Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Fakultet u natalnoj karti I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Fakultet u natalnoj karti I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Fakultet u natalnoj karti I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Fakultet u natalnoj karti I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Fakultet u natalnoj karti I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Fakultet u natalnoj karti I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Fakultet u natalnoj karti I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Fakultet u natalnoj karti I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Fakultet u natalnoj karti I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Fakultet u natalnoj karti

2 posters

Ići dole

Fakultet u natalnoj karti Empty Fakultet u natalnoj karti

Počalji od Admin Čet Avg 20, 2015 6:13 am

Ako imate želju za visokom obrazovanjem, a hoćete  da saznate kakve su vam astrološke predispozicije, neophodno je sagledati horoskop u celini. Najosnovnije informacije koje bi ukazale na uspeh u školovanju:
Provera stanja 3 kuće, koja predstavlja  intelekt, sposobnost da učimo, nivo koncentracije, zapažanje, memoriju sposobnost analize I sinteze, način komunikacije, osnovno obrazovanje. Bitan je znak na vrhu kuće, planeta u kući, vladar kuće, njegova pozicija u znaku, kući i aspekti, kao I položaj Merkura u aspektima, polju i  kući.

Ako vam je na početku 3 kuće intelektualni znak (Blizanci, Devica, Strelac,  Vodolija), pod uslovom da planeta vladar i Merkur imaju dobre aspekte i poziciju, vaš um je analitičan i brz, pa ne bi trebalo da imata probleme sa učenjem. Ako je pri tom Merkur u trigonu sa Mesecom, memorija vam je odlična. Ako vam je Merkur u Vodoliji ili ima dobar aspekt sa Uranom, posedujete “genijalan um”. Takođe, ako se Merkur nađe u konjukciji sa Saturnom u Vodoliji, posedujete naučno-istraživački um.

Ako je Merkur u konjukciji, sekstilu ili trigonu sa Jupiterom (prirodnim vladarom 9 kuće) i u dobrom aspektu sa Neptunom, vi ne samo da dobro zapažate, imate sjajnu memoriju, nego vas krasi sposobnost apstraktnog mišljenja. Jupiter kao vladar leve hemisfere mozga udružen sa Neptunom vladarom desne hemisfere, aktivira neuro sinapse u ogromnom broju i donosi neslućene intelektualne sposobnosti. Takav um rado nazivam “ituitivnom logikom”. Kod osoba sa takvim planetarnim konstalacijama, posmatraču nije jasno gde počinje logika a gde intuicija. Astrologija I moderna psihologija nalaze objašnjenje u sjedinjavanju znanja potisnutih u podsvest iz kolektivnog nesvesnog (Neptun), zapažanja – Merkur, Urana kao dodira genijalnosti I Jupitera nosioca sublimacije saznatog.

Ako su Blizanci na početku 3 (ili 9kuće,) a pri tome Merkur nema dodirnih tačaka sa Jupiterom, Uranom I Neptunom, osoba može biti površna I svesti svoje učenje na puko prikupljanje podataka, bez sposobnosti da ih simtetiše u celinu.

Ako je Devica na početku 3 (ili 9 )kuće a Merkur takođe nema povoljnih aspekata sa Jupiterom, Uranom I Neptunom, natus je sklon pedantnom sakupljanju podataka do u sitnice. Može se desiti da od “drveta ne vidi šumu”, odnosno da nema sposobnost sklapanja mozaika saznanja.

Ako je vladar ili planeta u 3 ili 9 kući retrogradan, učenje je usporeno, odnosno studije se prolongiraju.

7 kuća je odgovorna za studije na višoj školi, studije fakulteta - 9 kuća, magistarske studije 11 kuća i doktorske studije 1 kuća.

Sunce u dobrim aspektima u 9 kući donosi saostvarenje. Mesec I Uran daju prekid studiranja. Uran ima potrebu da pobegne iz ukalupljenog sistema sticanja znanja i više voli da to radi samoinicijativno I po svom izboru. Jupiter iako benefik, može da ulenji natusa I produži studije.

Kako su podznak (ASC) i svetla (Sunce i Mesec) važni u svakom horoskopu, ne bi trebalo da ih zanemarujemo i kada procenjujemo pitanje obrazovanja i studija. Mesec npr. predstavlja našu unutrašnjost i emotivni deo, pa se kroz njega ogleda i oblast gde smo emotivno zadovoljni. Ako osoba ima Mesec u Biku (novac) ona će biti zadovoljnija i pogodnija za poslove bankarstva i finansija, nego što bi to bila osoba koja ima Mesec u Ribama. Sa druge strane Mesec u Strelcu daje veću podobnost za putovanja i strane jezike, nego što bi to bio npr. Mesec u Raku.

Za procenu studija i fakulteta posmatra se sledeće:
- 9. kuća, znak na vrhu kuće, kao i planete u 9. kući,
- vladar 9. kuće, njegova pozicija u znaku, pozicija u kući i njegovi aspekti,
- dispozitor vladara 9. kuće,
- Jupiter
- i na kraju znak Strelac.

Da bi analiza bila potpuna, bitno je odretiti iz koje je kuće došla planeta koja je u 9 ili gde odlazi dispozitor 9 kuće. Taj podatak otkriva motive za studioranje. Ako je vladar Asc otišao u 1 kuću, natus oseća ličnu satisfakciju na studijama I kroz njh se afirmiše. Ako je vladar 5 kuće u 9, studira se iz zadivoljstva i sa puno ljubavi. Kada je vladar 2 kuće u 9. tada natus kroz studije izražava sopstveni sistem vrednosti I zainteresovan je za materijalnu isplativost svog truda u budućnosti. Vladar 4 u 9 kući bi mogao značiti da su roditelji bitno uticali na odluku o studijama…

Neophodno je povezati 9 I 10 kuću, jer bi njihova interakcija ukazala da ce natus sa stečenim znanjima na studijama, upravo graditi karijeru i  njih postici svoj vrhunski uspeh.

Ako postoji međuzavisnost i 9 I 8 kuće, daće mogućnost za državno stipendiranje, kao i bavljenja bankarskim poslom ili vezano za političku podršku.

preuzeto sa sajta: http://veskes-vesnaastrolog.blogspot.com/2011/03/uspesnost-studija-u-natalnom-horoskopu.html#.VdVTnvntmko
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Fakultet u natalnoj karti Empty Re: Fakultet u natalnoj karti

Počalji od raskoljnikova Pet Avg 28, 2015 8:17 pm

Možete li meni da pogledate polje fakulteta i uopšte karijere u karti? To me najviše i interesuje Smile
Hvala unapred! flower

Fakultet u natalnoj karti Astro2gw01jjjjjllllll694
raskoljnikova
raskoljnikova

Broj poruka : 12
Datum upisa : 24.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu