristi da oznaci majcinu rodbinu (3. od 10.), finansije prijatelja (2. od 11.); bolest supružnika (6. od 7.) i smrt dece (8. od 5.).
U Horarnoj astrologiji: Kao gore, primenjeno na pitaca.
U Mundanoj astrologiji: Zatvorski sistem, popravni zavodi. Zlocinci, špijuni, tajni neprijatelji naroda u zemlji ili inostranstvu. Podzemni pokreti, tajna društva i okultne (tj. skrivene) grupe. Manastiri ili mesta izolacije. Prognane ili zatvorene osobe. Bolnice, azili, insituticije koje upravljaju onima koji su slabi, nemocni ili u potrebi za podrškom, a kao rezultat, socijalnog staranja. U zemljama gde su koncentracioni logori cinjenica i oni koje drže u ropstvu ili zarobljeništvu. Beskucnici, ranjenici i nemocni.
U parnicama, konfliktima ili dogadjajima: Ovo je kuca utamnicenja i stoga kada je naglašena u karti sudjenja ukazuje na zatvaranje optuženog. Van sudjenja, može da pokaže da je izvršilac krivicnog dela skriven. U konfliktima ili nesrecnim dogadjajima sugeriše rad sabotera, sudbinski uticaj koji nije od pomoci ili nepoznate elemente razaranja. Sunce u 12. kuci u karti za nesrecni dogadjaj može da pokaže da podmetnuti cinioci nece izici na svetlost dana ili biti dati na znanje javnosti.
U medicinskim pitanjima: Specificno stopala, ali uopšte indikacija slabog zdravlja i bolesti.
U trgovini: Treba posebno paziti kada je 12. kuca naglašena u kartama koje se odnose na poslovne pogodbe. Na delu mogu biti nepoznati faktori, važni detalji mogu biti zadržani, a loša reputacija uopšte, (štetnost i uništenje povezani s ovom kucom), ne sluti na dobro za komercijalne aktivnosti.
Boje: Zelena.
Kvaliteti: Kadentna, ženska, nocna. Mracna kuca i na glasu kao najnesrecnija u karti.
Smer: Istok-jugoistok
Povezane planete: Saturn se raduje u ovoj kuci; Lilly beleži: „prirodno jer je Saturn tvorac zla”. Kosignifikatori su Ribe i Venera.
Nazivi: Mala Fortuna, (’Loša sreca’). Kuca neprijatelja. Lilly opaža: „narodski se zove cataphora ('odbacenost'), kao što sve kadentne kuce mogu to da budu”.
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu