Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
XI kuca u TA I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
XI kuca u TA I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
XI kuca u TA I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
XI kuca u TA I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
XI kuca u TA I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
XI kuca u TA I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
XI kuca u TA I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
XI kuca u TA I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
XI kuca u TA I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


XI kuca u TA

Ići dole

XI kuca u TA Empty XI kuca u TA

Počalji od Admin Pet Avg 21, 2015 4:24 pm

Glavna vladarstva: Tradicionalno poznata kao ’kuca velike srece’, 11. kuca ima vladarstvo nad prijateljima i prijateljstvima, pristalicama, mecenama i onima koji nas pomažu direktno ili iza scene. To je kuca blagotvorne sudbine, pozitivne nade, poverenja, pohvale, udobnosti i ambicija. U modernoj astrologiji se kaže da vlada širim socijalnim krugovima poznanika i grupa, jasnim ambicijama, politickim idealima i onima koji dele naše ciljeve. Njeno stanje ukazuje na vernost ili varljivost prijatelja i ima vladarstvo nad unapredjenjima po preporuci drugih. Istorijski je vezana sa kraljevim (ili vladarevim) miljenicima, savetnicima, slugama, njihovim ortacima i saveznicima. Predstavlja parlament i veca uopšte, i pristalice vlade ili upravne moci. To je kuca ambicije, slobode, optimizma i poverenja, oznacava licnu snagu, motivaciju i rast. Srecna 11. kuca je blagotvoran uticaj za svaku kartu.
U Horarnoj astrologiji: Prijatelji pitaca. Pastorci, kada se ne smatraju kao svoji (5. od 7.). Profit ili dohodak od profesionalnog rada (2. od 10.). Majcin novac (2. od 10.). Želje, nade i licne aspiracije; Lilly zapaža da ako pitac ima tajnu želju ali nije voljan da je izloži, stanje ove kuce ce pokazati da li je ili nije prikladno da primi to što želi. Ona se takodje naziva i kucom ’komfora i pomoci’ i koristi se da predstavi mesta gde zadobijamo sigurnost i gde nam se vraca – kao što je sigurna luka u kartama brodovlja.
U Mundanoj astrologiji: Parlament, posebno opštinske kuce; grad i saveti okruga i slicna tela. Prijatelji i saveznici naroda. U elekcionim kartama: 11.kuca ce pokazati snalažljivost partije na vlasti; u gradjanskom ratu cvrstinu i naoružanje vladajuce sile. Nade naroda. Watters beleži: “kada je aflikovana, oznacava da je narod razocaran”. Dugorocni nacionalni programi i sheme za poboljšanje. Campion, Baigent i Harvey tvrde: „mi je takodje razmatramo u odnosu na dugorocne kolektivne nade društva, želje, ambicije i ideale”. Mesta i institucije koje nude pomoc i sklonište. (Bolnice, zajedno sa azilima i raznim drugim institucijama gde je naša sloboda ogranicena uvek su tradicionalno povezani sa 12. kucom; medjutim, u smislu da bolnice nude olakšanje od bola i nelagodnosti, ima situacija gde bi ih podesnije oznacavala 11. kuca).
U parnicama ili konfliktima: U kartama koje se odnose na sudjenja ova kuca može da bude važna u razmatranju u odnosu na optuženika – osim što je opšta indikacija koliko mogu da budu sigurni; kao kuca slobode i oslobadjanja, srecna i naglašena 11. kuca govori protiv zatvaranja i favorizuje oslobadjanje zatvorenika na osnovu žalbe.
U dogadjajima: Kao gore, za onoga ko inicira akciju. Gde je ova kuca istaknuta i ne aflikovana u karti dogadjaja, to je dobar razlog da se sacuva pozitivna nada i obicno ce nešto dobro proizici iz dogadjaja.
U medicinskim pitanjima: Noge do gležnjeva. Pozitivan duh predstavljen 11. kucom oznacava duševni stav samopouzdanja i opštu otpornost na iznurujuce faktore bolesti.
U trgovini: Agenti ili posrednici koji rade u korist prodavca ili osobe sa kojom trgujete.
Boje: Žuta.
Kvaliteti: Sledujuca, muška, dnevna. Ptolomej 11. kucu smatra kucom s najvecim uticajem jer se podiže da bi zauzela sredinu neba. On je držao da je ona vladalac nad decom, uticaj koji je takode sugerisan u mnogim kasnijim radovima, na primer, Simmonite piše da Mars u 11. kuci ukazuje na “rdjavu decu”. Lilly primecuje da je jednaka u snazi i uticaju onome koji imaju 4. i 7. kuca.
Smer: Jug-jugoistok
Povezane planete: Jupiter se raduje u ovoj kući i mnoge pripisane asocijacije jasno su izvedene iz ove asocijacije. Kosignifikatori su Sunce i Vodolija.
Nazivi: Bona Fortuna (’Dobra sreća’). Kuća prijatelja.
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu