Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
VIII kuca u TA I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
VIII kuca u TA I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
VIII kuca u TA I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
VIII kuca u TA I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
VIII kuca u TA I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
VIII kuca u TA I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
VIII kuca u TA I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
VIII kuca u TA I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
VIII kuca u TA I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


VIII kuca u TA

Ići dole

VIII kuca u TA Empty VIII kuca u TA

Počalji od Admin Pet Avg 21, 2015 4:23 pm

Glavna vladarstva: Sve stvari koje se odnose na smrt, raspadanje, strah bojazan ili gubitak. Osobina i priroda smrti. Ko ce biti naslednik pokojnika. Neocekivana nasledja, oporuke, zaveštanja i testamenti pokojnika (zapaža se da je ocevina – bogatstvo od roditelja – takodje prikazano 4. kucom). Novac koji pripada partneru, suprugu/supruzi ili drugoj strani. Finansijske obaveze, dugovi, takse, pozajmice, gubici i novac koji je se duguje drugima. (Kada se traži doboro vreme za pozajmicu, budite sigurni da je vladalac 2. kuce u dostojanstvu i jak – jak vladalac 8.kuce verovatnije ukazuje na korist za onog ko posudjuje.) Tranziti kroz ovu kucu cesto pokazuju potrebu za utvrdjivanjem i prihvatanjem gubitka elemenata života koji nisu više plodnosni ili koji su dobro poslužili; priroda planete ce naznaciti kako se gubitak prihvata. Tradicionalna astrologija povezuje 8. kucu sa krizama, skrivenim stvarima, duhovnom patnjom, otrovom i smrtnim strahom; psihološka astrologija cesto još upucuje da je to kuca unutrašnje transformacije i rasta. Treba se setiti da je prava transformacija pracena izlivom kreativnosti koji se dogadja nakon što se lekcije ove kuce apsosrbuju na pravi nacin. Samo suocavajuci se sa svojim najdubljim strahovima postajemo sposobni da ih prevazidjemo i da napredujemo snagom iskustva i znanja. Ali ova kuce se ne odnosi na period rasta, ona se tice inhibirajucih faktora koje stoje na našem putu. To je kuca licne ranjivosti, cak i ako je možda potrebna ranjivost iz koje možemo eventualno da napredujemo. Mudro je izbegavati svaki finansijski rizik ili aktivnosti visokog rizika za vreme perioda kada je ova kuca jako naglašena.
U Horarnoj astrologiji: Kao i gore. Smrt, gubitak, ili ishodi koje se odnose na to za pitaca. Finansijske afere supruge (supruga) ili ljubavnice (ljubavnika). Odluke koje nam donose strah, bojazan ili gubitak.
U Mundanoj astrologiji: Nacionalni dug; poreznik; opasnost za narod zbog rata ili nacionalne katastrofe; bogatstvo neprijatelja. Finansijski odnosi sa stranim zemljama. Državni savet. Smrtnost u narodu, stopa smrtnost, dužnosti u vezi smrti i tip ljudi koji umiru. Raphael primecuje, na primer, da Mars u 8. kuci pokazuje „mnoge iznenadne i strašne smrti od vatre, nesreca i zlocina. On oznacava smrti vojnika, pomoraca i medicinskog osoblja, uglednih licnosti u industriji gvoždja i celika, i onih koji su povezani sa zanantima u kojima se koristi vatra.”
U parnicama ili konfliktima: Saveznici protivnika, u parnici prijatelje i pomagace tuženog.
U dogadjajima: Watters navodi da u dogadajima koji se odnose na zlocine 8. vlada detektivima, ali u slucajevima ubistva, predstavlja žrtvu. Ona takode primecuje da, ako je signifikator inicijatora dogadjaja smešten u 8. kucu, oni nece doživeti da vide završetak posla.
U medicinskim pitanjima: Seksualni organi (genitalije); hemoroidi, kamenje u žuci, bolno ili sporo uriniranje, mokracna bešika, prepone, šuljevi, i otrovi uopšte.
U trgovini: Finansije prodavca ili osobe s kojom trgujete.
Boje: Tamno-zelena.
Kvaliteti: Sukcedentna, ženska, nocna. Ovo je ’mracna’ kuca koja osporava svetlo ascendenta tradicionalnim aspektima, iako sledi ugao, ona naginje ka descendentu koji je simbolicno gubitak licne snage.
Smer: Zapad-severo-zapad
Povezane planete: Ne kaže se da se ijedna planeta raduje u ovoj kuci, iako Firmicus tvrdi da je Mesec ovde u dostojanstvu u nocnim kartama zbog naglašavanja nocnih kvaliteta, (vredi imati u vidu da klasicna astrologija cesto povezuje zlosrecne kvalitete za Mesec). Kosignifikatori su Škorpion i Saturn.
Nazivi: Epicataphora (’utucen’), kuca smrti.
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu