Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Deca i trudnoca I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Deca i trudnoca I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Deca i trudnoca I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Deca i trudnoca I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Deca i trudnoca I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Deca i trudnoca I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Deca i trudnoca I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Deca i trudnoca I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Deca i trudnoca I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Deca i trudnoca

Ići dole

Deca i trudnoca Empty Deca i trudnoca

Počalji od Admin Čet Avg 20, 2015 6:06 am

Svetlana Panjković kroz svoju knjigu ,,Astro-mikroskop otkriva..." kaže da je prva trudnoća u životu jedne žene predstavljena 8.k. sve što se dešava u trudnoći je predstavljeno samom osmom kućom, a kraj te trudnoće je predstavljen vrhom 9.k.
Naime sama se kuća trudnoće deli na 9 jednakih delova koji odgovaraju svakom mesecu trudnoće, prate se planete koje se nađu u tom delu kuće, njihovi aspekti, a ako nema planeta posmatra se koje planete iz horoskopa prave aspekte i kakve sa delom te kuće.

Svaka trudnoća ima svoje mesto, pa je:

1. trudnoća - 8.k.
2. trudnoća - 10.k.
3. trudnoća - 12.k. itd.

Inace:

Prvo dete je uvek 5.k.
Drugo dete je 7.k.
A trece je 11. kuca


(Primer: Ukoliko ste prvo pobacili, ili abortirali..za nase sledece dete...gledamo 7. kucu..bez obzira sto je to nase prvo dete...isto se misli i na drugo..ako recimo, pobacite, ili imate abortus..sa drugim detetom, ono je predstavljeno, vasom 7.kucom, znaci za sledece dete gledate 11. kucu)


Svaka trudnoća se računa kao jedna kuća, tako da će se za treće dete gledati deveta kuća npr. ako je prva trudnoća završena normalno, a druga abortusom. Peta kuća opisuje sve što je zajedničko za svu decu jedne osobe.

Ono što je veoma važno u tumačenju trudnoća i porođaja jeste simbolika planeta, to je ono na šta treba posebno obratiti pažnju. U skladu sa ovom temom Svetlana Panjković navodi i dodatna značenja određenih planeta:

Neptun – povraćanje, mučnina, spavanje, mola, oticanje, teška dijagnostika, gušenje, davljenje, depresivnost, lekar, greška.

Mars – krvarenje, serklaž, Carski rez, povreda, naprsnuće, spontani pobačaj, mehanički pritisak, fizičko naprezanje.

Uran – strano telo, prevremen porođaj, vanmaterična trudnoća, inseminacija, vantelesno oplođenje, šok, stres, anomalija. U aspektu sa Neptunom često izaziva post – porođajnu depresiju.

Saturn – plod stagnira, stomak manji nego što bi se očekivalo, umtvljen plod, prepreka, dug porođaj, prenešena trudnoća, karlični porođaj, mirovanje, gen, genetska predispozicija.

Pluton – abortus, virusna infekcija.

Venera – plod u globalu


Hajde da posmatramo samo prvo rođeno dete:

- ako je naša 5.k. njegova prva
- naša 8.k. će biti njegova 4.k. - njegov prenatalni period, samim tim će opisivati šta se dešava našem detetu u njegovom prenatalnom periodu tj. periodu dok je u utrobi majke pa će tako njegova 4.k. a naša 8.k. opisivati sam tok trudnoće.

- A pošto nam je 4.k. naš prenatalni period, vrh 5.k. opisuje kraj tog našeg prenatalnog perioda pa tako vrh 9.k. koji je vrh 5.k. brojeći od pete kuće (prvo dete) opisuje kako se ta trudnoća završava spontanim pobačajem, namernim pobačajem, prevremenim rođenjem, prenesenom trudnoćom, hirurškim putem itd.

Jako je vazno, da se i kod zene i muskarca posmatra horoskop, jer se i kod muskarca "vidi" zacece deteta, nacin porodjaja..i sve je isto kao kod zene...


Iskusni astrolozi kazu, da su vazni aspekti, koji mogu ukazivati na vantelesnu oplodnju upravo:

1.MO u vodoliji
2.MO/ UR aspekt
3, 5 kuca u vodoliji
4. vladar 5 kuce sa UR
5.UR u 5 kuci
6. ME u aspektu sa UR
7. Uranovci svi (ASC vodolija , UR na ASC , UR na MC itd.)

Ove aspekte sam poredjala otprilike i po vaznosti ...

U astrologiji se smatra da su potrebni sledeći preduslovi za začeće:

– 10 – 20 dana posle redovne menstruacije.
– kada je MO iznad horizonta.
– kada MO ili VE prelaze u tranzitu preko ASC, VE ili MO u natalu.
– kada MO formira isti ugao sa SO koji je bio u natalu (važi 2 dana pre tačnog asp. i 1 dan posle).
– MO na ASC ili DSC žene.
– povoljna podloga za trudnoću može biti i tranzit JU preko MO ili preko vladaoce 5p.

Veštačka oplodnja košta nekoliko desetina hiljada evra i nije dostupna svima – srećom postoji još načina da se dođe do zdravog potomstva

Da li je moralno da astrolog saopšti vest da neko ne može imati decu? Sa ovom istinom se ljudi teško mire, bez obzira na to kakav znak ili podznak imali i gde im se nalaze Mesec i Venera koji ukazuju na dublju emotivnost ili ravnodušnost.

Uz pomoć astrologije, dolazimo do niza podataka o načinu, godini i vremenu kada žena može da zatrudni. Takođe, natalna karta može pokazati kakva će ta deca biti, šta možemo očekivati od njih i kakav odnos ćemo imati prema njima.

Kako u horoskopu žene, tako se i u horoskopu muškarca može ukazati na potencijalni problem plodnosti i mogućnost dobijanja potomstva, a uporedna karta između muškarca i žene ukazuje da li će do lečenja (i izlečenja) doći.

Blizanci skriveni u Merkuru
Mesec predstavlja svetlo koje u natalnom horoskopu svojom simbolikom govori o plodnosti žene. SUNCE je znak muškosti i važno je za stvaranje budućeg života. VENERA je učiteljica ljubavi, MARS predstavlja seksualnu energiju ali i nagli prekid trudnoće, JUPITER ukazuje na telesno širenje i smirenu trudnoću bez komplikacija. SATURN stvara mali plod i usporava seme kod muškarca. URAN ukazuje na nove metode lečenja, a NEPTUN je planeta pod kojom se trudnoća razvija uz pomoć medikamenata (često održavanje trudnoće). PLUTON čini da plod raste i razvija se, a ponekad naznačava i prekomernu veličinu ploda.

Vladalac petog polja često može da označi kakva će nam biti deca, pa:
Sunce u petom polju najavljuje rođenje muškog deteta, Mesec - ženskog, Merkur - rođenje blizanaca, Venera je vesnik lepe dece, Mars označava aktivnu decu, Jupiter - decu uz čiju pomoć će se roditelji obogatiti, Saturn najavljuje da ćemo imati ozbiljno dete, Uran oblikuje dete neobičnih sposobnosti, Neptun - dete koje će nas u budućnosti razočarati (sklonost drogi, alkoholu i slično), a Pluton nagoveštava krajnje “divlje” dete. Planete utiču i na trudnoću, pa Sunce ukazuje na povišen pritisak, Mesec – na nesanicu, Merkur označava nervozu, a Venera - povišen šećer. Mars nagoveštava moguću hiruršku intervenicju, Jupiter povećanu kilažu trudnice, a Saturn nas priprema na teškoće nastale usled bolesti koje se razvijaju tokom trudnoće. Uran može u petom polju označavati pobačaj, Neptun - trudnoću koja se održava lekovima, a Pluton - dramatičan porođaj.

Od Plutona se raste
U odnosu na natalnu kartu, bilo putem tranzitnih planeta, solarnog luka ili u godišnjem i progresivnom horoskopu, uvek se prati i iskazuje dejstvo Plutona. Interesantna je njegova pojava u godišnjem horoskopu, kako u prvom polju u kojem označava rast tela, tako i u petom, gde utiče na rast ploda. Jupiter ima slično, ili blaže dejstvo. Važno je podvući da se i godišnji horoskopi u narednim godinama, do trenutka začeća, jasno ispoljavaju kao vreme u kojem se bavimo negom deteta. Otuda astrologu nije teško da prognozira buduću trudnoću.

Snažna veza između majke i deteta, ogleda se i u međusobno povezanim lunarnim čvorovima koji utiču na natalnu kartu budućeg deteta. Severni Mesečev čvor u petom polju ukazuje na brojnu decu, ali i materijalne dobitke kroz prvo dete. Južni Mesečev čvor, postavljen u peto polje, predočava gubitak deteta u različitom smislu, u zavisnosti od ostatka karte (abortus, pobačaj, smrt, potpuna otuđenost), ali na to da dete moramo materijalno pomagati.

Tišina u svemiru – dete na putu
Odnos Meseca i Venere označava u pozitivnom aspektu (konjunktura, sekstil, trigon) u natalnoj karti jaku plodnost žene. Nemaju svi u natalnoj karti aspekt Meseca i Venere, pa mnogi drugi činioci ukazuju na efikasnost reproduktivnih organa. Kad se takvi aspekti pojave u godišnjem i drugim horoskopima koji predviđaju buduće događaje, uvek znače ženinu trudnoću, na koju ukazuju i aspekti Venere prema Marsu, Jupiteru, Suncu i Sunca prema Jupiteru.

Mars u petom polju može značiti jaku želju za decom. U natalnoj karti, odnos Sunca prema Saturnu znači sterilitet kod žene, ali i usamljeništvo kroz život. Saturn, Uran i Neptun u petom polju mogu da predstavlju i nenaklonost prema deci, ali i problematično potomstvo.

U samom trenutku začeća, ako je astrološka godina tome sklona, mnogobrojni aspekti mogu da deluju, ali se može desiti i da ih uopšte nema. U tome se može naći izvesna veza - mir koji donosi nedostatak aspektovanih planeta, stvara mogućnost začeća deteta. Astrološki se može uočiti i neplodnost koja se, nažalost, nijednom metodom ne može popraviti. U tom slučaju, Saturn i Uran su postavljeni u prvom, petom, osmom ili desetom polju i aspektovani sa Mesecom i Venerom ili Marsom, što ukazuje na nagli prekid trudnoće. Prvo polje označava telo, peto decu, osmo zajedničku seksualnost sa partnerom, a deseto, promenu statusa iz normalnog u drugo stanje.
U vezi sa trudnoćom, četvrto polje označava kolevku, šesto upozorava na potencijalne bolesti, drugo označava osećaj vrednosti, a jedanaesto nagoveštava ispunjenje želje za decom.

Put do potomstva
Najčešća naznaka veštačke oplodnje je kada je Mesec u kvadratu (90 stepeni) ili opoziciji (180 stepeni) sa Uranom. Hormonski poremećaj očitava se najčešće lošim aspektom Meseca i Venere, što može biti uzrok neplodnosti. Odnos Venere i Marsa u natalnoj karti opisuje kako štitnu, tako i polne žlezde, a odnos Sunca i Urana u horoskopu definiše hipofizu i nadbubrežnu žlezdu. U celini, položaj Meseca i Neptuna objašnjava rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, a loš aspekt Meseca i Neptuna može uzrokovati pojavu bakterije poput hlamidije u telu žene ili muškarca, koja takođe sprečava začeće.

U horoskopu muškarca, važni su aspekti Sunca, Marsa, Jupitera i Saturna, kao i njihov položaj u natalnoj karti. Kod muškarca, Saturn na ascendentu, a naročito u kvadratu sa Mesecom i Venerom, usporava i umanjuje broj spermatozoida, a Sunce u kvadratu ili opoziciji sa Jupiterom ukazuje na muškarca, neslavnog za oplodnju.

Astrološki gledano, teško je pronaći put koji vodi ka potomstvu, naročito osobama kojima je rad sa decom zanimanje, ili se bave sličnom delatnošću. Mnogi ne umeju da razlikuju i uspostave pravilan odnos sa sopstvenom i decom kojom se kroz profesiju bave. Ljudi koji imaju decu, često ne umeju da cene to što su ih na prirodan način dobili, a neretko se javlja i problem kod kasno izlečenih roditelja, koji preterano brinu za svoju decu.

Mesec u konj. sa Uranom i Sunce u kvadratu sa Uranom traže smirenije partnere.
Škorpija, Lav i Bik su najplodniji znaci u astrologiji. Plodan brak je najčešće označen skupom brojnih planeta u sedmom polju.

To se razaznaje i u horoskopu deteta, u pojedinim aspektima, naročito Venere i Saturna. Iznenadan brak je iskazan vrhom sedme kuće u znaku Vodolije, Urana u sedmom polju, ili Mesecom, kao principom majčinstva, u konj.sa Uranom. Astrološko peto polje, koje zahvata određene horoskopske znake u majčinoj natalnoj karti, može biti i indikator horoskopskog znaka rođenog deteta.

Uspešnost lečenja od neplodnosti zavisi, pre svega, od psihološkog sklopa ličnosti, ali i od toga ko nas leči, lekar, travar, ili neko treći. Mesec u pozitivnom aspektu sa Marsom može ukazivati na izlečenje kroz asistenciju lekara. Ako je pozitivno aspektovan sa Neptunom, Mesec utiče na lečenje koje predlaže travar, a Mesec u trigonu (120 stepeni) ili sekstilu (60 stepeni) sa Plutonom, ukazuje na iznenadni oporavak reproduktivnih organa. Ipak, da bi veštačka oplodnja bila uspešno obavljena i dete začeto, potrebno je mnogo novca...

U horoskopima gde je Saturn izražen u polju i znaku gde se nalazi, tako i po vladavini nad dominantnom planetom u natalnoj karti, te i po odnosu prema Mesecu i Veneri, može se zaključiti da će osoba tek u kasnijem životnom dobu imati potomstvo. Mesec u osmom polju, loše aspektovan prema drugim planetama, može označavati promenu loše situacije, naročito ako je u znacima gde Mesec izraženo deluje.

Posmatran kroz aspekt sa Uranom, Mesec se tumači drugačije od već ustaljenog objašnjenja materinstva izazvanog savremenim metodama lečenja, pa ukazuje na prerano dobijeno dete (pre braka, u adolescenciji) i mogućnost spontanog pobačaja.

Izvor Preuzeto sa neta
Sunce najavljuje dečake, a Mesec devojčice
Astrologija u borbi protiv bele kuge
Piše Zorica Munćan - Milovanović


Pokazatelji trudnoce u solarnom horoskopu


POKAZATELJI TRUDNOĆE ILI ROĐENJA DETETA

- Ako su vam aktivirane 4, 5 i 11. kuća.
- Lunarni čvorovi (natalni ili solarnog povratka) preko ose 5.-11., ili u padajućim kućama.
- Mesec ili Ascedent i Zenit ugaoni, ili u 5 ili 11 kući.
- Neptun (solarni ili natalni) u 4 kući.
-Obicno je ili 5. solarna u 8.natalnoj ili obrnuto
-Povezanost, 5. kuce sa 8. ili 12. kao i Ceresom, i Kironom, i 4. kucom...
-Ili imaju veze Asc, i peta kuca, kuca dete..sa Mesecom..ili 8. kucom..

Povoljna podloga za trudnoću može biti i tranzit Jupitera preko Meseca ili preko vladaoca pete kuće.

Uobičajene konfiguracije za neplodnost su:


-Venera u sterilnom znaku u kvadratu sa Saturnom ili Neptunom.

-Mars u petoj kući u sterilnom znaku u kvadratu sa Jupiterom ili Neptunom.

-Vladalac Saturna u Škorpiji na Ascendentu (sporo seme).

-Konjunkcija Saturna i Lilit u Škorpiji.

-Saturn u Blizancima, Lavu ili Devici u 6-oj, 8-oj ili 12-oj kući u lošim aspektima sa Venerom i/ili Mesecom.

-Sunce na Ascendentu u Lavu u kvadratu sa Saturnom iz Škorpije ili Vage.
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu