Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Tranzit Plutona I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Tranzit Plutona I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Tranzit Plutona I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Tranzit Plutona I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Tranzit Plutona I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Tranzit Plutona I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Tranzit Plutona I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Tranzit Plutona I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Tranzit Plutona I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Tranzit Plutona

Ići dole

Tranzit Plutona Empty Tranzit Plutona

Počalji od trolerka Pet Avg 21, 2015 3:17 pm

Pluton je najsporija planeta u Sunčevom sistemu, tako da njegov tranzit u natalnoj karti može potrajati oko dve ili više godina. On tradicionalno upravlja donjim svetom i onim što je skriveno od pogleda. Takođe, upravlja masama, zločinom, fobijama i opsesijama, početkom i krajem. Njegovo delovanje je sporo i neminovno. Tranzit Plutona donosi promene u svakoj astrološkoj kući.

TRANZIT PLUTONA KROZ KUĆE

Tranzit Plutona kroz prvu kuću horoskopa: Ovo može dovesti do potisnutih osećanja, želja i stvari sa kojima se ne želimo suočiti. Plutonov tranzit kroz prvu kuću može učiniti da budemo više svesni situacije oko sebe, kao i da motivišemo ljude sa kojima dolazimo u kontakt. Osobe koje imaju tranzit Plutona u prvoj kući su više osetljive.

Tranzit Plutona kroz drugu kuću horoskopa: Pluton u ovoj poziciji ukazuje na promenu materijalnog stanja. Ukoliko pravi aspekte, poput kvadrata sa ostalim natalnim planetama,onda može doći do pojačanog stresa vezanog za novac. Druga kuća ukazuje i na stvari koje cenimo, a to uključuje lični osećaj vrednosti. Stresni aspekti Plutona ovde mogu imati tendenciju da unište već postojeće situacije.

Tranzit Plutona kroz treću kuću horoskopa: Plutonov tranzit u trećoj kući menja stvari iz duboke unutrašnjosti. Ako postoje stresni aspekti sa tranzitnim Plutonom, treba paziti na nevolje. Konflikti sa braćom ili sestrama ovde mogu biti prisutni. U odnosu sa njima može doći do potpune transformacije.

Tranzit Plutona kroz četvrtu kuću horoskopa: Ovaj tranzit može doneti promene u polju doma i karijere. Plutonov tranzit ovde može ukazati na konflikte sa ukućanima, supružnikom ili roditeljima. Takođe ukazuje i na promenu mesta boravka.

Tranzit Plutona kroz petu kuću horoskopa: Ovo je kuća romantike, kreativnosti, dece, kockanja i špekulacije. Pluton je planeta krajnosti i opsesija. U ovoj poziciji, Pluton može dovesti do velikih gubitaka u kocki. To je veoma važan tranzit, pogotovu ako Pluton pravi stresni aspekt sa drugim planetama. Na ljubavnom planu ova pozicija Plutona ukazuje na veliku opsesiju ili ljubomoru u odnosu.

Tranzit Plutona kroz šestu kuću horoskopa: Ovo je kuća posla i zdravlja. Tranziti sporih planeta kroz ovu kuću mogu doneti dugoročne zdravstvene probleme. Ovde treba povesti više računa o ishrani i zdravim navikama. Sa tranzitnim Plutonom u šestoj kući treba biti oprezan sa poslovnim saradnicima. Pluton vlada velikom snagom, koja je van naše kontrole.

Tranzit Plutona kroz sedmu kuću horoskopa: Ovaj tranzit ukazuje da osoba mora biti krajnje oprezna pri ulasku u partnerstvo ili ljubavne veze. Sa ovom pozicijom Plutona, partneri često odlaze bez reči ili objašnjenja. Negativne strane ove planete u sedmom polju mogu se manifestovati kroz pojačane konflikte sa bračnim partnerom.

Tranzit Plutona kroz osmu kuću horoskopa: Tranzit Plutona ovde donosi pojačanu seksualnost. Takođe, taj period može biti povoljan za rešavanje mnogih nedovršenih stvari. Ovo je ujedno i kuća tuđih novčanih sredstva, pa u zavisnosti od drugih planeta, ovaj tranzit može se povoljno ili nepovoljno odraziti na pojedinca.

Tranzit Plutona kroz devetu kuću horoskopa: Ovo je kuća religije, filozofije i principa. Pluton predstavlja planetu krajnosti i opsesija, pa tokom ovog tranzita mogu biti aktuelna pitanja vere i verskih uverenja. Takođe, ovo je kuća visokog obrazovanja i dalekih putovanja. Sa ovim tranzitom, osoba mora da izbegava rasprave i bude oprezna na dalekim putovanjima.

Tranzit Plutona kroz desetu kuću horoskopa: Ovaj tranzit može doneti velike promene u karijeri. Ovo je izuzetno povoljan tranzit za proširenje posla i nove poslovne uspehe.

Tranzit Plutona kroz jedanaestu kuću horoskopa: Ovo je kuća prijatelja i želja. Tokom ovog tranzita, osoba može snažno privlačiti mase. Treba biti oprezan kada se radi o društvima i tajnim kultovima. Ovaj tranzit Plutona donosi nova i važna prijateljstva, no, međutim, u ovom period moguća su i razočarenja vezana za dugogodišnja prijateljstva.

Tranzit Plutona kroz dvanaestu kuću horoskopa: Ovo je kuća horoskopa gde svaki pojedinac odlaže stvari i situacije sa kojima ne želi da se bavi. Takođe, ovo je polje tajnih neprijatelja. Tranzit Plutona ovde može ukazati na stare psihološke probleme koji će se opet manifestovati. Ovaj tranzit ukazuje i na pojačanu osetljivost i moguće zamke od neprijatelja.

Preuzeto sa: astrofon21
trolerka
trolerka
Admin

Broj poruka : 167
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Plutona Empty Re: Tranzit Plutona

Počalji od trolerka Pet Avg 21, 2015 3:24 pm

Kada Pluton putujuci oko zodijackog kruga ulazi u aspekt konjukcije sa nekom od natalnih planeta odredjene osobe ta osoba uglavnom moze ocekivati velike zivotne promene. Moze nam se desiti sve ono sto smo godinama ocekivali i cemu smo se nadali, ili pak, ono od cega smo strahovali. Ako su u pitanju prelomne godine obicno se ispostavi da je Pluton u svom retrogradnom kretanju i da se konjukcija ponavlja dva do tri puta. Obzirom da je ovo najsporija planeta njen uticaj je pritajen, cesto potpuno neprimetan, ali stize kao visa sila koja nam donosi transformaciju i promenu. Od trenutka njegovog dejstva pa do konacnog izlaska iz tranzita njegov uticaj u losim horoskopima moze biti zastrasujuce spor.

Vrsta promene zavisi od aspekata kakve natalna planeta pravi u horoskopu. Pa tako, ako

Pluton nailazi na natalno Sunce, osoba ce savladati sve prepreke koje joj stoje na putu, bilo fizickog, mentalnog ili duhovnog karaktera. Medjutim, ako je Sunce u izazovnom aspektu sa nekom od teskih planeta u natalnom horoskopu, osoba ce umesto dobrih promena uci u prelomni period uglavnom losih dogadjaja koji ce rezultirati zivotnu prekretnicu, a sve u zavisnosti iz kog polja nam stize los aspekt.
Da bi se koliko/toliko ublazio uticaj tranzitnog Plutona na natalno Sunce, osoba bi trebala, svesno, da izvrsi korenite promene u segmentu zivota na koji se aspekt odnosi. Jer, Pluton trazi promene i ako ih mi dobrovoljno ne sprovedemo (pozitivna strana aspekta) promene ce nastupiti haoticno i osoba ce trpeti teske posledice.

Tranzitni Pluton prema natalnom Mesecu: Aktiviranje duboke emotivnosti i intuitivnosti. Pojacana potreba za neznostima i preterana osetljivost menja stav prema okolini. U negativnom aspektu - jaka emotivna uzbudjenost koja rezultira fanaticnom opsednutoscu segmentom zivota na koji se aspekt odnosi. Promene u kuci, izazovan period za majku.

Tranzitni Pluton prema Ascedentu: Trazenje (promena) svog puta, upadanje u potpuno nove okolnosti, sudbinske rasprave, nesrece, povrede, rastanak, prisilno menjanje mesta boravka, hapsenje.
Naravno, postoji opsta simbolika za sve konjukcije koje tranzitni Pluton moze napraviti u natalnom horoskopu, ali za konkretnu prognozu potrebna je detaljna izrada natalne karte i analiza svih natalnih aspekata koji u ovom tranzitu mogu biti od presudnog znacaja.
trolerka
trolerka
Admin

Broj poruka : 167
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Plutona Empty Re: Tranzit Plutona

Počalji od trolerka Pet Avg 21, 2015 3:26 pm

ASPEKTI TRANZITNOG PLUTONA NA NATALNE PLANETE


Trajanje uticaja tranzita PLUTONA: nekoliko meseci.
Uticaj se obično iznenada javi i ima dugotrajan efekat.

Pluton prema Suncu:
+ borba za vlast kroz snagu i mentalne napore, neobična kreativna energija, koncentrisanje na ciljeve, samopotvrđivanje, primanje naređenja, ostvarenje novih ideja,
-(K) neprilike zbog preterane ambicije ili arogancije, izloženost opasnostima, fizičke patnje, teška patnja, stalno prisutna bolest (srčane tegobe), rastanaksa čovekom, rasturen brak zbog više sile.

Pluton prema Mesecu:
+ bogat ali jednostran emotivni život, velika emocionalna uzbuđenost, nemilosrdna trka za ciljevima,
- (K) snažni izlivi osećanja, na primer ljubomora, povređena sujeta, uvredečasti...emotivni šokovi, neobične bolesti, rastanak, bol.

Pluton prema Merkuru:
+ želja za javnim potvrđivanjem, profesionalne ambicije, uspeh kao govornik, pisac, direktor za reklamu, neprekidna trka za ciljevima,
- (K) precenjivanje sposobnosti i prerevnost koja donosi nervne smetnje,sklonost ka prevarama, profesionalne krize.

Pluton prema Veneri:
+ izuzetna privlačnost, intenzivna potreba za ljubavlju, aktivni seksualni život, »luda zaljubljenost« u partnera, jako osećanje privlačnosti prema osobi kao unutrašnja prinuda, umetnička kreativnost,
- (K) prenaglašenseksualni život, senzualne želje, napetost u ljubavnom životu,nemoral, preljuba.

Pluton prema Marsu:
+ pokazivanje neobične energije, veliko samopouzdanje, radna groznica, ambicija, postizanje velikih uspeha,
- (K) upotreba brutalnih sredstava, nepoštovanje drugih, patnje zbog nasilja,nezgode sa dalekosežnim posledicama.

Pluton prema Jupiteru:
+ želja za uticajem na duhovnom i materijalnom planu, želja za vođenjem masa i donošenjem društvenih ili religioznih reformi, sjajan organizacioni talenat, postizanje velikog uspeha, pribavljanje bogatstva,
- (K) stalna trka za fanatičnim ciljevima, želja za iskorišćavanjem drugih,ekstravagancija, izgubiti sve, sukob sa vlastima, hapšenje.

Pluton prema Saturnu:
+ napredovanje upornošću, neumornost, samodisciplina, žrtvovanje, učestvovanje u zajedničkim naporima, ćutati i delati,
- (K) oštrina, nasilni postupci, fanatični vandalizam, patnje zbog preosetljivostii brutalnosti, biti prevaren uspehom posle napornog rada.

Pluton prema Uranu:
+ neumorni rad, uspesi kroz velike napore, sprovođenje novih ideja i promena, novi početak, uspostavljanje novog života,
- nasilje, uzbuđenje, subverzivni planovi, konfrontiranje sa »ili-ili« pitanjima, teške odluke, nepredviđene i životno važne krize, iznenadni rastanak.

Pluton prema Neptunu:
+ prefinjen duhovni život, velika osetljivost, bujna mašta, podložnost iluzijama, neobična iskustva, transcendentalne sklonosti, spiritizam,
- (K) nejasan unutrašnji život, neobične okolnosti, težnja ka fanatičnim idejama koje za posledicu imaju razočarenje, mazohizam, sklonost ka alkoholu, duvanu, kafi... opsednutost idejom, težak gubitak, opasnost od prirodnih sila.

Pluton prema Plutonu:
+ i - ovaj tranzit se retko javlja zbog sporosti u kretanju Plutona.
Pluton prema Lunarnim čvorovima:
+ lične veze koje imaju odlučujući uticaj na sudbinu, kontakti i zajednička iskustva sa mnogim osobama, masovna okupljanja,
- (K) deljenje zajedničke sudbine sa drugima, rastanak zbog više sile, patnja.

Pluton prema Ascendentu:
+ želja da se vlada ljudima iz svog okruženja, traženje svog puta, dolaženje u situacije na koje nismo naviknuti, uključujući nova poznanstva i udruženja,
- (K) sudbinske rasprave, nezgode, povrede, rastanak, prisilno menjanje mesta boravka, hapšenje.

Pluton prema MC:
+ potreba za priznanjima, moć samodokazivanja, osećati se pozvanim da se bude organizator ili vođa, dobiti priznanja, želja za planiranjem sopstvenog budućeg života, tražiti profesionalna priznanja, dobiti položaj na vlasti.
- (K) nepromišljenost, zloupotreba vlasti, izazivanje ili doživljavanje otpora i osvete, profesionalna kriza, pad sa vrha.
trolerka
trolerka
Admin

Broj poruka : 167
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Plutona Empty Re: Tranzit Plutona

Počalji od trolerka Pet Avg 21, 2015 3:28 pm

Jos malo o tr. Plutonu kroz kuce...


PLUTON U PRVOJ KUĆI (nepristupacnost - fanatizam - nesto ga muci)
Prema vama niko nece ostati ravnodusan, iako teski za razumevanje, zivot i saradnju. Nesto ima demonskog u vama. Vrlo ste borbeni, velike fizicke snage, jake volje, fanaticni, netolerantni. Najbolje je da neko vreme provedete sami i otkrijete sta je to sto vas zaista muci.

PLUTON U DRUGOJ KUĆI (cudni - dvostruki - izvori prihoda - kriminal)
Moguc je veliki zivotni preokret u finansijskom pogledu. Pomoc necija ili od- jednom nasledstvom ili svojim radom mozete doci do velike kolicine novca. Da bi uspeli morate puno rizikovati, a taj novac dolazi i kroz opasne poslove, kriminal, spijunazu, ratne situacije, mutne radnje. Mozda cete bez velikog truda nesto naslediti ili profitirati, pa i kroz neciju smrt, ali i mogucnost da kroz koriscenje magije da se dodje do novca. Budite obazrivi pri donosenju odluka koje se ticu finansija, vodite racuna o tome u kakve se poslove upustate samo da bi sebi obezbedili statusne simbole.

PLUTON U TRECOJ KUĆI (blef - dva lica - cinizam - saobracajne nesrece)
Vasa rec je snazna iako malo govorite jer svakoj reci dajete tezinu, ali razmislite da li vas svi razumeju. Mozda cete biti u situaciji da saznate tudje tajne, pa i misterije. Sa vama nece biti bas lako. Bice tu i nerazumevanja sa okolinom. Ne komandujte svima, a to se odnosi i na bracu i sestre. Cuvajte se na putu i od mogucih konflikata u saobracaju i drustvenom zivotu. Opasnost vam ili rodbini od nekog iz okoline.

PLUTON U CETVRTOJ KUĆI (crna magija - podzemni svet - zagonetan kraj)
Bicete skloni da dominirate u krugu porodice kako biste obezbedili mir u kuci koji je u onom periodu ugrozen. Period u zivotu koji moze ostaviti traume koje ce imati odraza na kasniji zivot. Treba da se sto pre osamostalite i odvoji od roditelja jer moze se desiti zlostavljanje u kuci, pa cak i smrt roditelja ili nesto sto ce se urezati u pamcenje. Pa i pojave okultnih fenomena. Mozda cete nesto naslediti, ali gotovo sigurno nesto dobijate. U svakom slucaju moze doci do postepenog prekida veza koje porodicu drze na okupu.

PLUTON U PETOJ KUĆI (smrt ljubavi-opasnost deci-sportska povreda-pad kockara)
Duboko ste nezadovoljni vasim ljubavnim zivotom ili odnosom deca-vi. Period mogucih opasnih rasprava sa partnerom ili kontakti sa opasnim ljudima. Izbegavajte upustanje u veze samo zbog toga da bi ste zadovoljili svoje trenutne zelje. Pazite, ljubavne veze mogu biti bolne i nesrecne, period fatalnih ljubavi i verovatno ce se sve zavrsiti tragicno, pa cak i smrcu partnera. Skloni ste kriminalu. Moze vam se desiti da budete, povredjeni, maltretirani, pa cak i ubijeni. Cuvajte decu u ovom periodu. Nije povoljan period za kocku. Sport bi bio nekako najbolji. Visi tipovi mogu izmeniti svoj stav, a drugi - sudbina!

PLUTON U SESTOJ KUĆI
(fanatican radnik - instinkt za lecenje - fatalne bolesti)
Veliko vam je nezadovoljstvo i nemir u oblasti rada i usluga., jer to sto radite mislite da nije u skladu sa vasom zivotnom "svrhom". Nedostatak smisla. Velike opasnosti i pretnje na poslu. Obratite paznju na svoje ponasanje, na to da cete voleti da namecete svoje. Necete podnositi podredjeni polozaj, zahtevacete od drugih jaku disciplinu i puno rada, sto i od sebe. Morate da povedete racuna o svome ponasanju jer vam neminovno sledi gubitak posla i sustinske promene. Morate da naucite da se uklopite u radnu sredinu. Period povezan je sa jakim zdravljem i dobrim telom, pa vas samo mogu savladati samo one najopasnije, fatalne najgore, operacije, transplantacije.

PLUTON U SEDMOJ KUĆI (destruktivni odnosi - karmicki susreti - javna bruka)
Veliko nezadovoljstvo u braku ili javnosti, osecate da to ne odgovara vasoj "svrsi". Moze vam se desiti da sretnete nekog posle koga necete vise biti isti. Ukoliko ste u braku, intenzitet odnosa je izuzetno jak, a emocije variraju od fatalne ljubavi do mrznje i borbe. Vasi partneri su cesto poslom vezani za uniformu. U ortackim poslovima cete uspeti samo ako vi dominirate, ako nije tako onda filozofski primite svaki poraz sa konstatacijom da ste nesto naucili. Ovo je polozaj stradanja, pre svega svih onih sa kojima se udruzujete, ali velikih trgovackih spekulacija.

PLUTON U OSMOJ KUĆI (dramat. sit. - destrukcija psihe - definitivna promena)
Zivot vam je dinamican sa puno dramaticnih situacija pa do "oci u oci" sa smrcu. Ali vi imate strahovitu moc regeneracije i prezivljavanja. Najjaci ste i najsposobniji kada dodje stani-pani. Vi znate kako se transformise negativna energija u spiritualnu snagu. Vasa borbenost se granici sa ludilom, ili cete nesto uraditi ili vas nece biti. DOBIJATE NEKO NASLEDSTVO koje moze biti osporeno pa cete morati da se borite za njega. Ukoliko budete imali operaciju, pokusajte da je odlozite jer ishod nece biti povoljan. Takodje izbeghavajte masovna okupljanja jer je moguca velika nesreca, nasilna smrt, od oruzja, eksploziva, a nasilje mogu uciniti uniformisani ljudi. Ukoliko ste na polozaju moci, tesko vasim podredjenima.

PLUTON U DEVETOJ KUĆI (ideoloski preokret - duboka saznanja - razaranje)
Ideoloski, verski ili politicki fanatizam. Pored vama je period radikalnih preokreta, kada sve moze biti praceno lomovima i haosom. Polozaj koji coveka nagoni u nastranu zivotnu filozofiju, asocijalno ponasanje, netrpeljivost prema drugim kulturama, militantan, rasista. Nikakao da idete u inostranstvo.

PLUTON U DESETOJ KUĆI (nedostojanstvo - tragican pad s polozaja)
Zbog preteranih i neostvarivih zelja mogli bi ste da stradate. Blazi izrazaj je opasna profesija, rizik, kontakti sa drugim svetom. Ali obicno ukazuje na vrlo opasnog roditelja istog pola ili autoritete sa kojima niste bliski. Ambiciozi ste, ali necete uspeti da karijeru vodite jednim stabilnim tokom, pa su moguci lomovi. Obratite paznuju jer u kriticnim trenucima u zivotu cete menjati zanimanje, pa izbegnite krajnosti. Lako moze da vam se desi i dodjete do nekog mesta pre no sto budete spremni za to. Moracete da izgradite licnost, cvrstinu, um, volju jer samo ako pravilno upotrebite moc - sledi vam veliki uspeh.

PLUTON U JEDANAESTOJ KUĆI (opasan clan drustva - propast nadanja - nemir)
Privlacite vrlo opasne ili asocijalne prijatelje, na koje se nemojte puno oslanjati. Imate nerazumne ambicije. Svojom snagom jako delujete na svoje okruzenje, prosto imate hipnoticku snagu na prijatelje. Zelite da budete prvi i neprikosnoveni, glavni, ne znate za kompromis u druzenju. To sve ukazuje na veliki finansijski uspeh, narocito uz pomoc prijatelja koji su vrlo mocni, uticajni, ali mracni i tajanstveni. Ali kroz prijatelje moze doci smrt, patnja i bol.

PLUTON U DVANAESTOJ KUĆI (kompleks krivice - fatalne greske)
Pred vama su velike zivotne krize koje ce ostaviti traga na kasniji zivot! Mozda postanete zrtva napada, bolesti, operacija, ili terora svake vrste. Napan nocu ili na pustim mestima. Aspekt magije. Nad vama je nadprirodna snaga kojom se ne moze upravljati. Nemojte biti zli ili praviti velike greske, vratice vam se sigurno! Mozda bas u ovom periodu mozete postati clan u udruzenju u nekoj organizaciji. Posedujete veliku moc iza scene, pazite da se ne upletete u kriminal ili mafiju.
trolerka
trolerka
Admin

Broj poruka : 167
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Tranzit Plutona Empty Re: Tranzit Plutona

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu