Astroloski kutak
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Brak u natalnoj karti I_icon_minitimeSre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Brak u natalnoj karti I_icon_minitimeNed Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Brak u natalnoj karti I_icon_minitimeSub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Brak u natalnoj karti I_icon_minitimeSre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Brak u natalnoj karti I_icon_minitimeUto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Brak u natalnoj karti I_icon_minitimePon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Brak u natalnoj karti I_icon_minitimeNed Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Brak u natalnoj karti I_icon_minitimeSub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Brak u natalnoj karti I_icon_minitimePet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Brak u natalnoj karti

3 posters

Ići dole

Brak u natalnoj karti Empty Brak u natalnoj karti

Počalji od Admin Čet Avg 20, 2015 6:02 am

Pre nego što pređem na samu analizu braka, potrebno je da utvrdimo da li do braka dolazi ranije ili kasnije u životu osobe. Tipičnu šemu za rani ulazak u brak otkriva nam pozicija Meseca koji raste i nalazi se u 4, 5, 6. ili 10, 11. i 12. kući. Pored ovoga (što smatram najbitnijim), faktori ranog ulaska u brak su i Venera ili Jupiter u 7. kući. S druge strane, ulazak u brak u nešto kasnijim godinama obično je predstavljen Mesecom koji opada u 1, 2, 3, 7, 8. i 9. kući. Takođe, uzimamo u obzir i položaj Saturna u sedmoj kući, a u ženskom horoskopu i položaj Sunca u sedmoj kući.

Nakon toga određujemo da li će brak biti sklopljen sa mlađom ili starijom osobom. Brak sa mlađom osobom definisan je, pre svega, preko pozicije Sunca u kućama i to u 4, 5, 6, 10, 11. ili 12. i istovremenim Mesecom u rastu (što znači od mladog do punog Meseca). Brak sa starijim osobama vidimo kroz suprotnu kombinaciju, što znači kroz položaj Sunca u 1, 2, 3, 7, 8. i 9. kući uz istovremeno opadanje Meseca. Pozicija Saturna u sedmoj kući ovome dodaje na težini, mada je za ovo i dalje presudna pozicija Sunca i Meseca. S druge strane, Merkur ili Venera u sedmoj kući daju ton mlađe osobe.

Otkrivanje tajne samog braka zahteva da prođemo kroz sledeće faze:

1. Najpre posmatramo 7. kuću i planete koje se nalaze u njoj.

2. Posle toga gledamo gde je otišla planeta koja vlada znakom u kome počinje sedma kuća, kao i kako je ta planeta (koja se stručno zove vladar sedme kuće) položena i aspektovana.

3. Tatim uzimamo u obzir prirodne pokazatelje za brak – a to su uvek Venera, kao i Mesec u muškom, odnosno Sunce u ženskom horoskopu. Razmatramo njihov položaj u znaku, kući i najvažnije u aspektima.

4. Na kraju ćemo pogledati sam znak oblasti koju izučavamo, a u ovom slučaju je to znak Vage (kao prirodne sedme kuće).

Nikad ne možemo biti sugurni kroz koji će od ovih faktora priroda dati glavni ukaz, pa ih zato moramo sve detaljno proučiti. To je tajna trojstva u životu, jer priroda može glavnu sudbinu poslati preko planete (što je najčešće), ali i preko kuće, pa i preko odgovarajućeg zodijačkog znaka. Na nama je da uočimo kroz naglašenost neke pozicije ono što je Univerzum “zamislio”, a nikako da ne očekujemo da će nam se uvek na isti način dati odgovor. Zamislite samo, osoba se razvela, a nema loš odnos Venere i Urana? Simbolika razvoda može doći iz odgovarajuće kuće, vladara kuće, znaka ili nekog drugog pokazatelja za brak, koji je naglašen. To je težak zadatak, jer ništa u životu nije belo ili crno. Jedan faktor će govoriti jedno, dok drugi sasvim suprotno, a desiće se ono što je najviše naglašeno.

Najčešće glavnu sudbinu vezanu za brak vidimo kroz vladara sedme kuće i kroz položej Venere. Najređe glavnu poruku dobijamo kroz znak vage, iako i to ponekad može biti ako je znak Vage veoma naglašen, što znači da imamo dosta planeta u Vagi, a posebno ličnih, pod snažnim aspektima.

Vrh sedme kuće i znak u kome se on nalazi će nam primarno reći šta je ono što mi očekujemo od braka, kao i kako on počinje. Potom gledamo znak u koji se sedma kuća nastavlja. Na primer, vrh sedme kuće je u Biku, ali se nastavlja u Blizance. Vidimo da je početak vrlo stabilan, a kasnije se situacija račva, na šta ukazuju Blizanci, a to govori o bitnoj promeni. To ne mora, ali može značiti da se radi o više brakova. Ovo je načelno slab faktor i najčešće je tek nijansa onoga što snažniji pokazatelji govore. Dalje gledamo koja je planeta u 7. kući, koje je prirode, iz koje kuće dolazi i u kakvom je odnosu sa drugim planetama u horoskopu. Ako ima više planeta u sedmoj kući, posmatramo povu ona koja je najbliže vrhu, tj koja je na samom početku sedme kuće, pa onda redom one koje je slede. U tom slučaju, taj prirodni redosled planeta ukazuje na neki tok dešavanja u braku. Najpre će se dogoditi prva, pa druga… i tako redom. To će vrlo često ukazati na više brakova, nročito ako te planete nisu srodne niti povezane, tako da teško mogu oslikati jednu osobu. Sedma kuća posebno opisuje prvi brak, ali se mora uzeti u obzir i kada pruičamo o drugom ili trećem braku, jer je ona osnovni princip braka u jednom horoskopu.

Vladar sedme kuće i njegov uticaj na brak:

Posle sedme kuće posmatramo njenog vladara i to je, po mnogim istraživanjima, najvažniji faktor za brak. Naime, ako kroz vrh sedme kuće vidimo šta je to što od braka očekujemo, kroz vladara sedme kuće vidimo ono što ćemo od braka zapravo dobiti. Kuća i znak u kome se vladar sedme kuće nalazi, kao i aspekti koje prima, opisaće tako šta ćemo mi realno dobiti od braka. Vladar sedme kuće gotovo redovno predstavlja rezultat tog braka. najbolje je ako je on otišao u znak snažan za sebe, jer onda ukazuje da ćemo većim delom dobiti ono što očekujemo, a ako je još pod srećnim aspektima, onda je stvar već dobrim delom stabilna. Naravno, pre nego što se obradujemo, moramo obratiti pažnju i da neki drugi faktor braka nije ozbiljno ugrožen.

Za vladara sedme kuće posebno su neugodne sledeće kombinacije:

1. Vladar sedme u dvostrukom znaku, a to po opasnosti ide ovim redom:

- u Vodoliji, što je često jedan od najneudobnijih znakova za brak, jer je znak Vodolije znak razvoda. Pored toga, može ukazati i na više brakova kao i svi dvojni znaci, a ako je vladar 7. kuće u Vodoliji dobro aspektovan, onda možemo dobiti sliku braka sa razvedenom osobom.

- u Blizancima, jer nijedan znak više ne ukazuje na račvanje na dve strane više od Blizanaca. Više brakova, razdvajanje, paralelna veza u braku i slično. U svakom slučaju, obično prilično nestabilno mesto za vladara sedme kuće. Ukoliko još ima i neki loš aspekt, onda je stvar već prilično problematična za stabilan brak. To je tada, gotovo po pravilu, obavezna priča o dva braka.

- u Ribama, koje su same po sebi tajne, a brak je javna i legalna ljubav, pa ovo zna da ukaže na tajne veze u braku, ali i na najveći mogući broj brakova (Ribe su znak beskonačnosti), naročito ako je sve to pod lošim aspektom Neptuna, kao što je u slučaju Elizabet tejlor koja se 8 puta udavala.

2. Kada se vladar sedme kuće nađe u 11. kući, što je opet prirodna kuća Vodolija koji upravlja razvodima. Takođe je opasno ako se vladar sedme kuće nađe u tradicionalno lošim astrološkim kućama, a to su šesta, osma i dvanaesta. U tom slučaju su na pomolu problemi sa partnerom. Može biti ugroženo partnerovo zdravlje ili partner loše utiče na zdravlje same osobe. U slučaju dvanaeste kuće, partner je tajnovit ili je osoba sklona prevarama u braku, tajnim ljubavnim vezama i preljubi.

Kada smo razmotrili sedmu kuću i njenog vladara, pogledaćemo kako je položena i aspektovana Venera, kao opšti pokazatelj braka. Pozicija Venere je gotovo redovno jedan od najbitnijih pokazatelja bračne sreće. Svakako, u muškom horoskopu gotovo jednaku važnost ima i pozicija Meseca, a u ženskom Sunca, a ukoliko su ove planete pod snažnijim aspektima i pozicijama po znaku i kući, onda će biti bitniji pokazatelji za sudbinu u braku.

Na kraju ćemo pogledati i znak Vage. Ona uglavnom nije važan faktor, već će samo dopuniti ono što smo od dominantnijih pokazatelja zaključili. Videćemo koje se planete u njoj nalaze, kako su aspektovane i kojim kućama vladaju. Ako se, na primer, tu nađu dve planete, pri čemu je prva lošeg upliva – imamo pravo da posumnjamo na dva braka (ukoliko to odnekud već podržavaju i drugi faktori). Često imamo slučaj da se u Vagi ne nalazi ni jedna planeta, pa nam tada ostaje da posmatramo vrh kuće koji u njoj počinje, pri čemu nam je tada simbolika date kuće koja počinje u znaku Vage ona koja treba da se uklopi sa ostalim pokazateljima stanja braka. Pa ako 12. kuća počinje u znbaku vage, u braku ćemo imati tajnu ljubav. Ako osma kuća počinje u vagi, onda ćemo imati razvod ili smrt partnera. Ako sedma kuća počinje u Vagi, onda ćemo imati naglašen brak koji će uz to biti i stabilan većim svojim delom i veoma važan u životu osobe čiji horoskop posmatramo. Ako četvrta kuća počinje u Vagi, onda zaključujemo da će osoba kroz brak imati stabilan i plodan porodični život i slično.

Aspekti koji čuvaju brak:

- Venera u dobrom odnosu sa Saturnom. ovo je najbolji aspekt za trajnost brakova, na šta ukazuje Saturn (vreme, trajanje), a kao što sam već ranije i pomenu, brak jeste „ugovor o ljubavi“, šta tačno simbolizuje Saturn u trigonu sa Venerom.

- vladar sedme kuće u dobro aspektu sa Saturnom. Slično kao i u slučaju Venere u dobrom aspektu sa Saturnom. Osoba lako prihvata bračnu obavezu i održava vernost.

- Venera ili vladar sedme kuće u dobrom aspektu sa Jupiterom. I Jupiter i Saturn su planete legalnosti, što je za brak veoma bitno, s tim što Saturn više naglašava obaveze, a Jupiter prava u braku, te je sa Jupiterom osoba srećnije, jer kroz brak dosta dobija. U ovom slučaju, osoba ne želi da izađe iz braka, pre svega zbog udobnog života (a manje zbog obaveze ili prejakog osećanja vernosti).

- U ženskom horoskopu Sunce, a u muškom Mesec, u dobrom aspektu sa Saturnom ili Jupiterom.

- Venera u dobrom aspektu sa Mesedcom, jer brak i porodica čuvaju ljubav.

Aspekti koji ruše brak:

- Venera u lošem aspektu sa Uranom. Ovde jedna ili druga osoba ne prihvata nikakvu odgovornost i teži slobodi, po svaku cenu. razvod često zbog prevare koja je otkrivena. Skandal.

-Vladar sedme kuće u lošem aspektu sa Uranom. Isto kao i prethodni slučaj.

-U ženskom horoskopu Sunce, a u muškom horoskopu Mesec u lošem aspektu sa Uranom.

- Venera u lošem aspektu sa Marsom. To donosi svađe i tuče u braku. Previše je strasti i nekanalisane energije. Ljubomora.

- Slično je i ako su Sunce kod žene i Mesec kod muškarca u lošem odnosu sa Marsom.

- Venera u lošem odnosu sa Mesecom. I kod muškarca i kod žene ovo donosi nezadovoljstvo brakom i gubitak ljubavi kroz porodični život.

- Loše aspektovana Venera od strane Plutona, što deluje isključivo u malom orbisu do 2 stepena. To ukazuje na simboličnu smrt braka. Tek ponekad i ako drugi pokazatelji na to ukazuju, može da dođe i do smrti partnera.

- Loš aspekt vladara prve i sedme kuće. To ukazuje na antagonizan karaktera. naročito je nepovoljno ako su u pitanju Mesec i Saturn, jer tada može ukazati i na to da osoba neće moći da uđe u brak baš zbog toga što nikako neće moći da se složi sa potencijanim partnerom, a ako i dođe do braka, najčešće dolazi do razvoda zbog nemogućnosti slaganja, jer su karakteri osobe i njenog bračnog partnera previše različiti i nespojivi.

Ostali pokazatelji koji ruše brak:

- Retrogradna Venera. To ukazuje da ili kasnije dolazi do braka ili su u njemu problemi i rastave ili, ako je Venera veoma loše postavljena – do braka i ne dolazi. Mada retrogradna Venera je često pokazatelj teškog ostvarivanaj bračne zajednice.

- Venera u 12. kući. Ukazuje da je ljubav moguća samo u tajnosti.Gubitak ljubavi i braka. Brak prosto nestaje, nestaju emocije, u braku dolazi do zaljubljivanja, tajnih emotivnig odnosa. Tajne u braku, prevare.

- Vladar sedme kuće retrogradan i u 12. kući. Ukazuje opet na to da je ljubav moguća samo u tajnosti ili da do nje dolazi kasnije i da je prate problemi. Partneri se ne razumeju, ne osećaju, ne umeju da budu iskreni jedno prema drugom.

- Vladar sedme kuće ili Venera na 29. stepenu bilo kog znaka.

Zanimljivo je ako u jednoj karti imamo Veneru u trigonu ili sekstilu sa Saturnom, koja je takođe i u lošem aspektu sa Uranom. Onda moramo gledati dispozitore, kao i jačinu aspekata. Dešava se u ovom slučaju, da u braku dođe do prevare, svađe i razvoda, a onda se ljudi pomire i nastave nevenčani da žive zajedno.

Preuzeto sa sajta : http://www.astrologivonabeara.com/tumacenje-braka-kroz-natalni-horoskop/
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Brak u natalnoj karti Empty Re: Brak u natalnoj karti

Počalji od melindas Čet Avg 20, 2015 3:48 pm

Evo da nastavim sad ovde mozda dodjem do neki zakljucak :-)

Brak u natalnoj karti Astro2gw06n5194122771

melindas

Broj poruka : 154
Datum upisa : 19.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Brak u natalnoj karti Empty Re: Brak u natalnoj karti

Počalji od melindas Čet Avg 20, 2015 3:50 pm

Sad me buni moja povezanost sa inostranstvo to se vec vidi dobro
i suprug koji ne bi bio stranac ???? Pomoc???

melindas

Broj poruka : 154
Datum upisa : 19.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Brak u natalnoj karti Empty Re: Brak u natalnoj karti

Počalji od melindas Čet Avg 20, 2015 3:51 pm

Imam jedan lunar koji vrlo ocigledno ukazuje na ljubavna desavanja pa neznam gde da ga postavim koja tema mozda nisam videla da ima zelim necije misljenje ako moze

melindas

Broj poruka : 154
Datum upisa : 19.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Brak u natalnoj karti Empty Re: Brak u natalnoj karti

Počalji od Admin Čet Avg 20, 2015 3:55 pm

Kao sto sam malopre rekla,mislim da ti muz nece biti stranac.Vladar VII p Me u znaku Jarca (Srbija)
Ono sto je moguce,da on cesto menja mesta prebivalista,njegovo IV p je u znaku Strelca.
Me0So ,So kao vladar tvog VI a njegovog XII moze da ukazuje da je on medicinski radnik,da radi u bolnici (XII p)
Ali i da putuje poslovno,vladar njegovog VI odlazi u njegovo III (kraca putovanja)
Sa druge strane,simbolika moze da ode u pravcu da on radi u tvojoj okolini,komsiluku.
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 28

https://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Brak u natalnoj karti Empty Re: Brak u natalnoj karti

Počalji od melindas Čet Avg 20, 2015 6:05 pm

Andja ::Kao sto sam malopre rekla,mislim da ti muz nece biti stranac.Vladar VII p Me u znaku Jarca (Srbija)
Ono sto je moguce,da on cesto menja mesta prebivalista,njegovo IV p je u znaku Strelca.
Me0So ,So kao vladar tvog VI a njegovog XII moze da ukazuje da je on medicinski radnik,da radi u bolnici (XII p)
Ali i da putuje poslovno,vladar njegovog VI odlazi u njegovo III (kraca putovanja)
Sa druge strane,simbolika moze da ode u pravcu da on radi u tvojoj okolini,komsiluku.
Ja sam radila u blizini mog doma,to opisuje sunce kao vladar moje6.kuce u konjukciji sa merkur vl.4.kuce a to je bila firma VIP mobilni operator,nego postoji osoba iz proslosti koje ne radi nego zivi u mom komsiluku jel bi to moglo biti?
I bas me zanima sinastrija sa tim covekom ali nemam sat njegovi pa na osnova planete bez kuce ako je ikako moguce

melindas

Broj poruka : 154
Datum upisa : 19.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Brak u natalnoj karti Empty Re: Brak u natalnoj karti

Počalji od melindas Čet Avg 20, 2015 6:06 pm

Taj covek ima porodicnukucu negde u beogradu cini mi se

melindas

Broj poruka : 154
Datum upisa : 19.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Brak u natalnoj karti Empty Re: Brak u natalnoj karti

Počalji od trolerka Sub Avg 22, 2015 4:06 pm

Prema Duporu:

Brak je onakav kakve aspekte prave vladar 1. i 7. polja. Izgled budućeg partnera sličan je vladaru 7. polja, ili planet koji prvi prelazi aspekt s MO, ili u kome je polju VE (za rw SO, MA). Motiv: VE ljubav, MA strast, ME-JU dobrostanje, MO, SO-SA začeće.

Rani brak: MO raste u 4, 5, 6, 10, 11, 12, ili MO-VE u vodenim 5, 7 (za rw VE-SO). Vodeni znaci 5, 7 a JU-VE u 7. Ili SO-VE-MA prema Asc. SO ili Asc VE-MA; vladar 7. u Ge; MO 120 benefik. SO, MO bez aflikcije; VE u 12. sa 120.

Kasni brak: MO opada u 1, 2, 3, 7, 8, 9, ili MO-VE 90 SA 5, 7 (za rw SO-VE). Malefik u 5, 7, 90 SO (rw 90 MO). VE i MA u izgonu; vladar 7. u 7; MA 0 LI; SO-VE-MA prema Desc; VE afl. u 7. i SA-VE-MO u tom znaku = stalno se odgađa, naročito tip Ca.

Brak s teškoćama: malefik u 7. afl., naročito R (neprijatelji).

Elevacija SA preko ME-MO priječi brak, napose VE-UR. SO bez aspekta, a MO na kraju znaka; VE u 9; SA: 0 VE-UR, 0 MO ohlađuje odnose, a u 7. odnosi nesnošljivi: SA 90 MO, VE u zemaljskim; SA Sc ili Co 90 VE; SO slično, ako je u 1, 2, 3, 7, 9. Svjetla u Aq i Asc MA-SA u 4, 12. Vladar 7. u padu i afl. Erotski planeti u detrimentu, bez aspekta, u padajućim poljima Le, Vi.

Brak s mlađima: SO 4, 5, 6, 10, 11, 12, a MO raste u jednom od znakova (za rw obrnuto); LI u 4; ME, VE u 7.

Brak sa starijima: SA 7; SO 1, 2, 3, 7, 8, 9, a MO opada (rw obrnuto). Ili u rm MO jači od VE, rw SO jači od MA.

Brak s rođakom: ME 7 i aspekt MA-VE u detrimentu; VE-SA u padu ili u izgonu, naročito u 7. polju (VE, 3 sestra; MO, 10 mati, i sl.)

Brak dvaput: vladar 7. polja u dvotjelesnim znacima (Pi moguće više brakova); SO-MO u 3; UR 7, MO početak 5 (UR teži prema ilegalnom braku, Ge bigamija). SO-MO ili vladar 7. Ge ili SO-MO u 7. UR 0 LI u 11, zamjena dvaju partnera u zrelim godinama. MO bez aspekta otežava drugi brak.

Brak sretan: VE 120 benefik, posebno LI ili 7. polje. SO-MO-JU Desc 120 MA. Vladar 7. 120 MO, ili vladar 1. polja. Desc SO-MO, VE 0 krug sreće. Vladar 7. polja 0 krug sreće, Node, ili Regulus. Erotski planeti u plodnim znacima.

Brak nesretan: malefik u 7. ili 4. s aflikcijom, naročito MO, SA. Vladar 7. MO ili SA 90 vladar 1. i 4. polja. MO Ge, Le, Vi 90 malefik. VE-MO 12. ili vladar 5, 7, u 12 = bračni drug u zatvoru, bolnici i sl. MA-SA Ta, Li, 5 = smetnje od ranijih veza; vladar 7. u 7. = svojeglav; u 1. polju provodi pritisak, i sl. Vladar 7. i 8. u afl. = opasno za miraz i nasljeđe. Vladar 1. afl. vladar 7. = kratka sreća; ali oba u 10. Moguća veza po zvanju, u 4. dublja veza, roditelji, zavičaj itd. NE 7. polje 90 JU vezu nemoguće legalno urediti. Loše 7. polje i njegov vladar = nikakva sreća. Vladar 7. polja u neplodnim 90 SA; malefik u 7; SA 10 u noći.
trolerka
trolerka
Admin

Broj poruka : 167
Datum upisa : 20.08.2015

Nazad na vrh Ići dole

Brak u natalnoj karti Empty Re: Brak u natalnoj karti

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu