Zadnje teme
» rak skorpija black magic woman
Sre Mar 16, 2016 8:33 pm od anjaaaa

» Da li ce mo biti ponovo zajedno
Ned Jan 31, 2016 10:33 pm od Je_lena

» Opis bračnog partnera u natalnoj karti
Sub Jan 16, 2016 1:32 pm od Lena90

» Tranzit Saturna
Sre Dec 09, 2015 10:32 pm od tina11

» Lavica/vaga
Uto Dec 08, 2015 6:19 pm od Wisnjica

» Vaga/Strelac
Pon Dec 07, 2015 5:51 pm od Hirurg_u_pokusaju

» Njih dvoje :)
Ned Nov 29, 2015 5:01 pm od the.dangerous.one

» Lunarni za decembar
Sub Nov 28, 2015 9:53 pm od Taja93

» X kuca u TA
Pet Nov 27, 2015 11:26 pm od Arahnna


Planete i fizički izgled

Ići dole

Planete i fizički izgled

Počalji od Admin taj Čet Avg 20, 2015 6:11 am

Faktori u natalnoj karti koji najviše utiču na fizički opis : 1. Mesecev znak - Mesec predstavlja, bukvalno, naše lice (i oči) i njegova pozicija primarno opisuje naš izgled - naravno, jako je i bitno koje on aspekte ima, jer će i oni jako puno da nam kažu o "detaljima".

2. Asc' sam po sebi nam daje sliku fizičke konstitucije osobe - naravno, opet je jako važno, ne samo gde je vladar Asc', u kom je znaku, polju, u kom je dostojanstvu, već je i jako bitno koje aspekte ima da bi dobili kompletnu sliku o osobi koju analiziramo.

3. Suncev znak. Posebo je obratiti pažnju da li je Sunce na samom početku znaka, na njegovoj sredini ili na kraju, jer narocito u prvom i trećem slučaju, skoro u 85% slučajeva preovlada znak pre/posle.

Pored ova glavna tri faktora, koji su najvažniji prilikom analize fizičkog opisa ličnosti, treba uzeti i sledeće u obzir :

1. Suprotan znak od znaka u kome se nalazi Sunce. Ovo je posebno značajno ukoliko je osoba rodjena oko sumraka, tj. noću.

2. Planeta koja je najbliža stepenu Asc' i sklapa konjunkciju sa njim. Ona naravno ima veliku prednost u odnosu čak i na sam Asc' (na primer - ako je neko Asc' u Devici, a Venera mu/joj se vrti tu na nekih 1° do 5°, sigurno ce osoba više ličiti na Venerijanski tip, nego na Merkurovski tip)

3. Svaka planeta koja je u bliskoj konjunkciji sa vladarem Asc', ili sa Suncem ili sa Mesecom u priličnoj meri će nam dati dodatne informacije o osobi i kako ona izgleda (na primer : Sunce u Vagi, ali ima konjunkciju sa Plutonom... to neće baš biti samo ljupka Vaga, vec će imati mnogo oštrije crte lica i samog karaktera).

4. Sve licne planete, pored Sunca i Meseca, znaci: Merkur, Venera i Mars, se uzimaju u obzir prilikom analize fizičkog tipa.

5. jako je bitan i stelijum planeta - džabe je neko rodjen u znaku Vodolije, ako ima više od dve planete u Jarcu, ili Ribama, na primer...

6. Takodje, jako su bitne stacionarne planete (to su planete koje su u fazi "preokreta" u svom pravcu kretanja - da li neka planeta postaje ili direktna ili retrogradna). Efekat ovakve planete će biti prilično snažan i može jako uticati na fizički izgled osobe.

SUNČEV TIP :

Telesni tip :

Sunce ukazuje na osobu srednje visine, skladnog i gracioznog tela. Pravi solarni tipovi su veoma retki. Opis Sunčevog tipa najbolje odgovara statuama herojskih ličnosti u staroj Grckoj.

Ako je Sunce blizu Asc, to često na fizičkom nivou naglašava karakteristike tog znaka u kome se Sunce nalazi, ali i ponekad naglašava i znak suprotan ot tog znaka - ali skoro u 80% slučajeva ne ukazuje na tipičan Sunčev tip osobe.

Suncevi tipovi su harmnočnih razmera, poseduju snažan i vitalan izgled. Grudi su pune i mišičave. Ledja i ramena su široka, bokovi su uski, a kičma i mišici gornjeg dela ruku su značajno razvijeni. Vrat je dug, pun, mišicav, posve gladak, a čak se (kod muškaraca) ne primećuje mnogo Adamova jabučica, niti se primećuju mišići glasnih žica. Zubi su fino formirani, a hod je nalik na "oprugu". Sve u svemu, ovo je izrazito lep i dobro "oblikovan" tip.

Ovaj tip se deblja u srednjem životnom dobu, za razliku od mršavog Marsovog tipa, kojem je inače vrlo sličan u mladosti. U poznijim godinama, teški nabori i vilica pokazuju ponos i ljubav prema moći i životu uopšte. Muški tip ima sklonost i ka ćelavljenju na temenu i u čeonom delu.

OBLIK GLAVE I LICA :

Sunčevo - Lavovska glava je velika, mišićava i okrugla ili okruglo-četvrtasta, sa širokim celom srednje visine. Lice je široko, primetno, posebno u regionu očiju i jagodičnih kostiju. Ovaj tip ima mnogo sličnosti sa venerinim tipom lica.

OČI :

Velike oči sa bademastim oblikom i ukošene prema gore kao kod mačke. Oči imaju samozadovoljan, uzvišen, moćan pogled, a opet u isto vreme iskre magnetizma, vitalnosti i harizme.

NOS :

Nos je prav, finog oblika, sa karakteristicnim "lavovskim" širokim nozdrvama.

USTA :

Usta poseduju graciozne spoljne crte, teže ka punoći i savijaju se "podruglivo" prema gornjoj usni.

STRUKTURA SAMOG LICA :

Sunčevi obrazi su okrugli i rumeni, vrlo čvrsti, bez vidljivih rupica, a jagodične kosti su obično visoko izražene.

KOSA :

Kosa podseća na Sunčevu koronu ili lavlju grivu i ima sklonost da bude "vatrenih boja", od plave koja ima bronzani odsjaj, pa sve do tamno crvene, tj. riđe.

KOŽA :

Koža je rumena na obrazima. Vremenom Sunčevi tipovi razvijaju duboke i dugačke nabore oko ivice nosa do spoljnjih uglova usana i vilice.

GLAS :

Zvonak, bučan i autoritativan, a kada su ljuti, glas može zaista zvučati kao "rika"...

RUKE :

Očekujte da vidite jak i snažan palac, dugačak kažiprst i mali prst. Zdrava, jaka, čvrsto oblikovana šaka.

GLAVNE KARAKTERISTIKE :
~ velika vilica
~ velika glava
~ gornja usna koja se savija
~ velika donja usna
~ široke nozdrve
~ bademaste harizmatične oči neobicnih boja
MESEČEV TIP :

Nežan i okruglast. Ledja su izrazito uska i padajuća. Stomak i bokovi su izraženi. Sveukupan oblik tela je okruglast ili kruškolik. Telo je vrlo mekano i prijatno za dodir, pomalo deluje masno i vodenkasto. Mesečevi tipovi su skloni (prividnoj) naduvenosti (pufnast izgled) usled dominacije vode i njenom zadržavanju u njihovom organizmu. Grudi su promenljivog oblika - sve zavisno od same pozicije Meseca i njegovih aspekata - često se javljaju extremi - ili vrlo male ili vrlo velike grudi...

GLAVA I OBLIK LICA :

Glava je ovde oblika punog Mesec, okrugla i glatka i čak u odnosu na ostale delove tela, može izgledati veoma mala. Kosti lica se skoro i ne primećuju (ovo je pravi "babyface"). Samo lice je glatko i okruglo, ravno, bez nekih jače naglašenih crta, a čelo je nisko i izbočeno il vrlo usko.

OČI :

One su ovde duboko usadjene i dobro zaštićene. Gornji kapak je jedva vidljiv. Boja očiju ima tendenciju da bude bleda, vodnjikava, plave ili zelene pastelne nijanse su sigurne. I ovde imamo dva tipa očiju - ili su na prvi pogled vrlo vlažne, ili su vrlo suve. Znaju da budu nakošene u spoljnim uglovima. Često je vid slab, a kratkovidost je skoro uobičajena.

NOS :

Mesečev nos je nizak, pljosnata i skoro neprimetan - retko pokazuje pun i snažan razvoj kao kod Marsovog, Saturnovog ili Jupiterovog tipa. Povremeno, nos je nežan i prćast, kao kod bebe.

USTA :

Postoje dva tipa : najčešće su to mala usta, dobro sakrivena od pogleda. Ove su usne prefinjene, a mogu izgledati i kao da povremeno nestaju sa lica. Najbolji način da se opišu, jeste da se uporede sa "nežnim i stidljivim ružinim pupoljkom". Druga mesečeva usta su upravo suprotna - opuštena, velika, ponekad mlitavih vilica i bez jasno definisanog oblika (obično osoba sa ovakvim tipom naglašenog Meseca izgleda kao da "diše na usta" jer su joj usta skoro uvek "blago" otvorena, narocito ako sluša osobu sa kojom komunicira).

BRADA I VILICA :

Ovde imamo definitvno neizražene vilice, a brada je u padanju, a sve je u skladu sa "okruglastim" izgledom ništa nije previše istaknuto i sve je "tiho i stidljivo".

KOSA :

Kod Mesečevih tipova mogu se zapaziti raznovrsni tipovi kose. Uobičajena kosa je ovde gusta, sjajna i talasasta. Ovaj tip skoro nikada ne ćelavi. Jednako uobičajeni Mesecev tip poseduje i ultra finu i nežnu kosu, kao kod bebe. U nekim slučajevima, linija kose je jako niska i često prati "okruglasti" oblik glave.

KOŽA :

Bleda i jako osetljiva. Lunarni tip ne može da izdrži previše na suncu i srećniji je ili u vodi ili u hladu. Boja je pretežno bleda, vodenkasta ili sivkasta.

GLAS :

Nežan i blag. Ton ima tendenciju da ide ka "višim oktavama" kako se konverzacija širi, ali nikada neće biti preglasan ili kreštav.

RUKE :

Vrlo male i izuzetno glatke na dodir. Dlan je okruglast, prsti su konusnog oblika, mali i slatki i mesnati u osnovi. Spoljnji deo dlana ruke je pomalo izdignut, visok i pun. Ruke često mogu da budu hladne (kao da su ih upravo izvadili iz vode), a nokti su često nežni i skoro potpuno providni.

PRIMARNI I SEKUNDARNI TIP MESECA :

Kada je u pitanju Lunarni tip, ovde imamo dva modela koji se medjusobno jako razlikuju, u zavisnosti da li je osoba rodjena danju ili noću, i da li je osoba rodjena -/+ 3 dana pre Mladog, tj. Punog Meseca. Lunarni tip rodjen par dana pre tj. posle Punog Meseca predstavlja primarni tip, a lunarni tip koji je rodjen pre tj. posle Mladog Meseca je sekundarni tip. Ovo su dva tipa koji se skoro ponekad drastično razlikuju, kako u svom izgledu tako i u svom ponašanju.

Primarni tip se vezuje za gornji deo texta, dok se sekundarni tip odlikuje sledećim karakteristikama :

Ovaj tip ima dugačko i usko lice, tužnog, sanjalackog i melanholičnog izraza. Na prvi pogled, Lunarni tip Mladog Meseca pokazuje mnogo sličnosti sa Saturijanskim tipom. Medjutim, dublje zapažanje ce otkriti da ovaj tip ne poseduje ništa od saturijanske gradje. Plastičan primer - profil ovog Lunarnog tipa iz profila izgleda kao Mlad Mesec na nebu.

Telo je graciozno, fluidno, ali i prilično usko, posebno na grudima i ramenima, koji izgledaju krajnje delikatno i kao kod neke ptice (odatle i naziv "pileće grudi"). U mladosti, telo je vitko, pa čak deluje i ispošćeno, ali vremeno se može desiti da se nabace kilogrami i da se dobije značajno na težini, a moguće je i da će se vremenom voda nagomilati u telu. Nos je dug, skoro "orlovski", a oči su primetne, tužne i kao da gledaju negde u daljinu. Usta su široka i fina, a villica je prilično uska. Kosa Lunarnog tipa Mladog Meseca je često bujna, talasasta i vrlo dugačka. Lična privlačnost kod ovog tipa varira od dana i raspoloženja, čak i od svetla i vremenskih uslova ! Ruke su delikatne i osetljive, sa vrhovima prstiju od koničnog do zašiljenog oblika.

Lunarni tip Punog Meseca :

~ pljosnato i okruglo lice (kao i sam Pun Mesec)
~ male, duboko usadjene oči
~ mala i ljupka usta
~ puno i nisko čelo
~ slaba brada
~ ili ogromne ili sićušne uši
Lunarni tip Mladog Meseca :

~ veoma usko telo
~ duži, ponekad "orlovski" nos
~ velike i tužne oči
~ velika, tanka usta
~ bujna i vrlo često iznad proseka duga kosa
Merkur i tip Blizanaca i Device :

Telesni tip :

Telo je često majušno i vrlo agilno. Budući da se Merkur najbrže kreće od svih ostalih planeta, Merkurijanci su izvanredne akrobate, bilo sa rečima, tako i fizički. Stas je vitak i sićušan, hod je graciozan i lelujav, kako kod Blizanaca, tako i kod Device. Ovo je gladak, ne mišicav tip, iako je vrlo flexibilan i žilav. Bokovi i ledja su uski.

Glava i oblik lica :

Omalena, ovalna do ovalno-okrugla glava sa visokim i istaknutim čelom, slabim kostima lica i zašiljenom bradom.

Oči :

Devičanski tip Merkura ima male, budne i usadjene oči, dok blizanacki Merkurijanci poseduju velike, široko otvorene treperave oči. Oba ova tipa imaju zajedničko da u očima imaju iskru domišljatosti i pomalo vragolanstva. Obrve su im fine i imaju tendenciju da se pomalo šilje pri krajevima.

Nos :

Merkurijanski nos je majušan i fin, sa malim, jasno odredjenim nozdrvama. Vrh je često malčice na gore postavljen , sa vragolastim izgledom "Petra Pana".

Usta :

Merkurijanci imaju sićušna ili pak dugacka, tanka i precizno iscrtana usta, koja su oštra, posebno na uglovima. Budući da je pričljiv tip, usta su obično u pokretu i vrlo su primetljiva na licu Merkurijanaca. Zubi su im mali, beli i ravnomerno poredjani u ružičastim desnima.

Brada i vilica :

Vilica je neodredjena, dok je brada - iakao mala, dobro formirana, zašiljena na vrhu ili okrenuta na gore pri kraju.

Kosa i koža :

Merkurijanska kosa je vrlo fina i tanka i nema je "previše". Boja je neobična, ili baš upečatljivo svetla, ili izrazito tamna. Ako imaju bradu ili brkove, održavaju je vrlo uredno (Herkul Poaro ) i naravno brkovi obavezno moraju biti zašiljeni na kraju ka gore. Njihova koža je veoma fina, izuzetno prijatna na dodir, delikatna, ali pomalo suva. Merkurijanci nemaju sreće sa sunčanjem... treba im jao puno vremena da bi i pocrveneli, a kamoli nabacili preplanuo ten...

Hod i glas :

Hod im je užurban, ali nikada nije bučan ili mogu da se čuju teški koraci, jer njihova duša je vrlo mladolika i pre će da izgleda kao da poskakuju veselo u hodu. Glas im je s druge strane vrlo primetan jer poseduju odredjenu rezonancu glasa (bilo žensko, bilo muško) koja jako "ostaje u uvetu" okoline (ponekad može biti veoma prodoran, pa čak i sličan vrištanju, iako osoba uopšte ne govori glasno) i vrlo često postoje dve reakcije - ili će okolina harizmatično biti privučena bojom i tonom Merkurijanskog glasa, ili će pak reakcija biti vrlo negativna... ravnodušnosti ovde nema.

Ruke :

Ruke su vrlo izražene kod njih, bilo da su vešte i korisne kao kod Device, ili brze i znatiželjne kao kod Blizanaca. Šake su srednje, glatkih prstiju, koji mogu biti čak duži nego kod drugih znakova, sa zašiljenim vrhovima i noktima koji rastu "na gore". Mali prst je vrlo često dug i naglašen. Nokti su uredno sredjeni, a ruke se besprekorno održavaju. Ovaj tip mnogo koristi ruke prilikom konverzacije, pa deluje kao da "govori rukama".

Merkurov tip Device :

Ako uočimo da je osoba Merkurovog tipa - ali naglašeno "devičanskog" izgleda, onda treba imati na umu i to da su za njega karakteristične i neke vrste ekstrema (u zavisnosti od toga kako je Merkur položen), pa je ovaj tip poznat po tome da je ili extremno pedantan i uredan, ili pak extremno prljav i neuredan . Devičanski Merkur vrlo često podseća na svoju 180° - na znak Riba. Kosa kod ovog tipa često prerano osedi, a obično je suva ili veoma tanka. Telo je takodje suvo i sklono dehidraciji i facijalnom izduženju. Extremni nos može delovati tako uzan kao da je stisnut nevidljivom štipaljkom... a ta "stisnutost nosa" je vrlo cesto glavna fizička karakteristika ovog tipa Merkura.

Znaci ovde imamo :
~ duge, vrlo tanke usne
~ uzan i oštar nos
~ suva, tanka i prerano osedela kosa
Merkurov tip Blizanaca :

~ visoko, žilavo telo
~ velike, širokom otvorene oči "kao na ulju"
~ šiljata brada
~ tanka kosa
~ nežne šake sa dugačkim prstima
Dodatna dva tipa Merkurijanaca :

Imamo dve opcije: jedan je još "šiljstiji" i mršaviji, sa istaknutim orlovskim nosem, dok je drugi "tenk", nezgrapan, narocito ako postoje kombinacije Bika, Jupitera i Neptuna u odnosu na Sunce i Merkur.

Venerijanski tip

Posebna obeležja :
Rupica ili zasek na bradi, rupice na obrazima, usta popun ružinog pupoljka".

Telesni tip :

Venerin tip je srednjeg ili baš visokog rasta. Telesne linije su glatke i graciozne, sa malom istaknutošcu mišica ili kostiju. Težina ovde veoma varira, pa ide od extremne vitkosti do debljine i nadutosti "balona", budući da je ovaj tip veliki zavisnik od sltkih stvari. Na srecu, pošto su oba tipa estete, trudiće se da budu trezveni (Bik) i uravnoteženi (Vaga) u zadovoljenu svojih "slatkih" potreba...

Glava i oblik lica :

Venerijanska glava je glatka i ovalna. Facijalne kosti nikada nisu istaknute. Čelo je visoko a obrazi niski.

Oči i nos :

Oci su velike, krupne, teških kapaka i primetne, harizmatične. Trepavice su vrlo često duge (a kod žena koje nemaju baš duge trepavice primećuje se tendencija da se šminkom to poboljša, a čak ponekad i extremno naglasi). Venerijanske obrve su visoko postavljene i graciozno zakrivljene i prate oblik lica. Oči su cesto malo razdvojene, sa "široko otvorenim" pogledom.

Nos :

Postoje dva različita tipa venerijanskog nosa :
1. nos Bika je senzualan i ima sklonost da bude krupan i širok u oblasti nozdrva,
2. nos Vage je nežan i prefinjen, male do srednje veličine (ovo nije moj nos)
~ u oba tipa, nos nikada nije zašiljen, grub ili "orlovski".
Usta :

Usta su poput ružinog pupoljka. Vagin venerijanski tip poseduje slatka, vedra usta, mekih i gracioznih usana koje su ili srednje ili velike. Gornja usna je psebno lepo oblikovana. Bikovski venerijanski tip poseduje vrlo pune, teške, senzualne usne, sa ustima koje u celini imaju tendenciju da budu primetna i široka. Oba tipa imaju izgled usana koji često deluje kao da provocira i da izaziva da bude poljubljen

Uši, brada, kosa i koža :

Uši su male i veoma lepo oblikovane. Brada je nežna i graciozno oblikovana, i ima tendenciju da bude slaba (kao kada se kaže da osoba na licu "nema bradu"). Dvostruka brada se lako stiče, naročito kako godine prolaze. Venerijanci poseduju prelepu kosu, nežne strukture, blago talasastu i vrlo sjajnu. Koža je ovde baršunasta na dodir, ljupka i meka, Medjutim, ako je Venera aflikovana, ovaj tip može biti sklon aknama il drugim kožnim bolestima (ovo još pojačava ako je i Mars uvučen u tu aflikaciju ).

Hod, glas i šake :

Hod je graciozan i stabilan, nikada nije u žurbi. Ponekad elegantan ili čak veličanstven (naročito uz istaknuto Sunce ili Saturn). Glas je milozvučan, u svim opsezima, nežan, uliva poverenje i sigurnost. Zato mnogi pevači i govornici imaju jako istaknutu Veneru u svom natalu.

Venerin tip Bika :

Četvrtasta i mišićava konstitucija, dobro oblikovano telo. Tip Bika ima čvrste, teške kosti i velike, mesnate ruke i stopala. Lice i vilica imaju tendenciju da budu četvrtasti, sa dominantnijim donjim delom lica. Usta su im veoma primetna, ponekad i previše velika, usne su senzualne, dok je brada obavezno četvrtasta. Na obrazima se cesto javljaju rupice ili se na bradi javlja ili rupica ili rasceplina. Oči su ima krupne i lepe, pogled je mek, "teleći" i uliva veliko poverenje. Pored svega toga, kao i odredjene "tromosti" kojom na neki način ovaj tip odiše, ovaj tip jeste jedan od najlepših tipova Zodijaka, a veoma je rasprostranjen u našim krajevima.

Kosa je gusta, meka, ima tendenciju ka smedjim, tamnim i crnim nijansama (kao što je i zemlja), iako naravno ima i svetlijih tipova (ako je Venera istaknuta ili se odnekud došunjalo Sunce ili Jupiter). Vrat i ramena su vrlo snažni i krupni. Kvalitet glasa je poseban na neki nacin, a Adamova jabučica je baš istaknuta. Žalbe na sluh, glasne žice i zube, cesta je pojava kod ovog tipa Venere, jer Bika vlada tim delovima tela.

Ovaj Venerin tip je vrlo sklon gojenju usled isuviše velikog uživanja u iću i piću. Primer - bekovi ili u fudbalu ili u ragbiju su vam tipični predstavnici ovog Venerinog tipa. Medjutim, ako je reč ili o I dekanatu ili o III dekanatu Bika, može da se desi da osoba upravo izgleda suprotno - gradja će biti koščata, čak sićušna, ali ipak će imati lep i skladan izgled.

Venerin tip Vage :

Dodatni komentar :

Sve karakteristike navedene za Venerin tip se odnose dobrim delom na Vagu. Tipična Vaga: atributi su joj "jajoliko" lice, ovalna ili okrugla glava. Čelo i gornji deo glave su malo istaknutiji i puniji (a ja sam mislila da jednostavno imam veliku glavu), dok je vilica prilično slaba, a brada može da u celosti ne postoji, Prava Vaga po pravilu gotovo uvek ima ljubak glas, slatke crte lica i "bejbi-fejs" izgled. Jedan od uobičajenih tipova za ženske vage : usne i istaknute grudi, ravna zadnjica, uski kukovi, duge i lepo oblikovane noge (čak i kada ima problema sa težinom, ovaj tip i dalje ima lepo oblikovanu butinu i list), dugačka i uska stopala.

Marsov tip :

Posebna obeležja :

Kosa koja se sakuplja u vršak na sred cela, mladeži, ožiljci, akne. Cesto je karakteristicno za osobe koje imaju istaknutog Marsa, ili se Mars nalazi blizu Asc', da imaju mladež ili ožiljak na onom delu tela u kojem se nalazi Mars.

Telesni tip :

Tip Marsa (da ne kažem Marsovski tip) su obicno srednje gradje, kratkih mišicavih nogu, na prvi pogled deluju krhko i sicušno, a u suštini oni su puni mišica i vrlo žiavi. Telo je dobro oblikovano i oba tipa Marsa se trude da održavaju svoje telo u "sportskom" fazonu.

Glava i oblik lica :

Marsov tip glave je cetvrtast, ugaon, sa naglašenim crtama lica , linija vilice je jako naglašena i jagodicne kosti su istaknute. Ponekad postoji snažni razvoj u bazi lobanje iznad vrata.

Dve vrste cela su najuobicajnija :

1. vrlo nisko sa niskom linijom kose koja je cesto zalizana unazad,
2. visoko i uspravno celo koje daje "ravnotežu" u odnosu na jak nos i bradu, dajuci ovom tipu izgled ponosnog i dostojanstvenog ratnika.

Oči ~ nos ~ usta :

Oči ovde su od srednjih do velikih. "Vatreni" pogled je krajnje prodoran, hipnoticki, rengenski. Obrve su cesto jake, guste, teške i bujne, a ponekad se spajaju u gornjem korenu nosa. Oci ce prvo biti primecene na ovom licu. Boja je intenzivna, ma koje nijanse bila.

Postoje dva tipa nosa :

1. ovo je i najkarakteristicniji tip ~ tip "orlovskog" nosa, sa cvrstim vrhom i hrskavicom, cesto ima oštre konture. Naravno , savijen je na dole. Na ovim našim prostorima, ovaj tip Marsa je najviše izražen na jugu Srbije, posebno na Kosovu. Nosnice su oštre i ponekad vidno raširene.
2. ovo je tup "bokserski" nos, sa cetvratastim, tubastim izgledom buldoga.

Usta su cvrsta i ima ih u raznim velicinama. Ponekad su usne jedva vidljive ili su skupljene u jednu tanku liniju na licu. Linije koje idu pri krajevima usta su jasno uzražene, a usne su obicno crvene boje.

Brada - vilica, kosa, koža :

ovo su, pored nosa, karakteristike po kojima se najlakše prepoznaje tip Marsa. Brada je cetvrtasta ili zašiljena, veoma ugaona oko vilice. "Fenjerasta" vilica nije retka. Kod najboljih "primeraka" kosti vilice se mogu videti sa stražnje strane glave. Vilica je jaka i dugacka i stvara ravnotežu u odnosu na mocni "orlovski" nos, Kod vrlo agresivno istaknutog Marsa u natalnoj karti, donja vilica je jako isturena napred, dajuci izgled pekinezerske vilice ili izgled buldoga. Kosa je gruba i gusta. Ponekad vrlo kovrdžava i bilo koje da je boje ima crvenskasti odsjaj. Kosa je istaknuta, kao da štrci iznad glave. Aflikovani Mars donosi celavost. Koža je gruba i cesto crvenkasta. Rupe, akne, infekcije, otvorene rane, ožiljci, mladeži u uobicajeni kod Marsovog tipa. Retko kad ovaj tip ima uredno i cisto lice bez ijednog ožiljka, akni ili mladeža, narocito ako je Mars aflikovan.

Uši, glas, šake, hod :

Uši su male i prilepljene uz glavu ili pak štrce u stranu. Teže ka crvenoj ili purpurnoj boji i znaju da budu u obliku šiljka na kraju (Vulkanci sa Enterprajza su interesantan primer ovog tipa Marsa ?). Glas je obicno glasan, grub, dubok, hrapav (kao kod strastvenih pušaca kada od preteranog konzumiranja cigareta se oštete glasne žice). Šake su prepoznatljivo cetvrtaste, "lopata" od dlana sa jakim i mesnatim prstima. Linija na dlanu nema puno, a ako ih ima, izrazito su urezane u primetno crvene. Srednji i centralni deo dlana je uzdignut. Hod je dostojanstven sa uvek ispravljenom kicmom i ponosnim korakom, jaka ramena se vide nadaleko.

Ovan - tip Marsa :

Pored gore navedenih karakteristika, koje se nejcešce vezuju primarno za tip Ovna, pa tek onda za tip Škorpiona, postoji još par karakteristika koje izdvajaju tip Ovna od Škorpiona :

Ovaj tip Ovna je vitak, mišicav, mršav, visoke jagodicne kosti , mali, oštri, na gore okrenut nos. U nekim slucajevima, nozdrve su potpuno vidljive sa frontalne strane, što ukazuje na temperamentnu, sklonu sukobu i impulsivnu prirodu. Oci su nakošene prema gore, usne su pune, crvene, jasno ocrtanih krajeva, ramena su široka, a kukovi vrlo uski.

Rezime : Ovan - tip Marsa :
~ naglašen nos (ili "orlovski" ili "bokserski")
~ naglašena vilica (uglasta, izbacena donja vilica)
~ krajnje prodoran pogled
~ guste često spojene obrve.
Škorpion - tip Marsa :

Telo je kratko do srednje visine, sa vrlo snažnim stavom i cetvrtastiom strukturom kostiju. Udovi su mesnati i teški. Škorpion ima izrazito jaku i gustu kosu, ali isto tako ima najviše dlaka po telu od svih ostalih Zodijackih znakova ! Boja kose obicno je ili extremno svetla ili extremno crna, sa crvenkstim odsjajem. Kosa i same dlake su cesto grube i lice na "cekinje". Koža je u najvecem broju slucajeva jako lošeg kvaliteta. Pošto Škorpija upravlja i znojnim žlezdama ~ logicno da je ovaj znak em što se najviše znoji, em što je taj "miris" izuzetno jak i odbojan Ovo isto važi za jako aflikovanog Marsa ili od strane Sunca ili od strane Saturna ili Plutona (neki put važi i za Mars kada je u znaku svog pada ili izgona).

Postoje dva vrlo razlicita Škorpiona kada je rec o licu :

1. ovaj tip ima jasno isklesane crte lica, fin, oštar ili kljunast nos. Izgled lica može biti kombinacija ekstrema kao što su : nežno bela koža, crvene usne i crna kosa (lep primer je Andjelika Hjuston, ili Snežana iz bajke). Žene ovog tipa deluju kao "ledene kraljice" i vrlo deluju zavodnicki na okolinu. Oci su hladnog izraza i poseduju "rengenski" pogled koji retko koji drugi zodijacki znak poseduje.
2. grube, debele i teške crte lica. Nos je veliki i primetljiv, grub i baburast. Usne su guste, teške i crvene, a ponekad cudnog, cak neprijatno deformisanog oblika. izraz lica je cak bezlican, ameboidan, a raspoloženje se na njemu teško raspoznaje. Glava je cetvrtasta, lice je puno, a i telo je nabijeno i okruglasto. Ovo bi trebalo da bude jedan od fizicki najjacih znakova zodijaka.

Rezime ~ tip Marsa ~ Škorpija :

~ gusta kosa intenzivne boje
~ spojene obrve
~ nisko celo, linija kose je usko pripijena uz sam vrh cela
~ ožiljci, akne, mladeži, rane po licu i koži
~ veliki kontrast izmedju boje tena i kose, pa cak i ociju
~ oštar, kukicast "orlovski" nos, ponekad podseca i na baburu papriku, sa nekom neobicnom karakteristikom na njemu, uopšteno : veoma veliki, oštar, kljunast, zaobljen, slomljen nos sa jakom hrskavicom.
~ prigušena hipnoticka lepota (cak iako osoba uopšte nije fizicki skladna, imace odredjenu dozu harizmaticnog šarma)
~ teške kosti, kosmatost i primetan hod i stav.

Tip Juptera ~ Strelac i Ribe :

Posebna obeležja : Znak Jupitera je jedna jedina vertikalna linija izmedju obrva - što jeste znak "filozofskih sklonosti". Jupiterijanci cesto imaju "lopticu" na kraju nosa.

Telesni tip :

Jupiterijanci su u principu "veliki". Srednje visine ili veoma visoki, krupne i snažne gradje. Njihovo obilno meso je pre cvrsto, nego vodnjikavo ili sundjerasto. Gradja je tako sacinjena da može da nosi težak teret. Iako ovde telo zna da bude gojazno, nosi se veoma lako i dostojanstveno.

Neki tipovi su "praovougaone" konstitucije, cetvrtaste od ramena do kukova, sa srednje dugim nogama. Ova vrsta u principu nosi mnogo masivne težine i podseca na fudbalskog blokera...

Jupiterijanci su krajnje toplokrvni i zapanjice druge noseci majice sa kratkim rukavima cak i po oštroj zimi (ja licno znam osobu koja ima Mesec 0° Jupiter u Strelcu - covek je vecito u kratkim rukavima !). Oni dobro proizvode sopstvenu toplotu i dosta se znoje. Ledja, grudi, ramena i gornji deo ruku su široki i debeli i dominiraju nad kukovima i nogama. Izgled oba pola je nalik na "tenk".

Glava i oblik lica :

Ovde možemo da nadjemo izrazito veliku glavu pravougaonih kontura. Vrh glave je kupast i zaobljen - nikad nije pljosnat ili cetvrtast za razliku od Marsovog tipa. Lice je pravougaono, tj. lici na rastegnuti krug (ne zaboravimo simbolicni prikaz Strelca - polu konj, polu covek). Puni obrazi i vilica dominiraju nad koštanom strukturom. Delikatne, profinjene jagodice postavljene su visoko, ali su neistaknute i retko se vide bilo kakve jamice na obrazima ili bradi. Lice je najcešce mesnato i ružicasto.

Oci, nos, usta :

Postoje dva tipa Jupiterijanskih ociju :

1. Klasicne, "otmene" oci mogu da se vide u portretima velikih državnika i predstavlja jednu vrstu Jupiterijanskih ociju. Ovaj tip je uglavnom velik, sa blagim, tolerantnim, hrabrim i casnim izrazom. Kapci su puni i istaknuti. Obrve su visoke i zaobljene u luk ili su proširene na gore prema krajevima.
2. Drugi tip predstavljaju suprotnost od prvog tipa - male okice sa veselim i vragolastim treperenjem (tipicne okice koje ima Deda Mraz). Nos isto tako ima podelu na dva tipa :
1. nos je sednje velicine, dobro oblikovan i ravnog izgleda. Nozdrve su pune, a hrskavica nosa ima tendenciju da bude široka i jako lepog oblika, a kraj nosa je obicno tamno ružicast ili cak crvenkast,
2. drugi tip nosa je "Deda Mrazovski" tip nosa, malen, sladak i sa malo vecom "lopticom" crvene boje na kraju. Obavezno je vragolasto prcast. Usta kod Jupiterovskog tipa su obavezno puna, široka, cvrsta, a gornja usna je obicno izraženija, prilikom smeha, mogu se primetiti dva slatka prednja zuba koja simpaticno štrce u odnosu na ostale (kao kod malih zeka).

Brada, vilica, kosa, koža :

Jupiterijanci imaju veliku, dobro oblikovanu bradu - možda najvecu u celom zodijaku. Vrh joj je zaobljen ili pomalo cetvrtast. Dvostruke ili cak trostruke brade su isto tako ceste kod njih. Vilica je snažna i mesnata. Neki Jupiterijanci imaju jamicu na vrhu brade. Obrazi su "bezobrazno, vragolasto rumeni". Kosa je ovde vrlo cesto extrem nad extremom - bilo da oni poseduju kratku ili dugacku kosu, narocito kod pripadnica lepšeg pola, ona (kosa) mora da bude kao planemi oganj, slobodna, vesela i skoro u 90% slucajeva - crvena. Za jaci pol, s druge strane, postoji šansa od preranog gubitka kose, ali tek u kasnijim godinama. Dotle, kosa ce biti uredno ocešljana. Brada (pored brkova) je vrlo puna i lepršava kao i kod svih boema, stvarajuci izgled patrijahalnog domacina, veseljaka (opet mi na um pade Deda Mraz). Koža je glatka, jasna, ružicasta. Ako je Jupier u kombinaciji sa Marsom i ako osoba pati od visokog krvnog pritiska, moguce je da ce boja kože naginjati od ružicaste ka crvenkastoj boji.

Uši, glas, šake i stil oblačenja :

Uši su prilicno velike, pune i lepo oblikovane, a rese su u odnosu na druge znakove zodijaka duže i primetljivije. Glas je pozitivno jak i bucan. Karakteristican Jupiterovski smeh je glasan, zvonak, rezonantan i jak. Baritoni i basovi su cesti medju muškarcima, a sam ton glasa, ma koliko da deluje previše glasno, uliva poverenje i poštovanje. Šake su krajnje velike i veoma mesnate (baš kao i stopala), palac kažiprst su dugacaki i jaki, a druga tri prsta ruke vidno se savijaju ka njima. Jupiterijanci vole komotne i lagane stvari. Odeca je često široka i "opuštena - domacinska". Nose obucu koja je "sportskog" tipa, a lagani materijali im pomažu u borbi protiv njihovog izuzetno toplog tela i prekomernog znojenja. Žene vrlo cesto ako imaju dugacku kosu je skupljaju ili u "konjski rep" , ili u "Helginu pletenicu" ili pak ako je kratka, onda deluje kao "petlova kresta".

Jupiterov tip ~ Strelac :

Primarne karakteristike :

Strelčevski tip ima jako dugacku burnu kost i samim tim jake i dugacke noge. Jaka zadnjica, uskih kukova (kao kod profesionalnih jahaca), a kad se posmatra sa strane zadnjica je puna i "prkosno" istaknuta na gore. Tipican izgled glave je dugacak i uzan. Kosa je prava, slobodno leprša i obicno je tamnih smedjih tonova sa primesama crvenskastog odsjaja. Nos je dugacak i prav, usta su vrlo široka, sa velikim zubima koji daju utisak da je osoba stalno nasmejana. Strelceve oci su velike i budne, poseduju jak i iskren vatreni pogled. Vrat je dugacak i vitak, a sveukupan izgled je (izvinite na izrazu) "konjast". Noge sz cesto vrlo "sportskog" izgleda, sa snažnim mišicima, ali imaju tendenciju da u gornjem delu, butine, budu mnogo masivnije, nego u delu lista i zgloba, gde cak može doci do loše proporcije (noge im obicno lice na cašu za šampanjac, gore jake, a dole take).

Jupiterijanski tip ~ Ribe :

Ovde ima dva tipa :

Tip 1. : klasicna Riba cak i suviše cest podseca na - ribu. Ovaj tip poseduje vrlo krupne (skoro buljave) oci, velike labave usne, slabe kosti lica i iskošeno čelo i bradu. Glava i telo su okruglasti i obicno mesnati. Ovo je jedan od najnižih i najokruglastijih tipova, ali takodje i jedan od najsladjih i najsimpaticnijih ! Njihove oci veselo trepere saosecanjem i ljubavlju. Sve crte lica mogu da izgledaju suviše velike ili nekako kao da je celo lice jedna velika "gumena bombona", elasticne su i skladn definisane. Nos je mek i zna da ima klasicni "riblji" kraj - mali dodatak na kraju nosa koji obavezno ide na gore. Usta i sveukupan izraz su veoma pokretni i elastični (neki najbolji pantomimicari su rodjeni u ovom znaku), pa tako predstavlja savršeno sredstvo za izražavanjem svih emocija. Jedan klasican primer ovog tipa Ribe je ~ Albert Ajnštajn.

Ovaj tip Riba voli da nosi ležernu i komontnu odecu i vrlo cesto deluju kao da "plivaju" u sopstvenom odelu. Prilikom hoda, stav tela je malo pogrbljen, pomalo spor i cesto (kao i Bikovi i Rakovi) vuku svoje noge. Buduci da Ribe vladaju stopalima, u 99% slucajeva naičićete najviše pripadnika ovog zodijackog znaka ili da rade u proizvodnji ili u prodavnici cipela (u šali se kaže da je za Ribe fetiš ~ stopalo i cipela). Glas i govor ovog tipa Jupiterijanske Ribe je usporen, pomalo lenj, deluje placno, ali je obicno "visokog" tona.

Tip 2. : Ovaj drugi tip Riba podseca na stare ilustracije vila, vilenjaka, patuljaka i svih bajkovitih kreatura. Crte lica su male i lepe, sa sicušnim karakteristikama kao kod Merkurovog tipa i sa slatkocom Venerinog tipa. Nos je malen i neodredjen ili okrenut prkosno na gore. Usta su karakteristicna jer su fino oblikovana, pa su slicna Venerinom "ružinom pupoljku", i uvek deluju ili kao da se detinje dure ili kao da koketno izazivaju na ljubljenje. Sam izraz lica je uvek zagonetan i tajanstven - slicno Mona Lizi...

I ovde imamo velike i ljupke oci (koje nisu i ispupcene niti buljave), koje poseduju karakteristican vragolasti treptaj. Kosti lica su slabe i daju licu mekan, zaobljen ili ovalan oblik, a ceste su i jamice ili na obrazima ili na bradi. Ovaj telesni tip je obicno malen i vitak, nežan i cvrste gradje, mnogo nalik na Merkurovsku Devicu. Kao i Devica, i ovaj tip Riba se uredno i sa ukusom oblaci. Ruke i stopala su nežni i lepo oblikovani. Ovaj tip Riba skoro bešumno koraca odavajuci gracioznos malog vilenjaka. Najbolji predstavnik ovog tipa je - balerina.

TIP SATURNA

Fizičko ispoljavanje Čisti, oštri, uski oblici i linije. Oblik ima tendenciju prema kvadratima, pravougaonicima i uglovima.

Telesni tip

Saturnijanci su hladni, kruti i skloni reumatizmu ili drugim artritickim tegobama. Telo je sasvim usko, sa istaknutim lopaticama ledja, rebrima i kolenima. Razliciti zglobovi i cvorovi kostane strukture su veliki i izboceni. ramena uska, koscata i drze se visoko i kruto.

Glava i oblik lica

Saturnijanska glava je dugacka, uska, a velicina je srednja do mala. Uglovi glave i koscate izbocine su dobro oblikovani. Celo je visoko i usko. Povoljno smesten Saturn u karti rodjenja moze da ispoljava izvanrednu lepotu isklesanog tipa.

Nos

Saturnijanski nosevi su dugacki i uski. Koza nosa je zategnuta, tako da jesno otkriva kosti na grebenu. Ugao nosa je bilo prav, bilo nadole okrenut, sa vrhom koji se savija prema ustima. Nosnice su jasno oblikovane.

Usta

Saturnijanska usta su bleda, cvrsto stisnuta. Kod ekstrenmnih tipova, usta se cak i ne vide. Dlacice oko usana su uobicajene. Saturnijanski zubi su veliki i cesto u losem stanju-iskrzani, zuti, smedji ili lose oblikovani. Desni mogu da su nezdrave ili da se povlace.

Brada i vilice

Vilica je uska i uglasta sa jakom, cetvrtastom ili zasiljenom bradom. Linija vilice, vratne zile i Adamova jabucica su prilicno vidljivi kod oba pola.

Kosa

Saturnijanci imaju slabu kosu, kozu, nokte i zube. Kosa je suva, prava i sklona da prerano postane seda, a i problem sa peruti je prisutn (i ako nije sklona celavljenju). Kosi u celosti nedostaje sjaj.

Koza

Koza je vrlo suva i ljuskava. Ona ili visi u naborima, ili je cvrsto zategnuta preko veoma vidljive kostane strukture. Ovde se koza bora duboko i tesko, sto dodaje sveukupnom izgledu dodina vrednih postovanja i mudrosti. Saturnijanci su krajnje skloni ekcemima, mladezima i drugim poremecajima koze.

Usi

Usi su velike, vrlo uske, dugih resa i smestene su uz samu glavu.


Preuzeto sa sajta http://www.astrozmaj.com/system/izborposla/ezoterija/astrologija/2011/izgled.html
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 685
Datum upisa : 15.08.2015
Godina : 25

Pogledaj profil korisnika http://astropredvidjanja.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu